the day after και ο υπέροχος κύριος με το λουκ π-ατ(α)ρι-άρχη
ChrisTOS είπε:
Δυστυχώς αυτό δεν θα συμβεί... Η πυρηνική έκρηξη προκαλεί έναν EMP σε πολύ μεγάλο μέρος του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος και δυστυχώς υπάρχουν συχνότητες στις οποίες τα μέταλλα είναι διαπερατά. Είναι από τους φόβους μου για την πιθανή καταστροφή των Atari μου..
Πολύ σωστά Χρήστο μου. Βέβαια ακόμα και αν δεν συνέβενε αυτό, απλά θα είχε καταστραφεί το δίκτυο ηλεκτροδότησης και φυσικά ο χρήστης του Atari στην καλύτερη περίπτωση θα έπαιζε άρπα ως αγγελάκι σε κάποιο σύννεφο (όλοι οι χρήστες των Atari θα πάμε στον παράδεισο, ειδικά όσοι αγοράσαμε κάτι από τον Κανέλλη, που είχε κατάστημα στην οδό Αγγελάκη
).
Για να ξεπεράσεις τους φόβους σου, μπορείς να ξεκινήσεις να υλοποιείς τον 6502, το Antic και τους υπόλοιπους συνεπεξεργαστές χρησιμοποιόντας λυχνίες κενού (που έχουν πολύ πολύ μεγαλύτερη αντοχή σε ElectroMagnetic Pulses πυρινικής έκρηξης από τα transistors και τα ICs.
Σήμερα τα χαράματα (την ώρα που κλείνουν τα μπουζούκια), για να γιορτάσω τα 40χρονα της Atari, αγόρασα από το ebay αυτό :
Atari 400/800 Technical Reference Notes - Very Scarce
This is the official Atari “Tech Manual” published by Atari in 1982. It was not generally available to the consumer as it is very technical in nature.
The “Notes” consists of three parts: Operating System Userʼs Manual, Operating System Source Listing, and Hardware Manual (including schematics), comprising a total of 446 pages. It could be said that this is the Atari “bible” because everything specific to the 400/800 computers is covered in its pages.
Also included are three additional documents: Master Memory Map (30 pgs.), “Do Re Atari, A Guide to Effective Programming” (240 pgs.), and a Programmerʼs Card.
All of the above comes in a 3-ring binder. If you are a collector of Atari computers or just want to know what makes them tick, this should be in your library.
As Iʼve said before, Iʼm selling because advancing age & illness have conspired to put an end to my hobbies;
its been quite a ride.
No Reserve. Ships to US only. Questions before bidding please. Thanks for your interest.
Το ωραίο είναι ότι το αγόρασα από ένα φοβερό τύπο με ακόμα πιο φοβερό look:
συνταξιούχο Ηλεκτρολόγο Μηχανικό της AT&T με ειδίκευση στην ανάλυση αστοχειών ολοκληρωμένων κυκλωμάτων και οπτικών ινών.
RESPECT Len, και να είσαι καλά.