τι μου προτεινετε στα 1000 ευρα?

Τα τεστ στο "παγκόσμιο ιστό" βγαίνουν σαν μανιτάρια.

Χρυσή επιλογή είναι ο i5 / 750 όπου δεν κολώνει πουθενά και η τιμή του είναι εξαιρετική.

Αλλά όποιος διαθέτει καλό μηχάνημα "προηγούμενης" γενιάς και περισσότερο όποιος ασχολείται με παιχνίδια, καλό είναι να διαθέσει κάποιο ποσό για αγορά καλής κάρτας γραφικών και οθόνης που να σηκώνει full HD ανάλυση.

Στις χαμηλές αναλύσεις (800 Χ 600) που κανείς δεν χρησιμοποιεί πια, οι νέοι επεξεργαστές φεύγουν μπροστά. Αλλά στις μεγάλες (1900 + ) όλοι οι επεξεργαστές είναι στα ίδια frames per second, έχοντας περιορισμό από την κάρτα γραφικών.

Φυσικά η τελική επιλογή είναι δική σας, αλλά μην πέσετε σε παγίδα έτοιμων συστημάτων που διαφημίζουν i7 επεξεργαστές με " δυνατές " κάρτες γραφικών 1 giga ram, οι οποίες τελικά δεν είναι τίποτε παραπάνω από 9500gt που μόνο για παιχνίδια δεν κάνουν.
 
Ψιτ, κύριε simonkey, τι αποφασίσατε τελικά;
 
αδερφε κατα οκτωμβρη οτι μου πεις..
 
Κοίτα post #37 στην προηγούμενη σελίδα.

Αν δεν θες λειτουργικό πάρτο και από τώρα. Μπορείς να το κάνεις dual boot με XP και 7άρια!!!!!!!!!
 
Λοιπόν, όπως έλεγα και στον αρχή του topic, 1000 ευρώ για ένα πάρα πολύ καλό σύστημα είναι λίγα κι εξηγώ:

1. H 260 είναι ξεπερασμένη. Στην αρχή του topic μιλούσατε για καινούργιες κάρτες, dx11 κλπ. Θα πρότεινα 4870x2 ή GTX285 καθώς οι υπόλοιπες ξεφεύγουν σε τιμή. Σε λίγο καιρό θα πέσει η τιμή τους αλλά κάτω από 300 ευρώ δεν το βλέπω σύντομα.. Γενικά να ξέρετε ότι μία μέτρια προς καλή κάρτα γραφικών ανά πάσα χρονική στιγμή κάνει σχεδόν 300 ευρώ. Αυτό δεν έχει αλλάξει εδώ και πολλά χρόνια. Κι επειδή το σύστημα προορίζεται για gaming, μία πολύ καλή κάρτα γραφικών είναι το Α και το Ω.

2. Δίσκος, ένας και 500gb; Προτείνω 2 x 1TB σε raid0 (τουλάχιστον). Για ασφάλεια και backup θα πρότεινα κι άλλον έναν του ενός TB αλλά ας μην γίνω υπερβολικός.

3. Στο παραπάνω σύστημα δεν έχετε βάλει, πληκτρολόγιο, mouse, ψύκτρα (μία καλή και αθόρυβη πάντα χρειάζεται), ηχεία (εδώ να υπολογίζεις κανά 100άρι ευρώ μιας και το σύστημα θα είναι για παιχνίδια οπότε κάτι καλό είναι must), λειτουργικό (εντάξει εδώ παίζει και μούφα αν φτιάξεις το σύστημα μόνος σου), χειριστήριο(α) για gaming.

Το σύνολο βγαίνει πάνω από τα 1000 ευρώ.. δυστυχώς. Αν τώρα ψάχνετε για ένα σχετικά καλό προς μέτριο σύστημα το πράγμα αλλάζει.. Αλλά σύστημα gaming που να κρατήσει για αρκετά χρόνια (δηλαδή με νέους επεξεργαστές και κάρτες) δεν παίρνεις με 1000 ευρώ. Και ούτε πρόκειται στο μέλλον..

Μιχάλης
 
Μιχάλη θα διαφωνίσω εν μέρει μαζί σου.

Με 1000 ευρώ στήνεις ένα αξιοπρεπέστατο gaming σύστημα.

Πληκτρολόγιο, ηχεία, gaming pads και τα λοιπά ΠΟΤΕ δεν τα συνπεριλαμβάνω στην τιμή του συστήματος. Αυστηρά και μόνο ο πύργος.

Σε ένα gaming rig μπορείς άνετα να παίξεις και με ένα πληκτρολόγιο των 5 ευρώ. Αν τώρα θες Logitec G 19 με 180 ευρώ, το παίρνεις όποτε θελήσεις και σου μένει μια ζωή. Έχω το G15 και με λίγη συντήρηση, (καθάρισμα με οινόπνευμα, φύσημα για σκόνες με blower) είναι σαν καινούργιο και είναι στο δεύτερο χρόνο που το έχω.

Συμφωνώ ως προς τη κάρτα γραφικών. Ένας i7 και ένας Core2duo σε 1920Χ1080 θα έχουν το πολύ διαφορά της τάξης ελάχιστων frames (σε μεγάλο σύνολο) στα νέα παιχνίδια. Εκεί παίζει ρόλο η κάρτα γραφικών. Εκεί πρέπει να ρίξει κανείς όλο το βάρος ΑΝ ασχολείται μόνο με παιχνίδια.

Ήδη έχω ένα Core2Quad 9550 (παλαιότερης γενιάς) όπου προορίζεται να βάλω 2Χ 5870 σε Crossfire και να πουσάρω λίγο τον επεξεργαστή πάνω από το default speed του. Οπότε και μετακομίζω τις κάρτες στο νέο i7 όταν πάμε στα 32 micron πια.

ΑΛΛΑ: Μη ξεχνάς ότι αν υπάρχει περιορισμός χρημάτων, τότε είσαι αναγκασμένος να κάνεις συμβιβασμούς σε πολλά πράγματα. Εδώ δεν εξετάζουμε τι μπορείε να φτιάξεις με απεριόριστο budget αλλά με 1000 ευρώ, όπως και ζήτησε ο OP.

Όσον αφορά τα ηχεία και γενικά το θέμα του ήχου, καλύτερα με δύο ηχεία των 15 ευρώ δίπλα στην οθόνη και άριστη κάρτα γραφικών παρά με ηχεία των 200 ευρώ και κάρτα γραφικών μούφα. Gaming = speed και π ήχος μπαίνει , πάντα για μένα, σε δευτερεύουσα σημασία. Τι να το κάνω το Logitech 5.1 σετάκι που κοστίζει μια 300άρα αν δεν παίζει το παιχνίδι full detail......

My two cents πάντα.
 
Λόγω pm εξαίρετου μέλους και απάντησής μου σε αυτό, ένα ελαφρύ bump στο thread είναι αναγκαίο. Καλό είναι να μη τα λέμε με pm (δεν είναι μυστικά) γιατί μπορεί κάποιοι να ενδιαφέρονται εξίσου.
 
Μα αν ειναι να μην αναφερετε κατι στο thread αυτο - δεν χρειαζοταν να γινει up για να το διαβασει - αρκουσε να του δωσεις το link :D
 
Ρε μιλήστε ανοικτά,μη κρατάτε μυστικά! :p
 
καταστροφη παει το δωρο!!!χαχαχα

Κουτί: Coolermaster Snipper 90 ευρώ.

Τροφοδοτικό: Coolermaster 620 watts

Motherboard: Asus ή MSI socket 1156. Όχι πάνω από 120 ευρώ

Επεξεργαστής: i7 socket 1156. 260 ευρώ με τη ψήκτρα

Κάρτα γραφικών: ATI Radeon 5870

Μνήμες: DDR III 8 giga

Δίσκος 1T

να ρε να μην λετε .....δαιφανεια,σεμνοτητα,ταπεινοτητα....!!!
 
Paspartoo είπε:
Μα αν ειναι να μην αναφερετε κατι στο thread αυτο - δεν χρειαζοταν να γινει up για να το διαβασει - αρκουσε να του δωσεις το link :D
LOL!!! Σωστός!!!!

Αλλά είπα να το δουν και άλλοι αν ήθελε ο ίδιος.

Simonkey το κουτί είναι το Coolermaster Scout και όχι το Snipper.

Ενδεικτικά σου αναφέρω ότι θα το στήσω και για μένα το συστηματάκι. Η τιμή να αναφέρεις full σύνθεση δική σου. :D
 
Μπαίνετε γερά στο παιχνίδι των νέων επεξεργαστών και sockets βλέπω!

Χωρίς να σημαίνει ότι απαραιτήτως συμφωνώ μ' αυτό,you have my respect gentlemen!
 
αληθεια για παιχνιδια ειναι καλητερα τα 64 μπιτα η τα 32μπιτα 7αρια?
 
Λειτουργώ 32bit Ultimate στο gaming rig μου μια και με το Dragon Age Origins μου έκανε κάτι νεράκια στα 64. Αλλά δεν έχω σκοπό το παρών μηχάνημα να το πάω πάνω από 4 οπότε όλα καλά.

Στο επόμενο που σκέφτομαι να στήσω πάντως, θα βάλω 64ρια μια και με τη μία θα μπουν 8 giga (αν είναι socket 1156) ή 12 (αν είναι socket 1336) , Αν με ρωτήσετε γιατί socket 1336, ακριβώς και μόνο για το λόγο ότι υποστηρίζει Crossfire με native 16 lanes σε κάθε pci express slot αντί 8 που υποστηρίζει το socket 1156 αν βάλεις 2 ή και παραπάνω κάρτες γραφικών μαζί.
 
λοιπον μου ηρθε το μηχανημα υστερα απο 2 βδομαδες ταλαιπωρια απο το μεγα πολυκαταστημα που καηκε στα εξαρχεια....

λοιπον

1366 ι 7920

6 γιγα

5870

κουλερμαστερ haf 932 γιατι δυστηχως η 5870 δεν χωρα στο μικροτερο scout

1,5 tera

λοιπον ολα καλα εκτος του οτι οταν εγκατεστησα το fsx +acceleration το λειτουργικο κρεμασε με αποτελεσμα επιστροφη στο πολυκαταστημα απατη..θα το παρω σε λιγο....

αα

ειχα παραγγειλει και τα windows 7 αλλα συμπτωση ?? μου τα ειχαν περασει χωρις να μου δωσουν το cd

ωστε να τα ξαναπερασω αν κρεμαγε κατι....δεν ξαναψωνιζω απο δαυτους γιατι στην εξυπηρετηση εχουν βαλει παιδακια τα οποια δεν καιγονται ν σε εξυπηρετησουν για τα 1100 ευρα που εδωσες..καλα να παθω αλλη φορα απο μαγαζακι της γειτονιας που οταν παρει το χιλλιαρικο θα με εξυπηρετησει ...
 
Καλορίζικο.

Για την πληροφόρηση και μόνο, μόλις έβαλα μια 5870 σε ένα Coolermaster 690. To scout είναι μεγαλύτερο από το 690, θεωρώ απίθανο να μην τη χωράει!!!!

Ρε Simon το pc το άφησες να το συναρμολογήσουν αυτοί; Αμαρτία! Αν δεν ήξερες ήμουν ένα pm μακριά!!!!! Ενδέχεται να μην έβαλαν σωστά τη ψήκτρα στον επεξεργαστή και να κολλάει το σύμπαν.

Και τώρα η ερώτηση κλειδί: Τι mobo και τροφοδοτικό έβαλες;

Και ο κανόνας του σύμπαντος: Ποτέ μα ΠΟΤΕ δεν αγοράζουμε συναρμολογημένο μηχάνημα από άσχετους έλληνες συναρμολογητές. Όλοι άσχετοι είναι, η δουλειά που κάνουν τουλάχιστον στα όρια ελεεινού - απαράδεκτου......
 
καλα μιλαμε για ζωα τωρα μολις το πηρα πισω και μου εχασαν ενα καπακι απο υδροψηξη και μουβαλαν 32 μπιτα ΕΛΕΟς...

ΔΕΥΤΕΡΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ..

COOLERMASTER PSU 850

MSI
 
Δεν υπάρχει χειρότερο σπάσιμο από το να σκας 1Κ+ γιούρα για μηχάνημα και να το παίρνεις καλοκαιρινό.

Τι να πω.

Τελικά δεν είναι να απορείς γιατί η Dell πουλάει στις τιμές που πουλάει και...... ξεπουλάει στο dt.......

Τρφοφοδοτικό και modo μια χαρά φίλε....
 
pooky το coulermaster scout σιγουρα δεν χωρα την 5870 υπαρχει και θεμα στα σχετικα φορουμ στο δικτυο..

να σου πω ,μου εβαλαν 32μπιτα αλλα την δευτερα θα παρω στο χερι τα 64μπιτα μπορω να τα περασω απλα με το cd κατα την δειαρκεια του μπουταρισματος στην αρχη?
 
Πω πω και θα έπαιρνα το scout κάποια στιγμή! Πάντως στο 690 (που το φοβόμουνα να σου πω) χωράνε δύο άνετα!!! Η μία μπήκε κιόλας.

Όσο για το λειτουργικό, δεν μπορείς να κάνεις update από 32 σε 64. Πρέπει να το εγκαταστήσεις από την αρχή. Αυτό που πρέπει να τσεκάρεις δεν είναι το cd, αλλά το serial number να είναι όντως serial number του 64. Νούμερο από τα 32 δεν κάνει και το ανάποδο.

Αν το πήρες σαν Turbo-X κάπου πρέπει να σου έβαλαν το αυτοκόλλητο γνησιότητας που αναγράφει και τον τύπο του λειτουργικού. Αν αναγράφει 64άρι όλα καλά.

Αλλά, να ξέρεις, ότι αν απλά έκανες τη παραγγελία και δεν τους διευκρίνισες αν θες 64 ή 32, αυτοί σου βάζουν το 32άρι από μόνοι τους. Δεν τους αδικώ, μια και τα 64άρια για έναν μέσο χρήστη μπορεί να αποδειχτούν μπελάς, ( με τη λογική ότι ένας που παίρνει υλικά και το στήνει μόνος του δεν είναι μέσος χρήστης ) .

Ρε συ Simon, δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί δεν πήρες το λειτουργικό να το στήσεις μόνος σου; Είναι, όχι απλά εύκολο, μη σου πω και κάτι παραπάνω.!!!!

(Σου είπα ότι αν χρειαζόσουν βοήθεια εδώ ήμουν. Θα κέρναγες καφέ όμως!!!!!! )
 
Πίσω
Μπλουζα