Bibi-bo : Συντήρηση, Μαλλιά, Μακιγιάζ

Ααααααααααααααααα! Τέλεια Αναστασία μου, έτσι θα τα φτιάξω! Κατάλαβα! Εχω κάτι ροζ μαργαριταράκια από ένα παλιό κολιεδάκι της μαμάς μου που έσπασε και θα χρησιμοποιήσω αυτά! :thanx2:
 
Εμπειρίες από την απόπειρα μεταμόρφωσης μιας bibi-bo

Καλοί μου φίλοι, είπα κι εγώ αυτές τις μέρες που μου περίσσευε καμιά ώρα ελεύθερου χρόνου παραπάνω, να επιχειρήσω τη μεταμόρφωση της παιδικής μου κουκλίτας...

1. Κεφάλαιο "μαλλιά"

Με την καθοδήγηση της καλής μας φίλης rapunjel και πάνω απ'όλα την έμπρακτη συνδρομή της με σακοράφες και μαλλιά, ξεκίνησα δειλά δειλά να βάζω μαλλιά στην κούκλα μου. Δεν ήταν καθόλου δύσκολο και μπορώ να πως πως ήταν και αγχολυτικό! Μου πήρε περίπου δύο ώρες και έβαλα 4 ματσάκια μαλλιά! Μετά επιχείρησα να βάλω σιλικόνη για να γυαλίσουν και να δείξουν πιο λαμπερά, αλλά ήταν σαν λαδωμένα και τα έλουσα :( . Τα στέγνωσα και πανέτοιμη με νέα πλούσια κόμη!

2. Κεφάλαιο "μακιγιάζ"

Οι ακρυλικές μπογιές μου φάνηκαν απελπισία!!! Δεν μπορούσα να αποφύγω το αποτέλεσμα μακιγιάζ που έχουν οι bibi-bo δεύτερης περιόδου, που δεν ταιριάζει καθόλου στην κουκλίτσα μου..... Εβαφα και ξέβαφα για περίπου 2 ώρες.... Τζίφος.... Σήμερα είχα μια έμπνευση! Κι αν την έβαφα με σκιά και ρουζ δικά μου? Το δοκίμασα και δεν μπορώ να σας περιγράψω το αποτέλεσμα! Αψογο μακιγιάζ, σαν να είναι από το εργοστάσιο της el greco!

3. Κεφάλαιο "βλεφαρίδες"

Εδώ έπεσε μεγάλη στενοχώρια..... Πάλευα καμμιά ώρα να βάλω τις βλεφαρίδες που η αγαπημένη μου Αναστασία μου έστειλε, αλλά δεν γινόταν να μπουν πάνω από τις παλιές... Οι βλεφαρίδες της κούκλας μου ήταν παχιές και όλες στη θέση του και το κενό δεν ήταν αρκετό για να "χωθούν" οι καινούριες.... Μετά από πολλή σκέψη και την παρότρυνση του συζύγου που ήταν... θεατής/κριτής (χαχα :D ) και αφού από την πίεση που τους ασκούσα είχαν φύγει πλέον αρκετές... πήρα την γενναία απόφαση και τις έβγαλα όλες τις παλιές.... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: Το αποτέλεσμα πλήγωσε την καρδιά μου... Επειδή όμως από την πολύωρη προσπάθεια όταν ακόμα υπήρχαν οι παλιές βλεφαρίδες είχα σχεδόν τελειώσει το ένα τεμάχιο από το ζευγάρι με τις καινούριες βλεφαρίδες (κόψε, κόψε) και λίγο από το δεύτερο, έβαλα δύο ίσου μεγέθους κομμάτια στις άδειες πια σχισμές των ματιών, αλλά το αποτέλεσμα με απογοήτευσε για τον εξής λόγο: δεν είχαν την ίδια κλίση και έκαναν το βλέμα της λίγο περίεργο... Αυτό μάλλον οφείλεται στο ότι οι βλεφαρίδες που απευθύνονται σε ανθρώπινο μάτι έχουν μια συγκεκριμένη κλίση και μάλλον θα έπρεπε να είχα πάρει το αντίστοιχο ίδιο κομμάτι από το κάθε τεμάχιο του ζευγαριού για να είναι απολύτως ίδιες. Φαντάζομαι, γιατί δυστυχώς δεν μου έμειναν άλλα κομμάτια να δοκιμάσω ξανά :cry: :cry: :cry: Αναστασία μου μη στενοχωριέσαι, θα πάω αύριο και θα πάρω άλλες, θα επανορθώσω που κατέστρεψα τις βλεφαρίδες που μου'στειλες, δεν μου φάνηκε και τόσο εύκολο8) :cry: ....

Συγνώμη.... :angry:

Αύριο πιστεύω να σας δείξω την μεταμορφωμένη!!! ;)
 
bibi-bo

Πολυαγαπημένη μου mytinyworld πάρε τις βλεφαρίδες που έβαλα εγώ αν δε σε βολεύουν οι μεγάλες. Λέγονται βλεφαρίδες SERHORA και είναι μικρές και πολλές. Βολεύουν πολύ. Θα δεις όλα θα πάνε καλά!

Εμένα χτες μου έσπασε το λάστιχο που κρατούσε τα πόδια της bibi-bo Νόρας και κόντεψα να πάθω εγκεφαλικό. Ευτυχώς είχα ένα πλακέ λάστιχο ντυμένο με χρυσοκλωστή που το χρησιμοποιούσα για ζώνη και τα έφτιαξα τα πόδια.

Συμβαίνουν αυτά με τόσο παλιές κούκλες. Σου βάζω τις βλεφαρίδες ξανά φωτογραφία να δεις αν σε βολεύουν. Πιστεύω ότι θα τα πας μια χαρά! Σου στέλνω θετική ενέργεια!

attachment.php
 
Ωχ! Πάλι καλά που τα κατάφερες rapunjel μου, γιατί αυτό ακούγεται πολύ δύσκολο... Θα πάω αύριο hondos και θα ψάξω για βλεφαρίδες.... Ευχαριστώ για τις ευχές σου :)
 
bibi-bo

Πολυαγαπημένη μου mytinyworld έβαλες στην αγαπημένη μας κουκλίτσα και από τα μοβ μαλλιά;
 
rapunjel είπε:
Πολυαγαπημένη μου mytinyworld έβαλες στην αγαπημένη μας κουκλίτσα και από τα μοβ μαλλιά;
Οχι καλή μου rapunjel, δεν της πηγαίνουν νομίζω, αλλά και δεν θέλω να την αλλοιώσω, προσπαθώ να βαδίζω στο πως ήταν εργοστασιακά φτιαγμένη.... Εβαλα τα ξανθά μόνο. Τέσσερα ματσάκια δεν ήταν? ή τρία? δεν θυμάμαι.... 8)Το ένα ήταν πιο ξανθά και μαλακά και με δυσκόλεψαν λίγο να περάσουν στην σακοράφα, τα άλλα δύο ή τρία ήταν πιο σκούρα και σκληρά και πολύ πιο εύκολα στο πέρασμα από τη βελόνα!

Σήμερα πήρα και βλεφαρίδες, θα τις βάλω αργότερα κάποια στιγμή, είχε τεράστια ποικιλία και δεν ήξερα ποιες να διαλέξω, πήρα τις πιο πυκνές και ίσιες, για να μην ξεφύγω και από τις αυθεντικές. Εχουν και μια κόλλα, ξέρει κανείς αν μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτήν ή είναι μόνο για δέρμα?

Παιδιά, είχε και χριστουγεννιάτικες βλεφαρίδες, με δεντράκια πράσινα και αστράκια! :D
 
picture.php
picture.php


picture.php


Ιδού λοιπόν πώς ήταν και πώς έγινε η παιδική μου κουκλίτσα!
 
bibi-bo

Πολυαγαπημένη μου mytinyworld έγινε πανέμορφη!!!!!!!!!!!!!!!! Η πιο ωραία από όλες τις άλλες. Συγχαρτήρια και η χαρά είναι διπλή γιατί ξέρεις πόσο την αγαπάμε αυτή την κούκλα!!! :cheers: :award: :hurrah:
 
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ! Αξιολογη και αξιοθαυμαστη ΒΙΒΙΒΟσωστικη επιχειριση

ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D:D:D:D:D:D

ΤΕΛΕΙΑ!!!!!!! Μιλαμε εγινε ΘΕΑ!!!!!!!!Εμεινα με το στομα ανοιχτο!!!!!!!!!!!! :D :D:D:D

Συγχαρητηρια MytinyWorld μου!!!!!! Εγινε απο τις πιο ομορφες ΒιΒΙΒΟ που εχουν παρελασει σε αυτο το μοναδικο φορουμ!!!!!!!! :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Πολυ καλα εκανες και τις χρησιμοποιησες αυτες που σου εστειλα, δεν πειραζει που δεν ειναι οι τελικες, σου εδωσαν ομως την ευκαιρια να κανεις πρακτικη, και αυτο ειναι που μετραει, γιατι μετα αποφασισες και εκανες την ολικη επαναφορα της κουκλας!!!!!

Θελω επισης να σε ευχαριστησω για την υπεροχη οπως παντα πατεντα σου, να χρησιμοποιησεις αληθινα καλλυντικα για το μακιγιαζ της κουκλας!!!!!!!

Εχω τρελλαθει με την κουκλα σου!!!!! Νιωθω την χαρα σου λες και ειναι δικη μου!!!! Γιατι το ξερω οτι την αγαπας!!!! Μηπως να την ξαναβγαλεις εκει που ειναι φωτογραφια με την σιντυ για το σαιτ σου; η φωτογραφια η πρωτη τωρα την αδικει!!!!!!!!

Αγαπημενη μου Rapunjel, οτι και να παθουν οι κουκλιτσες σου ειναι σε καλα χερια και δεν προλαβαινουν να βαλουν τα κλαμματα γιατι εισαι εκει και τις σωνεις αμεσως!!!!! Εισαι ενας απο τους φυλακες αγγελους του φορουμ μας και των ΒΙΒΙΒΟ!!!!!! :hurrah:

Υ.Γ Mytinyworld την κολλα για τις βλεφαριδες την ειχα χρησιμοποιησει σε εμενα και οταν στεγνωσε ηταν πολυ δυσκολη να βγει απο τις βλεφαριδες, απο το δερμα ομως ξεκολλαγε αμεσως. Το προβλημα με αυτην την κολλα ειναι οτι βγαινει με το νερο για αυτο δεν θα στην συνιστουσα μιας και μπορει να χρειαστει να την μπανιαρεις.

Αυτην που συνιστω ειναι εκεινη στο tutorial που εγραψα. Ειναι κολλα που χρησιποποιειται στην συντηρηση εργων τεχνης και σιγουρα, μετα απο μια γενια π.χ. δεν κανει αντιδραση με το πλαστικο της κουκλας. Ειναι μεν ιδροδιαλυτη αλλα για να βγει με το νερο πρεπει να την μουλιασεις την κουκλα, οποτε δεν κινδυνευει να φυγει οπως η κολλα για το αληθινο ανθρωπινο δερμα στα ματια!!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
bibi-bo

Κορίτσια και αγόρια τώρα έμαθα να αλλάζω και λάστιχα, οπότε ότι κι να πάθουν οι κούκλες μας είμαστε έτοιμες, έτοιμοι να τις φτιάξουμε! Σας ευχαριστώ για την τόσο όμορφη bibi-boπαρέα που έχουμε.

Πολυαγαπημένη μου mytinyworld πιστεύω ότι η πολυαγαπημένη μας κούκλα θα ήταν ακόμη πιο τέλεια με λιγότερο ρουζ στα μαγουλά. Εσύ αποφασίζεις και πάλι ΣΥΓΧΑΡΤΗΡΙΑ!!!!!!
 
Σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια, χάρη σε σας παρακινήθηκα να την... ρετουσάρω, γιατί εγώ μόνη μου δεν θα το τολμούσα ποτέ! Και με την πολύτιμη βοήθειά σας, ξεστραβώθηκα και πως να το κάνω, γιατί δεν ήξερα με ποιο τρόπο! Επομένως τα συγχαρητήρια αξίζουν σε σας!

Σας ευχαριστώ τόσο πολύ που αγαπάτε αυτή την κούκλα τόσο πολύ και που χαίρεστε μαζί μας! :flower: :flower: :flower:

Ναι rapunjel μου, έχεις δίκιο για το μακιγιάζ! Αυτή τη στιγμή η κούκλα μου ήδη στεγνώνει, γιατί την έπλυνα και έλουσα ξανά για δυο λόγους: τα μαλλιά εξακολουθούσαν να είναι λαδωμένα και "έπεφταν" με αποτέλεσμα να φαίνονται τα κενά στο κεφάλι και το μακιγιάζ δεν ήταν το τελικό γιατί πειραματιζόμουν αν γίνεται με το ρουζ και τη σκιά μου! Ακόμα και τις βλεφαρίδες δεν τις έχω κολλήσει, γιατί θέλω να μετρήσω δυο κομμάτια ακριβώς ίδια, σε αυτές μου ξέφυγαν 1-2 χιλιοστά και σε αυτά τα μεγέθη και μισό χιλιοστό είναι σπουδαίο! Απλά ανυπομονούσα να σας δείξω την μεταμόρφωση, θα επανακάμψω και με νέα τουαλέτα, ένα εκπληκτικό κομμάτι που μου χάρισες εσύ αγαπημένη μου rapunjel;). Τη φυλάω για την τελική οριστική της παρουσίαση!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Είναι τέλεια!!! Mytinyworld έκανες φοβερή δουλειά!!! :cheers: :cheers: :cheers:

Μακάρι να είχα κρατήσει και τη δική μου Bibi bo... :precry: Θα σας την έστελνα να μου τη μεταμορφώσετε... :cry:
 
Ευχαριστώ Juanita! Ναι, μακάρι να είχαμε και τη δική σου στην παρέα μας... :( Κι εγώ πολλές φορές στενοχωριέμαι που πέταξα το σπασμένο σώμα της, θα το έστελνα τώρα στην rapunjel μας και θα ήταν και πάλι super!

Τουλάχιστον εδώ στο forum έχουμε καθημερινά μαζί μας τόοοοοσες bibi-bo που γεμίζουν έστω λίγο τα κενά μας! :D
 
bibi-bo

Ζεστό νερό δύο χέρια σαμπουάν και ξεμπερδευτικό μόνο στις άκρες γιατί αλλιώς λαδώνει. Οι βλεφαρίδες είναι ΣΟΥΠΕΡ. Κόλλα τις είναι υπέροχες, όπως και η σκιά στα μάτια υπέροχή. Απλά το ρουζ είναι λίγο παραπάνω. Είναι αξιαγάπητη η γλυκεία μου! Ξέρεις πόσο αγαπώ αυτή την κούκλα. Είσαι εσύ! Για αυτό τη λατρεύουμε, όπως και σένα!!! :kiss:
 
Καλησπέρα! Δεν είναι ακριβώς θέμα συντήρησης της κούκλας αυτό που θα ρωτήσω, αλλά θα ήθελα να μου πείτε, αν ξέρετε, πώς φεύγει το λιωμένο πλαστικό από τα ρούχα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
 
Φραουλίτσα, ΔΕΝ το έχω δοκιμάσει, αλλά σκέφτηκα μήπως όπως βγάζουμε το κερί? Δηλαδή βάζουμε το ρούχο στη σιδερώστρα, τοποθετούμε από πάνω μια χαρτοσακούλα από μανάβικο και σιδερώνουμε ΠΑΝΩ από τη χαρτοσακούλα. Οταν το κάνουμε αυτό με το κερί, το κερί λιώνει και αποροφάται από τη χαρτοσακούλα. Εκεί που ήταν το κερί μένει μια λαδιά που τη βγάζεις με πλύσιμο όπως όλες τις λαδιές. Δοκίμασέ το αν θες με κάτι πολύ κατεστραμένο, μη σε πάρω και στο λαιμό μου!

Σήμερα το πρωί πίνοντας τον πρωινό καφέ μου και καμαρώνοντας τις κούκλες μου, διαπίστωσα ότι στις δύο λαμπάμπα μου, τα χέρια είχαν "κρεμάσει" πολύ. Αποφάσισα λοιπόν να βάλω βαμβάκι στα κενά, όπως μας έχει δείξει η αγαπημένη μου ραπουνζέλ, γιατί φοβήθηκα ότι με το "τράβηγμα" των χεριών θα κοβόταν το λάστιχο!

Πήρα βαμβάκι και ένα τσιμπιδάκι μοντελισμού και έχωσα στα κενά το βαμβάκι. Τελικά χρειάστηκε ΠΟΛΥ περισσότερο βαμβάκι απ'οτι φανταζόμουν! Το βαμβάκι το έβαλα από την κάτω μεριά, τα χέρια σηκώθηκαν και απέκτησαν και πάλι κινητικότητα που την είχαν χάσει λόγω του κρεμάσματος! Ευχαριστώ ραπουνζέλ ακόμη μία φορά!

Η Μίλυ

picture.php


και η Βανίλυ!

picture.php
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
bibi-bo

Πολυαγαπημένη μου mytinyworld βάλε και πότισε το βαμβάκι με κόλλα logo ή άλλη που κολλά πλαστικά,μέταλλα,δείχνει να σηκώνει αυτοκίνητα κ.τ.λ. για να γίνει το βαμβάκι πέτρα.Πρόσεξε μόνο να μην πέσει πάνω στο πλαστικό απ' έξω γιατί θα το ασπρίσει. Επίσης βάλε τέτοια κόλλα προσεκτικά στα λιωμένα πλαστικά για να τα κάνει πέτρα και να μην ξαναλιώσουν! Εγώ βάζω στα χέρια και στα πόδια εκεί που έχει λιώσει το πλαστικό και έτσι δεν ξαναλιώνει. Με ανάποδη την κούκλα βάζω και στις βλεφαρίδες. Έτσι πετρώνουν και δεν βγαίνουν από τα μάτια ποτέ! Προσοχή όμως να είναι ανάποδα το κεφάλι για να μην μπει κόλλα μέσα στο μάτι.
 
Καλημέρα! Mytinyworld μου, σ' ευχαριστώ για τη συμβουλή! Αν κ το ήξερα αυτό για το κερί, δε μου πέρασε καν από το μυαλό. :xm:

Θα ήθελα να μοιραστώ κι εγώ μαζί σας ένα μικρό tip, σχετικό με... τρίχες. Λοιπόν, σε περιπτωση που τα μαλλιά των Bibi-bo σας έχουν πάψει πια να είναι μαλακά κι έχουν γίνει σκληρά πολύ (σαν γαϊδουρότριχες που λέω εγώ) μπορείτε αντί για μαλακτική, η οποία έχει στη συγκεκριμένη περίπτωση ελάχιστα αποτελέσματα, να χρησιμοποιήσετε μαλλακτικό ρούχων. Λούζετε κανονικά την κούκλα κ μετά εναλλακτικά ή την αφήνετε μέσα στο μείγμα με το μαλακτικό για μερικές ώρες (ανάλογα με το πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα από 2-3 ώρες μέχρι μία μέρα) ή τη βγάζετε από το μείγμα κ αφήνετε τα μαλλιά της να στεγνώσουν έτσι χωρίς να τα ξεβγάλετε. Η αναλογία του μείγματος που θα φτιάξετε είναι ένα μέρος μαλακτικού προς 3 μέρη νερό για μια περίπτωση μέτρια. Φυσικά, όσο πιο μεγάλο είναι το πρόβλημα, τόσο θα αυξήσετε ανάλογα και τη δόση του μαλακτικού. Για παράδειγμα,εγώ στην καστανή μου Bibi-bo χρησιμοποίησα αναλογία 1 προς 1 (όσο νερό τόσο και μαλακτικό) και την άφησα στο μείγμα μέσα 24 ώρες. Το αποτέλεσμα μπορώ να πω πως με ικανοποίησε αρκετά, τα μαλλιά της *****ωσαν, έγιναν κάπως πιο "λαμπερά" κ έφυγε κ μια ενοχλητική μυρωδιά ναφθαλίνης που είχε από τα χρόνια που είχε μείνει στην αποθήκευση. :cool:
 
bibi-bo

Γλυκειά fraoulitsa σε ευχαριστούμε για την πολύτιμη συμβουλή σου!
 
γεια σας παιδια εχω μια ερωτησουλα γιατι βρισκομαι στην συντηρηση των κοριτσιων μου διαβασα απο την rapunzel οτι εχει κανει αλλαγη λαστιχων στην bibibo.θα ηθελα λοιπον εαν ειναι ευκολο να μας πει πως γινεται γιατι μια κουκλιτσα μου ειναι σαν ξεβιδωμενη δν εχει καθολου στηριξη....ευχαριστω για την πολυτιμη πληροφορια εκ των προτερων....μαλιστα το ειχα σκεφτει αλλα δν ξερω τι ακριβως θα επρεπε να κανω....συγγνωμη που εχω καθυστερησει να σας δειξω την μεθοδο που σας ειχα πει με το συμπληρωμα του πλαστικο εκει οπου εχει λιωσει η κουκλα...
 
Πίσω
Μπλουζα