1@Imgema[/USER]Ναι, τα υποστηριζουν ολοι οι τελευταιοι εξομοιωτες, οπως και το SNES2SD. Μεταξυ αλλων, πλεον δημιουργουν ολοκαινουργια FMV για διαφορα παιχνιδια, ηχογραφησεις σε διαλογο και εφε, περαν φυσικα της εκπληκτικης μουσικης που προσθετουν.
Δεν εχω δει αντιστοιχες κινησεις για παιχνιδια της Amiga, σε κανενα συστημα η υλοποιηση παντως.
1@Leon[/USER]
Νομιζα πως εννοουσες ολα τα bold παιχνιδια της παραθεσης, λαθος εντυπωση μου.
Δεν διαφωνω πως παρα πολλα ιαπωνικα παιχνιδια της ιδιας σχολης, ηταν και παραμενουν ανωτερα. Τονιζω πως δεν ηταν σε καμια περιπτωση κατω του μετριου παιχνιδια. Διαφωνω παντως ως προς το οτι υπηρξαν αντιστοιχου επιπεδου στην Amiga, σε καμια περιπτωση συγκρίσιμα. Πχ οι περισσοτεροι εδω αναφερουν το Superfrog ως διαμαντι σε OCS/ECS, και δεν βλεπω κανενα λογο να στεκεται απεναντι σε αυτα τα 3 πχ.
Δεν εχω μεγαλωσει με την σχολη, αυτο φυσικα ομως δεν αναιρει του οτι δεν θεοποιω οτι επαιζα μικροτερος η σε εκεινη την εποχη, ουτε πως εκτιμω την προσφορα διαφορων τιτλων, πολυ παλαιοτερων απο εμενα. Μιλησα συγκεκριμενα πως ειναι ελαχιστοι οι τιτλοι που εχουν ακομα ενδιαφερον να ασχοληθει κανεις μαζι τους.
Γιατι καλοι και χρυσοι και μπραβο τους ολοι αυτοι οι bedroom coders που αναφερεις, ομως σχετικα λιγα χρονια αργοτερα, η τεχνολογια εκτιναχθηκε, μπηκαν εταιρειες και στο συγκεκριμενο χωρο/σχολη, οπου μαζι τους εφεραν φοβερους σεναριογραφους, μουσικους, παραγωγους και 1002 ακομα καλα. Και οντως που καποιοι τιτλοι που και πρωτοτυπησαν, και επιρρεασαν, ε οπως και να το δω, βρηκανε γρηγορα πολυ ανωτερους διαδοχους. Διαβαζω το blog που παραθεσες και κανει πολυ καλη δουλεια και με ενδιαφερει. Για τους εξομοιωτες πτησεις δεν εχω αποψη, και σιγουρα δεν εμβαθυνε ποτε καποια κονσολα τοτε.
Το οτι οι home/micros και φυσικα η Amiga επιρρεασαν, ειναι αναμφισβητητο. Το κατα ποσο ομως ηταν και παραμενει αυτη η συμβολη, ανωτερη απο διαφορες αλλες που ξεκινησαν με τις κονσολες, ειναι συζητήσιμο. Η Amiga καλως η κακως, ηταν σχεδον παντελως αγνωστη στους αμερικανους και στους ιαπωνες. Και ειτε αρεσει η σχολη τους ειτε οχι, παραμενουν πασιγνωστες.
Τελος, για το κομματι πρωτοτυπια εναντι ευχαρίστησης και απολαυσης, διαφωνουμε. Θα δω την συμβολη και επιδραστικοτητα ενος πρωτοτυπου παιχνιδιου, θα παιξω και θα απολαυσω ομως ενα καλο τιτλο. Μικρη σημασια εχει για εμενα αν εχει κανει κατι ολοκαινουργιο η οχι.