Bibi-bo: Β' περίοδος (ρούχα + αξεσουάρ)

Δωροθεα μας η πληροφορια αυτη με τα σκυλακια Χασμπρο ηταν φοβερη!!!

Σε ευχαριστουμε! Γελασα πολυ οταν ειδα την Σιντυ Χασμπρο με το σκυλακι Ντολυ της Bibi-bo!!!! :D

Πηγη φωτο

http://www.club-sindy.com

id_sindyscotty_box.jpg
 
Πραγματι περιεργο αυτο με τα σκυλακια. Και ακομη πιο περιεργο οτι κυκλοφορησαν χωρις hasbro ονομασια, πριν την εξαγορα, οπως μας αναφερεις fraoulitsa. Παντως, αυτη τη φορεσια με τα σκυλακια που ειχες fraoulitsa απο την πριν hasbro εποχη, την κρατησε και αργοτερα η hasbro, παραπεμπω σε φωτο της Αναστασιας

http://www.retromaniax.gr/vb/showpost.php?p=223237&postcount=1

το λογοτυπο hasbro ειναι εμφανες κατω δεξια. Συνεπως, αφου τα χρησιμοποιησε πριν την εξαγορα, ή για αλλη μια φορα η el greco χρησιμοποιησε χωρις την αδεια της hasbro τα σκυλακια (το ειχε κανει με τα πονυ οπως μας εχει πει ο bibi-bo) ή η hasbro τα αντεγραψε απο την el greco που μου φαινεται λιγο δυσκολο...
 
Ναι, Δωροθέα μου, την κράτησε αυτή τη φορεσιά, όπως και άλλα ρούχα της προ-Hasbro εποχής... Ευχαριστώ για την παραπομπή! Προσωπικά, εκτιμώ ότι μπορεί να έγινε ό,τι και με τα ρούχα που είναι αντιγραφές των αντίστοιχων της Barbie, δηλαδή να υπάρχει άδεια από τη Hasbro. Αυτό το σκέφτομαι με τη λογική ότι για να συνεχίσουν να βγαίνουν και μετά την εξαγορά, δε θα πρέπει να υπήρχε κάποιο πρόβλημα... Δεν ξέρω κιόλας, μια υπόθεση κάνω...

Για τα πόνυ, υπήρχε άδεια να κατασκευάζονται από την El Greco, απλά γίνονταν και εξαγωγές εκτός συμφωνίας,γι' αυτό και υπήρξαν τα όποια προβλήματα...
 
Που το πήρε το μάτι σου βρε Δωροθέα!!! Τι ντετεκτιβικό ένστικτο!! :eek: :DΕυχαριστούμε πολύ για την πληροφορία!! Πάντα τέτοια παιδιά!!
 
ξερει καποιος τι χρονολογιας ειναι αυτο?
 
Λοιπόν αυτό είναι μετά το 85 και ανήκει στα έπιπλα Β περιόδου τα οποία χρονολογούνται μετά το '85..!! Και είναι el greco, η οποία δεν έγραφε ποτε τις χρονολογίες..!..
 
Γεια σου spine21r!

Αυτό το κρεβάτι είναι από τη δεύτερη φουρνιά επίπλων της bibi-bo... Εγω θα το τοποθετούσα γύρω στο 88-90, μιας και υπάρχουν τα έπιπλα αυτά πίσω από τα ροζ κουτιά και δεν έχουν και το λογότυπο της Hasbro..

Εdit: Makisime, πρέπει να είναι αργότερα, το 1985 είναι πολύ νωρίς... Τα ροζ κουτιά ξεκινάνε μετά το 1987 και τις Ρόκερς...
 
[edit] greeklish [edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
spine21r δεν επιτρέπονται τα greeklish στο φόρουμ. Επίσης σε παρακαλώ γράφε με μικρά γράμμα γιατί τα κεφαλαία υποδηλώνουν οτι φωνάζεις και επιπλέον είναι κουραστικά στο διάβασμα :)
 
Xμ... Τη bibi-bo της δεύτερης περιόδου την έχουμε λίγο παραμελήσει, ε? Μετά τους Ρόκερς της Candy4ever που είδαμε εδώ: http://www.retromaniax.gr/vb/showpost.php?p=257978&postcount=24 , είπα να βάλω κι εγώ μία κούκλα β περιόδου... Το φόρεμα που φοράει φαίνεται στα πρώτα ροζ κουτιά, ενώ η κούκλα είναι από τις τελευταίες μάλλον (μιας και το ρούχο που φόραγε είχε κυκλοφορήσει σε κουτί με το λογότυπο της Hasbro)... Η ιδιαιτερότητά της είναι τα κοντά της μαλλιά, μιας και δεν έχουμε δει πολλές Bibi-bo με αυτό το μήκος μαλλιών..

picture.php
 
Fraoulitsa, αυτή η bibi-bo με το κοντό μαλλάκι είναι πολύ όμορφη! :) Της πάει το κοντό! Το φόρεμα αυτό, πρέπει να είναι από τα πολύ πρώτα της δεύτερης περιόδου, ίσως στην αλλαγή που έγινε με τους ρόκερς, το 1985 αν έχουμε καταλήξει σωστά στο συμπέρασμα αυτό :xm: . Και το λέω αυτό γιατί απ'ότι θυμάμαι έχει κούμπωμα και όχι σκρατς, το είχα δανειστεί από την ξαδέρφη μου για φωτογράφηση. Ενα πολύ όμορφο φόρεμα, φτιαγμένο όλο από τούλι, απλό αλλά τόσο ιδιαίτερο! :)

Και μιας και σήμερα είδαμε και τους ρόκερς από την candy4ever που ήταν πολύ πολύ τυχερή που τους βρήκε, σας δείχνω τη σάντρα μου με ολοκληρωμένο το ρούχο των ρόκερς. Πρόσφατα βρήκα μέσα σε μια ντουλάπα αυτή την ολόσωμη πέτσινη φόρμα. Είναι των ρόκερς, έτσι δεν είναι παιδιά?8)

picture.php
 
Μytinyworld μου, είναι σίγουρα λίγο μετά την αλλαγή, όταν άρχισαν να βγαίνουν τα ροζ κουτιά... Η αλλαγή, αν μου επιτρέπεις μία διόρθωση, έγινε μέσα του 1987 και όχι νωρίτερα με τη bibi-bo Χαβάη. Λίγους μήνες μετά, το φθινόπωρο βγήκαν οι Rockers... Αυτό μπορώ πια να το πω με σχετική βεβαιότητα, μιας και μαζί με το makisimo ψάξαμε περιοδικά της εποχής (και θα σας παρουσιάσουμε τα αποτελέσματα των... ερευνών μας αναλυτικά σύντομα).

Η Sandra σου νομίζω βρήκε το ρουχαλάκι που της πάει γάντι, ε? Σούπερ είναι! Να τη χαίρεσαι!
 
Mytiny να την χαίρεσαι, νομίζω την κούκλα αυτή δεν την είχες...!!!! Οπότε μεγιές..!! :D

Fraoulitsa, η ΒΙΒΙ ΒΟ με το κοντό μαλλί είναι όλα τα λεφτά..!! Άλλη μια απόδειξη ότι ΚΑΙ τα κοντά μαλλιά της πάνε..!! Αλλά πότε βγήκε ΒΙΒΙ ΒΟ με κοντό μαλλί? Αραγε να υπάρχει σε κάποιον κατάλογο???

Όσο για το νέο θρεντ που σύντομα θα ανοίξουμε, πιστευώ θα λύσει πολλές απορίες σε όλους μας περί παιχνιδιών Ελ Γκρεκο..!!!

Μιας και η εταιρεία αυτή δεν έμπαινε στον κόπο να γράψει ημερομηνίες παραγωγής, αναλάβαμε εμείς να τις βρούμε..!!

Και νομίζω τα καταφέραμε..!!!

Έρχεται...συντομα..!!! :D
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μακισιμε, ναι, τα κοντά μαλλιά της πάνε, αρκεί να μην την έχει κουρεψει κάποια μικρή επίδοξη κομμώτρια κάνοντάς την σαν... γίδι! :p Χαίρομαι που σου άρεσε!

Λίγα λόγια για τη συγκεκριμένη κούκλα: Πρέπει να βγήκε μετά το 1990/1, μετά δηλαδή την εξαγορά της El Greco από τη Hasbro. Γιατί το λέω αυτό; Τα ρούχα με τα οποία μου την έδωσαν, τα οποία, σύμφωνα πάντα με τον ισχυρισμό του προηγούμενου ιδιοκτήτη της, ήταν αυτά που φόραγε και στο κουτί της, είχαν βγει τότε. Επομένως...

Θα προσπαθήσω να τη φωτογραφίσω με τα κανονικά της ρούχα λοιπόν και να σας τη δείξω (όταν πείσω βεβαίως βεβαίως την αδερφή μου να μου δώσει λίγο τη μηχανή... :p ).

Σε κάποιον κατάλογο δε νομίζω να υπάρχει, προσωπικά δεν έχω δει καταλόγους εκείνης της εποχής ποτέ... :xm:

Tώρα.. για το θεματάκι με τις διαφημίσεις... τι να πω... Προσωπικά, έβαλα επιτέλους σε μία τάξη την ιστορία της αγαπημένης μας κούκλας, κάποια από τα όσα πίστευα μέχρι τώρα επιβεβαιώθηκαν και κάποια άλλα ανατράπηκαν τελείως! Το σημαντικό είναι ότι πλέον είμαστε σε θέση να πούμε περίπου πότε βγήκε τι με σχετική βεβαιότητα και αυτό το θεωρώ πολύ σημαντικό! Περισσότερες πληροφορίες... σύντομα! ;)
 
Fraoulitsa μου πανέμορφη η bibi bo με το κοντό μαλλί!! Τελικά ήταν θεά και της πήγαιναν όλα!! Πανέμορφη επίσης ήταν και εκείνη που μας είχες ποστάρει με το καρέ δεν ξέρω αν ήταν το ορίτζιναλ μαλλί της αλλά ήταν υπέροχη!!

Mytiny καταπληκτική και η πρασινομαλλούσα!! Και το συνολάκι όνειρο!!!

Περιμένω με αγωνία το θρεντ!!!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Σ' ευχαριστώ Soufle μου για τα καλά σου λόγια! Η άλλη κούκλα στην οποία αναφέρεσαι δεν είχε τα κανονικά της μαλλιά, ήταν κουρεμένη. Από μία μικρή τουφίτσα που της είχαν αφήσει απείραχτη υποθέτω πως στα... νιάτα της ήταν Ρόλερ... :p
 
Γειά σας! Καιρό έχουμε να τα πούμε!!! Ελπίζω να σας αρέσουν τα ρούχα μου και το νέο μου κραγιόν!!!
 
Φτου φτου κουκλαρα!!! :) Το κραγιον παει τελεια, το αστραφτερο ρουχο σουπερ

και τι μακρυα μαλλια!!!

Αλλα και τα κοντα σγουρα πανε τελεια στην bibi-bo μας, τα δε πρασινα ειναι πολυ προχωρημενα και φουλ στην αξεχαστη δεκαετια του 80! Η πετσινη φορμα της Σαντρας, αν δεν ειναι Ροκερς MytinyWorld μου, ειναι σιγουρα Σταρ Τρεκ παντως!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα