Άψογες οι φωτογραφήσεις Μακίσιμε! Ειδικά αυτή η εορταστική στην πισίνα... όλα τα λεφτά! Άξιζε το κοψομέσιασμα!
Ερωτησούλα -θέμα προς συζήτηση: Πριν μερικούς μήνες ήρθε στα χέρια μου μια παράξενη Bibi-bo με πρόσωπο διαφορετικό από αυτό της κλασικής Bibi-bo που όλοι ξέρουμε... Την πρώτη φορά που την είχα ποστάρει δεν είχαμε βγάλει κάποια άκρη, αλλά ελπίζω πως τώρα που η παρέα μας μεγάλωσε και έχουμε ερευνήσει αρκετά την ιστορία της κούκλας, κάτι θα κάνουμε...
Ιδού η φωτογραφία της:
Και να σας πω και τι σκέφτομαι σχετικά: Πρώτα απ'όλα, είναι σίγουρα πρώτης περιόδου, άρα βγήκε πριν το 1987, επειδή είναι λευκή. Αποκλείω να βγήκε αργότερα, όπως μου είχε πει ένας φίλος, γιατί μετά το 1987 δεν βγήκε καμία λευκή κούκλα. Πάμε παρακάτω τώρα. To πρόσωπό της είναι τελείως διαφορετικό από τη γνωστή μας Bibi-bo: Τα μάτια της είναι ζωγραφιστά, πράσινα, χωρίς μακιγιάζ και με φρύδια. Καμία από τις Bibi-bo της α περιόδου δεν έχει φρύδια... Επίσης, και το στόμα της είναι διαφορετικό, μοιάζει με αυτό της Barbie. Το ίδιο σχεδόν καλούπι βλέπουμε και στη Madonna (έτσι δεν τη λένε την κούκλα αυτή
από τις Rockers, αλλά και πάλι το μακιγιάζ και το στόμα είναι διαφορετικό...
Αν είχε λανσαριστεί ως φίλη, ας πούμε, της Bibi-bo ή αδερφή -ξαδέρφη-κάτι της θα είχε διαφημιστεί κι εμείς διαφήμιση δεν έχουμε και τις έχουμε όλες...
Έχω ακούσει μια φήμη ότι η πρώτη προσπάθεια της El Greco για τη Bibi-bo ήταν το 1978 και ήταν εμπορικά αποτυχημένη, γι'αυτό και η κούκλα αποσύρθηκε σύντομα... Επίσης, λέγεται ότι η κούκλα εκείνη, την οποία όμως δεν ξέρω και κανέναν που να την έχει δει, είχε ζωγραφιστά μάτια... Δεν πούλησε όμως αρκετά με αυτό το πρόσωπο που είχε, ήταν και ακριβή κι έτσι αποσύρθηκε και ξαναβγήκε το 1981 με τη μορφή που την ξερουμε... Ωστόσο, αυτό δεν παύει να είναι φήμη, μιας και κανείς δεν την έχει δει αυτή την πρώτη κούκλα για να μας πει πώς ακριβώς ήταν... Και ερωτώ... Θα μπορούσε να είναι τούτη εδώ; Γενικά, οποιαδήποτε σκεψη μπορείτε να κάνετε ή αν έχετε καμιά πληροφορία σχετικά, η βοήθειά σας θα ήταν παραπάνω από πολύτιμη...
Ευχαριστώ!