Android + RetroArch

Shinobi

RetroMasteR
Joined
26 Ιουλ 2006
Μηνύματα
2.090
Αντιδράσεις
617
Δεν σώζει ούτε αυτόματα (save on exit) ούτε αν πατήσεις εσυ save current configuration (βγάζει μήνυμα failed to save).  Με save new configuration σώζει αλλά δεν το φορτώνει όταν ξεκινήσεις το core. Δηλαδή βάζω ένα shader, δουλεύει κανονικά και πατάω exit και αν ξαναβάλω το παιχνίδι ξεκινά πάλι χωρίς shader.

ΥΓ μάλλον το θέμα είναι στα shaders γιατί άλλαξα ένα option στο c64 core (joystick port 1 από 2), βγήκα και όταν ξεκίνησα πάλι το είχε κρατήσει. Shader όμως δεν τον φορτώνει αυτόματα.
 

Imgema

Alien RetroDatabase
Joined
4 Ιουν 2009
Μηνύματα
5.072
Αντιδράσεις
1.055
Δοκίμασε να βρεις το κεντρικό retroarch.cfg αρχείο που κρατάει όλα τα settings και να το σβήσεις μπας και φτιάξει ένα φρέσκο που να δουλεύει.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

Shinobi

RetroMasteR
Joined
26 Ιουλ 2006
Μηνύματα
2.090
Αντιδράσεις
617
Λοιπόν βασικά δεν σώζει όταν έχεις ξεκινήσει ένα core, ενώ στο αρχικό μενού χωρίς να έχεις φορτώσει core σώζει κανονικά.
 

Shinobi

RetroMasteR
Joined
26 Ιουλ 2006
Μηνύματα
2.090
Αντιδράσεις
617
Όλα τα λεφτά ο shader lcd grid-v2-psp-color που είναι στο φάκελο handheld. Μιλάμε για οθόνη κινητού πάντα. Σαν να έχεις ένα φορητό και μην πω πως έτσι έχεις την καλύτερη εικόνα σε κινητό πάντα και μιλαμε για τις οθόνες αυτές των 5 και κάτι ιντσών και αναλύσεις 1080p.
 

Aardvark

Retromaniax Co-Founder
Joined
26 Σεπ 2006
Μηνύματα
14.450
Αντιδράσεις
2.724
Ναι είναι απίστευτη, έχεις δικιο.
 

Shinobi

RetroMasteR
Joined
26 Ιουλ 2006
Μηνύματα
2.090
Αντιδράσεις
617
Βασικά ίδια εικόνα κατά 99% βγάζει το απλό PSP που έχω, πάντα έλεγα πόσο όμορφα φαίνονται τα παλιά παιχνίδια στην οθόνη του PSP χωρίς κανένα άλλο φίλτρο. Εκτός κάτι Spectrum, C64, NES που εκεί βασικά θέλεις composite φίλτρο να "μακιγιαρει" λίγο τα κακά (έως τραγικά του Spectrum) γραφικά.
 

Shinobi

RetroMasteR
Joined
26 Ιουλ 2006
Μηνύματα
2.090
Αντιδράσεις
617
Έκανα μια δοκιμή το core Play! (Ps2) στο κινητό με Snapdragon 835 και παίζει μεν αλλά με 20-25 fps. Μετά έκανα μια δοκιμή το Damon Ps2 από play store, ένα κάρο διαφημίσεις αν δεν έχεις την φουλ έκδοση και έπαθα πλάκα όταν είδα ότι παίζει τρένο 60 fps στο κινητό. Σε λίγο καιρό θα παίζουμε ps2 στο κινητό μέσα από κανένα browser
 

broxopios

RetroN00b
Joined
5 Μάρ 2017
Μηνύματα
59
Αντιδράσεις
6
Καλημέρα.

Να κάνω μια ερώτηση στους ειδικούς;

Έβαλα το retroarch στο android κινητό μου και γενικά είναι σούπερ. Παίζει εύκολα και καλά τους emulators από mame, Gameboy, game gear & atari 2600.

Εχω ένα θέμα στα παιχνίδια mame στον χειρισμό. Το dpad ενεργοποιεί και ένα κουμπί οπότε αν ο παίχτης κινείται ρίχνει πχ και μπουνιά. Μπαίνω να αλλάξω τα κουμπιά αλλά δεν φαίνεται να λειτουργεί. Έχετε καμιά ιδέα τι μπορεί να φταίει;
 

broxopios

RetroN00b
Joined
5 Μάρ 2017
Μηνύματα
59
Αντιδράσεις
6
Με μοχλό του ps5 που δοκίμασα λειτουργεί πολύ καλά. Το πρόβλημα όμως παραμένει στον touch χειρισμό. Στην τελική δεν με βολεύει να παίζω έτσι οπότε δεν είναι τόσο θέμα. Γιατί να συμβαίνει όμως.

@Imgema μιας κι εσύ είσαι ειδικός στο retroarch, αν έχεις διάθεση και χρόνο δώσε καμιά ιδέα.

Edit: Λίγο που είδα για κάποιο λόγο ενεργοποιειται μόνο του ένα retromouse left click.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Imgema

Alien RetroDatabase
Joined
4 Ιουν 2009
Μηνύματα
5.072
Αντιδράσεις
1.055
Με μοχλό του ps5 που δοκίμασα λειτουργεί πολύ καλά. Το πρόβλημα όμως παραμένει στον touch χειρισμό. Στην τελική δεν με βολεύει να παίζω έτσι οπότε δεν είναι τόσο θέμα. Γιατί να συμβαίνει όμως.

@Imgema μιας κι εσύ είσαι ειδικός στο retroarch, αν έχεις διάθεση και χρόνο δώσε καμιά ιδέα.

Edit: Λίγο που είδα για κάποιο λόγο ενεργοποιειται μόνο του ένα retromouse left click.

Nα πω την αλήθεια δεν ασχολούμαι σχεδόν καθόλου εδώ και καιρό με το android τηλέφωνο για emulation. Δεν μπορώ με τίποτα τα touch controls και με gamepad ακόμα έχει πολύ input lag σε σχέση με το PC.

Πάντως για MAME χρησιμοποιούσα το Mame4droid και όχι το RetroArch. Ωστόσο, κάτι τέτοια παρόμοια κολλήματα τα έκανε και στο MAME core στο PC αν έβαζα κάποια άσχετα joysticks που θέλαμε για καμπίνες. Πχ, άνοιγα το MAME TΑΒ menu (το core δεν έχει control options) για να αλλάξω τα controls και όταν πάταγα ένα κουμπί για να κάνω ένα bind, αυτό μου έβγαζε δύο κουμπιά μαζί.

Δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω γιατί το κάνει αυτό. Ομως βρήκα πως να το διορθώσω. Απλά πάω στον save folder του RetroArch και βρίσκω τον cfg φάκελο του MAME. Εκεί ανοίγω το default.cfg που έχουν σωθεί τα binds με το notepad και απλά σβήνω όλα τα άχρηστα διπλά binds χειροκίνητα και το πρόβλημα λύθηκε.

Φαντάζομαι κάτι παρόμοιο πρέπει να συμβαίνει και με την έκδοση για android. Βρες που είναι σωσμένο το default.cfg και δες αν έχει τίποτα περίεργα binds μέσα. Λογικά εκει που είναι τα binds για το Dpad θα έχει και κάποιο αλλο ξέμπαρκο κουμπί, οπότε σβήστο και δοκίμασε να δεις αν έφτιαξε.
 

broxopios

RetroN00b
Joined
5 Μάρ 2017
Μηνύματα
59
Αντιδράσεις
6
Οκ θα το ψάξω. Μπορώ να απενεργοποιησω τη λειτουργία mouse? Μήπως κάτι τέτοιο συμβαίνει;
 

Imgema

Alien RetroDatabase
Joined
4 Ιουν 2009
Μηνύματα
5.072
Αντιδράσεις
1.055
Δες στα core options μήπως έχει κάποια τέτοια επιλογή.
 

broxopios

RetroN00b
Joined
5 Μάρ 2017
Μηνύματα
59
Αντιδράσεις
6
Nα πω την αλήθεια δεν ασχολούμαι σχεδόν καθόλου εδώ και καιρό με το android τηλέφωνο για emulation. Δεν μπορώ με τίποτα τα touch controls και με gamepad ακόμα έχει πολύ input lag σε σχέση με το PC.

Πάντως για MAME χρησιμοποιούσα το Mame4droid και όχι το RetroArch. Ωστόσο, κάτι τέτοια παρόμοια κολλήματα τα έκανε και στο MAME core στο PC αν έβαζα κάποια άσχετα joysticks που θέλαμε για καμπίνες. Πχ, άνοιγα το MAME TΑΒ menu (το core δεν έχει control options) για να αλλάξω τα controls και όταν πάταγα ένα κουμπί για να κάνω ένα bind, αυτό μου έβγαζε δύο κουμπιά μαζί.

Δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω γιατί το κάνει αυτό. Ομως βρήκα πως να το διορθώσω. Απλά πάω στον save folder του RetroArch και βρίσκω τον cfg φάκελο του MAME. Εκεί ανοίγω το default.cfg που έχουν σωθεί τα binds με το notepad και απλά σβήνω όλα τα άχρηστα διπλά binds χειροκίνητα και το πρόβλημα λύθηκε.

Φαντάζομαι κάτι παρόμοιο πρέπει να συμβαίνει και με την έκδοση για android. Βρες που είναι σωσμένο το default.cfg και δες αν έχει τίποτα περίεργα binds μέσα. Λογικά εκει που είναι τα binds για το Dpad θα έχει και κάποιο αλλο ξέμπαρκο κουμπί, οπότε σβήστο και δοκίμασε να δεις αν έφτιαξε.

Βρήκα το αρχείο default αλλά οι χαρακτήρες είναι σύμβολα και δεν βγάζω άκρη. Δεν ξέρω αν έτσι πρέπει να είναι, αλλά δε νομίζω.

Έχει επιλογή για απενεργοποίηση του mouse, όμως είναι ήδη απενεργοποιημένη.

Όσοι έχετε ή είχατε το retroarch σε android είχατε παρόμοιο θέμα; Ίσως βάλω άλλη έκδοση να δοκιμάσω. Είναι το μόνο πρόβλημα που βρίσκω, αλλά σημαντικότατο.

Edit: Και κάτι ακόμη. Όταν συνδέω τον μοχλό του PS5, μου πατάει λάθος κουμπιά. Στην ουσία μετά από remap στα settings-->input-->port 1 controls μου έχει ανάποδα το στρόγγυλο με το Χ και το τετράγωνο με το Δ. Σαν να είναι μοχλός Nintento Switch. Ξέρουμε πως το αλλάζουμε αυτό;
 
Τελευταία επεξεργασία:

Imgema

Alien RetroDatabase
Joined
4 Ιουν 2009
Μηνύματα
5.072
Αντιδράσεις
1.055
Edit: Και κάτι ακόμη. Όταν συνδέω τον μοχλό του PS5, μου πατάει λάθος κουμπιά. Στην ουσία μετά από remap στα settings-->input-->port 1 controls μου έχει ανάποδα το στρόγγυλο με το Χ και το τετράγωνο με το Δ. Σαν να είναι μοχλός Nintento Switch. Ξέρουμε πως το αλλάζουμε αυτό;

Στα settings/input είναι τα γενικά controls/binds του "retropad".

Αν θες να φτιάξεις τα controls για καποια κονσόλα ξεχωριστά, αφού κανεις load ενα παιχνίδι πας στο Quick menu/controls και τα αλλάζεις από εκει (εκτός του MAME που εκει πας στο κλασσικό ΤΑΒ menu). Και μετά σώζεις ένα override για το συγκεκριμένο σύστημα (εκει δεν κάνεις bind, απλά σε αφήνει να κάνεις τράμπα τα κουμπιά του retropad που έχεις ήδη φτιάξει).

Ναι, είναι λίγο μπέρδεμα τα control options του RetroArch.
 

broxopios

RetroN00b
Joined
5 Μάρ 2017
Μηνύματα
59
Αντιδράσεις
6
Στα settings/input είναι τα γενικά controls/binds του "retropad".

Αν θες να φτιάξεις τα controls για καποια κονσόλα ξεχωριστά, αφού κανεις load ενα παιχνίδι πας στο Quick menu/controls και τα αλλάζεις από εκει (εκτός του MAME που εκει πας στο κλασσικό ΤΑΒ menu). Και μετά σώζεις ένα override για το συγκεκριμένο σύστημα (εκει δεν κάνεις bind, απλά σε αφήνει να κάνεις τράμπα τα κουμπιά του retropad που έχεις ήδη φτιάξει).

Ναι, είναι λίγο μπέρδεμα τα control options του RetroArch.

Νομίζω οκ βολεύομαι με τα κοντρόλ από τo tab menu και όταν συνδέω μοχλό πλέον για κάποιο λόγο δε μου εμφανίζει το διπλό κουμπί.

To πρόβλημα μου τώρα είναι ότι όταν συνδέω τον μοχλό δεν παίζει ο ήχος γιατί μάλλον το βλέπει σαν ακουστικά. Αν βάλω ταυτόχρονα ακουστικά ακούγεται κανονικά ο ήχος. Όταν δεν έχω συνδέσει τον μοχλό επίσης ακούγεται κανονικά ο ήχος.

Edit: Αυτό με τον ήχο τελικά διορθώνεται αν στο κινητό μας πάμε στις επιλογές για προγραμματιστές και ενεργοποιήσουμε την επιλογή "Απενεργοποίηση δρομολογητή ήχου USB".
 
Τελευταία επεξεργασία:
Μπλουζα