Shock είπε:
Έχουμε διαφορετική άποψη για το τι είναι innovation. Το να βάλεις μια SD θύρα αλλά να μην μπορείς να βάλεις εφαρμογές στο SD για μένα δεν είναι innovation.To να προσθέσεις κι άλλα megapixels δηλαδή ότι πρακτικά κάνουν όλοι αυτό για μένα δεν είναι innovation.
innovation δεν ειναι, αλλα θεωρειται standard πια. Και, αντε να σου πω οτι καμερα με 2 mpx να βαλεις εστω εχεις μια καμερα και καπως κανεις τη δουλεια σου. Να μη βαλεις καθολου ομως; Η, ακομη χειροτερα, να εχεις ετοιμο το groove για να τη βαλεις στα επομενα μοντελα για να δικαιολογησεις το v.2? Και η ρημαδα η USB θυρα που υπαρχει και σε θερμαινομενες παντοφλες πια γιατι να μην υπαρχει στο iPad? Μηπως επειδη προωθει το sharing που μπλοκαρεις και κανεις one-way απο τα ipod επειδη πουλας και μουσικη; Παλι καλα που γλυτωσαν το DRM (επειδη ο κοσμος αρχισε να κατεβαζει πειρατικα mp3 ή πηγαινε στο Amazon βεβαια, οχι γι αλλο λογο)
Shock είπε:
Το να βάλεις flash στο iPhone κάτι που πρακτικά δεν μπορεί να το παίξει μιας και είναι κακογραμμένο (το παραδέχεται η Adobe και θα το φτιάξει λέει στις επόμενες εκδόσεις) για μένα δεν είναι innovation. Αυτό το κάνει ήδη το WM6, γιατί? Μα γιατί δουλεύει! Πηγαίνετε να δείτε το flash σε ένα jailbroken iPhone και πείτε μου και εμένα πως πάει, και πόσο γονατίζει την μπαταρία.Αλήθεια όσοι μιλάτε για το flash το έχετε δει να τρέχει σε κάνα Mac? Την επόμενη φορά που θα βρεθείτε μπροστά κάντε ένα κόπο και ανοίξτε και το Activity Monitor.
ClickToFlash και SafariStand για το iPhone. Εγω σου λεω, βαλτο απενεργοποιημενο απο default κι οταν παω να το ενεργοποιησω ριξε μου κι ενα prompt που μου εξηγει οτι κανει τα 1000 κακα να ξερω τι φταιει. Αλλα ασε μου εμενα την επιλογη να το ενεργοποιησω, να δω αυτο που θελω, και μετα το κλεινω παλι. Αλλα βεβαια, το θεμα δεν ειναι η ποιοτητα του Flash σαν plugin αλλα οτι παρακαμπτει το App Store και δινει την εναλλακτικη πολλων minigames να παιζουν χωρις να παιρνει φραγκο η Αpple. Γι αυτο και δεν προκειται να μπει ποτε Flash σε iPhone/iPad. Σου πουλαω αυτοκινητο που τρεχει μονο σε καποιους δρομους γιατι στους αλλους εχει βενζιναδικα ο ανταγωνιστης. Think greedy.
Tωρα που γινεται ντορος με το chatroulette.com, ηδη ξεσηκωθηκαν πολλοι γονεις για τα αισχη στα οποια πιθανον να εκτεθουν τα παιδια τους οποτε η λυση ηταν απλη: παρ'τε τους iPad, δεν εχει ουτε καμερα, ουτε υποστηριζει flash.
Shock είπε:
Το ότι δεν έχει multitasking μαζί σου και εγώ και έστω ας δεχτώ ότι έχουν λύση μέσα στα 128ΜΒς να κάνουν multitasking ανάμεσα στο Need For speed και στο FiFA10, ειλικρινά είναι αυτό το πρόβλημα?
Οντως κανεις δεν παραπονιεται οτι θελει να παιζει 2 games ταυτοχρονα, αλλα πολλοι, ολως περιεργως, surfαρουν με καποιο streaming radio ή mp3 player + messenger στο background. Και αντε, στο iphone πες οτι δεν μπορει (εκτος ισως του GS). Το iPad? Που εχει τον ZOMG επεξεργαστη και αραζω στη πολυθρονα μου με το best web experience ever αλλα δε μπορω ν'ακουω μουσικουλα και να ειμαι online στο MSN? Εντελως καθημερινη χρηση, δεν κανω κατι hackerαδικο ουτε ζηταω folding@home client μαζι με 3D Max rendering και να σηκωνει 1GB Java developer environments. Δε μπορεις να λες οτι εχει apps για οτιδηποτε κι απ την αλλη να τα τρεχεις ενα τη φορα, τοσα χρονια μετα τα multitasking environments.
Shock είπε:
Εγώ δεν πιστεύω ότι κολλάμε σε τεχνικά θέματα αλλά στο ότι δεν γουστάρουμε την Apple/Microsoft/ΦΑΓΕ(βάλε ότι θέλεις εδώ).
Οντως, δεν κολλαμε σε τεχνικα θεματα γιατι η τεχνολογια εχει δωσει λυσεις σε αυτα. Οπως και δεν γουσταρουμε τις οποιες εταιρειες γιατι προβαλλουν κατι ως "magic" ενω κοβουν καθημερινο και τεχνολογικα πραγματοποιήσιμο functionality για α) να καλύψουν αδυναμίες σε specs β) να προωθησουν συγκεκριμενο μοντελο χρησης και καθοδηγησης σε πωλησεις software γ) να δικαιολογησουν ύπαρξη επομενου μοντελου το οποιο θα ενσωματωνει καποια χαρακτηριστικα που εμειναν απ εξω -αν και υπαρχουν παντου εδω και καιρο. Δεν κατηγορει κανεις το iPad οτι δεν εχει γεννητρια αντιβαρυτητας ή ολογραφικό προβολέα, αλλα στα 500 δολλαρια χωρις USB port, SD expansion, Flash, camera και multitasking...;
(
αυτο το θυμαστε;)
(σημ. δειτε το σε κανονικο browser, εχει flash)