το μήνυμα αυτό ειναι το ιδιο με το μήνυμα που υπάρχει στο post 45...giol82 είπε:Mια που έρχετε το καλοκαιράκι να σας πω μια ιστορία που συνέβει κάπου κάποτε.Τα φόραγα συνέχεια τι άλλο τα τσοκαράκια όλο το καλοκαίρι από τα τέλη των 80s μέχρι και το αρχες του 2000ς αρκετά μεγάλη περίπου. Ήταν τέλεια τακ τουκ συνέχεια ωραίες εποχές. Τι μου θυμήσαται αξέχαστα χρόνια. Μια μέρα καλοκαίρι (Κυριακη ήταν) γύρω στο 97 ειχαμε πει με μια φίλη να πάμε για μπανακί. Ε φόρεσα το μαγιουδάκι μου το τζιν-σορτσακι μου την μπλουζίτσα μου και βέβαια τα τσοκαράκια μου τα scholl. Μπήκα στο αμάξι μου και πήγα να πάρω την φίλη μου. Καθώς πήγαινα σε ένα στενό που δεν είχα προτεραιότητα πάω να πατήσω το φρένο και μου φεύγει το τσόκαρο από το πόδι και εύτυχως δεν ερχόταν κάποιος απο την αλλη πλευρά και δεν είχαμε άλλα.Βλέπεις έβλεπα τη μάνα μου να οδηγεί με αυτά και νόμιζα ότι ήταν ασφαλή για οδηγήση.
Αλήθεια Οδηγήσατε το αμάξι σας ποτέ με τσόκαρα;
Μη μου πεις, βαράει άσχημα ε;nikos2009 είπε:Αν εχω φαει στη ζωη μου ξυλο με το τσοκαρο. Πρώτα από τη μητερα μου, τώρα από τη σύζυγο μου. Πονάει πολύ γμτ
Καλώς ήρθες στην παρέα!nikos2009 είπε:Αν εχω φαει στη ζωη μου ξυλο με το τσοκαρο. Πρώτα από τη μητερα μου, τώρα από τη σύζυγο μου. Πονάει πολύ γμτ
επειδή οι λαϊκές γυναίκες φορούσαν τσόκαρα για αυτό αν πεις κάποια τσοκαρία είναι βρισιά. Επειδή ήταν φτηνό και βολικό, υποτίθεται, υπόδημα και δεν πάθαινε τίποτα απ τα νερά όταν οι γυναίκες πλένανε σε σκάφη.Crimson Moonlight είπε:Επειδη πάντα ήμουν 20 χρόνια πισω στην πραγματικότητα όταν ήμουν μικρή είχα αγοράσει ένα καλοκαίρι γιατί μου άρεσε το σχέδιο. Από πάνω ήταν μαύρο τζιν με λουλουδάκια. Κάθε φορά που ήταν βρεγμένη η άσφαλτος στην κατασκήνωση κατέβαινα όλο τον λόφο σαν τσουλίθρα. Η ανάβαση αποτύγχανε πάντα λόγω...ολίσθισης! Μου στοίχισε κάτι γόνατα και παΐδια.
Γιατί όμως θεωρείται βρισιά να πείς κάποιον τσόκαρο; Δεν κατάλαβα ποτέ από πού προήλθε ή τί σημαίνει.
σωστο αυτο,τσοκαρο ηταν και οχαρακτηρισμος που ειχε αποδωσει ο δημητρης ριζος απο τον ελευθερο τυπο στην δημητρα λιανηUskoke είπε:επειδή οι λαϊκές γυναίκες φορούσαν τσόκαρα για αυτό αν πεις κάποια τσοκαρία είναι βρισιά. Επειδή ήταν φτηνό και βολικό, υποτίθεται, υπόδημα και δεν πάθαινε τίποτα απ τα νερά όταν οι γυναίκες πλένανε σε σκάφη.