Φωτογραφίες από το αρχείο της ΕΡΤ

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας tonytony
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Ο γηραιός κύριος είναι ο σπουδαίος γλύπτης Γιαννούλης Χαλεπάς, λίγο πριν πεθάνει το 1938 στα 84 χρόνια του.  Ο πασίχοντρος κύριος δίπλα του δεν ξέρω ποιος είναι.

Αναρωτιέμαι αν έχει ξαναμπεί εδώ (σε άλλο θέμα) η φωτό. Διότι μόλις την είδα είπα "Α, να ο Χαλεπάς" αλλά από πού κι ως πού να τον ξέρω? Εδώ τη Λάσκαρη δεν γνωρίζω στις φωτογραφίες της και γνώρισα τον Χαλεπά?

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αναρωτιέμαι αν έχει ξαναμπεί εδώ (σε άλλο θέμα) η φωτό. Διότι μόλις την είδα είπα "Α, να ο Χαλεπάς" αλλά από πού κι ως πού να τον ξέρω?
Μάλλον από εδώ τον θυμάσαι...

image.png

Το σπίτι όπου έγινε η φωτογράφηση, υπάρχει ακόμα Δαφνομήλη 35 στον Λυκαβηττό.

GX.jpg

Χε χε στις δύο πρώτες φωτό βλέπουμε δύο από τις εικόνες που πρέπει να είχαν στοχειώσει τα παιδικά χρόνια πολλών μας κρεμασμένες στους τοίχους των τάξεων του Δημοτικού. Αριστερά αναγνώρισα τον Ανδρέα Μιαούλη και δεξιά τον Κων/νο Κανάρη. Κριμα που δεν βλέπουμε τα κάδρα στον πλαϊνό τοίχο.

image.jpeg    image.jpeg

Λογικά η σύναξη πρέπει να είναι σε κάποιο μέρος που έχει σχέση με ναυτικό παρελθόν. Όχι Ύδρα απαραίτητα, αφού ο Κανάρης ήταν Ψαριανός.

3: Παλαιό Φάληρο. Στο βάθος το ξενοδοχείο CARLTON (βρισκόταν Ποσειδώνος, Εσπέρου και Αλκυόνης), και πάνω στη θάλασσα, το υπεραιωνόβιο στρογγυλό κτήριο του ΦΛΟΙΣΒΟΥ (σήμερα Πολιτιστικό Κέντρο).

CARLTON.jpg      image.png     

Συνημμένα

• image.png
    image.png
    493,9 KB · Προβολές: 1
Πίσω
Μπλουζα