Amstrad vs Spectrum

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας rigardie
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Φιλτατε George,

αφες αυτοίς, ου γάρ είδασι τι ποιούσι

Σπευδουν βραδεεεεεεεεεεεεεως...αλλα ετσι κανουν και κανα σκορ

:D

Ηταν το μόνο μηχάνημα στην ιστορία που χρησιμοποιούσε graphics decelerator

:D

Προτείνω στους λάτρεις της amstrad να βάλουν την παρακάτω εικόνα για avatar

STUPID AMSTRAD PHONE

Και δεν ειχε και στρογγυλα objects.Μπαλες,κυκλοι,σφαιρες,κεφαλια ΟΛΑ τετραγωνα.Ολα σε ενα νοικοκυρεμενα. (160*200 και τα μυαλα στα μπλεντερ)

Φυσικα επιτηδες...ο Ζαχαρης και οι Amstrad devs ηταν του κυβιστικου κινηματος...Πικασο ζεις,εσυ μας οδηγεις

Μπουαχαχαχααχα

ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑΑΑΑ

Ήταν οι πρώτοι που τετραγώνισαν τον κύκλο.

επίσης, οι της sinclair... ήταν οι πρώτοι που μουσταρδοποίησαν το λευκό! Μα καλά... κανείς δεν τους μίλησε για το Skip! Απομακρύνει τους λεκέδες στην στιγμή!

Επίσης ο amstrad ήταν ο πρώτος που ανήγαγε το πράσινο σε μορφή τέχνης lol

Τόσο πράσινο μόνο σε προεκλογική εκδήλωση του πασόκ και στην οθόνη ενός amstrad :D :D:D

Did you know?

With a possible total amount of 768 x 270 pixel (540 interlaced) the CPC was the 8 bit homecomputer with the highest screen resolution ever.

Τώρα, αν εσύ δεν μπορείς να δημιουργήσεις ένα κύκλο σε τέτοιες αναλύσεις, το πρόβλημα μάλλον δεν είναι στο μηχάνημα. Και ο μύθος με την 'υψηλή ανάλυση' του spectrum καλά κρατεί, αλλά εμένα μου φαινόταν πάντα σαν ανέκδοτο, ειδικά όταν έπαιζα παιχνίδια σε mode 1 ΧΩΡΙΣ colour clashing. Μετά μάθαμε και το dithering και το anti-aliasing, βέβαια, και έτσι είχαμε παιχνίδια ΚΑΙ με πολλά χρώματα ΚΑΙ απίθανα γραφικά. Είπατε τίποτα, σπεκτρουμάδες-in-denial?

Gryzor

ΥΓ Όσο για το τηλέφωνο... χμμμ... κάτσε να θυμηθώ κανένα αποτυχημένο προϊόν της Sinclair... πτι γ@μώτι, δεν μου έρχεται κανένα...

Gryzor είπε:
Did you know? With a possible total amount of 768 x 270 pixel (540 interlaced) the CPC was the 8 bit homecomputer with the highest screen resolution ever.

Τώρα, αν εσύ δεν μπορείς να δημιουργήσεις ένα κύκλο σε τέτοιες αναλύσεις, το πρόβλημα μάλλον δεν είναι στο μηχάνημα. Και ο μύθος με την 'υψηλή ανάλυση' του spectrum καλά κρατεί, αλλά εμένα μου φαινόταν πάντα σαν ανέκδοτο, ειδικά όταν έπαιζα παιχνίδια σε mode 1 ΧΩΡΙΣ colour clashing. Μετά μάθαμε και το dithering και το anti-aliasing, βέβαια, και έτσι είχαμε παιχνίδια ΚΑΙ με πολλά χρώματα ΚΑΙ απίθανα γραφικά. Είπατε τίποτα, σπεκτρουμάδες-in-denial?

Gryzor

ΥΓ Όσο για το τηλέφωνο... χμμμ... κάτσε να θυμηθώ κανένα αποτυχημένο προϊόν της Sinclair... πτι γ@μώτι, δεν μου έρχεται κανένα...
Αν εννοείς το C5, σαφως και ήταν παταγώδης αποτυχία, με μια διαφορά όμως...ήταν μπροστά από την εποχή του. Ο θείος ,αν και δεν έπιανε ούτε τη βάση σε θέματα marketing κλπ, ήταν οραματιστής...

Ο ζάχαρης από την άλλη, ήταν απλά ένας έμπορος. Στα 90s κατάντησε να βγάζει φτηνοκινέζικα mini ηχοσυστήματα (πάντα στη λογική του όλα σε ένα και ότι να΄ναι) με αποκορύφωμα το αστείο τηλέφωνο το οποίο κυκλοφόρησε -αν δεν κάνω λάθος- λίγο πριν μπει το 2000...όταν η τεχνολογία και το internet είχαν ήδη μπει σε κάθε σπίτι με άλλη μορφή.

Όχι, δεν εννοώ μόνο το C5, αν και αυτό από μόνο του ήταν αρκετό για να τον τελειώσει. Ξεχνάμε π.χ. QL και TV80, που μου έρχονται στο μυαλό; Και δεν ήταν καθόλου μπροστά από την εποχή του - όποιος διαβάσει 2-3 χαρακτηριστικά για το τουτού αυτό θα το δει. Ο λόγος που κανένας άλλος δεν το έκανε τότε δεν ήταν ότι δεν το σκέφτηκαν αλλά επειδή δεν μπορούσε να γίνει! Το C5 ήταν μία παταγώδης αποτυχία στο κάθε βήμα του και ήταν δυστυχέστατο το ότι ο Σινκλαίρ το κυνήγησε τόσο.

Οραματιστής, εννοείται. Και ο Sugar, έμπορος, εννοείται. Μπλα,μπλα,μπλα. Πόσες φορες ακούω αυτό το επιχείρημα ωσάν να διαφωνεί κανείς και να έχει την παραμικρή σημασία...

Όσο για τα φτηνά mini ηχοσυστήματα, ιδέα "μπροστά από την εποχή της" και "οραματιστική", αφού έδωσε την ευκαιρία στον καθένα (βλ. lorry driver) να βάλει κάτι στο σπίτι του που μέχρι τότε δεν μπορούσε καν να πλησιάσει... και ήταν και βολικό! Εννοείται πως η ποιότητα δεν ήταν η μέγιστη δυνατή, αλλά... σας θυμίζει κάτι όλο το σκηνικό; Εμένα, ναι.

Όσο για το τηλέφωνο, το κοροϊδεύουμε και το γελάμε όλοι, αλλά αγνοείς τον σκοπό του όταν λες "όταν η τεχνολογία και το internet είχαν ήδη μπει σε κάθε σπίτι με άλλη μορφή.". Κοινό του ήταν οι πληθυσμιακές ομάδες (π.χ. ηλικιωμένοι) που δεν ήξεραν, δεν ήθελαν, δεν μπορούσαν να έχουν pc. Ελαφρώς οραματιστικό το βρίσκω αυτό: "να φέρουμε την τεχνολογία και στους τελευταίους!". Ουσιαστικά απέτυχε λόγω τιμολογιακής πολιτικής... (και ας πούλησε κοντά 1,5 εκατομύρια κομμάτια!!!

Gryzor

ΥΓ Αααα! Μόλις είδα τί ακριβώς λές: "Στα 90s κατάντησε να βγάζει φτηνοκινέζικα mini ηχοσυστήματα". Τσου. Τα ηχοσυστήματα δεν 'κατάντησε', αλλά άρχισε να τα βγάζει πριν καν από τους CPCs. Και μάλιστα χρησιμοποίησε αρκετά πρωτοπόρες μεθόδους κατασκευής για να το κάνει αυτό... Πολύ πριν από άλλους. Να πώ επίσης ότι η Amstrad ξεκίνησε από το να κάνει sourcing φτηνά ανταλλακτικά και άλλα τέτοια, ενώ στα 70s έφτιαχνε ήδη φτηνά ηχοσυστήματα αυτοκινήτων, τηλεοράσεις και tape decks.

fgbrain είπε:
υπάρχει αθεράπευτο, σοβαρό σύνδρομο κατωτερότητας από κατόχους ΖΧ...
λυπάμαι πολύ :angry:

σε λίγο θα μας πείσετε ότι είναι καλύτερο το spectrum 48k και απο amiga...
Συγκρίνεις ανόμοια πράγματα! δες τι τιμή είχε ο καθένας και πότε κυκλοφόρησε... (αυτό με την amiga δεν το έπιασα, τι σχέση έχει?)

Οσο για το σύνδρομο κατωτερότητας, δεν είχες κάποιο πρέπων επιχείρημα?

Πώς το "πετάς" έτσι ειδικά σε άγνωστο!

sinclair_jim είπε:
Οσο για το σύνδρομο κατωτερότητας, δεν είχες κάποιο πρέπων επιχείρημα?

Πώς το "πετάς" έτσι ειδικά σε άγνωστο!
Εεεει, ηρεμήστε ρε παιδιά. Τί το παίρνεις τόσο προσωπικά; Αν κοιτάξεις λίγο έξω από τη σκηνή του Spectrum, όλοι οι υπόλοιποι αυτό πιστεύουν, λίγο πολύ :D

Gryzor είπε:
... όλοι οι υπόλοιποι αυτό πιστεύουν, λίγο πολύ :D
Τί πιστεύουν? ότι έχουμε σύνδρομο κατωτερότητας?

Ισως κάποιοι, που την δεκαετία του 80 είχαν οικονομικό πρόβλημα και

αναγκαζόντουσαν να αγοράσουν ZX.

Δεν θα συνεχίσω την κουβέντα... κακώς ασχολήθηκα...

Αντε, βγάλτε και κανένα μαχαίρι τώρα να σφαχτείτε. :tease:

and back to old good mustard times....

2wh422u.jpg

m939eo.jpg

29bd1sm.jpg

ρε σεις! πωπω! σαν παιδιά κάνετε ώρες ώρες! Λες και θα κερδίσουμε τίποτα άν το μηχάνημά μας είναι καλύτερο από του άλλου!

Εγώ,δεν το κρύβω,αλλά η συμπάθειά μου είναι ο Amstrad, λόγω του ότι ήταν το πρώτο μου μηχάνημα, αλλά τώρα έχω σχεδόν από όλα τα μηχανήματα γιατί θέλω να φτιάξω ένα είδους μουσείου! Ολα έχουν τα υπέρ και τα κατά τους. Γενικά όμως, επειδή η σειρά cpc ήταν από τα τελευταία 8bit μηχανήματα που βγήκαν, πιστευω( όπως και πολλοί άλλοι) ότι ήταν και πιο ολοκληρωμένα.Θυμάμαι χαρακτηριστικά, όταν σαν πιτσιρικάς ήθελα να πάρω υπολογιστή, ρώταγα την γνώμη των υπόλοιπων παιδιών που ήδη είχαν! Ολοι (commodoraδες,spectrumάδες και amstradάδες) συμφωνούσαν πως αν δεν έπαιρνα ένα από τα ακριβά 16bit μηχανήματα (atari st,amiga 500) ,η καλύτερη επιλογή θα ήταν ο 6128. Κυρίως λόγω του hardware (οθόνη+drive)

Stanfromgreece είπε:
Ολοι (commodoraδες,spectrumάδες και amstradάδες) συμφωνούσαν πως αν δεν έπαιρνα ένα από τα ακριβά 16bit μηχανήματα (atari st,amiga 500) ,η καλύτερη επιλογή θα ήταν ο 6128. Κυρίως λόγω του hardware (οθόνη+drive)
Έτσι έλεγαν οι commodorάδες;;!!! :cool:

αμφιβάλεις? 2 συμμαθητές μου είχαν C64, και είχαν φτύσει αίμα λόγω του κασετοφώνου!

Όπως και να το κάνουμε μετά τα μέσα των 80s ο Amstrad ήταν ο κυρίαρχος του hardware στα 8bit

Καλά.... ο Gryzor πάει να μας πείσει ότι τα κουβαδοκατασκευάσματα mini hifi που ήταν του κώλου τελείως (μαζί πάει και το τελείως γελείο και τελείως ξεφτιλοκατασκευής τηλέφωνο) ήταν πρωτοπορίες και μπορούν να συγκριθούν με επινοήσεις όπως ο QL και το TV80. ΕΛΕΟΣ... αν θές να μας πείσεις ότι μια τηλεόραση τσέπης εν έτη 1984 δεν ήταν κάτι μπροστά από την εποχή του, τι να σου πω....

Ποιά φθηνά hifi στο λαό και κουραφέξαλα, τότε που η amstrad έβγαλε αυτές τις σάχλες τα hifi ήταν ήδη πολύ προσιτά. Σήμερα έχω δεί να τα πουλάνε σε κάτι λαϊκές και γιουσουρούμ.

Θα έλεγα να βγάλεις τις παρωπίδες και γιατί όχι, ΚΑΙ τη μαρμελάδα και να ζήσεις για λίγο στην πραγματικότητα.

Επίσης Gryzor, μην αναφέρεσαι σε dithering και anti-aliasing γιατί το πόσο σχετικός και γνώστης είσαι σε τέτοιου είδους τομείς, το είδαμε και σε ένα άλλο post. Τα πολλά χρώματα και όλα αυτά που αναφέρεις καλά είναι σε στατικές εικόνες και σε κάποια demos αλλά σε games και ειδικά σε εκείνα που έχουν scrolling, είναι πρακτικά ανεφάρμοστα. Scrolling της προκοπής δεν μπορούσε να κάνει στην απλή ανάλυση πόσο μάλλον στην υψηλή που λές.

To ότι είδες κάτι εφετζίδικο σε ένα demo δε λέει ότι είναι και πραγματικά μέσα στις δυνατότητες του μηχανήματος, υπάρχουν πολλά τρικ για να καταφέρεις κάτι, δεν πάει να πεί ότι είναι και εφαρμώσιμο παντού.

Όσο για το αν το άθλιο πράσινο αλλά και το έγχρωμο monitor 14'' τύπου "γλόμπος" του amstrad ήταν καλύτερο από μια οποιουδήποτε μεγέθους έγχρωμη tv, θα μου επιτρέψεις να αμφιβάλλω. Απλά αυτό σου επέβαλλε η amstrad και το έτρωγες στη μάπα.

Α και κάτι τελευταίο για τον fgbrain αλλά και για τον Gryzor μια που συμφωνεί... κόμπλεξ κατωτερότητας σημαίνει να είσαι ανώτερος ή ισάξιος πραγματικά από κάποιον και να πιστεύεις ότι είσαι κατώτερος. Οπότε καλύτερα να ξέρεις κάτι πρίν το πείς, για να μην εκτίθεσαι κιόλας.

"Κόμπλεξ κατωτερότητας είναι η έντονη αίσθηση προσωπικής ανεπάρκειας ή η τάση να μειώνει κανείς τον εαυτό του"

http://www.filodimos.gr/2005/8-5.shtml?article.htm

Μάλλον αυταπάτες μεγαλείου θα ήθελες να πείς, δεν πειράζει όσο ζει κανείς μαθαίνει. :D

[ame=http://youtube.com/watch?v=7rRdJJ6oGgo]YouTube - ΞΟΞ· ΞΟδη ΞΟΞ½ΟΞ±Ξ½Ξ¬

Πίσω
Μπλουζα