Χάλια η οθόνη του GameGear

angel_grig είπε:
Σταυρο πιθανως να ειναι πυκνωτες..Πριν απο ολα ομως βγαλε το cartridge και καθαρισε την υποδοχη του με μια μπατονετα και contact cleaner (το βρισκεις στα μαγαζια με ηλεκτρονικα)-αν δεν βρεις βαλε καθαρο οινοπνευμα...αλλα ακομη και να μην ειναι οι πυκνωτες πιθανως να μπορει να γινει η πατεντα που εχω στα "σκαρια":diablotin: ..απλα αν δεν βρεις λυση μην το πεταξεις..
Γρηγορη....

Μαλλον μας βλεπω για live συναντηση... :)

Με πμ τα υπολοιπα...:wink:
 
stayros είπε:
Γρηγορη....Μαλλον μας βλεπω για live συναντηση... :)

Με πμ τα υπολοιπα...:wink:
Ο,τι θες μου λες Σταυρο..αλλωστε ειμαστε και γειτονες...
 
Η επισκευη με αλλαγη πυκνωτων δεν ειναι τοσο ακριβη, ενας ηλεκτρονικος θα σου παρει κανα 10ευρω.
 
Είναι σίγουρα πυκνωτές. Έχω ήδη επισκευάσει 2 μηχανήματα σε αυτή την κατάσταση. Και μιας και το ανοίγεις θα σου πρότεινα να αλλάξεις και αυτούς της πλακέτας του ήχου, προληπτικά!
 
poy ua βρουμε πυκνωτες κ μαστορα επισης εχω κ εγω το ιδιο προβλημα...ατιμη sega μασ καψωναρεις μια ζωη
 
@mike: αν ξέρεις ηλεκτρονικό να κάνει αυτή την δουλειά με 10 ευρώ που λες, πες μου και εμένα που είναι να πάω. Έχω την αίσθηση ότι η τιμή που δίνεις είναι υπερβολικά αισιόδοξη.

Το δικό μου λειτουργεί ακόμα, αλλά δεν με χαλάει ένα cap kit για 10 ευρώ πριν εμφανιστεί πρόβλημα...

δίνω και 15... :p
 
mike είπε:
Η επισκευη με αλλαγη πυκνωτων δεν ειναι τοσο ακριβη, ενας ηλεκτρονικος θα σου παρει κανα 10ευρω.

johnny19818 είπε:
Είναι σίγουρα πυκνωτές. Έχω ήδη επισκευάσει 2 μηχανήματα σε αυτή την κατάσταση. Και μιας και το ανοίγεις θα σου πρότεινα να αλλάξεις και αυτούς της πλακέτας του ήχου, προληπτικά!
Ευχαριστω παιδια! :thanx2:

Αυριο το πρωι θα το παω σε ενα μαγαζι με ηλεκτρονικα που ξερω

εδω στη γειτονια μου και θα δω τι μπορει να γινει. :)
 
@maddog : εαν κρινω απο τις αλλες επισκευες που μου εχει κανει ο συγκεκριμενος ηλεκτρονικος (πατερας μελους του ρετρομανιαξ), νομιζω οτι 10 ευρω θα σου ζητησει. Απλα σου αναφερω οτι ειναι πολυ κοντα στο σπιτι σου! Εαν θες λεπτομερειες, με πμ.

Αν και η αξια των ανταλλακτικων πυκνωτων ειναι ανυπαρκτη, οποτε πιστευω οτι 10 ευρω για εργατικα ειναι νορμαλ για ενα gamegear.
 
Θα σας τα έφτιαχνα εγώ (είμαι ηλεκτρονικός) αλλά και είστε και μακριά και δεν έχω και πολύ χρόνο. Πάντως δεν είναι κάτι φοβερά δύσκολο. Αν ξέρεις από κολλητήρι και έχεις σταθερό χέρι τα καταφέρνεις.
 
Οπως θα δειτε και στις παρακατω φωτο...

η εγχειρηση του "ασθενη" ξεκινησε αλλα...

ογιατρος "κολλησε" λογω αγνοιας της

καταστασης... :precry:

Ο "ασθενης" απαλλαγμενος απο τα περιτα....(μπαταριες,cartridge κλπ...)

attachment.php


Η αφαιρεση των βιδων εγινε με επιτυχια...

attachment.php


Το εσωτερικο του "ασθενη"...

attachment.php


attachment.php


Και μια θεα απο πανω...

attachment.php


Η αριστερη πλευρα...

attachment.php


attachment.php


Και η δεξια πλευρα...

attachment.php


attachment.php


Και καπου εδω η εγχειρηση λαμβανει αποτομο τελος

λογω κολληματος του γιατρου και αγνοιας της καταστασης. :precry:
 
mike είπε:
@maddog : εαν κρινω απο τις αλλες επισκευες που μου εχει κανει ο συγκεκριμενος ηλεκτρονικος (πατερας μελους του ρετρομανιαξ), νομιζω οτι 10 ευρω θα σου ζητησει. Απλα σου αναφερω οτι ειναι πολυ κοντα στο σπιτι σου! Εαν θες λεπτομερειες, με πμ. Αν και η αξια των ανταλλακτικων πυκνωτων ειναι ανυπαρκτη, οποτε πιστευω οτι 10 ευρω για εργατικα ειναι νορμαλ για ενα gamegear.
O Father είναι εγγύηση, απλώς το πιθανότερο είναι να σε σιχτιρίσει μόλις δει το game gear ! Όχι ότι είναι νιντεντάκιας (!), απλώς του την σπάνε (πολύ) τα πολύ μικρά πλακετάκια ! Άμα είσαι κοντά πάντως, δεν έχεις να χάσεις με μιά ερώτηση !
 
Ωπ, αρχιζουν οι αποκαλυψεις! πραγματι οι μικρες πλακετες δεν ειναι απο τα αγαπημενα θεματα του father σου.

Την αλλη φορα ηταν πιο ηρεμος, μαλλον επειδη βλεπαμε την εκπομπη σου και ηταν ψιλο-περιφανος για τον γιο-παρουσιαστη-celebrity :D !
 
Λοιπόν, εσείς οι δύο βάλτε βύσμα να του πάμε μαζεμένα όλα τα Game Gear του forum. Μπορεί και να κάνει specialization. ;)
 
Maddog είπε:
Λοιπόν, εσείς οι δύο βάλτε βύσμα να του πάμε μαζεμένα όλα τα Game Gear του forum. Μπορεί και να κάνει specialization. ;)
αν γίνει κάτι τέτοιο εγώ έχω 2 που χρειάζονται επισκευή :D
 
Εχω κι εγώ ένα με χάλια οθόνη και με ενδιαφέρει να το φτιάξω... αλλά αν δεν του αρέσουν οι μικρές πλακέτες του ανθρώπου, τι θα πει αν δει 7-8 game gear για φτιάξιμο μαζεμένα?
 
Θα βρίζει τον γιό του και τον mike, εμείς οι υπόλοιποι θα κάνουμε την πάπια... :fafoutis:
 
Ντάξει, οικονομική κρίση υπάρχει, άμα τα δει μαζεμένα τουλάχιστον θα φάει μια μέρα να τα φτιάξει αλλά θα βγάλει μεροκάματο ! Από την άλλη βέβαια, εγώ τα μπινελίκια δεν τα γλυτώνω (με την καμία όμως ) !

Τα σχόλια περί celebrity mike τα παρακάμπτω !!! BTW βγήκε και η 2η εκπομπή κάνε κανα κλίκ-share-like μπας και δούμε άσπρη μέρα
 
Εγώ παιδιά εχω ένα απολύτως λειτουργικό και 4 που έχουν πρόβλημα στους πυκνωτές εικόνας και ήχου!

Φίλε Other_Reality μπορούμε να κάνουμε κάτι ή θα τα ακούσεις από τον μπαμπά σου;
 
Λοιπον μερικα ποστς πιο πριν θα ειδατε το GG του Σταυρου.Συναντηθηκα λοιπον μαζι του και παρεβαλα τον..ασθενη που ομολογουμενως ηταν σε βαρια κατασταση...Ετσι,εκτος απο την οθονη-που ειχε τα χαλια της-μολις τo αναβες εσβηνε.Μετα απο λιγο καταλαβα οτι μετα απο καμμια 10αρια on off καταφερνε να λειτουργησει δειχνοντας την αθλια εικονα ,αυτην εδω δηλ.

DSC03259.jpg

photo used under permission by stayros :D

Το ανοιξα λοιπον και αρχισα να αλλαζω τους πυκνωτες.

Τα εργαλεια που χρησιμοποιησα: 2 κολλητηρια,ενα νυχοκοπτη :eek: ,μονωτικη ταινια,χαρτι Α4,και το ιατρικο εργαλειο μου-oπως αυτο εδω

6505006-surgical-medical-clamp-with-golden-handle-over-white-background.jpg

Η διαδικασια που ακολουθησα ειναι η εξης:

Πιανουμε τον πυκνωτη με το (ιατρικο) εργαλειο μας και τον κουναμε ηπια δεξια-αριστερα ετσι ωστε να ξεκολλησει (υπενθυμιζω οτι ο πυκνωτης ειναι κολλημενος στην πλακετα με κολλα).Αφου λοιπον τον ξεκολλησουμε,μπορουμε ειτε να κοψουμε τα ποδαρακια απο τον πυκνωτη (με τον νυχοκοπτη) ειτε να τα ξεκολλησουμε απο την πλακετα. Εγω προτιμησα να τα κοψω-οπου γινοταν- και πανω στα..απομειναρια των παλιων ποδιων να κολλησω τον νεο πυκνωτη.Η μεθοδος αυτη-αν και οχι τοσο "επαγγελματικη"-μας βολευει γιατι τα παλια "ποδαρακια" ειναι σε μεγαλυτερο υψος απο τα υπολοιπα εξαρτηματα,και ετσι μειωνεται ο κινδυνος να κανουμε ζημια στα smd εξαρτηματα που βρισκονται τριγυρω.Να πω εδω οτι πριν βαλουμε το κολλητηρι μας εχουμε καλυψει την τριγυρω περιοχη με λιγο χαρτι που το εχουμε στερεωσει με μονωτικη ταινια για να αποφυγουμε ζημια αν πχ σταξει καλαϊ την ωρα που κολλαμε..

Αφου αλλαξα ολους τους πυκνωτες του mainboard η οθονη επανηλθε και φαινοταν μια χαρα..το προβλημα με το on off oμως παρεμενε..δοκιμαζοντας την πλακετιτσα του power supply απο δικο μου gg ειδα,οτι με αυτην,το gg του Σταυρου λειτουργουσε μια χαρα..Ετσι αλλαξα και τους πυκνωτες στην πλακετιτσα του power supply με αποτελεσμα το gg να λειτουργει κανονικα! :happyjump:

Τελευταια αφησα την πλακετα του ηχου..εκει συνηθως φταιει ενας πυκνωτης.. επειδη ομως μου ειχαν τελειωσει οι μικρου μεγεθους πυκνωτες (οι subminiature type δηλ.),εβαλα εναν..γαϊδουροπυκνωτη τον οποιο καταφερα να τον χωσω κατω απο το metal shield:D

Tελειωνοντας οι κλασικες προ και μετα φωτοζ:

Προ

DSC03265.jpg

Μετα..

meta.JPG

παρακατω φαινεται τo power supply board

IMAG0035 (Large).JPG

και τελος με το βελακι βλεπετε τα ποδαρακια του πυκνωτη που ειναι κατω απο το metal shield

IMAG0043 (Medium).JPG

Kαι το τελικο αποτελεσμα επι της οθονης (για τους nintendo fans απαιτειται γονικη συναινεση :diablotin: ):

IMAG0001 (Large).JPG

IMAG0003 (Large).JPG

Περισσοτερα απο τον Σταυρο οταν το παραλάβει!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Σωστός χειρουργός angel_grig :D Respect
 
Πίσω
Μπλουζα