All-in-one VS Συναρμολογούμενα pcs!

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας pooky(1)
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

pooky(1)

MultiDimensional RetroDivinitY
Αντιδράσεις
261
Εγώ σαν gamer, συναρμολογούμενα από τα χεράκια μου.

Μόνο για κανένα alienware θα έκανα συμβιβασμό!!!!!!

Ανοιχτή αρχιτεκτονική FTW !!!

Με προσεκτική συναρμολόγηση,σωστή επιλογή υποσυστημάτων,σοβαρές αγορές κι όχι σκόρπισμα χρημάτων σε άνευ λόγου και ουσίας πανάκριβο hardware και αναβάθμιση όταν είναι απαραίτητη (αραιότατα πλέον..) τα PCs έχουν ένα μεγάλο κι ακαταμάχητο όπλο στα χέρια τους!

Η κλειστή αρχιτεκτονική έχει το αβαντάζ του ζεζουμίσματος του συγκεκριμένου hardware,αλλά ως εκεί.

Εξάλλου,πάντα κάπου μέσα μου πιστεύω ότι η Amiga με ανοιχτή αρχιτεκτονική θα μπορούσε να έχει ζήσει περισσότερα χρόνια.

Για τα κονσολικά δε με πειράζει/δε με νοιάζει/δεν ασχολούμαι,στην πυρά!!! :P :P

Τα κονσόλια είναι άλλο κεφάλαιο.

Τα pcs μου θέλω να τους αλλάζω τα φώτα. Στην κυριολεξία. Μέχρι leds αλλάζω και τους βάζω και λάμπες. Καγκουροανεμιστήρες και μπλιμπλίκια!!!!!

Δεν νοείται μηχάνημα (σταθερό) που να είναι σφραγισμένο και να μη μπορώ να του βάλω χέρι.

Τα φορητά είναι άλλο κεφάλαιο, λόγω κατασκευής και κοινού που απευθύνονται. Βέβαια και τα φορητά τα έχω στη καρδιά μου, έχουν προσωπικότητα.

Έχοντας υπόψιν ότι όλοι είναι ξετρελαμένοι με τα Apple, δηλαδή με πισιά κλειστής αρχιτεκτονικής και συμπεριλαμβανομένου και του γεγονότος ότι το 99% των προβλημάτων εντοπίζονται ανάμεσα στο πληκτρολόγιο και την καρέκλα, αναμφισβήτητα είμαι υπέρ των συναρμολογούμενων μηχανημάτων.

Αυτο το All in one ισως δεν ειναι ξεκαθαρο - ειχα την εντυπωση οτι η συγκριση θα ηταν "Επωνυμος Υπολογιστης" (απο κατασκευαστη) vs Συναρμολογουμενο PC (ειτε απο συναρμολογητη ειτε απο μας). Κατι που θα εθετε στο τραπεζι και το θεμα της (αναγκαιας ?) συμβατοτητας.

Το 1982-83 πχ ειχαμε 20 Μεγαλους κατασκευαστες που εφτιαχναν απο home μεχρι bussiness computers με ξεκαθαρη προσωπικοτητα και οχι παντα συμβατα μεταξυ τους. Αυτη η νοοτροποια εχει χαθει πλεον - με καμια 100 μεγαλους συναρμολογητες να φτιαχνουν X86 μηχανηματα. Εκει νομιζα οτι πηγαινε η φραση του Frank.

Bασικά κι σ' αυτό που λες Ηρακλή,επειδή σηκώνει πολλή συζήτηση,νομίζω ότι και πάλι το συναρμολογούμενο PC είναι μακράν καλύτερη λύση!

Από τη στιγμή ειδικά που υπάρχουν παντού πλέον support-compatibility lists των μητρικών για CPUs,RAMs κτλ,δε βλέπω πού μπορεί το έτοιμο σύστημα να είναι καλύτερο!

Όλα τα PCs δουλεύουν μ' όλους τους δίσκους,το ίδιο και με τις VGAs,με κάποιες -ελάχιστες ευτυχώς- τραγικές εξαιρέσεις,που είδαμε π.χ στην 8800 σειρά της nVidia,το ίδιο και με τα οπτικά μέσα.

Στο θέμα κουτιού,οι περισσότερες εταιρείες που δίνουν κουτιά φτιάχνανε ωραία και χρηστικά κουτιά μεν,κακάσχημα δε.

Αν κάποιος μπορούσε,ήξερε δηλαδή,να συναρμολογήσει PC μόνος του,κατά τη γνώμη μου ήταν χαμένα λεφτά τα παραπάνω που ήθελε η κάθε Compaq,HP,Dell κτλ κτλ,για το δικό τους έτοιμο,και για να βάλει τελικά και τ' όνομά της πάνω σ' αυτό.Όπως και τώρα φυσικά,το να πληρώσεις συναρμολόγηση,είναι δυστυχώς επίσης χαμένα λεφτά...

Μανο συμφωνουμε απολυτα. Αν ειναι να συγκρινουμε ετοιμες υλοποιησεις απο μεγαλοσυναρμολογητες X86 μηχανηματων (HP, Dell κλπ) με το με προσωπικο μερακι (και διαλογη) δικο μας συναρμολογουμενο pc - τοτε και εγω ψηφιζω τη δευτερη περιπτωση.

Προφανως δεν καταλαβα αυτο που ειπε ο Frank και υπεθεσα μια τελειως διαφορετικη συγκριση.

Η μόνη περίπτωση που θα έπαιρνα έτοιμο pc θα ήταν αν ήθελα κάτι για επαγγελματική χρήση (άρα να έχω το κεφάλι μου ήσυχο) ή για μηχάνημα που θέλω να κάνει συγκερκιμένη δουλειά 24/7/365. Και η μόνη εταιρεία που θα έπαιρνα τέτοιο μηχάνημα θα ήταν η ΙΒΜ και καμοία άλλη. Δεν ξέρω τί έχει ζήσει ο καθένας, αυτό που ξέρω είναι ότι στη δουλειά από το '91 εώς το 2003 είχαμε ΙΒΜ μηχανήματα, από 386 εώς το τελευταίο Netvista με celeron 1.6ghz. Ποτέ και κανένα δεν έπαθε το παραμικρό και οι θερμοκρασίες στο περιβάλλον ήταν ακραίες. Υπερβολικό κρύο το χειμώνα και υπερβολική ζέστη το καλοκαίρι. Ότι επειχηρήματα και να έχετε για το ενάντιο μην τα γράψετε, δεν πρόκειται να πιστώ ΛΟΛ :P

Δυστυχώς ΙΒΜ δεν υπάρχει πια, οπότε για τις ταπεινές μου προσωπικές ανάγκες έχω στραφεί σε miTX με ενσωματομένη cpu (celeron/atom) και στη δουλειά έχω συναρμολογούμενα που κάθε 7-8 μήνες αλλάζω μητρικές γιατί την ακούνε...

Όντως η αρχική μου σκέψη ήταν για τα επώνυμα (πχ βλέπε Dell) έναντι των ανώνυμων τα περισσότερα από τα οποία είναι πλέον σε κατάσταση λατέρνας.

Στη συνέχεια μου ήρθε στο μυαλό το γεγονός ότι οι μικρές μητρικές με Atom και όχι μόνο οι οποίες επαρκούν για τις περισσότερες δουλειές γραφείου και σπιτιού, πλην των παιχνιδιών.

Η τρίτη διάσταση στο θέμα δόθηκε από τον Paspartoo ο οποίος επαναφέρει το εντελώς ουτοπικό αν και εξαιρετικά ενδιαφέρον θέμα των διαφορετικών πλατφορμών.

Μιά και έχουμε όρεξη (και πριν την κάνω για ποτό), ας κάνω μία μικρή εισαγωγή...

Έχω βαρεθεί να συναρμολογώ μηχανήματα. Πλέον δε θέλω ούτε καν να τα βλέπω. Και thin client να ήταν ίσως να μη με χάλαγε (είπαμε δεν παίζω παιχνίδια). Δε μ'αρέσει να πιάνουν χώρο, να κάνουν θόρυβο, να γεμίζουν μπίχλα. Επιπλέον δε μ'αρέσουν οι λατέρνες με τα ανοιγόμενα cyberπορτάκια, τα LED, τα νέον από χαμηλωμένο Hyundai SCoupe με απλώστρα και τα διάφορα κουμπάκια/ροοστάτες, οθονούλες LCD κλπ για τις στροφές των ανεμιστήρων, την πίεση του ψυκτικού υγρού (κομπιουτεράς είμαι, όχι υδραυλικός/ψυκτικός) κλπ.

1) Αν είναι να το βλέπω (tower/desktop) ή αν το χρειάζομαι για ειδικές χρήσεις (backup devices, κάρτες video κλπ) προτιμώ να είναι επώνυμο και μάλιστα με συμβόλαιο αντικατάστασης στο σπίτι/δουλειά - δεν έχω καμία όρεξη να ψάχνω για καταργημένες μητρικές, μνήμες, επεξεργαστές στο οποιοδήποτε σκουπιδιάρικο με μεταχειρισμένα ή στον κάθε καμμένο του eBay.

2) Αν δεν έχω ανάγκη για μπαούλο-κομπιούτερ, γιατί να το βλέπω; Γιατί να κάνει θόρυβο; Γιατί να μπλέκω με κάρτες κλπ; Όλα σε μία μικρή μητρική με RADEON, QuadCore/ATOM/ό,τι θέλετε, μαζεμένο κάπου στην άκρη ή και πίσω από την οθόνη να μη μου χαλάει και το φενγκ σούι.

3) Νέα πρότυπα υπολογιστών. Άκρως ενδιαφέρον σενάριο δεδομένου ότι στην εποχή μας τα μέσα για έρευνα και ανάπτυξη είναι απείρως ισχυρότερα από ό,τι στη περίοδο 1975-1985. Δε πρόκειται να δούμε κάτι τέτοιο γιατί οι προσωπικοί υπολογιστές δεν αποτελούν τομέα τεχνολογίας αιχμής αλλά είναι σαν τα video των 80ς. Φασόν τυποποιημένες συσκευές/εφαρμογές για να πάρουμε από το σούπερ μάρκετ.

Θα επεκταθώ περισσότερο αργότερα (ειδικά για τα συναρμολογήμενα - στο σπίτι ή στο μαγαζί)- προς το παρόν παίρνω τη DeLorean και την κάνω για βόλτα.

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
keropi είπε:
Η μόνη περίπτωση που θα έπαιρνα έτοιμο pc θα ήταν αν ήθελα κάτι για επαγγελματική χρήση (άρα να έχω το κεφάλι μου ήσυχο) ή για μηχάνημα που θέλω να κάνει συγκερκιμένη δουλειά 24/7/365. Και η μόνη εταιρεία που θα έπαιρνα τέτοιο μηχάνημα θα ήταν η ΙΒΜ και καμοία άλλη. Δεν ξέρω τί έχει ζήσει ο καθένας, αυτό που ξέρω είναι ότι στη δουλειά από το '91 εώς το 2003 είχαμε ΙΒΜ μηχανήματα, από 386 εώς το τελευταίο Netvista με celeron 1.6ghz. Ποτέ και κανένα δεν έπαθε το παραμικρό και οι θερμοκρασίες στο περιβάλλον ήταν ακραίες. Υπερβολικό κρύο το χειμώνα και υπερβολική ζέστη το καλοκαίρι. Ότι επειχηρήματα και να έχετε για το ενάντιο μην τα γράψετε, δεν πρόκειται να πιστώ ΛΟΛ :P
Δυστυχώς ΙΒΜ δεν υπάρχει πια, οπότε για τις ταπεινές μου προσωπικές ανάγκες έχω στραφεί σε miTX με ενσωματομένη cpu (celeron/atom) και στη δουλειά έχω συναρμολογούμενα που κάθε 7-8 μήνες αλλάζω μητρικές γιατί την ακούνε...
Dell για τη δουλειά.

Όσο για το σπίτι - μέσα είσαι...

δεν έχω δοκιμάσει DELL, δεν μπορώ να πω ότι μου κάθονται και καλά, δεν ξέρω γιατί...

στο σπίτι και στην δουλειά έχω και atomάκια, αλλά στο σπίτι επίσης έχω και pc δικιάς μου συναρμολόγησης , απ' όλα έχει ο μπαξές...

Στο σπίτι παίζει ακόμη ο μονοπύρηνος P4 του 2003 (Χειροποίητος με μεράκι και κανάκη). Στο γραφείο η Dell έχει δώσει ρέστα όσον αφορά την αξιοπιστία (ειδικά σε servers).

καλά ναι, στις πιο πολλές περιπτώσεις ισχύει: ό,τι πληρώσεις παίρνεις!

Δηλαδή όλοι καταλάβατε την ερώτηση εκτός από μένα :(

Εγώ ως τώρα νόμιζα ότι All-In-One είναι κάτι σαν αυτό :

ch_2.jpg

ή αυτό

hp-touchsmart-iq770-desktop.jpg

Όλα σε ένα κουτί δηλαδή, υπολογιστής και monitor μαζί.

Αυτα που ποσταρατε μονο all-in-one δεν ειναι (all-in-three στην καλυτερη)

Θα τριζουν τα κοκκαλα του Heath

picture.php

Τωρα μαλιστα !!

(Αν βρεις και κανεναν Osborne 1 Βαλιτσακι ακομα καλυτερα)

@Paspartoo

Θα δω τι έχω στην αποθήκη :P

Πίσω
Μπλουζα