10 χρόνια χωρίς 3dfx

Amigovios είπε:
Την έχω ακόμα και την είχα πληρώσει (για 32ΜΒ παρακαλώ....όχι 528 γίγα που έχουν οι κάρτες σήμερα) 110.000 δρχ. !!!!
Τοσα ειχα δωσει και εγω. Παραγγελια απο Αγγλια αν θυμαμαι καλα.

Wally είπε:
Στα εξης 3 παιχνιδια αν θυμαμαι καλα Slave Zero, Drakan και Expendable.
Το expendable δεν ηταν bundled με την G400 MAX; Ετσι νομιζω. Παντως το νερο με bump mapping ηταν ολα τα λεφτα!

Expendable_BM_Wasser_an.jpg
 
Όντως, θυμάμαι κι εγώ πόσο είχα στενοχωρηθεί με την διάλυση της 3dfx. Είχα Celeron στα 433 και voodoo 3 3000 με έξτρα ανεμιστήρα γιατί τηγάνιζες αυγά πάνω της, στο κρητικό καλοκαίρι. Έπαιζα Quake3arena online, τότε με dialup σύνδεση.Είχα την QDI Adcance 9, φοβερή μητρική.Και 96 ΜΒ μνήμη!
 
Μια μικρη ιστορια που συνεβει πριν 20 χρονια περιπου σε συμμαθητη μου στο Λυκειο.

Καπου ανοιξη προς τελος της σχολικης χρονιας, παμε για μαθημα Δευτερα πρωι πρωι, και ο δικος μας ειναι κομματια απο την κουραση.

Τον βλεπουμε ετσι οπως ειναι και τον ρωταμε "τι επαθες ρεσυ; εισαι αρρωστος; σε πειραξε κατι;"

Και μας απανταει: "Πηρα την Creative 3D Blaster Voodoo 2 και δεν εχω κοιμηθει απο την Παρασκευη."

Ειχε τελος παντων ενα κονε σε μαγαζι του κεντρου, και αγοραζε περιπου μιση τιμη οτι καινουργιο εβγαινε. Και ειχε παρει μια απο τις καλυτερες τοτε 3DFX.

Πλεον τα πραγματα εχουν ισοβαθμιστει λιγο πολυ. Τοτε μια 3DFX σου ανοιγε τις επουρανιες πυλες διαπλατα. Κριμα και αδικο που δεν υπαρχει πλεον..
 
Εκεινη την εποχη δεν υπηρχε 3D gaming στα PC, θυμαμαι οτι το πρωτο PlayStation σαρωνε τα PC για πλακα για αρκετο καιρο. Δηλαδη το PC για να παιξεις σε ιδια φαση παιχνιδια σε 3d επρεπε να ριξεις 5-6 φορες τα λεφτα ενος PSX. Με 3dfx δεν ειχα σχεση ουτε ειχα ποτε καρτα τους αλλα παραδεχομαι οτι ηταν πρωτοπορος στον τομεα αυτο, μετα θυμαμαι καλα οτι τους ξεπερασε η nvidia κατα πολυ με αποτελεσμα να μεινουν στη ξερα και στο τελος να τους αγορασει κιολας.
 
Τη έχω ακόμη τη Voodoo II, ακόμη εγκατεστημένη στον Pentium 200MMX ( συνδιασμένη μαζί με μια Riva128 ) που έχω στη αποθηκούλα του σπιτιού, και κάθεται λόγω καμμένου τροφοδοτικού. Τέρας για τη εποχή της.
 
Εγώ έχω μία Voodoo 3 3000 AGP η οποία είναι και η κάρτα γραφικών που είχα στο πρώτο μου PC. Πάντως βλέπω κάτι τρελές τιμές στο Ebay για το μοντέλο αυτό...
 
Kickstarter για το βιβλιο The Legacy of 3Dfx

Φαινεται εξαιρετικα προσεγμενη δουλεια.

Ελπιζω να εχει να προσφερει νεες πληροφοριες για την πιο αγαπημενη σειρα καρτων εβερ.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
... Σύντομα θα είμαστε στα 20 χρόνια χωρίς τη 3Dfx. Πως περνάει έτσι ο καίρος.
 
Μιας και σκονταψα επανω στο screenshot: για να θυμουνται οι παλαιουρες και να μαθαινουν οι νεοπες τα περι GPU wars.

Το βασικο μας (3dfx) "πολεμοφοδιο" οταν λιωναμε Riva-αδες και Ati-δες: Reverend: The Pulpit στο VoodooExtreme

Clipboard01.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Υπάρχει άραγε πουθενά αρχειοθετημένο το site;;;
 
Oh yes (απο που νομιζεις, ψειρισα το screenshot? :)  )
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Για τους φανατικους οπαδους με μεγααααααλες τσεπες εμφανιστηκε προσφατα καποιος που λεει οτι εκανε reverse engineering την ακυκλοφόρητη 3dfx voodoo 5 6000 και μαλιστα υπαρχει πιθανοτητα να κατασκευαστουν τετοιες καρτες.

Δεν ειμαι σιγουρος ποσο πραγματικα ειναι ολα αυτα και ποσο εφικτο ειναι να παραχθουν σημερα τετοιες καρτες, αλλα για οσους ενδιαφερονται η τιμη αγορας για μια τετοια καρτα πιθανολογείται οτι θα ειναι πανω απο USD $1500.

Περισσοτερες πληροφοριες εδω.

1_11.jpg
1_5.jpg
 
Ωραιος!
Μαλιστα το ποστ σου μου θυμισε να κοιταξω τι απεγινε το βιβλιο του Kickstarter.
Οντως κυκλοφορησε και κοστιζει 10 νταλαρς ως Αγγλικο ebook.
Θα το χτυπησω το βραδυ και θα πεσω στην βαθια μελετη.
 
Ενα απο τα κορυφαια καναλια στο youtube για PC Hardware, Gamers Nexus παρουσιαζει την αναδημιουργημενη 3dfx voodoo 5 6000 που ειχα αναφερει πριν μερικα χρονια.


Ειναι οντως πραγματικη και κοστιζει τα ιδια ή περισσοτερα απο τις κορυφαιες καρτες γραφικων σημερα. Παντως δεν φαινεται να λειτουργει πολυ καλα ή να εχει αποδοση περα απο τα αναμενομενα. Βεβαιως προσωπικα δεν ημουν ποτε οπαδος, οποτε μπορει να μην ειμαι και ο πιο αδεκαστος κριτής :diablotin: .
 
Με τιs κονσολεs που ειχα τοτε θυμαμαι ποσο πολυ καλυτερα ημουν και ευτυχωs δεν ειχα ασχοληθει με τα pc που θα με εβαζαν και στην διαδικασια τηs ασταματητηs αναβαθμισηs που ηθελαν συνεχεια το χερι στην τσεπη μονο για το hadware μπαs και παιζουν καλυτερα τα παιχνιδια που πληρωσαμε.Επαιζα ομωs και εβλεπα ολα τα παιχνιδια τηs εποχηs για τα pc τοτε σε pcακια φιλο αλλα οι κονσολεs ηταν οτι καλυτερο.

Αλλαξαν οι gaming καιροι αρκετα και μετα το xbox 360 που ειναι και η τελευταια μου κονσολα και τωρα λεω ακριβωs το αντιθετο.Ευτυχωωωωωώs μετα δεν ξανα ασχοληθηκα με τιs κονσολεs και παιζω τα συγχρονα παιχνιδια μονο σε pc.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα