Για στειλε καμια φωτο να το δουμε κι αυτο...ή ακομα καλυτερα ανοιξε κι εσυ ενα thread με Amstrad! Μπορεις!!!
Τοσο καιρο σε αναμονη κι εγω, αλλα δεν εκατσα με σταυρωμενα χερια! Μαζευα λιγο software οταν εβρισκα χρονο και εκει που κατεβαζα dos, windows 1, windows 2, windows 3.x ετσι για να κανω τις δοκιμες μου οταν ερθει η ωρα, ανακαλυψα οτι τα φορητα PPC512 και PPC640 δεν ηταν εφοδιασμενα αντι με τον κλασσικο 8086 8ΜHz της intel, αλλα με τον V30 της NEC ο οποιος παρολο που ηταν κι αυτος 8086 8MHz ειχε μικροτερη καταναλωση ρευματος και ηταν και 30% γρηγοροτερος λογω διαφορετικης αρχιτεκτονικης!
Γρηγοροτερος.....
Γρηγοροτερος;;;;;
Γρηγορότερος!!!!!!!!!!!! Αρα....αναβαθμιση! Οκ, ωρα να βρουμε αν μπορουμε να βρουμε εναν!
Ψαξε εδω, ψαξε εκει, ψαξε παραπερα....τελικα βρεθηκε ενας στο ebay (μεγαλη σωτηρια αυτο το ebay) ο οποιος ηρθε σπιτι μεσα σε 7 εργασιμες μολις, απο την Ολλανδία!
Μιας και ο Schneider εχει γιανει κατι σαν πειραματοζωο πλεον, θα μπει εκει περα οταν ερθει η ωρα!
Περα απο το γεγονος οτι ειναι πιο γρηγορος επιτρεπει και την καλυτερη λειτουργια των windows 3.x μιας και μπορει να φορτωσει VGA drivers και να εχουμε χρωμα, αλλιως μενουμε με μονοχρωμο CGA driver απο οσο το εψαξα! Βεβαια προσφατα βγηκε και VGA driver για τους 8086 που κανει την "αναβαθμιση" σε V30 περιττή, αλλα και μονο που ειναι πιο γρηγορος σαν επεξεργαστης λεω να το δοκιμασω!
Στο κατω κατω windows 3.x λογικα θα γονατισουν το μηχανημα και απλα θα τα τρεξουμε, ετσι για να πουμε οτι το καναμε κι αυτο!
Εδω
http://www.seasip.info/AmstradXT/qanda.html#8 ειναι και οι πληροφοριες που βρηκα για οποιον εχει κουραγιο να διαβασει!
Τωρα βεβαια, αναρωτιεμαι αν αφου χρησιμοποιω VGA καρτα γραφικων, μηπως ειναι περιττο ολο αυτο....αλλα και παλι.....ας το κανουμε!
Στο μεταξυ ο Εγγλεζος εχει παλι σε διαθεσημοτητα τα pcb για την κατασκευη του xt-cf και περιμενω να στοκαρει και τα υπολοιπα υλικα που χρειαζονται για την κατασκευη του, μιας και θα το πουλαει σαν κιτ απο εδω και περα!
Πηρα και μια καρτουλα CF 2GB στο μεταξυ, αρα πλεον ειναι θεμα ημερων πλεον να φτιαξουμε και τον controller και να αρχισουμε να παιζουμε ξανα!
Edit - Συμπληρωμα off topic:
Δεν ασχολουμαι μονο με τα παλια εδω...αυτες τις μερες εκανα αναβαθμιση το κουτι του καθημερινου μου PC. Γιατι το αναφερω;
Γιατι πολυ απλα ηταν μια πατεντα κι αυτο, μιας και τοσα χρονια χρησιμοποιουσα ενα κουτι απο το 1998 που φιλοξενουσε καποτε μεσα του ενα celeron 700, αν θυμαμαι καλα, που μας ειχε αφησει χρονους καπου το 2005 μετα απο υπερταση της ΔΕΗ που μου τιναξε τοτε σκληρο, καρτα tv και διαφορα αλλα!
Το κουτι εμεινε στην ακρη μεχρι το 2007 που ειπα να φτιαξω ενα αλλο συστημα και για οικονομικους τοτε λογους ειπα να μην αγορασω κουτι, αλλα να χρησιμοποιησω αυτο. Εκοψα ενα πλαινο καπακι, του αλλαξα χρωμα και με εξυπηρετησε μια χαρα μεχρι προσφατα που ειπα να αλλαξω καρτα γραφικων και.....δε χωρουσε μεσα!
Αναφορικα, το νεο κουτακι ειναι ενα μικρο τερατακι της Corsair (Carbide 500R) Που δεχτικε μεσα τα παντα με ευχαριστηση και περισσια χωρου και απο οτι φαινεται θα περασω πολλα χρονια μαζι του!
Το θεμα ειναι οτι εμεινε αδειο το παλιο κουτι....και επειδη δεν ειχα πεταξει ποτε το σετ μητρικη-CPU-RAM που ειχε τοτε ειπα να τα τσεκαρω σε τη φαση βρισκονται για να μου περασει και ο χρονος και να δω μη μου ξεφυγε τιποτε τοτε που δεν ηξερα πολλα!
Συνδεσα προχειρα ενα τροφοδοτικο στη μητρικη και ξεκινησε μονη της, το fan του cpu γυρισε, αναψε κι ενα ενδεικτικο led πανω στη μητρικη και μετα.....εσβησε και μυριζε καμμενο!
Perfect! :xm:
Εντοπισα τη μυρωδια σε κατι πυκνωτες πανω απο τη cpu. Εκατσα και τους αλλαξα και αυτους και αρκετους ακομα και μετα απο μερικες προσπαθειες και με το ATX1 σε συγκεκριμενη θεση γιατι δε παταει καλα μεσα (δεν ασχοληθικα ακομα με αυτο) η μητρικη ξεκινα, led και fan κανονικα....αλλα μεχρι εκει!
Δε POSTαρει, δε κανει μπιπ και βασικα.....ξεκινα! Δε θα επρεπε να ξεκινα....θα επρεπε να πατησω το power button για να ξεκινησει, οχι να το κανει μονη της! Αρα κατι γινεται εδω!
Ιδιο σκηνικο συνεβαι προσφατα σε μητρικη με 775 φιλου, που τελικα καταληξαμε να αλλαξουμε μητρικη μετα απο πολλες δοκιμες και αφου δε καταληξαμε πουθενα!
Το αναφερω σαν off topic μηπως και εχει κανεις καμια ιδεα του τι μπορει να ειναι. Οχι τιποτε αλλο, αλλα η μητρικη εχει και ISA θυρες επανω και θα αποτελεσει καλο tweener αν δουλεψει!