Λοιπον μερικα ποστς πιο πριν θα ειδατε το GG του Σταυρου.Συναντηθηκα λοιπον μαζι του και παρεβαλα τον..ασθενη που ομολογουμενως ηταν σε βαρια κατασταση...Ετσι,εκτος απο την οθονη-που ειχε τα χαλια της-μολις τo αναβες εσβηνε.Μετα απο λιγο καταλαβα οτι μετα απο καμμια 10αρια on off καταφερνε να λειτουργησει δειχνοντας την αθλια εικονα ,αυτην εδω δηλ.
photo used under permission by stayros
Το ανοιξα λοιπον και αρχισα να αλλαζω τους πυκνωτες.
Τα εργαλεια που χρησιμοποιησα: 2 κολλητηρια,ενα νυχοκοπτη
,μονωτικη ταινια,χαρτι Α4,και το ιατρικο εργαλειο μου-oπως αυτο εδω
Η διαδικασια που ακολουθησα ειναι η εξης:
Πιανουμε τον πυκνωτη με το (ιατρικο) εργαλειο μας και τον κουναμε ηπια δεξια-αριστερα ετσι ωστε να ξεκολλησει (υπενθυμιζω οτι ο πυκνωτης ειναι κολλημενος στην πλακετα με κολλα).Αφου λοιπον τον ξεκολλησουμε,μπορουμε ειτε να κοψουμε τα ποδαρακια απο τον πυκνωτη (με τον νυχοκοπτη) ειτε να τα ξεκολλησουμε απο την πλακετα. Εγω προτιμησα να τα κοψω-οπου γινοταν- και πανω στα..απομειναρια των παλιων ποδιων να κολλησω τον νεο πυκνωτη.Η μεθοδος αυτη-αν και οχι τοσο "επαγγελματικη"-μας βολευει γιατι τα παλια "ποδαρακια" ειναι σε μεγαλυτερο υψος απο τα υπολοιπα εξαρτηματα,και ετσι μειωνεται ο κινδυνος να κανουμε ζημια στα smd εξαρτηματα που βρισκονται τριγυρω.Να πω εδω οτι πριν βαλουμε το κολλητηρι μας εχουμε καλυψει την τριγυρω περιοχη με λιγο χαρτι που το εχουμε στερεωσει με μονωτικη ταινια για να αποφυγουμε ζημια αν πχ σταξει καλαϊ την ωρα που κολλαμε..
Αφου αλλαξα ολους τους πυκνωτες του mainboard η οθονη επανηλθε και φαινοταν μια χαρα..το προβλημα με το on off oμως παρεμενε..δοκιμαζοντας την πλακετιτσα του power supply απο δικο μου gg ειδα,οτι με αυτην,το gg του Σταυρου λειτουργουσε μια χαρα..Ετσι αλλαξα και τους πυκνωτες στην πλακετιτσα του power supply με αποτελεσμα το gg να λειτουργει κανονικα!
Τελευταια αφησα την πλακετα του ηχου..εκει συνηθως φταιει ενας πυκνωτης.. επειδη ομως μου ειχαν τελειωσει οι μικρου μεγεθους πυκνωτες (οι subminiature type δηλ.),εβαλα εναν..γαϊδουροπυκνωτη τον οποιο καταφερα να τον χωσω κατω απο το metal shield
Tελειωνοντας οι κλασικες προ και μετα φωτοζ:
Προ
Μετα..
παρακατω φαινεται τo power supply board
και τελος με το βελακι βλεπετε τα ποδαρακια του πυκνωτη που ειναι κατω απο το metal shield
Kαι το τελικο αποτελεσμα επι της οθονης (για τους nintendo fans απαιτειται γονικη συναινεση
):
Περισσοτερα απο τον Σταυρο οταν το παραλάβει!!