Βάζω ιδιαίτερη τετράδα
1) Μαίρη Χρονοπούλου
2) Μελίνα Μερκούρη
3) Ρένα Βλαχοπούλου
4) Μάρω Κοντού
Για μένα
Μαίρη Χρονοπούλου - Τα κόκκινα φανάρια
Μελίνα Μερκούρη - Φαίδρα (αν και δεν είναι εληνική η ταινία)
Ρένα Βλαχοπούλου - Κορίτσια για φίλημα
Μάρω Κοντού - Η γυνή να φοβάται τον άνδρα
Για να απαντήσω και για τις υπόλοιπες:
1) Η προσφάτως εκλιπούσα
Μαίρη Χρονοπούλου είχε ιδιαίτερο τύπο ντάμας. Είχε μια πιο ώριμη ομορφιά για αυτό και καλύτερη ήταν πιο μεγάλη. Νομίζω επίσης πως το μακρύ μαλλί την πήγαινε πιο καλά. Θα πω πως ήταν πιο όμορφη στους
Κυνηγούς του Θόδωρου Αγγελόπουλου.
2) Ιδιαίτερος τύπος και η
Μελίνα Μερκούρη. Δεν μπορώ να τη συγκαταλέγω στις όμορφες όμως είχε κάτι το τραβηχτηκο απάνω της. Πιο ωραία στο
Ποτέ την Κυριακή.
3) Ακόμη πιο δύσκολη επιλογή για την
Ρένα Βλαχοπούλου. Καλύτερη παρουσία στο
Κορίτσια για φίλημα. Μου άρεσε με τον κότσο απάνω.
4) Η
Μάρω Κοντού παντού μου άρεσε. Νομίζω πιο όμορφη και σκαμπρόζα ήταν στην
Σωφερινα. Ταίριαζε με τον ρόλο.
5) Η
Βιβετα Τσιουνη με την ιδιαίτερη χροιά μου άρεσε πιο πολύ στις
Αμφιβολίες. Ως άλλη χιτσκοκικη ξανθιά ήταν ιδανική επιλογή για τον ρόλο.
6) Την
Καίτη Παπανίκα θα την επιλέξω πιο πολύ στο
Για μια χούφτα τουρίστριες. Εκεί ναι μου άρεσε αν και δεν τρελάθηκα ποτέ να σας πω την αλήθεια.
7) Η
Μπέτυ Αρβανίτη εμπίπτει στην ίδια κατηγορία με την Χρονοπούλου. Δεν ξέρω που μου άρεσε περισσότερο. Θα την διαλέξω ως μελαχρινή με καρέ μαλλί και μοιραίο ύφος στο
Περάστε την πρώτη του μηνός.
8) Η
Ελένη Ερήμου κούκλα παντού δεν λέω αλλά αυτή η ομορφιά ήταν ξύλινη και άοσμη. Θα τη διαλέξω στο
Αγάπησα μια πολυθρόνα σε ασπρόμαυρη ταινία γράφει πιο ωραία μπορεί να μην είναι τόσο σέξι αλλά είναι γλυκιά εκεί.
9) Η
Ζωζώ Σαπουντζάκη όσο μεγάλωνε τόσο καλύτερη γινόταν. Δεν ξέρω που να την διαλέξω μιας και έκανε λίγες ταινίες. Θα διαλέξω και εγώ το
Θύμα που είχε πιο μακριά μαλλιά και της πήγαιναν πιο πολύ.
10) Η
Νίκη Τριανταφυλλίδη μου άρεσε στον Αστραπόγιαννο όντως πολύ αλλά ήταν πολύ αισθαντική στις
Όμορφες Μέρες.
11) Η
Λίλη Παπαγιάννη είχε ιδιαίτερο τύπο αυτό της κομψής σοφιστικέ κυρίας. Θα την διαλέξω πιο ωραία στην έγχρωμη παρουσία της στο
Μία τρελή τρελή οικογένεια.