Φωτογραφίες από το αρχείο της ΕΡΤ

  • Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας tonytony
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
412.jpg


411.jpg


410.jpg


409.jpg


408.jpg
 
...και στην τελευταία φωτογραφία του ποστ #241 βλέπουμε αριστερά πάνω το ρολόι του ρεύματος (ΔΕΗ δεν υπήρχε ακόμη) δίπλα τον (γενικό ;) πίνακα και τέρμα δεξιά πάνω τον επιμέρους πίνακα.Μαρμάρινοι με μαχαιρωτούς διακόπτες. Πρέπει να είναι στον μεσοπόλεμο ή μετά αμέσως τον β' παγκόσμιο.Επίσης βλέπουμε έναν διπλό σωλήνα από τον ένα πίνακα στον άλλο, ο οποίος τρυπά και διασχίζει και την κολόνα! Λυπάμαι τον μάστορα που έκανε αυτό το "ξετρύπι" με τα πρωτόγονα εργαλεία της εποχής, ούτε κουβέντα για πνευματικά δράπανα και αρίδια! Αν ήταν τυχερός και είχε γίνει πρόβλεψη περνούσε τους σωλήνες μέσα απ τα καλούπια, πριν χυθεί το μπετόν όποτε γλίτωνε...
 
Λοιπόν από σύμπτωση(!!) βρήκα σημαντικές πληροφορίες για το μαγαζί με τις βαφές τριχών. Χάζευα τον πολύ ενδιαφέροντα για κάθε ρετρομανή ιστότοπο του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών στον οποίο φιλοξενείται και η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας "Ο Μικρός Ρωμηός" και κουτούλησα πάνω σε ένα άρθρο με τίτλο "Η 'καραμπογιά' του Μποτσαράκου και η αναζήτηση της χαμένης νιότης" από τον κ. Ελευθέριο Γ. Σκιαδά. Κανονικά δεν θα με ενδιέφερε το αντικείμενο αλλά το όνομα Μποτσαράκος βάρεσε καμπανάκι, κι έτσι το διάβασα κι αυτό και ένα συγγενές του άρθρο

Κώδικας:
http://mikros-romios.gr/karampogia/
http://mikros-romios.gr/%cf%80%ce%b9%ce%b3%ce%bc%ce%b5%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%bd%ce%b7/
κι έτσι έμαθα ότι το κατάστημα ήταν στη Στοά Αρσακείου (με μπερδεύει λίγο το στρογγυλό πεζοδρόμιο στη φωτογραφία που υποδηλώνει γωνία) και ο Μποτσαράκος ήταν διάσημος την εποχή εκείνη.

Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στις σχετικές σελίδες, μη χαλάω και το θέμα που είναι για τις φωτό της ΕΡΤ.
 
elephadas είπε:
(με μπερδεύει λίγο το στρογγυλό πεζοδρόμιο στη φωτογραφία που υποδηλώνει γωνία)
Το κατάστημα δεν πρέπει να ήταν μέσα στη στοά. Νομίζω ήταν στη γωνία Σταδίου και Αρσάκη.
 
Πρώτη φωτό και ♫ στη φουφού του καστανά

στάχτη να γίνεις σατανά ♫

Γενικά έχουμε πιάσει τα παλαιά επαγγέλματα βλέπω :)

Τα σταφύλια λογικά θα προέρχονταν από τις ''εύφορες κοιλάδες'' των Μεσογείων ή καμιά Κόρινθο.

Υγ. Στην τελευταία φωτό του προηγούμενου post βλέπουμε το εντυπωσιακό, κατ'εμέ, επάγγελμα του παπλωματά!
 
Εκπληκτικής ομορφιάς σπίτια στη δεύτερη φωτό! Πρέπει να είναι μεταξύ 1900-1930. Ελάχιστη ζωή τους απέμενε πριν τη γενοκτονία τους.
 
Ο Μποτσαράκος επί το έργον; :D

446.jpg
 
Κουρελιάρης με ένα τόξο νάαααα με το συμπάθειο θα πει Φιλοκτήτης του Σοφοκλή. Στη Βικιπαίδεια στο άρθρο "Λαζάνης" βλέπω ότι η ΕΡΤ έδειξε τον Φιλοκτήτη το 1989. Οι φωτογραφίες πρέπει να είναι από τότε εκτός αν είναι από το 1988 που η τραγωδία είχε παιχτεί από το Θέατρο Τέχνης στην Επίδαυρο.
 
3,4: Φωτογράφηση στο... μνήμα του Μιχαήλ Τοσίτσα στο Α΄ Νεκτροταφείο.

tositsas.jpg
 
Πίσω
Μπλουζα