Android + RetroArch

Imgema

Alien RetroDatabase
Joined
4 Ιουν 2009
Μηνύματα
5.327
Αντιδράσεις
1.343
Απέκτησα κι εγώ επιτέλους smartphone και μπήκα στο θαυμαστό κόσμο του "έχω ολόκληρο υπολογιστή στην τσέπη" :p Και μιας και φανατικός με emulators είπα να ασχοληθώ λίγο με το RetroArch του Android αφού για ένα μικρό διάστημα θα είμαι μακριά από τον υπολογιστή μου.

Το κινητό που πήρα είναι το Galaxy S3 και μέχρι στιγμής όλα τα cores του RetroArch που δοκίμασα δουλεύουν, εκτός από το core του N64. Είμαι τελείως noob όσον αφορά τα android οπότε είπα να ζητήσω καμία συμβουλή εδώ πέρα και αν κάποιος ασχολείται με emulators σε android, γιατί όχι, να συζητάμε για οτιδήποτε προβλήματα εδώ.
 
Εχω ασχοληθει αρκετα με emulators για android αλλα το RetroArch με δυσκολεψε στο να το ρυθμισω και γενικα ηταν λιγο δυσχρηστο και ετσι το εβγαλα...(δεν το εψαξα και πολυ να πω την αληθεια :p )

Εσυ το βρηκες ευκολο στην χρηση;;

Θα το ξαναδοκιμασω τωρα που μου το θυμισες μηπως και εκανα λαθος την 1η φορα :D

Παντως εχω βρει αρκετους καλους standalone emulators για το καθε συστημα(nes,snes,gb,gba,md,psx). Εκτος του GG που δεν βρηκα κατι που να παιζει το Shinobi οπως θα ηθελα...

Ps.Απο ταχυτητα πως το ειδες ,τρεχουν καλα τα cores;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
H χρήση του RetroArch μου φάνηκε πολύ εύκολη γιατί δεν έχει και πολλές διαφορές με την PC έκδοση την οποία χρησιμοποιώ πολύ και έτσι το έχω συνηθίσει.

Standalone emulators έψαξα ελάχιστα και τους λίγους που βρήκα θέλανε κάποια πληρωμή ή ήταν trial. Το RetrοArch θα είναι πάντα δωρεάν ενώ περιέχει cores από αρκετά καλούς emulators (για να μην πω τους καλύτερους :p ). Και έτσι κατέβασα απλά αυτό και έχω κατευθείαν πολύ καλό emulation σε 8bit και 16bit συστήματα, από όσο έχω τεστάρει μέχρι στιγμής. Και σε full ταχύτητα (αρκεί να χρησιμοποιήσω το SNES9x για SNES και όχι το Bsnes). Δεν έχω τεστάρει ακόμα τα MAME, PSP και GBA cores. Tα cores που τέσταρα και με προβλημάτισαν είναι τα PS1 και N64 cores.

Για το PS1 έχει 2 cores τα οποία δουλεύουν αλλά τα παιχνίδια ψιλοσέρνονται. Φαντάζομαι ότι αυτό είναι λογικό αφού ακόμα και ένα ισχυρό, ακριβό smartphone δεν φτάνει την ισχύ ενός Pentium 4 Desktop, από ότι ξέρω (έτσι έχω διαβάσει από εδώ και από εκεί). Και πόσο μάλιστα το S3 που έχω το οποίο ήταν κορυφαίο πριν από 2 χρόνια αλλά πλέον θεωρείται "απλά καλό" όσον αφορά την ισχύ του.

Οσο για το N64 core, δεν περιμένω και πολλά από άποψη ταχύτητας αλλά το πρόβλημα είναι ότι δεν δουλεύει καθόλου. Οποιο rom και αν φορτώσω, μου βγάζει ένα μήνυμα ότι το retroarch πρέπει να κλείσει, και μάλιστα μου ζητάει και συγνώμη (έχω συνηθίσει από τα Windows και το Android μου φάνηκε ευγενικό).

Πάντως αν έχεις να μου προτέινεις μερικούς standalone για διάφορα συστήματα θα με βοηθούσες, αρκεί να είναι free βέβαια.

Edit: Δοκίμασα και το Shinobi στο GG που έγραψες και τελικά διαπίστωσα ότι όλα τα παιχνίδια στο Master System και GG κρασάρουν τον emulator. Το έψαξα λίγο και όντως, είναι κάποιο bug στην Android Εκδοση... Οπότε τώρα μείναμε με GB,NES,SNES,Mega Drive που δουλεύουν και ότι άλλο δεν έχω τεστάρει ακόμα
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Λοιπον εχω αρκετους και paid και free (και μερικους paid free :p )

Για Nes εχω : John Nes(paid) , Nes.emu free(free)

Snes : Snes9x Ex+ (free) , Snes9x EX (free) , Super Gnes (paid) , John Snes

Gameboy : Myoldboy! (Free paid :p ) , John gbc (Paid)

Gameboy Advance : Myboy! (Free paid :p ) , Gba.Emu (paid) , John Gba (paid)

Md : AndroGens (free), Gensplusdroid(free)

Psx : ePSXe (free)

Αυτοι ειναι οτι εχω στο κινητο αλλα αυτοι που χρησιμοποιω κυριως και νομιζω οτι ειναι οι καλυτεροι ειναι οι εξης :

john nes , snes9x ex+ , myboy!/gba.emu (αναλογα το παιχνιδι) , myoldboy! , AndroGens (αν και δεν παιζω και πολυ md games) , epsxe .

Ps. Μερικοι δεν υπαρχουν στο playstore αλλα τους βρησκεις ευκολα , για τους freepaid τους εχω σε apk για install αμα θες στειλε πμ να στους στειλω :p

Ps2.Δοκιμασα και εγω τα GG στο retroarch και μου κρασαρει , αρα ακομα να βρω καλο emu για gg . Ο καλυτερος ειναι ο smartgear free που μου ειχε προτεινει ο maxouli αλλα το θεμα ειναι οτι εχει και αυτος καποια glich στο Shinobi... αλλα τουλαχιστον ειναι playable.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Βασικά GB,NES,SNES και Mega Drive είμαι καλυμμένος με το RetroArch (ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται, δεν παίζω πολύ μιας και τα touch controls βολεύουν μόνο όσους έχουν πουλήσει την ψυχή τους στον διάβολο). Αλλά ο ePSXe φαίνεται ενδιαφέρον μιας και τα cores στο RetroArch δεν πάνε full speed στο σύστημά μου. Σε εσένα τρέχει καλά? Βασικά δεν ξέρω και ποιο κινητό έχεις.

Παντως δεν βλέπω Master System στην λίστα σου οπότε να υποθέσω ότι οι fans του συστήματος την πάτησαν με το Android (προς το παρών)?
 
Τωρα πως γεινεται να κατσει καποιος σοβαρα και να παιξει στο κινητο ολα αυτα τα παιχνιδια τοσα χρονια και αλλα τοσα που θα περασουν δεν θα μπορεσω να το καταλαβω.
 
@Imgema Δεν ασχολουμε με mastersystem emulation οποτε δεν εχω emulator για ms , ολο και κατι θα υπαρχει... Αν δεν κανω λαθος παντως ο smartgear free παιζει και ms roms.

Εχω δοκιμασει τον epsxe με crash bandicoot 3 και FF VIII , και ημουν με 60/60... Δεν εχω δοκιμασει αλλα παιχνιδια.

Οσο για τα controls εχω παρει το moga hero power(http://www.mogaanywhere.com/controllers/heropower) και εχω βρει την υγεια μου. Αλλιως με τα touch μονο turn based rpg μπορω να παιξω.

Και εγω καθε τοσο ελεγα εμαι οκ με τους emulators που εχω αλλα καθε τοσο εβρησκα κατι καλυτερο για αυτο εχω μαζεψει τοσους :p . Btw το κινητο μου ειναι το LG optimus G .

@Metalcandyman

Βασιλη με αυτο το χειριστηριο που εχω παρει το κινητο ειναι φορητη emulator κονσολα... Δεν βλεπω το λογο να μην παιζω και εκει παιχνιδια...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
metalcandyman είπε:
Τωρα πως γεινεται να κατσει καποιος σοβαρα και να παιξει στο κινητο ολα αυτα τα παιχνιδια τοσα χρονια και αλλα τοσα που θα περασουν δεν θα μπορεσω να το καταλαβω.
Συμφωνώ μαζί σου Βασίλη, απλά ο λόγος που θέλω να τα έχω όλα αυτά είναι καθαρά για λόγους emulation. Μου αρέσει απλά η ιδέα ότι το μηχανάκι αυτό στο τσεπάκι μου έχει "ενσωματωμένες" ένα σωρό άλλες κονσόλες και arcades και τα παίζει όλα κανονικά. Είναι πιο πολύ η ιδέα δηλαδή, δεν πρόκειται ποτέ να παίξω κανένα, όχι με αυτά τα controls τουλάχιστον.

Αν ποτέ πάρω κι εγώ κάποιο joypad ίσως να παίξω κανένα. Αλλά προς το παρών με νοιάζει μόνο το emulation.

Αληθεια, μπορείς άραγε να συνδέσεις το κινητό με οθόνη και το εξτρά χειριστήριο ταυτόχρονα? Ουσιαστικά έτσι έχεις μία κανονική android κονσόλα (για emulators) που γίνεται και κινητό :p
 
Imgema είπε:
Αληθεια, μπορείς άραγε να συνδέσεις το κινητό με οθόνη και το εξτρά χειριστήριο ταυτόχρονα? Ουσιαστικά έτσι έχεις μία κανονική android κονσόλα (για emulators) που γίνεται και κινητό :p
Ναι,αναλογως το κινητο γινεται..συνδεεις την οθονη στο usb με τον καταλληλο ανταπτορα και παιζεις με το χειριστηριο μεσω bluetooth
 
Οπως λεει και ο Γρηγορης μπορεις να συνδεσεις χειρηστηριο με bluetooth και το κινητο με την TV ειτε μεσω mhl ή slimport (καλωδιο micro usb>hdmi) , ειτε ασυρματα με dlna,miracast κτλ.

Οταν εχεις χειρηστηριο συνδεμενο σου βγαζει και κερσορα οποτε μπορεις να χειρηστεις το κινητο χωρις το touch.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ajax87 είπε:
Btw το κινητο μου ειναι το LG optimus G
Aπό ότι βλέπω οι επιδόσεις είναι πάνω κάτω ίδιες με του δικού μου οπότε θα το δοκιμάσω σίγουρα το ePSEXe.
 
ePsxe castlevania symphony of the night silent hill 60/60 στο galaxy s3. Απο αλλους emulators συνιστω nostalgia nes, snes 9x, mame4droid, myboy!, hataroid, omega 500 (uae). Οπωσδήποτε ενεργοποιημένο το vibration αν παίζουμε με touch screen αλλιως δε μπορείς να παίξεις.
 
Σας ευχαριστώ για τα suggestions.

Shinobi, το Mame4droid είναι βασισμένο σε πάρα πολύ παλιά έκδοση του Mame (0.37b5) ενώ στο RetroArch η έκδοση είναι η 0.140 (και αυτή ψιλοπαλιά αλλά αυτής της δεκαετίας :p ). Βέβαια δεν έχω τεστάρει τίποτα ακόμα για να δω αν αξίζει όντως καλύτερα το Mame core.

Edit: Α, μήπως εννοούσες το MAME4droid Reloaded? Αυτό είναι βασισμένο στην 0.139 έκδοση, οπότε κομπλέ.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ναι εννοώ το πιο καινούριο. Εννοείται έχω τσεκάρει και το Retroarch, δεν είναι καλή επιλογή στο κινητό και λόγω απόδοσης και επειδή δεν υποστηρίζει vibration τουλάχιστον στην έκδοση που είχα δοκιμάσει εγώ και δε μπορούσα να παίξω. Retroarch μόνο στο PC.
 
Δοκίμασα το ePSXe και όντως τρέχει πολύ πιο γρήγορα. Θα κατεβασω όλους τους emulators που μου προτείνατε.

Κάτι άσχετο, όταν συνδέω το κινητό με το PC δεν μου βγάζει κάποιο safe removal option όπως με τα USB stick. Και έτσι το αποσυνδέω χύμα, μήπως δεν κάνω καλά?
 
Κατεβασε τους και οτι σου κανει το κρατας!

Με αυτα και με αυτα βρηκα και εναν ακομα πολυ καλο GBC emulator βασισμενο gambette λεγεται GBC.emu free και ειναι δωρεαν οπως λεει και στο ονομα του. (ο myoldboy ειχε μερικα θεματακια στον ηχο που και που και ο john gbc δεν ειχε ολες τις παλλετες χρωματων που θα ηθελα)

Ουτε εμενα μου βγαζει ασφαλη καταργηση! Φανταζομαι δεν θα υπαρχει προβλημα :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Θα συμφωνήσω με το Βασίλη. Πήγα να παίξω το ΜΚ του Mega Drive και απλά δεν παιζόταν με τα κουμπιά αφής. Άσε που αν πολυασχολείσαι η μπαταρία θα πέφτει μέχρι να πεις κύμινο. Το καλύτερο μηχανάκι για 8, 16bit και GBA emulation είναι το PSP.Τέλος.
 
Εχει θεματακια το Psp και σε παιχνιδια snes (δοκιμασε να παιξεις yoshis island) και σε παιχνιδια gba (κυριως στον ηχο).

Αν εχεις gamepad για κινητο το android ειναι αρκετα καλη επιλογη. Με τα touch εννοειται δεν πας πουθενα!(μονο turn based παιχνιδια μπορεις να παιξεις)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Κανα καλο gamepad για κινητο και ταμπλέτα έχετε να προτείνεται???Δοκιμασα epsxe και αξιζει.
 
Tα μονα παιχνιδια που μπορω να παιξω σε Android ειναι τυπου Adventure (σαν τα Broken Sword, Gemini Rue, Blackwell, ScummVM), χαλαρων control απαιτησεων (σαν τα Mahjong, Bejeweled, Tetris GB) και τα τυπου G&W
 
Πίσω
Μπλουζα