Bibi-bo Μέρος 5ο

spirtouli εγώ την ντουλάπα την αγόρασα άδεια χωρίς ρούχα με μια bibi-bo μέσα. Δεν ξέρω με τι ρούχα πουλιότανε μαζί. Αν θες φωτογραφία της ντουλάπας ευχαρίστως να σου βάλω.
 
El greco την έχω και εγώ την ντουλάπα, είπα μήπως έχει κανείς την ντουλάπα με τα αρχικά ρούχα και την κούκλα, η δική σου κούκλα είναι η ορίτζιναλ?
 
spirtouli είναι μία άσπρη bibi-bo. Αν ήταν η ορίτζιναλ της ντουλάπας ή όχι δεν το ξέρω. Μου την πουλήσανε για την ορίτζιναλ της ντουλάπας πάντως.
 
Και τα ρουχα που πήγαν δηλαδή? Σου είπαν? :eek: o_O
 
Spirtouli δε μου είπαν αλλά όπως υποθέτω θα τα πουλήσανε μόνα τους. Έχω δει στο ebay να πουλάνε έτσι ρούχα bibi-bo σε σακουλάκι διάφανο μέσα. Τα ρούχα αυτά πρέπει να ήταν από κάποια ντουλάπα.
 
Λάθος. Ετσι χάνεται η αξία του παιχνιδιού. Στο εξωτερικό που έχω δει εκπομπές και ότι έχω διαβάσει σε βιβλία ένα παιχνίδι έχει μεγαλύτερη αξία όταν πουλιέται σαν σύνολο και η συλλεκτική του αξία χάνεται βεβαίως.
 
Spirtouli θα συμφωνήσω μαζί σου. Απλά σκέφτονται ότι αν τα πουλήσουν τμηματικά θα βγάλουν περισσοτερα λεφτά. Άλλες φορές έχουν πουλήσει ή έχουν αποπειραθεί να πουλήσουν και αξεσουάρ που λένε ότι είναι της bibi-bo ενώ στην ουσία είναι άλλης κούκλας. Δεν ξέρω αν το κάνουν επίτηδες ή από άγνοια.
 
Καλή είναι η έρευνα πριν αγοράσεις. Η δικιά σου bibi bo είχε κανά ρούχο El greco?Διαφήμιση της ντουλάπας πάντως, δεν βρίσκω πουθενά. Πάντως είναι αρκετά μεγάλη.
 
Μήπως θα μπορούσαμε να μαζέψουμε σ' ένα pdf έντυπες διαφημίσεις της bibi bo .Όσοι συλλέγουν κομικς μπορούν να βοηθήσουν αν θέλουν. Το προτείνω γιατί βλέπω ότι υπάρχουν πολλοί λάτρεις της συγκεκριμένης κούκλας.
 
'Οντως πολύ καλή δουλειά, μπράβο στα παιδιά ! Πολύ λίγες διαφημίσεις είχε η el greco για μία κουκλα τόσο δημοφιλή, και μου κάνει εντύπωση που τόσοι συλλέκτες εδώ και οι κατάλογοι με το τι πουλούσε η εταιρεία, δεν είναι πολλοί, σήμερα που πήρα τα ντραμς της bibi bo , είδα στην συσκευασία από πισω , τι άλλο σε παρόμοιο στυλ, πουλούσε η εταιρεία. Για να κάνει κανείς χρονολόγηση και καταγραφή των παιχινιδιών χρειάζεται να ψάχνει συσκευασίες, διαφημίσεις κτλ. Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν βιβλία αναφοράς για συλλέκτες, όλα κινούνται σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Η αγάπη μόνο καποιων ανθρώπων και το ιντερνετ σε σώζει.
 
Spirtouli ότι διαφημιστικό υπήρχε αφορά μόνο τις πρώτες bibi-bo τις άσπρες. Μετά τους ρόκερς τελειώνουν οι διαφημίσεις και ούτε καταλόγους έχουμε με τα αξεσουαρ παρά μόνο στην αρχή που βγήκε η κούκλα. Πιστεύω ότι οικονομική λόγοι εκάνε την el greco να μην διαφημίζει τα προϊόντα της. Τα ντραμς και οι κιθάρες και οι πισίνες που βγήκαν αργότερα,δεν ξέρω πότε ακριβώς,δεν εικονίζουν απ΄έξω την bibi-bo αλλά άλλες κούκλες. :eek:

Έχεις απόλυτο δίκιο ότι μόνο η αγάπη κάποιων ανθρώπων για τη συγκεκριμένη κούκλα έχει σώσει ότι έχει σωθεί.
 
Παιδιά, γνωρίζει κανείς αν η κούκλα Bibi πουλιέται και κάπου αλλού εκτός από τα jumbo? Είναι αποκλειστική παραγωγή για τα jumbo?
 
Ναι νομίζω πως είναι εισαγωγή του Jumbo. Τις θυμάμαι γύρω στο 2001 που τις έβρισκα, απέναντι απο τις Barbie. Κλασσικά στις φθηνότερες κούκλες. Το ίδιο όμως μπορεί να ισχύει και για άλλα τέτοια μεγάλα τύπου Jumbo μαγαζιά παιχνιδιών. Δέν είμαι 100% σίγουρος για αυτό. :p
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Mytinyworld εκτός από τα Jumbo δεν την έχω συναντήσει πουθενά αλλού τη bibi. Κι εγώ νομίζω ότι πουλιέται αποκλειστικά στα Jumbo.
 
Πρόσφατα, κάποιος (όχι τυχαίος στο χώρο του παιχνιδιού) μου είπε ότι η hasbro δεν έχει πλέον την bibi-bo. Σκεφτόμουν, μήπως η bibi είναι η εξέλιξη της bibi-bo και τα δικαιώματα τα έχει πλέον το jumbo...8)
 
Mytinyworld για να μην έχει η hasbro πια τη bibi-bo κάποιος αγόρασε τα δικαιώματα της.Η bibi δεν έχει καμία σχέση με τη bibi-bo.Αυτό είναι βέβαιο. Η bibi είναι κινέζικης κατασκευής.
 
Mytinyworld να σου πω την αληθεια δεν εχω προσεξει την bibi που λες στα jumbo αν κ παω συχνα αλλα 99% την ειδα σε ενα αλλο παιχνιδαδικο ονοματι ζαχαριας, δεν ξερω αν το γνωριζεις, ειναι αρκετα μεγαλο. επισης για να ειμαι ακριβης, ηταν κουκλος. δεν θυμαμαι αν ειχε κ κουκλα αλλα σιγουρα ηταν κουκλος κ στο κουτι εγραφε bibi. τωρα δεν ξερω αν προκειται για την ιδια κουκλα που μιλας εσυ. το συγκεκριμενο παιχνιδαδικο εχει εναν πανικο απο κουκλες κλωνους τις barbie πραγματικα πολυ μεγαλη ποικιλια κ σκεφτομαι σιγα σιγα να αποκτησω τουλαχιστον μια απο αυτες. απο εκει μαλιστα αγορασα κ μια bratz οι οποιες οπως εμαθα απο εσας δεν κυκλοφορουν πια.
 
Διάβασα στο ίντερνετ ότι η el greco πουλήθηκε το 1987.
 
Ναι το ξέρω ότι είναι κινέζικης κατασκευής. Δεν είναι υποχρεωτικό η νέα bibi-bo (όποια κι αν είναι αυτή και αν ποτέ υπάρξει) να είναι ελληνικής κατασκευής, εξάλλου η πλειοψηφία των παιχνιδιών κατασκευάζονται πλέον στην Κίνα. Ine, αν ποτέ ξαναπάς στο Ζαχαριά, μπορείς να δεις σε παρακαλώ αν όντως είναι η ίδια η κούκλα με αυτή που λέμε? Και αλήθεια, το κουτί της τι γράφει?

SPirtoulis, μπορείς να μας παραθέσεις το λινκ με την ιστορία της el greco? Νομίζω ότι δεν έχουμε βρει ποτέ κάτι σχετικό και θα είχε ενδιαφέρον.
 
Πίσω
Μπλουζα