Bibi-bo Μέρος 4ο

mytinyworld είπε:
Ούτε καν στα χονγκ κονγκ που ήταν πιο φτηνά! Εκείνα, συνήθως είχαν κουμπώματα κακής ποιότητας που με τα χρόνια σκουριάζουν, ή τα είχαν χωρίς κουμπώματα, ή ραμένα στις κούκλες.
Γεια σου κινεζε τσιφτη!!! Εσυ εισαι ο μαστορας!!! :D :D:D Βαζω το ρουχο στην κουκλα και ξερω ρε παιδι μου τι φοραει το κοριτσι! Οχι να καθομαι τωρα να ψαχνω το στριφωμα και την μανικετα!

Παιδια μου, πολυ με αγχωσατε τωρα με τα ρουχα!!! :xm: Δεν το περιμενα να κινδυνευετε και απο τους επιτηδειους που πουλανε ρουχο barbie (το φυκι που λεει και η Mytinyworld μας) για ρουχο bibi-bo (η μεταξωτη κορδελα!) :eek: o_Oo_O

Πραγματικα πολυ ενδιαφερον αυτο το θεμα που ανοιξατε περι ρουχου!!! :)
 
Makisime μου, μια χαρά τα κατάλαβες! Κι εγώ έχω ρούχα β περιόδου με κουμπιά, το είπα και πιο πάνω. Επομένως, προφανώς χρησιμοποιούσε στα καινούργια ρούχα η Ελ Γκρέκο κατά κόρον τα σκρατς και σποραδικά τα κουμπιά.

Mytinyworld, σε περίπτωση που θέλεις να το ψάξεις περαιτέρω, το φόρεμα λέγεται Springtime Magic, αν δεν το ξέρεις ήδη, και είναι του 1983.

Αναστασία μου, κι εγώ αγχώθηκα ελαφρώς, δε σου κρύβω, με τις τόσες λεπτομέρειες, αλλά καλώς αναφέρθηκαν για να ξέρουμε τι να προσέχουμε από εδώ και πέρα! :)
 
:eek: Καλησπερα και απο μενα! Πολυ ενδιαφερον το σημερινο θεμα που συζητατε παιδια! Παντως πιστευω πως ουσιαστικα δεν παιζει ρολο αν τα ρουχα ειναι της α' η της β' περιοδου, κλπ.Εγω χαιρομαι τοσο πολυ οταν πεφτει στα χερια μου ενα οποιοδηποτε ρουχο της bibi-bo που δεν κοιταω αλλες λεπτομερειες.Το μονο που θα με πειραζε ηταν αν θα μου εδιναν ενα ρουχο το οποιο δεν θα ανηκε στην κουκλα καθολου. λαμβανοντας υπ'οψιν κιολας πως οταν ημουν μκρη δεν ειχα τη δυνατοτητα να εχω πολλα ρουχα΄ και οποια τωρα πεφτουν τυχαια στα χερια μου(εχω 5 φορεσιες αγορασει συνολικα τα τελευταια δυο χρονια που ασχολουμαι) με κανουν τρισευτυχισμενη!!Για τα υπολοιπα, πιστευω πως αν ψαχνεις και αναλυεις τα παντα χανεις και τη μαγεια των παιδικων παιχνιδιων με την οποια ολοι ασχολουμαστε στο forum. :cool: :cool: :cool: Τωρα σας παραθετω το τελευταιο μου ρουχαλακι που ειλικρινα δεν με ενδιαφερει ποιας περιοδου ειναι παρα μονο πως το απεκτησα και ευχαριστω παρα πολυ αυτον που μου το εδωσε διοτι δεν ηταν και υποχρεωμενος!!!
 
Veloudir μου, το φόρεμά σου είναι ΤΕΛΕΙΟ!!!! Με γεια σου! :) :) :)

Σίγουρα, όλους αυτό που μας απασχολεί είναι τα ρούχα που έχουμε στα χέρια μας να είναι όντως της bibi-bo. Από εκεί και πέρα, αν είναι α ή β περιόδου ελάχιστη σημασία έχει επί της ουσίας, αλλά, κατά τη γνώμη μου πάντα, νομίζω είναι χρήσιμο να ξέρουμε στο περίπου πότε βγήκαν για να έχουμε και μια ιδέα σχετικά με την ιστορία της κούκλας μέσα στο χρόνο. Η μαγεία των παιδικών παιχνιδιών νομίζω πως δε χάνεται ποτέ, αρκεί να κοιτάξεις την κούκλα σου και θα τη βρεις εκεί. Για εμένα τουλάχιστον εκεί είναι πάντα κ γι' αυτό δεν αλλάζω τις bibi-bo μου με τίποτα στον κόσμο...
 
bibi-bo

veloudir πολύ ωραίο και πρωτότυπο το φόρεμα της κούκλας σου!Να το χαίρεσαι καθώς και την παιδική κουκλίτσα σου!
 
Γειά σας!

καταρχήν να πω ότι παρέλαβα το δωράκι μου από τον διαγωνισμό παιχνιδιών (τη μηχανη της Bibibo) και ανυπομονω να πάω σπίτι για να την συναρμολογήσω! Ευχαριστώ για ακόμα μία φορά :D :D

Έπίσης, ψάχνοντας λίγο στο ιντερνετ μήπως παρ'ελπίδα βρώ μια bibibo που ψάχνω, έπεσε το μάτι μου σε ένα τζιπάκι..

Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι η κούκλα που εικονίζεται στη συσκευασία δεν είναι σίγουρα bibibo...Ποιά κούκλα είναι αυτή βρε παιδια?
 
Καλημέρα! Penny, με γεια σου η μηχανή! Περιμένουμε να τη συναρμολογήσεις και να μας τη δείξεις! ;)

Το τζιπάκι αυτό το έχω δει κι εγώ σε κατάστημα παιχνιδιών... :xm: Εικάζω πως το παιχνίδι αυτό προφανώς θα είχε κυκλοφορήσει κάπου στο εξωτερικό πρώτα και θα το πήρε κ η Ελ Γκρέκο και θα το ελληνοποίησε, όπως και τόσα άλλα πράγματα της bibi-bo.. Οπότε, ενδεχομένως να έχει κρατηθεί στο κουτί η φωτογραφία της ξένης κούκλας; Κι εμένα δε μου μοιάζει για Bibi-bo αυτή μέσα στο τζιπάκι κι αυτό είναι το μόνο που μπορώ να σκεφτώ..

Και βασικά... τώρα που το σκέφτομαι... και άλλα πράγματα που είναι σε τέτοια κουτιά και γράφουν απ'έξω "H Bibi-bo και οι φίλες της" πάνω στο κουτί δεν έχουν κούκλες που να μοιάζουν με τη Bibi-bo... :xm:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πολυ ρομαντικο το φορεματακι της κουκλας σου Veloudir! :)

Τωρα για την κουκλα που φαινεται στην φωτογραφια που μας εδειξες, Penny, πρεπει να ειναι μια απο τις πολλες μορφες που αλλαξε η Sindy Ceppiratti-Giochi Preziosi-Hasbro.

Και επειδη η Ελ Γκρεκο κατι εκανε εκει περα με την Hasbro, πολυ παρεδωσε ειχανε μεταξυ τους, θα την χωνανε κι εκεινη στις φωτογραφησεις, ειχε βλεπεις το βυσμα!

http://www.retromaniax.gr/vb/showpost.php?p=206200&postcount=164

Για περισσοτερες πληροφοριες μπορειτε να δεις το thread Sindy Hasbro οπου εχουμε ξεπατωθει να βρουμε ακρη για την πολυπλοκη ιστοριας της! Τελικα την λυση εδωσε η MytinyWorld μας, που μας εκανε να αλλαξουμε αποψη για αυτην την κουκλα, που αρχικα δεν την ειχαμε και σε πολλη υποληψη, μετα ομως την αγαπησαμε και εκεινη!!! :D

http://retromaniax.gr/showpost.php?p=206200&postcount=164
 
Α ώστε Sindy είναι αυτή στο κουτί, Αναστασία μου; Ενδιαφέρον... Βάζω κι άλλο ένα τέτοιο κουτί ( η φωτογραφία δεν είναι από δικό μου αντικείμενο, προέρχεται από μια παλιά δημοπρασία), στο οποίο όντως η κούκλα θυμίζει αυτή που λες (κι έσπαγα το κεφάλι μου να θυμηθώ με τι μοιάζει)... 8)
 
οικογενειακη φωτογραφια

Ξερεις τι γινεται Φραουλιτσα μου; Η ρημαδα η Σιντυ, οταν εφυγε απο την Pedigree, εκανε αστατη ζωη και αλλαξε ατελειωτες φατσες και εταιρειες.

Πιστευω οτι μια απο αυτες την πασαραν και στο κουτι ως φιλη της Bibi-bo, που δεν ηταν ουτε τριτη ξαδερφη!!! :xm: Τωρα βεβαια η φατσα αυτη δεν φαινεται και καλα, και δεν βαζω και το χερι μου στην φωτια οτι ειναι μια παλια Σιντυ Ceppiratti/Χασμπρο...

Αλλα ετσι αλανιαρα που ητανε αντε να βρεις ακρη. :eek:

ΥΓ. Σας προσαπτω στο ασχετο, ολες μου τις κουκλες bibi-bo μετα του Τζον Τζον που ειναι πασας μεσα στα χανουμακια, μετα απο παραγγελια για φωτογραφηση του Μακισιμου. :)

Στις φωτογραφιες μπορειτε να θαυμασετε με αλφαβητικη σειρα.

1. Την Αλικη Χρυσομαλλουσα, η bibi-bo με τα χρυσα μαλλια με ρουχο Λαμπαντα Β Περιοδου.

2. Την Αμαρυλλιδα, η bibi-bo με τα πλουσια κυμματιστα μαλλια που καιει καρδιες σε ολες της τις εμφανισεις, με ρουχο προσφορα απο κινεζο, αλλωστε αυτη εχει τετοιο σκελτσο που δεν πειραζει να μην φοραει φιρμα.

3. Την Τριανταφυλλενια, ντυμενη με ρουχο Τριανταφυλλενια Β Περιοδου.

4. Τον Τζον Τζον ντυμενο με ρουχο Star. Ειναι λιγο πειραγμενος στο προσωπο γιατι ειχε κομπλεξαριστει που εβαφα ολα τα κοριτσια και εκεινον τον αφηνα ετσι.

Οσο ζω θα ευχαριστω τα ρετροαδερφακια μου για την απιστευτη γενναιοδωρια τους να μου χαρισουν αυτα τα υπεροχα παιχνιδια, οσα website και να τους φτιαξω, οτι και να τους στειλω, τιποτα δεν θα ξεπληρωσει την κινηση εκεινη του να στειλουν αφιλοκερδως σε μια αγνωστή τους τότε, ξενιτεμενη συμπατριωτισσα τετοιους θησαυρους. Το ρισκο ηταν μεγαλο στην σημερινη μας εποχη και για αυτο συγκινηθηκα αφανταστα για την εμπιστοσυνη τους. :thanx2: :thanx2: :thanx2:

Παιδια με εχετε σκλαβωσει μιλαμε. :flower:

Τωρα μολις παρατηρησα οτι εχει πεσει πολυ φιογκακι στο κεφαλι... :xm: :D Μονο ο Τζον Τζον την γλυτωσε...
 
Καλά, μιλάμε αυτή η οικογένεια είναι πανέμορφη!!! :) Και μην ξεχνάμε πως είναι και φιλόζωοι μιας και έχουν και μισή ντουζίνα σκυλάκια!!! :D Η Αμαρυλλίς μας δεν έχει ρούχο bibi-bo? 8) Πώς μας ξέφυγε?? :xm:

Να τους χαίρεσαι!!! :D
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
bibi-bo

Λατρεμένη Αναστασία αξίζεις πολλά και είσαι πολύ ξεχωριστό άτομο. Έχεις μία bibi-bo Α΄περιόδου,μία χρυσή ,η αρχή της Β΄περιόδου, και μία Πίτσυ και Ντόλυ του τέλους!Έχεις την ιστορία της bibi-bo συνοπτικά! Το κινέζικο φόρεμα είναι το πιο ωραίο!Ούτως ή άλλως και τα ρούχα της bibi-bo αντιγραφή αποδείχτηκαν. Πάντα θα χαρίζουμε παιχνίδια και ότι σχετικό με αυτά,τουλάχιστον εγώ, σε ανθρώπους ακόμη και άγνωστους γιατί τα παιχνίδια είναι για να δίνουν χαρά !Καλύτερα να χαρίσω ένα παιχνίδι σε έναν άνθρωπο που μπορεί και να μου γυρίσει την πλάτη παρά να αφήσω έναν άνθρωπο που θέλει πάρα πολύ ένα παιχνίδι χωρίς.

Υ.Γ. Αυτό με τους φιόγκους το είχα πάθει και εγώ... :D
 
Λοιπόν....ορίστε κι η αστραπή!! :) :)

Η bibibo μου βέβαια βρίσκεται στο πατρικό μου (όπως και τα περισσότερα παιχνίδια μου λόγω έλλειψης χώρου!) οπότε αναγκαστικά έβαλα μια barbie να την τεστάρει!!

(της πάει ε??)

υ.γ. Συγγνώμη για το άσχετο background!!
picture.php
 
Rapunjel μου νεραιδοχερα, πρεπει να μαθω κανα χτενισμα απο σενα για τις κουκλες μου!!! :flower:

Penny η Αστραπη σου ειναι απιθανο κομματι!!! Μηπως πρεπει να επαναφερεις και την bibi-bo σου στο τωρινο σου σπιτι; Δεν πιανει και πολυ χωρο η καημενουλα :) Μην της φαει και η Μπαρμπι την μηχανη! :eek:
 
Με γεια Penny! Συμφωνώ κι εγώ πως η bibi-bo σου πρέπει να μετακομίσει!
 
Καλησπερα παιδια!!Penny τελεια η μηχανη!!Αναστασια πολυ ωραια η κουκλοοικογενεια σου!!!!Λοιπον, αναλογιζομενη τις τελευταιες συζυτησεις σκεφτηκα να σας προτεινω κατι και να δουμε ολοι μαζι κατα ποσο ειναι εφικτο. Πολλες φορες εχουν γινει διαφορες συζητησεις για την ιστορια της bibi-bo αλλα δυστυχως περιοριζομαστε ολοι στις αναμνησεις μας και σε καποια πραγματα που εχουμε διαπιστωσει βασει παρατηρητηκοτητας η συγκρισεις σε σχεση με κουκλες εκεινης της εποχης. Δυστυχως για μας ημασταν πολυ μικροι για να ασχολουμαστε με λεπτομερειες εκεινη την εποχη και τωρα που εχουμε την δυνατοτητα η εταιρεια εχει κλεισει και δεν μπορουμε να αντλησουμε πληροφοριες.Τι θα λεγατε λοιπον να συστηναμε μια αντιπροσωπευση του forum και να προσπαθουσαμε να παρουμε μια συνεντευξη απο τον προεδρο της el greco που ευτυχως για εμας υπαρχει ακομη και μπορει να μας διαφωτισει?Ξερω πως οι περισσοτεροι δεν γνωριζομαστε μεταξυ μας και υπαρχουν και καποιοι αναμεσα μας οι οποιοι θα ηθελαν να διατηρησουν αυτη την ανωνυμια.Μπορει ομως αναμεσα σε ολους μας να υπαρχουν και καποιοι που να ηθελαν να συστησουν μια "ατυπη" επιτροπη και να προσπαθησουν να οργανωσουν μια συνεντευξη με τον ανθρωπο που σιγουρα εχει εναν ανεκτιμητο θησαυρο πληροφοριων σε σχεση με την αγαπημενη μας κουκλα.Ξερω επισης οτι μπορει ακομη και αν γινει αυτο να μην καταφερουμε τιποτα αλλα αν υπαρχει εστω και η παραμικρη πιθανοτητα να τα καταφερουμε , δεν αξιζει τον κοπο? Τι λετε?
 
Δεν έχετε άδικο...Απλά θεωρώ ότι ταιριάζουν περισσότερο στο παιδικό μου δωμάτιο τα παιχνίδια μου, εκεί που θα έπρεπε να ήταν και όσο ήμουν μικρή...Δυστυχώς εκείνα τα χρόνια τα οικονομικά μας δεν επέτρεπαν πολλές κούκλες και παιχνίδια.

Η μηχανή πάντως να μείνει εδώ! :) :)
 
bibi-bo

Penny να χαίρεσαι τη μηχανή σου!

veloudir αυτό με τη συνέντευξη έχει ειπωθεί και παλιότερα αλλά δεν ήθελε ο άνθρωπος να δώσει συνέντευξη.

Λατρεμένη ευχαρίστως να σου μάθω ότι θες για τα χτενίσματα. ;)
 
Χαίρετε! Αναστασία μου, σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες! Η κουκλο-οικογένειά σου είναι πανέμορφη και το από πού προέρχονται οι κούκλες την κάνει ομορφότερη! :) Να τη χαίρεσαι!

Penny, απίθανη η μηχανή σου! Με γεια σου!

Veloudir, η ιδέα της συνέντευξης νομίζω έχει ξαναπέσει στο τραπέζι. Προσωπικά τη βρίσκω εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και εννοείται πως είμαι μέσα αν γίνει κάποια τέτοια προσπάθεια οργανωμενη. Δε θυμάμαι αυτό που μας λέει η rapunjel ότι έγινε κάποια κίνηση παλαιότερα (από εμάς σαν forum τουλάχιστον), αλλά κι έτσι να έχει γίνει δε μας εμποδίζει κάτι να δοκιμάσουμε. ;) Το θέμα της ιστορίας της Bibi-bo μου φαίνεται παραπάνω από ενδιαφέρον..
 
Πίσω
Μπλουζα