Amstrad vs Spectrum

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας rigardie
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Εννοείς με την τιμή του, τις παιχνιδάρες του και τα αξιόπιστα drive? Σιγά μήν ήταν και αυτό! :D

Παιδιά αμα αναφέρει ο καθένας το αυτό! του, δεν τελειώνουμε....

Παράθεση:Αρχικό μήνυμα απο sinclair_jim Αν κάποιος ήθελε υπολογιστή για να μάθει, αλλά και να παίζει παιχνίδια δεν είχε καλύτερη λύση από ZX...

Παράθεση:Αρχικό μήνυμα απο Gryzor

Ερμ.... μήπως αυτό; Καλύτερη BASIC, καλύτερες γλώσσες γενικά, σωστός editor, καλύτερες δυνατότητες...
Τι εννοεις,τι εννοω? Self explained

Ηint

Καλύτερη Βasic ο amstrad? Ε ποτέ!!!

Ένα πράγμα για το οποίο όλοι υποκλίνονται στον Spectrum είναι η πολύ καλή και εύχρηστη basic που είχε.

Gryzor είπε:
Ερμ.... μήπως αυτό; Καλύτερη BASIC, καλύτερες γλώσσες γενικά, σωστός editor, καλύτερες δυνατότητες...
Στο CPC για γράψε PRANT και πάτα enter να δείς τι θα κάνει...

Οχι και σωστότερος editor... και αν θές σύγκρινε τους 128Κ...

(εκεί μόνο αν δεν ξέρεις θα πείς ότι ο 6128 είναι καλύτερος από 128Κ+)

Οσο για τις γλώσσες δεν ξέρεις την HighSoft Basic ή τις Pascal και C για spectrum...

sinclair_jim είπε:
Οσο για τις γλώσσες δεν ξέρεις την HighSoft Basic ή τις Pascal και C για spectrum...
Όπως επίσης κι εσύ δεν ξέρεις οτι η C και η Pascal υπάρχει και στα CPC...

υπάρχει αθεράπευτο, σοβαρό σύνδρομο κατωτερότητας από κατόχους ΖΧ...

λυπάμαι πολύ :angry:

σε λίγο θα μας πείσετε ότι είναι καλύτερο το spectrum 48k και απο amiga...

Εγώ λέω αφού λυπάσαι τόσο πολύ να πάς στον αρμόδιο γιατρό και επι της ευκαιρίας να δει και το θέμα με τις παραισθήσεις :D

fgbrain είπε:
υπάρχει αθεράπευτο, σοβαρό σύνδρομο κατωτερότητας από κατόχους ΖΧ...
λυπάμαι πολύ :angry:

σε λίγο θα μας πείσετε ότι είναι καλύτερο το spectrum 48k και απο amiga...
Αφού να φανταστείς, κι εγώ που θέλω τώρα να κάνω αναβάθμιση είμαι μεταξύ 4πύρηνου και +3. Όμως επειδή δεν βρίσκω +3 μάλλον θα πάω σε AMD, εκτός κι αν βρω κανέναν ΖΧ80 καινουργή στο κουτί του - έτσι κι αλλιώς η ίδια τεχνολογία είναι λίγο πολύ.

Αχεμ. Η αρχική ερώτηση ήταν σαφής. Και νομίζω σαφώς καλύτερο hardware είχε ο CPC - και το ότι ήρθε αργότερα βοήθησε.

Τώρα, το αν νομίζετε ότι καλύτερο μηχάνημα για ξεκίνημα (ίσως το 80) ήταν ο ZX ή ό,τιδήποτε άλλο ίσως και να είναι λίγο υποκειμενικό. Εγώ ξέρω ότι Spectrumάδες συμμαθητές μου ερχόντουσαν σε μας τους Amstradάκηδες και τους Κομμοντοράδες για να παίζουν, και ποτέ μα ποτέ το αντίθετο (μα σοβαροί είμαστε; Ας ξαναδούμε Dukes άμα είναι...)

Συμφωνώ και εγώ με τον Gryzor... ο Amstrad είχε πολύ καλύτερο hardware απο τον Spectrum. Και όπως είπε και αυτός, οι φίλοι specrumάδες... σε εμάς ερχόντουσαν για να παίξουμε! Αυτή τη στιγμή έχω και από τα 3 βασικά συστήματα εκείνης της εποχής (Amstrad CPC,Commodore 64,Spectrum +2)... Το μηχάνημα το οποίο χρησιμοποιώ περισσότερο είναι ο Amstrad! Δεν λέω... υπήρχαν και παιχνίδια στον spectrum που μπορεί να είχαν και καλύτερο gameplay, όμως αυτό συνέβαινε μόνο όταν οι εταιρίες έφτιαχναν άθλια specrtrum ports αντί να φτιάξουν από την αρχή κώδικα για τον Amstrad! Αυτό βέβαια δεν συνέβαινε (ευτυχώς) στις Γαλλικές και Ισπανικές εταιρείες οι οποίες είχαν φτιάξει αριστουργήματα! Τα Demos Cimax και ClimaxG, τα έχει δεί κανείς? Εκεί να δείτε γραφικά ο Amstrαντάκος!

Tα λόγια είναι περιττά. ΖΧ RULES!! :D
2s7xw8i.jpg

Έχω να πώ ότι αυτή χρησιμοποιώ, αλλά ώς επιχείρημα με έχασες :D

Το ξέρω. Απλά επαναφέρω τις old good times του Amigos. :D

Κάτι άσχετο...

Gryzor, έχεις κάνει τη μετάφραση του Steem;

Yup... ergo, Amstrad rules.

Γιατί ρωτάς; :D

Απλά, έπεσε στην αντίληψή μου το γεγονός! Ωραίος! :thumb:

Atari Rules!

Και για να είμαστε OnTopic...

mustardhb2.gif

Κάτσε, η κέτσαπ δηλαδή τί είναι;

ΥΓ θενξ :)

Stanfromgreece είπε:
όμως αυτό συνέβαινε μόνο όταν οι εταιρίες έφτιαχναν άθλια specrtrum ports αντί να φτιάξουν από την αρχή κώδικα για τον Amstrad!
Ο λαός λέει πολλά σοφά πράγματα, ένα από αυτά ταιριάζει γάντι στην περίσταση... "της στραβής _____ της φταίν τα ports" :D :D

Επίσης και το "ήτανε στραβό το κλίμα το'φαγαν και τα ports" φαίνεται να ταιριάζει..... χι χι χι

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα