Η χαμοκέλα ( ), δεν είναι το King George! Είναι η επί της Πανεπιστημίου όψη του αρχικού κτηρίου της Μεγάλης Βρετανίας. Όταν γύρω στο 1930 χτίστηκε η νέα μεγαλύτερη πτέρυγα του ξενοδοχείου επί της Πανεπιστημίου, πήρε αυτή το όνομα Grand Bretagne, ενώ το παλιό κτήριο μετονομάστηκε σε Petit Palait.Μπα? Δεν ήξερα ότι το king george ΄όταν ήταν πρακτικά χαμοκέλα (από μέγεθος) λεγόταν petit palais. Βέβαια και η Μεγάλη Βρετανία ψήλωσε από τότε, αλλά όχι τόσο.
Πού είναι ένα καταντροπιασμένο emoticon (αρνούμαι να τα πω emoji) να βάλω? Διότι είμαι τελείως απροσανατόλιστος και προς τις 3 διαστάσεις (δεν είχα ποτέ στη ζωή μου προσέξει ότι η Παν/μίου κατηφορίζει ελαφρά σε εκείνο το σημείο (προσέξτε τις αψίδες του ισογείου). Αλλά προς υπεράσπισή μου δεν ήξερα ότιΗ χαμοκέλα ( ), δεν είναι το King George! Είναι η επί της Πανεπιστημίου όψη του αρχικού κτηρίου της Μεγάλης Βρετανίας. Όταν γύρω στο 1930 χτίστηκε η νέα μεγαλύτερη πτέρυγα του ξενοδοχείου επί της Πανεπιστημίου,
Η ενδιαφέρουσα ιστορία του Μεγάρου Δημητρίου-Petit Palais- Mεγάλης Βρετανίας, υπάρχει στην ιστοσελίδα του Μουσείου της Πόλης των Αθηνών:.... δεν ήξερα ότιη χαμοκέλατo Petit Palis (πρακτικά ή τελείως) κατεδαφίστηκε ακόμη πιο μετά.....