Bibi-bo: A' περίοδος (ρούχα + αξεσουάρ)

Makisime, πολύ ατμοσφαιρική φωτογράφιση, ιδίως η δεύτερη με τα φωτάκια! :D Καλές γιορτές να έχουμε!

roza72, καλώς ήρθες! Αυτά τα ρούχα που έχεις είναι πολύ όμορφα και περιμένουμε να μας τα δείξεις όταν μπορέσεις! ;) Πριν ενάμισυ περίπου χρόνο κι εγώ είχα μόνο ένα κεφάλι bibi-bo και 4-5 ρουχαλάκια της! Με πολύ ψάξιμο και υπομονή σε παλιά μαγαζιά παιχνιδιών και στο ίντερνετ μπορεί να βρεις την πολυπόθητη κούκλα! :)
 
χίλια ευχαριστώ mytinyworld :)

Με βλέπω τις γιορτές στο πατάρι στο πατρικό μου να ψάχνω........
 
Ύστερα από κοντα 30 χρόνια μια διαφήμηση της Ελ Γκρεκο, αυτή με την κρεβατοκάμαρα και την ΒΙΒΙ ΒΟ ΡΟΛΕΡ με το άσπρο νυχτικό...ζωντανεύει..!!! :D

picture.php
 
Άψογες οι φωτογραφήσεις Μακίσιμε! Ειδικά αυτή η εορταστική στην πισίνα... όλα τα λεφτά! Άξιζε το κοψομέσιασμα! :p

Ερωτησούλα -θέμα προς συζήτηση: Πριν μερικούς μήνες ήρθε στα χέρια μου μια παράξενη Bibi-bo με πρόσωπο διαφορετικό από αυτό της κλασικής Bibi-bo που όλοι ξέρουμε... Την πρώτη φορά που την είχα ποστάρει δεν είχαμε βγάλει κάποια άκρη, αλλά ελπίζω πως τώρα που η παρέα μας μεγάλωσε και έχουμε ερευνήσει αρκετά την ιστορία της κούκλας, κάτι θα κάνουμε...

Ιδού η φωτογραφία της:

picture.php


Και να σας πω και τι σκέφτομαι σχετικά: Πρώτα απ'όλα, είναι σίγουρα πρώτης περιόδου, άρα βγήκε πριν το 1987, επειδή είναι λευκή. Αποκλείω να βγήκε αργότερα, όπως μου είχε πει ένας φίλος, γιατί μετά το 1987 δεν βγήκε καμία λευκή κούκλα. Πάμε παρακάτω τώρα. To πρόσωπό της είναι τελείως διαφορετικό από τη γνωστή μας Bibi-bo: Τα μάτια της είναι ζωγραφιστά, πράσινα, χωρίς μακιγιάζ και με φρύδια. Καμία από τις Bibi-bo της α περιόδου δεν έχει φρύδια... Επίσης, και το στόμα της είναι διαφορετικό, μοιάζει με αυτό της Barbie. Το ίδιο σχεδόν καλούπι βλέπουμε και στη Madonna (έτσι δεν τη λένε την κούκλα αυτή ;) από τις Rockers, αλλά και πάλι το μακιγιάζ και το στόμα είναι διαφορετικό... :eek: o_O :eek: Αν είχε λανσαριστεί ως φίλη, ας πούμε, της Bibi-bo ή αδερφή -ξαδέρφη-κάτι της θα είχε διαφημιστεί κι εμείς διαφήμιση δεν έχουμε και τις έχουμε όλες...

Έχω ακούσει μια φήμη ότι η πρώτη προσπάθεια της El Greco για τη Bibi-bo ήταν το 1978 και ήταν εμπορικά αποτυχημένη, γι'αυτό και η κούκλα αποσύρθηκε σύντομα... Επίσης, λέγεται ότι η κούκλα εκείνη, την οποία όμως δεν ξέρω και κανέναν που να την έχει δει, είχε ζωγραφιστά μάτια... Δεν πούλησε όμως αρκετά με αυτό το πρόσωπο που είχε, ήταν και ακριβή κι έτσι αποσύρθηκε και ξαναβγήκε το 1981 με τη μορφή που την ξερουμε... Ωστόσο, αυτό δεν παύει να είναι φήμη, μιας και κανείς δεν την έχει δει αυτή την πρώτη κούκλα για να μας πει πώς ακριβώς ήταν... Και ερωτώ... Θα μπορούσε να είναι τούτη εδώ; Γενικά, οποιαδήποτε σκεψη μπορείτε να κάνετε ή αν έχετε καμιά πληροφορία σχετικά, η βοήθειά σας θα ήταν παραπάνω από πολύτιμη...

Ευχαριστώ!
 
Τρείς όμορφες κυρίες που προστέθηκαν πρόσφατα στην συλλογή μου κ θα ηθελα να τις μοιραστώ μαζί σας.

picture.php


picture.php


picture.php


picture.php


picture.php


picture.php


picture.php


Αυτή δυστυχώς είναι ξυπόλυτη μές το καταχείμωνο... :)

picture.php


picture.php


picture.php


picture.php


picture.php


Λυπάμαι για την ατημέλητη παρουσίαση τους αλλά δέν υπάρχει και κανενα salon de beauté να τα στείλω τα κορίτσια να τα περιποιηθούν... :)


Ίσως οι γνωστές
;) χρυσοχέρες κουκλομάνες της Μπίμπι Μπό να πρέπει να αναλάβουν και μιά τέτοια δράση... :)


με το αζημίωτο βέβαια...
:)


Βρέθηκαν επίσης και κάποια πολύ ομορφα ρούχα της,όπως και του αγοριού της,τα οποία θα φωτογραφίσω κ θα μοιραστώ μαζί σας πολύ σύντομα



ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
:) :) :)


 
Μα τι όμορφες που είναι!!!! Με γειες donkix2000!!!!!! Ειδικά η τελευταία.. :dribble: το ρούχο που φοράει, το "Tίφανυ" δεν το είχαμε ξαναδει εκτός καταλόγου... Ευχαριστούμε που τις μοιράστηκες μαζί μας! Περιμένουμε, όταν μπορέσεις, να μας δείξεις και τα ρουχαλάκια που βρήκες! :)

Καλές γιορτές να έχεις κι εσύ, με υγεία και πολλά -πολλά ρετροπαιχνίδια κάτω από το δέντρο! :cool:
 
Εδώ είναι και τα ρούχαλάκια

πρώτα της Μπίμπι Μπό

picture.php


picture.php


picture.php


picture.php


picture.php


picture.php


picture.php


picture.php


picture.php


picture.php


picture.php


picture.php


picture.php


Και μετα του Τζόν

picture.php


picture.php


picture.php


picture.php


picture.php


picture.php


picture.php


picture.php


picture.php


πολύ της παραλίας τύπος... :)
 
Κοίτα που ο Τζον Τζον μας βγήκε και beach boy μέσα στο καταχείμωνο, χιχιχι! Πολύ ωραία όλα τα ρούχα που βρήκες donkix2000, να τα χαίρεσαι! :)
 
Οοοοοοοο ένα κι ένα τα καλούδια που βρήκες..!!!!! Καλοριζικα..!!! :D

Όσο για την συντηρηση, εγώ γνωρίζετε την άποψή μου, τα προτιμώ βρώμικα και να μυριζουν Ελ Γκρεκο, παρά καθαρά και μαλακτικό..!! Μιλάμε βεβαίως για τις περιπτώσεις που βρίσκω κάτι καινούργιο και θέλω να συνεχίσω να το λέω "unused"..!! Εννοείται ότι συμφωνώ και επαυξάνω στην συντήρηση χρησιμοποιημένων παιχνιδιών που έτσι κι αλλιώς έχουν χάσει τον εργοστασιακό τους χαρακτήρα..! Μόνο σ αυτές τις περιπτώσεις επεμβαίνω...δραστικά..! Γνώμη μου είναι φυσικά αυτή..!!

Απλά επειδή είμαι του κουτιού και της διατήρησης του εργοστασιακού πρωτύπου..!! ;)

Ξέρω, ξέρω, οι κουκλομάνες, αν μπορούσαν να με σταυρώσουν γι αυτό που μόλις ξεστόμισα, άνετα θα το έκαναν..!!! χεχεχεχεχεχεχ ω :D :D :D
 
Εγώ διαφωνώ σε ένα βαθμό... Αυτό που με ενδιαφέρει είναι πρωτίστως να είναι οι κούκλες μου καθαρές και σε όσο το δυνατόν καλύτερη καστάσταση. Προτιμώ λοιπόν μια κούκλα ελαφρώς συντηρημένη στο κουτί (να έχει ρούχα πλυμμένα αν έχουν βρωμίσει, να μην έχει λιωμένα πλαστικά ή κομμένα λάστιχα κλπ κλπ κλπ) και να μην την λέω "unused" παρά μία με προβλήματα ή βρώμικη που θα την κρατήσω έτσι. Καθαρά προσωπική μου γνώμη, έτσι;
 
To ξέρω Φραουλίτσα, ότι όλες οι κουκλομάνες τις θέλετε έτσι και είναι κατανοητό, γιατί εσείς θέλετε να τις αλλάζετε ρούχα, να τις ντύνετε, να τισ στολίζετε, να τις χτενίζετε..!!

Εσείς εξάλλου εδώ που τα λέμε δεν τις θέλετε καν μέσα στα κουτιά τους..!! :)

Τις θέλετε να κυκλοφορούν ελεύθερες..!!

Εγώ πάλι επειδή τα θεωρώ ιστορικά παιχνίδια, και επειδή φτιάχτηκαν από μια εταιρεία την οποία λατρεύω, προσπαθώ όσο το δυνατόν να τις διατηρώ "ιστορικές"..!! Σαν καθήκον μου ένα πράμα..!!! Εξάλλου μεταχειρισμένες υπ'αρχουν χιλιάδες-κάθε σπίτι του 80 με ενα κοριτσάκι μέσα σε αυτό, 'εχει και μια ΒΙΒΙ ΒΟ-..!!

Σε κουτιά όμως, πόσες να έχουν απομείνει??? Και πόσο εύκολα βρίσκεις ΒΙΒΙ ΒΟ που να της έχει μείνει η εργοστασιακή μπούκλα στα μαλλιά και το άρωμα της Ελ Γκρεκο στα ρούχα??? Ετσι σκεφομαι εγώ, και ξαναλέω βάλτε μεσα σε αυτό, και τον παράγοντα ότι δεν έχω την ανάγκη να τις ντύνω, και να τις χτενίζω..!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Fraoulitsa, δυστυχώς για την κούκλα που ψάχνεις δεν μπορώ να βοηθήσω :( , μόνο να επαναλάβω αυτό που είχα πει και παλαιότερα που μας την είχες δείξει, ότι εντοπίζω μια ομοιότητα με την Μαντόνα από τους ρόκερς. Αλλά όπως επεσήμανες έχει και διαφορές... :xm:

donkix2000, να χαίρεσαι τις κούκλες και τα ρούχα! Ευχαριστούμε που μας έδειξες και το Τίφαννυ, το οποίο ομολογώ πως το περίμενα πιο λεπτοδουλεμένο, έτσι όπως το έβλεπα στον κατάλογο.. :eek: Το καπελάκι της το έχεις φορέσει ανάποδα! :D

Makisime, εγώ σαν κουκλομάνα δεν θα διαφωνήσω με την άποψή σου, αρκεί η κούκλα να μοιάζει με τη μορφή που είχε όταν έφυγε από το εργοστάσιο και να μην έχει μεταλλαχθεί σε κάτι άλλο ;)
 
Τη λέξη "κουκλομάνα" δεν καταλαβαίνω πώς τη χρησιμοποιείς, αλλά τέλος πάντων... Θα είχε ενδιαφέρον να ακούσουμε κι άλλες γνώμες επί του θέματος!
 
Μα δε σου λέω βρε Makisime να τις βγάλουμε από το κουτί τις καινούργιες, να τις καθαρίσουμε και να τις συντηρήσουμε λίγο λέω... Νομίζω αυτό εννοεί και ο donkix2000. Δε νομίζω πως η διαδικασία αυτή αφαιρεί κάτι από την ιστορικότητα της κούκλας.. Βέβαια αυτό που λες, από την άλλη πλευρά, είναι και λίγο δίκοπο μαχαίρι γιατί όπως πολύ καλά γνωρίζουμε η Bibi-bo υφίσταται φθορές με το πέρασμα του χρόνου και αφήνοντάς την απλά στο κουτί χωρίς να ασχοληθείς να τη συντηρήσεις την αφήνεις πλήρως εκτεθιμένη σε αυτή τη διαδικασία (πλαστικά λιώνουν, λάστιχα ξεραίνονται και σπάνε κλπ).... :xm:

Mytinyworld μου, σ'ευχαριστώ που ασχολήθηκες! Ελπίζω να καταφέρουμε κάποια στιγμή να βρούμε μια άκρη... :eek:
 
Λοιπόν, βρήκα σε ένα site μια ΒΙΒΙ ΒΟ SHOW με φρύδια..!!!

Για δείτε...!!

 
Εχω χαθει παιδια αλλα θα επιστρεψω, ετσι? :flower:

donkix2000 επαθα με τις κουκλες σου!!! Με γεια!!! Βασικα δεν θελουν τιποτα, ενα χτενισμα θελουν και ειναι τελειες!!! Τουλαχιστον απο οτι βλεπω στις φωτο.

Φραουλιτσα και Μακισιμακο επαθα με τις φωτογραφησεις σας!!! Ειναι πολυ πολυ ομορφες!!! :) :) :) Μπραβο μπραβο μπραβο!!!

Οσο για την bibi-bo με φρυδια παω στοιχημα οτι εχει πεσει πινελο και ακριλικο! ;)
 
Ναι Αναστασια θα συμφωνησω, μαλλον τελικα δεν ειναι με φρύδια, αλλά έχουν προστεθεί..!! Πρωτότυπη όμως την λες κι έτσι..!!! ;)
 
Θα συμφωνήσω κι εγώ ότι μάλλον είναι ζωγραφισμένα... :xm:
 
Επειδή πάω και λέω τον πόνο μου σε άσχετα threads, έρχομαι εδώ να σας παρουσιάσω και εγώ τα "ξέμπαρκα" κομμάτια μου που αναζητούν τα συμπληρώματά τους!

Από ρούχα

picture.php


και από παπούτσια (μόνο το μποτάκι και η φούξια πουέντ αναζητούν ταίρι, τα άλλα τακτοποιήθηκαν! :)

picture.php
 
Πίσω
Μπλουζα