πλουσιοι ή φτωχοι ;

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας katerinak
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

katerinak

Expert
Αντιδράσεις
3.102
Στον ελληνικο κινηματογραφο παρακολουθουμε ηθοποιους να παιζουν το ρολο μονο του φτωχου ή μονο του πλουσιου ή και τα δυο.Πιστευετε οτι οι ρολοι πλουσιος/φτωχος ταιριαζουν σε ολους τους ηθοποιους;Ποιον ηθοποιο δε θα μπορουσατε ποτε να δειτε σε ρολο φτωχου ή πλουσιου κυριως λογω του υφους του ή/και του παρουσιαστικου του;

Λόγω ύφους και παρουσιαστικού, δεν ταίριαζε καθόλου ο ρόλος του φτωχού σε Χορν και Λαμπέτη. Παρ' όλα αυτά, έχουν παίξει και οι δύο ρόλους φτωχού (αν και στην περίπτωση της Λαμπέτη στο «Τελευταίο ψέμα», ο ρόλος του ξεπεσμένου φτωχού μάλλον της ταίριαζε). Επίσης το αρχοντικό ύφος του Κωνσταντάρα δεν ταίριαζε σε ρόλο φτωχού.

Δε θα μπορουσα να δω σε ρολο φτωχου το Λυκουργο Καλλεργη, την Αθηνα Μιχαηλιδου, το Μιχαλη Νικολινακο, τη Μαιρη Αρωνη, το Θοδωρο Μοριδη.

Και δε θα μπορουσα ποτε να δω σε ρολο πλουσιου τη λατρεια: το Νικο Ξανθοπουλο!

Τον Κωνστανταρα δεν μπορω να δω φτωχο. Μονο αυτο μου ήρθε :)

Ο κατ' εξοχήν "πλούσιος" ήταν ο αείμνηστος Χρήστος Τσαγανέας. Αν και απ' όσο έχω ακούσει δεν συμβάδιζε το ύφος του στις ταινίες με την πραγματική του ζωή. Επίσης δεν θα μπορούσα να φανταστώ "πλούσιο" τον Βασιλάκη Καίλα. Η φωτο του Τσαγανέα είναι από το "Μια ζωή την έχουμε" και του Καίλα από τον "Εμποράκο". Αθάνατη ατάκα του Τσαγανέα στον Χορν: "Ξέρεις ρε συ τι σημαίνει Παπαράκης; Σε τέτοιους πελάτες στηρίζεται η Εμποροπιστωτική Τράπεζα...την οποία παρέλαβα ερείπιον, ερείπιον κύριοι και την έφταξα τράπεζα εγώ..."

attachment.php

attachment.php

kailas.jpg

tsaganeas.jpg

Δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ φτωχούς τον Χρήστο Τσαγανέα, τον Άρη Μαλλιαγρό και τη Μαίρη Αρώνη.

Δεν θα μπορουσα να φανταστω σε ρολο φτωχου τον Γιωργο Γαβριηλιδη εκανε παντα ρολους πλουσιου και πιστευω οτι του ταιριαζαν γαντι δεν θα με επειθε ως φτωχος.

Επισης η Ελενη Ζαφειριου με επειθε απολυτα ως φτωχη μανα παρα ως πλουσια.

Eπισης ο Λαυρεντης Διανελλος στο ρολο του φτωχου.

Oπως επισης και η Μαρθα Βουρτση δεν θα με επειθε σε ρολο πλουσιου κακομαθημενου κοριτσιου αλλα της ταιριαζε να ειναι το καλο κοριτσι της φτωχογειτονειας.

Και μενα ο Γαβριηλίδης μου έρχεται στο μυαλό, σαν ηθοποιός που δεν θα ταίριαζε ως φτωχός. Επίσης, ο ηθοποιός με το μονόκλ στην Μοντέρνα σταχτοπούτα ( πάντα είχε ρόλους ευκατάστατου)...

RIO είπε:
Και μενα ο Γαβριηλίδης μου έρχεται στο μυαλό, σαν ηθοποιός που δεν θα ταίριαζε ως φτωχός. Επίσης, ο ηθοποιός με το μονόκλ στην Μοντέρνα σταχτοπούτα ( πάντα είχε ρόλους ευκατάστατου)...
Ναι συμφωνω μαζι σου οτι και ο Αρης Μαλιαγρος που επαιζε στην Μοντερνα Σταχτοπουτα ταιριαζε σε ρολους πλουσιου.

ioli1453 είπε:
Ναι συμφωνω μαζι σου οτι και ο Αρης Μαλιαγρος που επαιζε στην Μοντερνα Σταχτοπουτα ταιριαζε σε ρολους πλουσιου.
of course ......

Aν εχεις τυχη (1964)

Η Μάρθα Βούρτση μου άρεσε πολύ στην ταινία Ο Σκληρός άντρας με τον Χατζηχρήστο! Μου άρεσε που έπαιζε την δυναμική ανερχόμενη δικηγόρο!

Αχ και ακόμα μία είδα σαν πλούσια σε μια ταινία πρόσφατα και μου φάνηκε πάρα πολύ παράταιρη αλλά δεν θυμάμαι τώρα ποια! Νομίζω η Ζαφειρίου σε κάποιο ταινιάκι

Όπως επίσης ο Φωτόπουλος στο Κολωνάκι διαγωγή μηδέν μου φάνηκε παράταιρος για πλούσιος!

mariadegrecia είπε:
Η Μάρθα Βούρτση μου άρεσε πολύ στην ταινία Ο Σκληρός άντρας με τον Χατζηχρήστο! Μου άρεσε που έπαιζε την δυναμική ανερχόμενη δικηγόρο!Αχ και ακόμα μία είδα σαν πλούσια σε μια ταινία πρόσφατα και μου φάνηκε πάρα πολύ παράταιρη αλλά δεν θυμάμαι τώρα ποια! Νομίζω η Ζαφειρίου σε κάποιο ταινιάκι

Όπως επίσης ο Φωτόπουλος στο Κολωνάκι διαγωγή μηδέν μου φάνηκε παράταιρος για πλούσιος!
Ναι συμφωνω για τον Φωτοπουλο σαυτο που λες αν και στην ταινια που αναφερεις παρεμεινε ενας "λαικος" πλουσιος κυριως και δεν ηταν καθαρα πλουσιος αλλα ενας χασαπης που ειχε καποια οικονομικη ανεση χωρις να ενταχθει στο κλαμπ των πλουσιων νομιζω.Επισης και εμενα με επεισε ο δυναμισμος της Βουρτση στον Σκληρο Αντρα αλλα δεν θα μπορουσα να την φανταστω να παιζει το πλουσιοκοριτσο αν και πιστευω οτι επειδη ειναι πολυ καλη ηθοποιος γενικοτερα θα ηταν καλη και σαυτο το ρολο αν το δοκιμαζε.

Ο Φωτόπουλος έχει παίξει και σ' άλλες ταινίες τον πλούσιο, αλλά πάντα αυτοδημιούργητο από ταπεινό ξεκίνημα. Θυμάμαι μια άλλη που ξεκινάει από μπακάλης καταλήγει πλούσιος αλλά σκληρός και θέλει να παντρέψει την κόρη του με έναν που αυτή δεν θέλει... επίσης αν θυμάμαι καλά στην ταινία που επιστρέφει πεθαμένος και παρακολουθεί την οικογένειά του είναι μάλλον μεγαλοαστικό το σπίτι του.

Ο Παντελής Ζερβός δεν θυμάμαι να ήταν ποτέ πλούσιος, αν και σε κάποιες ταινίες είχε σχετική άνεση. Δεν πήγαιναν τα πλούτη στο παρουσιαστικό του... μόνο αν ήταν μεγαλοκτηματίας ή τσέλιγκας :)

elephadas είπε:
επίσης αν θυμάμαι καλά στην ταινία που επιστρέφει πεθαμένος και παρακολουθεί την οικογένειά του είναι μάλλον μεγαλοαστικό το σπίτι του.
Πολυ σωστα θυμασαι για το Μιμη Φωτοπουλο ,προκειται για την ταινια "ο ουρανοκατεβατος" ,οντως ηταν μια αρκετα καλοστεκουμενη οικογενεια

Υπάρχουν ταινίες με το Φωτόπουλο που ξεκινά φτωχός και καταλήγει πλούσιος, όπως Ο ΧΡΥΣΟΣ ΚΑΙ Ο ΤΕΝΕΚΕΣ (η ταινία που εννοούσε πριν ο elephadas), ΜΠΕΤΟΒΕΝ ΚΑΙ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ όπου γίνετε ανάρπαστος μπουζουξής, καθώς και η ταινία ΟΙ 4 ΑΣΣΟΙ που εμφανίζετε στο τέλος σαν πλούσιος ελληνοαμερικάνος!!

Στην ταινία Ο ΕΜΙΡΗΣ ΚΙ Ο ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΣ συμβαίνει το αντίθετο. Δηλαδή ξεκινά σαν πλούσιος εμίρης και στη συνέχεια χάνει την εξουσία του!

Πολλά χρόνια αργότερα θα τον δούμε στην ταινία ΜΗΤΣΟΣ Ο ΡΕΖΙΛΗΣ (1984) σαν πλούσιο και αρχιτσιγκούναρο!!

Εκτος απο τους ηθοποιους που ηδη αναφερθηκαν, δε μπορω να φανταστω σε ρολο φτωχου τον Βασιλη Ανδρεοπουλο και τον Ζωρα Τσαπελη.

Επισης στον Νασο Κεδρακα λογω παρουσιαστικου δε θα ταιριαζε ο ρολος του πλουσιου

Δε θα μπορουσα ποτε να φανταστω φτωχη τη Χαριτινη Καρολου. Απο κορη εφοπλιστου και πανω!

Καλλιβωκάς!

Να ένας ηθοποιός που δεν του ταίριαζε εμφανισιακά να κυνηγά το μεροκάματο :)

Η Ζαφειρίου, πριν καθιερωθεί ως χαροκαμένη μάνα, ήταν απόλυτα πειστική στον ρόλο της μεσο ή μεγαλο-αστής (π.χ. "Η θεία από το Σικάγο", "η κυρά μας η μαμή", "η καφετζού")

Πίσω
Μπλουζα