Bibi-bo Μέρος 3ο

@ krios, δυστυχώς, πολλοί αναγκαστήκαμε να αναζητήσουμε στο ηλεκτρονικό εμπόριο την πολυπόθητη κούκλα, στη δεκαπλάσια και βάλε τιμή της :( Και δε φταίνε μόνο οι συλλέκτες κατά την άποψή μου για τον αφανισμό της, αλλά και κάποιοι παιχνιδιπώληδες που "ξύπνησαν" ξαφνικά. Εμένα προσωπικά, παιχνιδοπώλης τον οποίο μου σύστησαν τρεις συμφορουμίτες μας με π.μ. :xm: , όταν επισκέφτηκα το κατάστημά του και τον ρώτησα αν έχει bibi-bo, μου απάντησε ότι αυτές τις πουλάει η κόρη του στο ίντερνετ γιατί έτσι βγάζει περισσότερα, καθώς τις δίνει στις γνωστές τιμές του ηλεκτρονικού εμπορίου... :( Αν θέλεις, μπορώ να σου δώσω τη διεύθυνση να πας να το διαπιστώσεις και η ίδια...

bibi-bo είπε:
Να λοιπόν, κάποιες άλλες παρόμοιες αν όχι ακριβώς ίδιες, εκδόσεις της Bibi-bo και Barbie του 1980!
012-1.jpg
@ bibi-bo μήπως γνωρίζεις αν το φόρεμα που φοράει η barbie στη παραπάνω φωτογραφία που μας έχεις ποστάρει, το αντέγραψε ακριβώς το ίδιο χωρίς παραλλαγή η el greco για την bibi-bo? Μήπως γνωρίζει κανένας άλλος παιδιά? Γιατί εμένα μου πουλήθηκε πανάκριβα για bibi-bo el greco... Μάλιστα, ψάχνοντας για ταμπελάκι (γιατί η mattel βάζει πάντα ταμπελάκι, ιδίως σε τέτοια φορέματα) διαπίστωσα ότι δεν υπάρχει πουθενά, που σημαίνει ότι, εάν είναι barbie το φόρεμα που μου πουλήθηκε, ο πωλητής του το έκοψε! :angry: :mad:
 
bibi-bo

Πολυαγαπημένη μου mytinyworld υπάρχει ακριβώς το ίδιο φόρεμα στην γκαρνταρόμπα της bibi-bo. Το έχω δει να το φοράει μια κούκλα bibi-bo Α' περιόδου,την οποία την πουλούσαν στο ebay.Μάλιστα ήταν bibi-bo του 1982,το κατάλαβα από τις βλεφαρίδες της.Ακόμη μπορείς να το διαπιστώσεις από τις ραφές. Πάρε ένα ίδιας εποχής φόρεμα bibi-bo και αυτό και σύγκρινε τα. Ελπίζω να σε βοήθησα! ;)
 
@mytinyworld

Εγώ δεν τα βάζω με τους συλλέκτες, αστεία το είπα. Και ούτε με τους εμπόρους γιατί ο καθένας έχει δικαίωμα και στη συλλογή και να πουλάει όσο θέλει. :) Διαφωνώ με την αγένεια όμως, την κουτοπονηρία και την διάθεση εκμετάλλευσης. Εδώ χρειάζεται να γίνει μια επανακυκλοφορία της κούκλας και της α και της β περιόδου να γελάσει ο κάθε πικραμένος ε; ;)
 
Καλημέρα!!!!

Προσωπικά, νομίζω πως σε ένα βαθμό η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί δεν οφείλεται μόνο στους συλλέκτες ή μόνο στους παιχνιδοπώληδες. Μου μοιάζει λογική, μιας και ψάχνουμε πολλοί και τα αποθέματα είναι πολυ μικρά. :( Επιπλέον, ακόμη και στα παλαιοπωλεία οι τιμές είναι πολύ υψηλές (τουλάχιστον σε αυτά που έχω κοιτάξει εγώ) για τον ίδιο λόγο και πάλι ούτε κι εκεί βρίσκεις εύκολα κάτι.

Μytinyworld, επειδή από το συγκεκριμένο παιχνιδοπωλείο τυγχάνει να ψωνίζω από παιδί, μπορώ να σου πω με βεβαιότητα πως είχε απόθεμα Bibi-bo σε πολύ χαμηλές τιμές μέχρι κάποια στιγμή. Οι περισσότερες εξαφανίστηκαν εν μία νυκτί και μετά ενημερώθηκε για τα περί... ηλεκτρονικού εμπορίου. :p Ωστόσο, ακόμη και πολύ πρόσφατα ειχε στο μαγαζί 2 λαμπάδες με Bibi-bo ένεκα Πάσχα σε λογική τιμή. ;)

Για το φόρεμα που ρωτάς, σίγουρα έχει βγει και σε Bibi-bo, το έχω δει και εκτός ebay. :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
rapunjel είπε:
Ακόμη μπορείς να το διαπιστώσεις από τις ραφές. Πάρε ένα ίδιας εποχής φόρεμα bibi-bo και αυτό και σύγκρινε τα. Ελπίζω να σε βοήθησα! ;)
Εισαι απιστευτη Rapunjel μου! :flower: Αυτη ειναι σιγουρα μια τελεια ιδεα για να καταλαβει καποιος αν του πασαρουν ρουχο bibi-bo ή ρουχο της barbie! :)

Κrios μου ετσι και μπλεξει κανενας με την bibi-bo και μετα αρχισει να μπλεκει και με τα αξεσουαρ της, βλεπε ντουλαπα, ρουχα κτλ... αστα *εστα! :D

Εγω για σιγουρια τους βαζω ενα ρουχο και τους το αλλαζω καθε χρονο. Ευτυχως δεν εχω πορωση με τα συμπραγκαλα καμιας κουκλας!!! :D :D:D:DΔιαφορετικα εχω παρει τα δικα μου συμπραγκαλα και εχω φυγει απο το σπιτι λογω καταχρησης φιλοξενιας!!! Μην τραβαω και πολυ το σχοινι!:burn:

Προτιμω να βλεπω τα αξεσουαρ μεσα απο το φορουμ και τις φωτογραφιες των παιδιων!!! Τα απολαμβανω χωρις να πρεπει να τα αποθηκευω κιολας με ολα τα συνακολουθα απελπισιας που καταβαλουν καποια στιγμη τον συλλεκτη!!! :D :D:D
 
bibi-bo

Λατρεμένη Αναστασία συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Κι εγώ μετά που κατάλαβα ότι τα περισσότερα ρούχα,ελπίζω πως όχι όλα, της bibi-bo είναι πιστή αντιγραφή των ρούχων της barbie δεν μου κάνουν πια τόση αίσθηση της bibi-bo τα ρούχα.Πάντα μου άρεσε το πρωτότυπο.Βέβαια την κούκλα την αγαπώ πάρα πολύ ένεκα που είναι η παιδική μου ηλικία.

Πάντως είναι τελείως αλλιώς ραμμένα από της barbie. Για αυτό βλέποντας τις ραφές καταλαβαίνεις ποιανής είναι ποιο.

Καλή μου krios σε αυτόν τον κόσμο υπάρχουν διάφοροι άνθρωποι, όπως και το καλό και το κακό.Πάντως εμείς θα δίνουμε καλοσύνη κι αγάπη.

Το αν επανακυκλοφορήσει η κούκλα δεν ξέρω.Είναι πολύ δύσκολο. Ελπίζω αν συμβεί ποτέ αυτό να έχει πρωτότυπα ρούχα γιατί αλλιώς η matell,και δικαίως,θα τη σταματήσει.
 
rapunjel, θα ήταν εφικτό να μας εξηγούσες λίγο παραπάνω αυτό με τις ραφές; Εγώ προσωπικά δεν έχω καθόλου ρούχα της ίδιας εποχής από barbie προκειμένου να συγκρίνω... Το μόνο κριτήριό μου είναι τα υφάσματα και τα tags, αυτές οι μικρές ετικετούλες που έχουν μέσα ραμμένες τα ρούχα των barbie. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
 
bibi-bo

Η διαφορά είναι στο γαζί. Θα προσπαθήσω να το εξηγήσω απλά.Όλα τα ρούχα είναι γαζωμένα.Της barbie είναι πιο σιμό,πιο κοντά το κάθε γαζί από το άλλο.Στη bibi-bo είναι πιο αραιό. Φαίνεται καθαρά στους ποδόγυρους,στα μανίκια στα σακάκι,στο γιακά,στο τελείωμα του παντελονιού.Εγώ που ράβω το καταλαβαίνω αμέσως. Ελπίζω να βοήθησα.
 
Ναι, τώρα το κατάλαβα, σ'ευχαριστώ πάρα πολύ! :) Αυτή ήταν μια λεπτομέρεια που μόνη μου δεν υπήρχε περίπτωση να την προσέξω με τίποτα...
 
Γεια σας ψάχνω για αγορά μια ροζ κοντεσινα 

μπορεί κάποιος ν μου τη βρει ;
 
Πίσω
Μπλουζα