1@Other_Reality[/USER]
Καμια ψυχωση για το Superfrog και για κανενα αλλο σκουπιδι του μηχανηματος, δεν αναφερθηκα πρωτος παρεπιπτωντος. Το Kick-Off μου ειναι απλα αδιαφορο, ειχα δει ποδοσφαιρακια που μου αρεσαν καλυτερα πριν, και αλλα καλυτερα μετα. Δεν καταλαβα την ψυχωση με τον τιτλο, δεν με ενδιεφερε κιολας.
Το 1992+ γινοτανε χαμος με τις κονσολες. Απλα οπως ειπαμε, σχεση με την πληθωρα των καταστηματων οπου τα εφερναν και τα εμπορευαν, ειχες απεξω. Και αν. Περι απαξιωσης του Mario RPG μεταξυ αλλων, και οι αναφορες σε σκουπιδαριο μου δειχνει απιστευτα κακο και φτωχο γουστο εκ μερους σου. Ουδεν σχολιο και εδω.
Το ποιοι ηταν που θα επρεπε να το ζησεις, προφανως οι φυλλαδες και τα εντυπα σας δεν αναφερθηκαν ποτε στη κατασταση. Ειχαν βλεπεις ιερο σκοπο να σας πεισουν πως κυκλοφορουσαν και καλα διαμαντια για το μηχανημα που δεν ειχατε τιποτα να ζηλεψετε "απο τους αλλους". Κριμα που σας ειχαν στα ψεματα, συμβαινει δυστυχως ομως. Το ξερω πως ηταν η μοδα με τις σακουλες και δισκετες, εγω ειχα λιγα και καλα παιχνιδια, εσυ ζωγραφιζες στην Amiga. Καλη φαση.
1@The Destroyer[/USER] Το μεγαλυτερο εμπορικο παιχνιδι ειναι το Star Ocean στα 12mb. Το παιχνιδι εχει το τσιπακι S-DD1 που το συμπιεζει στα 6mb.
https://snescentral.com/article.php?id=1023
https://www.romhacking.net/hacks/614/
Τα Snes / Mega Drive, δεν ειναι ανωτερα μεταξυ αλλων στα Fighting / Platformer, λογω των Street Fighter / Mario / Sonic. Ειναι επειδη εχουν πολυ καλυτερα και πολλα καλυτερα παιχνιδια της Amiga. Killer Instict, Justice League, Weaponlord, Castlevania IV / Bloodlines, Starwars, Comix Zone, Vectorman και δεκαδες αν οχι εκατονταδες ακομα. Τα περισσοτερα που αναφερεις σε αυτες τις 2 κατηγοριες... Φαινονται τρομακτικα υποδιεστερα σε αυτα που παιζαμε απο τοτε. Υπενθυμιζω το ευστοσο σχολιο του 1@Leon[/USER] για φτωχους συγγενεις. Το Elfmania πχ, εχει πολυ ομορφο σχεδιασμο υποβαθρων και χαρακτηρων, το gameplay ομως ειναι τραγικο. Αν κυκλοφορουσε στις κονσολες δεν θα το επαιζαν παρα ελαχιστοι. Στην Amiga, λογω των αθλιων παιχνιδιων ξυλου ομως, καταφερε να διακριθει.
Απο εκει και περα τωρα, πραγματι εχει η Amiga παρα πολυ καλα shooters, αρκετα τα αναφερεις και εσυ. Διαφωνω πως ειναι ανωτερη, αλλα αναμφιβολα εχει ακομα παιχνιδαρες. Κυριως παντως δικους της τιτλους, μιας και ως συνηθως οι μεταφορες απο τα ηλεκτρονικα ειναι κακες, οπως πχ το R-Type της.
Γενικοτερα παντως, εχει αναλυθει προηγουμενος πως υπηρχε η νοοτροπια στους home με κριτηριο επιλογης το χρωμα και την παρουσιαση, εναντι του gameplay, οπως και κανεις. Στις κονσολες κοιτουσαμε το gameplay πρωτιστως.
1@Leon[/USER]
Καταρχας η λιστα ειναι για το DOs που δεν αναφερθηκαμε καπου, εκτος αν εννοεις πως ολοι αυτοι οι τιτλοι εχουν κοινη κυκλοφορια και στις Amiga με τα ιδια χαρακτηριστικα.
Για τα δυτικα RPG δεν εχω αγνοια, ξερω πολυ καλα την προσφορα τους στο χωρο οπως και εκτιμω αρκετα απο αυτα. Ωστοσο. Κανεις λαθος για την γραμικοτητα των ιαπωνικων rpgs. τιτλοι οπως το Chrono Trigger ειναι πολυ χαρακτηριστικο παραδειγμα. Παρεπιπτωντος, η σειρα Ultima ηταν γνωστη και στις κονσολες. Υποδιεστερη σε σχεση με τους υπολογιστες; Το πιθανοτερο. Αλλα ναι, υπηρξε.
Επισης, καλα δυτικα παιχνιδια ξυλου υφιστανται στις κονσολες. Γρηγορα παραδειγματα, Eternal Champions και Primal Rage. Ανωτερα των ιαπωνικων; Σιγουρα οχι. Οπως οχι και ασχημοι τιτλοι.
Τελος, ειναι υποτιμητικοι οι οροι που χαρακτηριζεις εμενα και τον 1@Imgema[/USER]. Ενω κανουμε εναν κοσμιο διαλογο, και τελος παντων αλλοι λενε και πιστευουν τα δικα τους, παραλληλισμοι με τους οποιους αναφερε δεν τιμουν ουτε εμας ουτε εσενα.