Bibi-bo : Συντήρηση, Μαλλιά, Μακιγιάζ

bibi-bo

Λατρεμένη μου Αναστασία τόσο χρονών που είναι οι κούκλες μας θέλουνε και το νοσοκομείο τους. Λίγο μαλλάκι, μια βλεφαρίδα, ένα χεράκι δε θα τα χρειαστούν; Αν προσθέσεις ότι ψωνίζουμε και από τα παλαιοπωλεία παιχνίδια σκέψου πόση συντήρηση θέλουν.

Καθεμία μας πρέπει να έχει και το νοσοκομείο κουκλών της...
 
Παιδιά, καταρχήν συγνώμη που παραθέτω μια φωτογραφία sindy μέσα στο thread της bibi bo, όμως ήθελα να σας δείξω μια άλλη ιδέα για να κάνουμε μπούκλες! Είναι αυτά τα στικς που χρησιμοποιούν οι καπνιστές πίπας για να καθαρίζουν τις πίπες και τα βρίσκουμε και στα είδη με χόμπι. Καλή ιδέα δεν είναι? για να αποφεύγουμε το τρύπιμα του κεφαλιού με καρφίτσες....

3907011322_9261604288.jpg
 
Υποκλινομαι......ΕΙΣΑΙ ΦΟΒΕΡΗ!!!!!!! Τελεια ιδεα!!! Αν βρω και πως το ζητανε στα ιταλικα εχω λυσει μεγαλη μανουρα. Σε ευχαριστουμε παρα πολυ MytinyWorld μας!!!! :) :) :) :D
 
Βρε κορίτσια, να κάνω την ερώτηση του ηλίθιου; Πώς στο καλό βάζουμε τα καλαμάκια ή αυτά που λέει η mytinyworld μας (κοίτα να δεις που κόλλησα και δε θυμάμαι πώς τα λένε..) ή ότιδήποτε τέλος πάντων (μια ακόμα ιδέα btw είναι τα λεπτά ρόλεϋ που κάνουν σαν να "κουμπώνουν". Με τέτοια μου είχαν στείλει κανα-δυο πόνυ που πήρα από το ebay στο παρελθόν) ώστε να μη μας βγει η μία μπούκλα στην ανατολή κ η άλλη στη δύση κ να έχουμε ένα "φυσιολογικό" αποτέλεσμα;

Υ.Γ.: Αναστασία μου, νομίζω stecchino λέγονται στα ιταλικά, αλλά μπορεί να λέω και πατάτα! #)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Βασικα εξαρταται απο τι κουπ θελεις να δωσεις! Εγω συνηθως τα τυλιγω με φορα προς τα πισω, ή προς τα κατω. Οχι προς τα πανω, ή προς τα εξω παντως :)
 
Αναστασια είπε:
Βασικα εξαρταται απο τι κουπ θελεις να δωσεις! Εγω συνηθως τα τυλιγω με φορα προς τα πισω, ή προς τα κατω. Οχι προς τα πανω, ή προς τα εξω παντως :)
Ok! Σ' ευχαριστώ πολύ! Θα το δοκιμάσω! :kiss:
 
Κορίτσια, θέλω επειγόντως τη βοήθειά σας! :xm: :xm:

1) Ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος (υλικό) για να αφαιρέσουμε από το πρόσωπο μιας ΒΙΒΙ ΒΟ σημάδια από μπογιά (μάλλον μανό). Κάτι δηλαδή που εγγυημένα δεν ξεβάφει το κανονικό της μακιγιάζ και δεν επιτίθεται στο βινύλιο μετά από χρόνια????

2) Αναστασία μου, θέλω να φτιάξω σκουλαρίκια για τις ΒΙΒΙ ΒΟ μου, γιατί δείχνουν άσχημα οι τρύπες. Τι θα χρησιμοποιήσω για βάση (που μπαίνει δηλαδή μέσα στην τρύπα) για να φτιάξω μετά το σχέδιο που θέλω με χάντρες ή οτιδήποτε άλλο? Ξέρω ότι εσύ είσαι.... μανούλα σε αυτά!

3) Ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσουμε το πρόσωπο και τα πλαστικά μάτια από τη βρωμιά (συσσωρευμένη σκόνη πολυκαιρίας)?

Ευχαριστώ και αναμένω! Ξέρετε ότι εγώ με αυτά είμαι πολύ πολύ διστακτική... #)
 
mytinyworld μου, καλημέρα! Σχετικά με το (3) που ρωτάς, έγώ χρησιμοποιώ απλό σαπούνι για τα χέρια με ένα μαλακό πανί η σφουγγαράκι. Συνήθως η σκόνη φεύγει (εκτός αν είναι μικροί κόκκοι μούχλας αυτό που νομίζεις για σκόνη, οπότε θέλει άλλη αντιμετώπιση). Δεν είμαι κι ειδική, αλλά αυτό κάνω εγώ... Κάπου πρέπει να έχω φυλαγμένες κάτι οδηγίες για το πώς καθαρίζονται τα μικρά πόνυ (που κι αυτά έχουν χρώματα που δεν πρέπει να φύγουν), αν θέλεις μπορώ να ψάξω και να σου πω κ τπτ άλλο! Πάντως πιστεύω πως με το σαπούνι θα είσαι οκ! Για το 1 και το 2 που ρωτάς δεν έχω ιδέα...
 
bibi-bo

Πολυαγαπημένη μου mytinyworld πρώτον αφήνεις όπως είναι όλη την κούκλα γυμνή σε μια λεκάνη με διαλυμένο υγρό κρεμοσάπουνο με κρύο νερό να καθαρίσει. Δεύτερο λούζεις τα μαλλιά με σαμπουάν και μετα στις άκρες βάζεις ξεμπερδευτικό. Τα ξεπλένεις καλά. Τρίτο τη σκουπίζεις και με το μπιστολάκι χωρίς καθόλου χτένι ή βούρτσα τα στεγνώνεις χρησιμοποιώντας μόνο τα δάχτυλα σου. Τέταρτο με ασετόν με λάδι , όχι το κοινό ασετόν τρίβεις την κόκκινη μπογιά. Εαν είναι σε σημείο όπου έχει βάψιμο δικό της η κούκλα βάλε οινόπνευμα. Εγώ τη βασανισμένη με συρματάκι έτριψα τους μπογιάδες της μούρης γιατί δεν έβγαιναν με τίποτα! Καλή επιτυχια και καλορίζικη! Σώμα αν δεν καταφέρω να σου βρω χεράκι Θα της βάλεις Sindys.
 
Λοιπον για το 2, τα σκουλαρικια...χμμμμ

Μηπως μια καρφιτσα τυλιγμενη με χαρτοταινια, ή καποιο καρφακι πιο χοντρο;;;;

Δυστυχως δεν εχω δει τρυπημενο αυτακι ΒΙΒΙΒΟ!

Θελουμε οπωσδηποτε φωτογραφια!!!!!!! να δουμε απο που ξεκιναει αυτη η σταχτοπουτα!! Ελα δεν εχει ντροπη απο τον γιατρο!!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
jason δεν διευκρινησες τι ειδους παιχνιδια ειναι αυτα που σου κιτρινισαν.

Μπορει να ειναι και κουκλες που κιτρινισε το "δερμα" τους με τον καιρο, μπορει ακομη και απο χαρτι (που δεν μπορουμε να κανουμε τιποτα) ή οτι άλλο..

Διευκρινισε το παντως και αν ειναι κατι περα απο τις κουκλες (που ειναι και το θεμα μας εδω) ανοιγουμε νεο θρεντ για να προτεινουμε λυσεις :)
 
Η κουκλιτσα ειναι πανεμορφη!!! Θα ζησει!!! Την βλεπω καρδαμωμενη! :) τα μαλλακια της ειναι τρελα!!!

Η Χρυσομμαλουσα ειχε μεν τρυπες στα αυτια αλλα δεν τις ειχε τοσο μεγαλες! Επιπλεον δεν τις ειχε στον λοβο του αυτιου αλλα στο πτερυγιο....δεν ξερω γιατι, μαλλον φοραγε μεγαλα περιεργα σκουλαρικια. Οποτε αυτα που της εβαλα ειναι απλες καρφιτσες!!!

Μια λυση που σκεφτηκα ειναι να της βγαλεις το κεφαλακι και να τις περασεις τα σκουλαρικακια με συρματακι το οποιο ομως να γυριζει προς τα μεσα, στο εσωτερικο του κεφαλιου ετσι ωστε ακομα και αν το συρματακι ειναι πιο λεπτο απο την τρυπα να μην μπορει να φυγει. Η μπορεις να το κολλησεις εσωτερικα με βαμβακι βυθισμενο σε κολλα υδροδιαλυτη.

Δεν ξερω αν εγινα κατανοητη ετσι οπως τα πα....
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Κούκλα η κουκλίτσα σου Mytinyworld Μου! Με προσεκτικό καθάρισμα θα είναι όνειρο! Παίρνω αφορμή από τις φωτογραφίες για να θέσω μια απορία μου.... Αυτά τα πράσινα σημάδια στα γόνατα της κούκλας βρε κορίτσια τι είναι; Τα έχω δει και σε δύο δικές μου, στα γόνατα και κάτω στις πατούσες. Τι τα προκαλεί και πώς μπορούμε, αν μπορούμε, να τα εξαφανίσουμε;
 
bibi-bo

Πολυαγαπημένη μου mytinyworld πάρε και βάλε της σώμα Sindy. Το δικό της είναι πάρα πολύ κατεστραμένο. Με το χριστουγεννιατικό πακέτο σου θα σου στείλω εγώ σκουλαρίκια bibi-bo ή barbie. Μην της βάλεις τίποτα άλλο από κανονικά σκουλαρίκια στα αυτιά. Είναι πολύ ταλαιπωρημένη. Τα μαλλιά της λούσε της τα όπως σου είπα πιο πάνω. Δε θα χαλάσουν οι μπούκλες. Το έχω δοκιμάσει. Να τη χαίρεσαι είναι όνειρό!
 
Μου πήρε περίπου 3/4 της ώρας για να επανέλθει η κίνηση της σταχτοπούτας. Επίσης, με βαμβάκι και κρύο νερό, καθάρισε αρκετά η βρωμιά (το βαμβάκι έγινε μαύρο μιλάμε!) και το σημάδι από μπογιά έφυγε με οινόπνευμα όπως πολύ σωστά πρότεινε η rapunjel. Αποφάσισα να μην τη λούσω προς το παρόν. Επιασα μία μία τις μπούκλες και προσπάθησα να ενσωματώσω σε αυτές τις τρίχες και τουφίτσες που πετάγανε εδώ και εκεί. Νομίζω ότι είναι σε πολύ καλό δρόμο!

Ομως τα ματάκια της δεν ξεθολώνουν με τίποτα.... Μήπως κλαίει ακόμα? :xm: Εχουν πολύ παράπονο τα μάτια της...

Στη φωτογραφία βλέπετε πως πλέον τα πόδια και τα χέρια ανοίγουν, κάτι που ήταν αδύνατο πριν. Ολα αυτά που βλέπετε δίπλα στο ψαλίδι, είναι τα κοματάκια που χρειάστηκε να αφαιρέσω σιγά σιγά και με πολλή υπομονή.

Προβολή συνημμένου 3674

Και επειδή δεν διάβασα τα ποστ, συμπληρώνω. Rapunjel μου προς το παρόν δεν θα πάρω άλλο σώμα. Αν θυμάσαι, η μία από τις δύο ξανθούλες της ξαδέλφης μου είχε ένα χέρι, το αριστερό. Την πήρα λοιπόν τηλέφωνο και της το ζήτησα με την υπόσχεση να φροντίσω να της βρω χέρια και για τις δυο της κούκλες. Να είναι ομοιόμορφα. Πώς ζητάω την κούκλα barbie που θα πάρω τα χεράκια της? Εχει στα jumbo?

Fraoulitsa, αυτές οι πράσινες κηλίδες είναι ο χρωματισμός του βινυλίου από το σύρμα που έχουν μέσα τα πόδια για να λυγίζουν τα γόνατα. Απ'όσο έχω διαβάσει δεν φεύγουν, το ίδιο πρόβλημα παρουσιάζουν και οι κούκλες pippa dawn. Ομως δεν μειώνουν καθόλου την αξία τους, γιατί έτσι είναι οι κούκλες vintage! Είναι ένα ανάλογο πρόβλημα με το πράσινο αυτί της barbie που έχουμε πει στο ανάλογο thread, μόνο που εκεί εξαπλώνεται και πραγματικά καταστρέφει την κούκλα. Αυτά εδώ τα σημάδια δεν θα επεκταθούν.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
bibi-bo

Ξέρω πόσο άξια είσαι mytinyworld! Για αυτό αυτή η κούκλα έπρεπε να έρθει στα χέρια σου! Αν δε ξεθολώνουν τα μάτια υπάρχει στα είδη ζωγραφικής λούστρο που βάζουνε στα τζάμια που ζωγραφίζουν τα βιτρό! Με αυτό με ένα λεπτό πινέλο θα περάσεις τα μάτια. Θα γυαλίσουν με μια ματ γυαλάδα ,χωρίς να χαλάσουν. Το έχω δοκιμάσει!

Η Barbie fashion fever έχει αυτά τα χεράκια. Πες αν δεν τη βρεις να πάω να στην πάρω πριν σου στείλω το πακέτο και να στη στείλω. Εγώ θα σου στείλω την ερχομένη Πέμπτη το πακέτο με Παρασκευή.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
mytinyworld μου, χίλια μπράβο! Έκανες πάρα πολύ καλή δουλειά! Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση, δεν είχα ιδέα! Για να είμαι ειλικρινής, ειχα φοβηθεί μήπως πρόκειται για κάτι που εξαπλώνεται και χαλάει την κούκλα από μέσα, όπως το "πράσινο αυτί" των Barbie. Έχω πάρα πολλά να μάθω ακόμα μου φαίνεται.... Κ πάλι ευχαριστώ!!! :D
 
Ευχαριστώ κορίτσια! :flower:

Σ'ευχαριστώ rapunjel μου, αλλά δεν χρειάζεται να μου στείλεις κούκλα! Θα βρω σίγουρα στα jumbo. Απλά δεν θυμόμουν ποιά ακριβώς. Θα είναι λίγο δυσάρεστο το θέαμα, αλλά θα τις δώσω μετά σε όποιον τις θέλει για ανταλλακτικά. Εμένα δεν νομίζω να μου χρειαστούν...

Αναστασία, πώς έφτιαξες σκουλαρίκι με καρφίτσα? Δώσε καμιά ιδέα, δεν μπορώ να σκεφτώ... Θα το κάνω αν είναι με καρφάκι, αλλά πώς να τα φτιάξω?? :xm:
 
Τελεια δουλεια!!! Κι εγω τοσα και αλλα τοσα εκοψα στην Αμαρυλλιδα αλλα το σωματακι ειναι τελειο και εχει σουπερ κινηση, ειδες οτι ειναι ολο σκελτσο και ναζι!!!

Να κανω μια παραγγελια για οτι περισσεψει απο την Barbie, κανα κεφαλι, κανα μπουτι....; Φυσικα εαν δεν χρειαζονται!!!!!

Πως φτιαχνουμε το σκουλαρικι:

Παιρνουμε μια καρφιτσα, απλη ή απο αυτες που εχουνε και μπαλιτσα στο τελος, αυτες για μοδιστρικη.

Την κραταμε με μια πεντσα και την βυθιζουμε στο αυτι της κουκλας, εαν δεν εχει τρυπα.

Μετα ξαναβγαζουμε την καρφιτσα και τις περναμε χαντρουλες, κρεμαστα και οτι αλλο θελουμε.

Κοβουμε με την πενσα, λυγιζοντας πολλες φορες την καρφιτσα, ωτσε να την κοντυνουμε.

Κρατοντας την με την πενσα την ξαναβυθιζουμε στο αυτι της κουκλας.

ετοιμοι!

Η ΟΟΑΚ σου εχει σκουλαρικια, βγαλτης τα να δεις ποσο απλα ειναι! Μετα ξαναμπαινουν με μια πενσουλα!

Λεω πενσουλα για να μην σε πονανε τα δαχτυλα οταν την βυθιζεις στο βινυλιο, και για να μην λυγισει η καρφιτσα απο την πιεση.
 
Πίσω
Μπλουζα