Bibi-bo: η επανακυκλοφορία της;

Amalia34 είπε:
Ένα μεγάλο ευχαριστω κι απο μενα στην φίλη cococinel για την καταπληκτική δουλειά αυτή. Απιθανες φωτογραφιες και υπεροχη μουσική...κι εμένα με συγκίνησε. Το ίδιο θα πω και για τον φίλο Galoob τον ευχαριστώ πάρα πολύ για την υπέροχη διαφήμιση την είδα κι ενιωσα σαν μικρο παιδι που λαχταρά την μπιμπιμπό...
Να είσαι καλά!!! Κι εγώ με τη σειρά μου σε ευχαριστώ πολύ! #)

Όσο για το video που έφτιαξε ο Galoob, δεν θα μπορούσες να το θέσεις πιο σωστά! Το βλέπεις και σου ρχεται να φωνάξεις "την θέεεελωωω!!" :wub: :wub: Είναι τέλειο!

Εύχομαι αυτή η προσπάθεια να αποδώσει καρπούς και πολύ πολύ σύντομα μάλιστα!! :)
 
Μπράβο παιδιά για το μεράκι σας. Βρήκε κανένας ποιος έχει τα επαγγελματικά δικαιώματα?
 
Κι ομως υπαρχουν ελπιδες να ξανακυκλοφορησει!

Καταρχην συγχαρητηρια σε ολα τα παιδια που με τοσο κοπο φτιαξανε αυτα τα βιντεακια για την bibi-bo, ειδικα εκεινο της Cococinel φερνει στο μυαλο αναμνησεις και γλυκια μελαγχολια για αυτην την κουκλα, μπραβο για την επιλογη του βιβλιο στο φοντο και την μουσικη!!! :bow: Μακαρι να εισακουστουν οι παρακλησεις μας!!! :please:

Μακισιμακο με εχει φαει η αγωνια να διαβασω την συνεντευξη αυτης της μοναδικης κυριας, της στυλιστας της bibi-bo που ειχες την τυχη να συναντησεις!!!!

Δεν ειναι η πρωτη φορα που γινεται προσπαθεια revival για μια κουκλα.

Γνωριζω ηδη 3 τετοιες περιπτωσεις και σας στις αναφερω, μηπως το σπουδασουμε ακομα και βρουμε πως να κανουμε κι εμεις την δικη μας πρoσπαθεια.

1. Πρωτη περιπτωση: Η πρωτη περιπτωση πολλων repro εκδοσεων της barbie. Η Ματτελ εβγαλε απο τις αποθηκες τα παλια καλουπια της κουκλας του 60 και του 70 και εκανε τις reproduction. Αυτη η περιπτωση βεβαια ειναι διαφορετικη απο την δικη μας γιατι η Ματτελ ειχε και εχει παντα τα δικαιωματα και τα καλουπια της κουκλας, αλλα το σημαντικοτερο η Barbie δεν σταματησε ποτε να κυκλοφορει στις νεες τις εκδοσεις.

retro_ponytail_first.jpg

2. Δευτερη περιπτωση: η δευτερη περιπτωση ειναι ηδη πολλη διαφορετικη. Προκειται για το revival της βρετανικης Sindy Pedigree. Η εταιρεια ειχε παψει να υπαρχει και τα δικαιωματα της κουκλας τα ειχε αγορασει η Hasbro. H Sindy Pedigree κυκλοφορησε την ιδια εποχη με την Bibi-bo και με την αγορα των δικαιωματων απο την Χασμπρο η κουκλα αλλαξε εντελως οψη.

Τι συνεβει λοιπον? H εταιρεια Hachette Partworks το 2007 κυκλοφορησε μια σειρα απο περιοδικα τα οποια εδιναν μαζι και μια κουκλα repro Sindy με διαφορετικα outfit, για το κεφαλι της ειχε χρησιμοποιηθει ενα καλουπι που μιμοταν εκεινο της παλιας pedigree (το μακιγιαζ ηταν ακριβως το ιδιο) ενω για το σωμα χρησιμοποιηθηκε το νεο καλουπι της Sindy Hasbro (ειχα δει μια τετοια κουκλα απο κοντα και μπορω να το εγγυηθω).

hachette4.jpg


Τα τευχη ηταν μονο 4 και ονομαζονταν The Wonderful World of Sindy. Στην αρχη ειχε γινει τζετζελες (που την θυμηθηκα αυτην την λεξη!!! :D ) οτι τα τευχη θα ηταν 60 με τα πιο σημαντικα ρουχα της κουκλας. Ομως μετα απο το 4 δεν ξαναβγηκανε. Δεν εχω βρει ακομα τον λογο και πολλες βρετανιδες αναρωτιουνται στο ιντερνετ. Πολυ πικρα...

Αυτο δεν ηταν και μεγαλο ρισκο για την εταιρεια γιατι δεν χρειαστηκε να κατασκευασει παρα πολλες κουκλες για μεγαλο χρονικο διαστημα αλλα μονο εκεινες για τα τευχη του περιοδικου.

Επισης το γεγονος οτι τα καλουπια του σωματος και του κεφαλιου ξαναφτιαχτηκανε με βαση τις νεες απαιτησεις της αγορας (κουκλες πιο ανθεκτικες, σωμα διαφορετικο σε σχεση με το παλιο) κρατησε την τιμη πολυ πολυ χαμηλη (το ξερω οτι δεν μπορειται να φανταστειτε την bibi-bo με αλλο σωμα...ουτε κι εγω)

3. Tριτη περιπτωση: η τριτη περιπτωση και η πιο πετυχημενη ειναι εκεινη της Blythe. Η κουκλα κυκλοφορησε το 1972 για εναν μονο χρονο στις USA, στην Αυστραλια και την Ιαπωνια απο την εταιρεια Kenner. Και εδω η εταιρεια αγοραστηκε απο την Hasbro.

Η κουκλα αυτη δεν ξαναεμφανιστηκε μετα απο το 1972 γιατι επαψε το κοινο να τις αγοραζει.

Το 1997 μια φωτογραφος η Gina Garan ξεκινησε να φωτογραφιζει την κουκλα Blythe που της χαρισε ενας φιλος. Απο το 1997 μεχρι το 2001 το βιβλιο της This is Blythe εγινε αναρπαστο στην Ιαπωνια.

Το κοινο αρχισε να ζηταει πισω την Blythe και ετσι η γιαπωνεζικη εταιρεια Takara ζητησε και αγορασε απο την Ηasbro τα δικαιωματα της κουκλας. Η Blythe απο τοτε κυκλοφορει σε παρα πολυ υψηλη τιμη, και εχει ενα φανατικο κοινο.

220px-Blythe_dolls_2006.jpg


Το 2010 η ιδια η Hasbro κυκλοφορει στην Ευρωπη την σειρα απο mini-dolls Blythe Loves Littlest Pet Shop σε πολυ καλη τιμη (την ειδα για πρωτη φορα στο σπιτι της κουκλομανας Mytinyworld) και πηγα και αγορασα κι εγω... (σιγα να μην μου ξεφευγε).

170px-Blythe_Loves_The_Littlest_Pet_Shop_dolls.jpg

Δεν εχω την τιμη να δω απο κοντα μια Blythe για να κανω την συγκριση με τις νεες εκδοσεις αλλα η γιαπωνεζικη ειναι σιγουρα απιστευτα καλοφτιαγμενη, οσο για την μινι Blythe ειναι και εκεινη πανεμορφη.

Κονφερμω το οτι οι κουκλες με τα προσθετα ματια, σαν αυτα τις bibi-bo, που ειναι σαν γυαλινα, ειναι η νεα ταση στην κουκλα (βλεπε τις ξαδερφες μαγισσουλες των Bratz, τις Bratzillaz - εχω κι απο αυτην...και τις Zombie Dolls - δεν εχω ακομα καταλαβει σε ποιον απευθυνονται, θελω να το ψαξω)

Εμεις βεβαια την Bibi-bo την θελουμε να επιστρεψει οπως ειναι, ουτε μινι, ουτε μαξι, ουτε ζομπι. :D

Για την συλλογη ηλεκτρονικων υπογραφων γνωριζω αρκετα σαιτ στα οποια λαμβανω μερος, βεβαια τα θεματα ειναι σοβαρα (ανθρωπινα δικαιωματα, εγκληματα προς το περιβαλλον και τα ζωα κτλ).

To www.petitiononline.com π.χ. καπου πηρε το ματι μου οτι εχει και Entertainment & Media ως θεμα. Ισως λοιπον εκει να μπορουμε να βαλουμε την Bibi-bo μας.

Εννοειται οτι οταν ξεκινησετε κατι τετοιο θα βαλουμε σε ολα τα σαιτ/μπλοκ/γκρουπ φεισμπουκ κτλ banner για την συλλογη των υπογραφων.
 
Αναστασια μου...δεν θα πω οτι εκανες για αλλη μια φορα εξαιρετικη δουλεια,αυτο φαινεται μαλιστα!!!! :flower:

Αλλα θα σταθω στις κουκλογνωσεις σου...απλα respect!!!! :bow: :bow:

Να σου πω...μια που εχεις τα μεσα και τα εξω

δεν "σπρωχνεις" λιγουλακι και ετουτο το θεματακι? #) :flower: #) :flower:
 
Δεν το πιστεύω ότι γράφω στο topic της Bibi-bo, αλλά ίσως μπορώ να σας βοηθήσω. Ο άνθρωπος που διατέλεσε πρόεδρος και managing director της El Greco για 12 χρόνια είναι οικογενειακός μας φίλος. Ίσως να γνωρίζει σε ποιους ανθρώπους πρέπει να απευθυνθείτε, αν θέλετε να τον ρωτήσω.
 
Αναστασια σ ευχαριστουμε πολυ για την αναλυση που μας εκανες για τις 3 αυτες περιπτωσεις :) δεν τις γνωριζα.

Αραγε να υπαρχει καπου φυλαγμενο το καλουπι της bibi bo;

εννοειται οτι τη θελουμε ετσι οπως ηταν,ενταξει μπορει να μην εχει το χαρακτηριστικο αρωμα της el greco,αλλά ΟΛΑ τα υπολοιπα τα θελουμε ετσι οπως ηταν,χωρις σημαδια "εκσυγχρονισμου"..

Αλκη αφου εχεις αυτη τη δυνατοτητα κι αν δε σου κανει κοπο,ρωτησε τον! κι αν γνωριζει κι αλλες πληροφοριες για την el greco ακομη καλυτερα!
 
Πείτε μου τι ακριβώς θέλετε να του μεταφέρω, και θα μιλήσω στην κόρη του.
 
Φίλη Αναστασία μου, σε ευχαριστώ για όλα αυτά τα κατατοπιστικά μου μας έβαλες. Θα χρειαστούμε τη βοήθεια σου στις υπογραφές.

alkis21 ρώτησέ σε παρακαλώ πολύ αυτόν τον άνθρωπο ποιος έχει τα δικαιώματα της bibi-bo. Αυτό είναι το πρωτεύον. Να ξέρουμε σε ποιον θα απευθυνθούμε όταν θα είμαστε έτοιμοι για να κυκλοφορήσει ξανά.
 
Αν ξαναβγει η bibibo, σιγουρα θα ειμαι απο τις πρωτες που θα στηθω να παρω.

Φοβαμαι ομως ενα πραγμα.. οτι θα ειναι πανακριβη, γιατι ισως να στοχευσουν στην γενια μας. Και αφου παρουμε εμεις σειρα.. απλα.. θα πατωσουν οι πωλησεις, και καταληξουν κιολας στο συμπερασμα οτι ηταν και αποτυχια το εγχειρημα
 
Φίλη Αναστασία καταπληκτική η έρευνα που εκανες και σε ευχαριστουμε. Λέτε να υπάρχουν ελπίδες. Βλέπω καποιους καλούς οιωνούς οπως την ανακάλυψη του μακίσιμου και τη βοήθρια που θα έχουμε απο τον φίλο alki21.
 
EL GRECO είπε:
alkis21 ρώτησέ σε παρακαλώ πολύ αυτόν τον άνθρωπο ποιος έχει τα δικαιώματα της bibi-bo. Αυτό είναι το πρωτεύον. Να ξέρουμε σε ποιον θα απευθυνθούμε όταν θα είμαστε έτοιμοι για να κυκλοφορήσει ξανά.
Χωρίς να θέλω να σας κουράσω, είστε βέβαιες ότι είναι το μόνο ερώτημα που θέλετε να του απευθύνω; Ρωτάω γιατί δεν έχω και το θάρρος να ενοχλήσω πολλές φορές τον κύριο Μίτα (άλλωστε όπως είπα θα το κάνω και μέσω της κόρης του, η οποία πρόσφατα μετακόμισε στο εξωτερικό) επομένως αν έχετε 2-3 ερωτήσεις καλό θα είναι να τις αναφέρω όλες μαζί. Αν θέλετε συζητήστε το μεταξύ σας και πείτε μου όταν καταλήξετε.
 
alkis21 είπε:
Χωρίς να θέλω να σας κουράσω, είστε βέβαιες ότι είναι το μόνο ερώτημα που θέλετε να του απευθύνω; Ρωτάω γιατί δεν έχω και το θάρρος να ενοχλήσω πολλές φορές τον κύριο Μίτα (άλλωστε όπως είπα θα το κάνω και μέσω της κόρης του, η οποία πρόσφατα μετακόμισε στο εξωτερικό) επομένως αν έχετε 2-3 ερωτήσεις καλό θα είναι να τις αναφέρω όλες μαζί. Αν θέλετε συζητήστε το μεταξύ σας και πείτε μου όταν καταλήξετε.
Αλκη δωσε μας λιγο χρονο γιατι δεν ξερουμε τι ερωτησεις εκανε ο μακισιμος στην κυρια Ειρηνη.Μολις μαθουμε θα σε ενημερωσουμε

ευχαριστουμε και παλι!!
 
Νομίζω ότι τα πιο βασικά που μας ενδιαφέρουν είναι 3 πραγματάκια..

Αν γνωρίζει χρονολογίες σχετικά με α)το πότε ξεκινησε η El Greco, β)πόσα εργοστάσια είχε συνολικά (οι νέες πληροφορίες με σόκαραν και θέλω να τις διασταυρώσω) και φυσικά για γ)το ποιος εχει τα δικαιωματα για την bibi-bο και που να απευθυνθουμε για επανακυκλοφορία!

Καλά από ερωτήσεις έχω έτοιμες κάπου 40 :p , αλλά ντάξει και απαντήσεις σε αυτα τα ερωτηματα να πάρουμε θα ειναι μεγάλη δουλειά!

Kαι καμιά συνέντευξη να μας έδινε βέβαια, θα ήταν θησαυρός :eek:

Αlkis21 :thanx2: :thanx2: :thanx2: :thanx2:

Aναστασία μου, πάντα μα πάντα μας ανεβάζεις τόσο ενδιαφέροντα θέματα.... Και φυσικά μας εδωσες ελπίδα μιας και απ οτι διάβασα έχει γινει επανακυκλοφορία των παλαιότερων κουκλων και σε άλλες χώρες... Τι να πω , μακάρι..!! Και αυτό που βλέπω σαν πολύ θετικό σημάδι, είναι ότι εμφανίζονται άτομα που έχουν άμεση σχέση με την El Greco και μάλιστα όχι απλοί εργάτες αλλά στελέχη και πρόσωπα με ιδιαίτερο κυρος και βαρύτητα στην εταιρία! :flower: Λίγο από έδω , λίγο από εκεί , λαμβανουμε πληροφορίες που ούτε στα όνειρά μας δεν περιμέναμε, ύστερα από τόσα χρόνια..!! :flower:

Προχωράμε και βλέπουμε λοιπόν..!! :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Φίλε alkis21 σε ευχαριστώ πολύ για τον κόπο που θα κάνεις. Χαίρομαι που μπορείς να ρωτήσεις πιο πολλά πράγματα. Σου βάζω τις ερωτήσεις με τη σειρά προσθέτοντας και τις ερωτήσεις του φίλου makisimou. Αν κάποιος θέλει να ρωτήσει και κάτι άλλο ας το προσθέσει. Σε ευχαριστώ πολύ ξανά.

Οι ερωτήσεις που θα θέλαμε να κάνεις :

1. Πότε κυκλοφόρησε πρώτη φορά η bibi-bo.

2. Πότε σταμάτησε η κυκλοφορία της.

3. Ποιος έχει τα δικαιώματά της και που θα απευθυνθούμε για την επανακυκλοφορία της.

4. Πότε ξεκινησε η El Greco.

5. Πόσα εργοστάσια είχε συνολικά η El Greco.
 
6.απο τι υλικο ηταν φτιαγμενα τα παιχνιδια τους κι εβγαζαν αυτο το χαρακτηριστικο αρωμα που διαρκει ακομα και σημερα;ηταν εφευρεση της el greco;

7.γνωριζει ποια ηθοποιος δανειζει τη φωνη της στις κασσετες της bibi bo;

8.υπαρχει αρχειο με διαφημισεις της el greco;το εχει καποιος;ποιος ηταν υπευθυνος για τις διαφημισεις αυτες;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εγώ πάντως είμαι πολύ αισιόδοξη για το εγχείρημα, πρόσφατα διαπίστωσα ότι μπορείς να παραγγείλεις κούκλα με χαρακτηριστικά που διαλέγεις εσύ, την εκτυπώνουν σε 3D εκτυπωτή και σου τη στέλνουν σπίτι και δεν μπορεί να ξαναβγεί η bibi bo?Και τα καλούπια να μην υπάρχουν, να είναι άραγε τόσο δύσκολο να ξαναδημιουργηθούν?
 
Παρακολουθώ τις εξελίξεις σιωπηρά όλον αυτό τον καιρό αλλά σήμερα είπα να γράψω. Εύχομαι τελικά να γίνουν οι επιθυμίες σας πραγματικότητα και να είναι η αρχή και για άλλα παιχνίδια που ζήσαμε και αγαπήσαμε στα παιδικά μας χρόνια.
 
Γιούπι!! Πολύ αισιόδοξα νέα!!!

Αναστασία χαίρομαι πολύ που σου άρεσε το video! :)
 
alkis21 είπε:
... αν έχετε 2-3 ερωτήσεις καλό θα είναι να τις αναφέρω όλες μαζί. Αν θέλετε συζητήστε το μεταξύ σας και πείτε μου όταν καταλήξετε.
:D με τις 8 ερωτήσεις που θέσατε θα του πάρουμε συνέντευξη στο τέλος.

Νομίζω οτι προέχουν οι απαντήσεις στις ερωτήσεις που συγκέντρωσε ο Μακίσιμος :)
 
Kambia είπε:
:D με τις 8 ερωτήσεις που θέσατε θα του πάρουμε συνέντευξη στο τέλος. Νομίζω οτι προέχουν οι απαντήσεις στις ερωτήσεις που συγκέντρωσε ο Μακίσιμος :)
Kambia οι δικες μου ερωτησεις ειναι εκτος γιατι ειναι πολυ εξειδικευμενες,συνεννοηθηκα με τον Αλκη
 
Πίσω
Μπλουζα