Bibi-bo: A' περίοδος (ρούχα + αξεσουάρ)

Αmalia από ότι διάβαζα είχε και ρούχα. "Αμα έρθει να κρεμάσω καμία φωτογραφία . Αυτό έχω και ένα πορτοκαλί σετ τένις.
 
Ντουλάπα bibi-bo

spirtouli η ντουλάπα είχε και κάποια ρούχα και κούκλα. Ξερώ από μία φίλη μου ότι την πουλούσαν έτσι που την είχε αγοράσει περίπου το 1982 στο Μινιόν.Με το καλό να τη γεμίσεις!Καλορίζικη!
 
Ευχαριστώ el greco. 'Ηξερα μόνο για ρούχα , δεν ήξερα και για κούκλα. Κάπου διάβασα στο θρεντ ότι βγήκε το 1982.
 
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους για τα καλά σας λόγια!!! Καλέ μου bibi-bo καμιά χειρονομία δεν είναι μικρή!! Είναι μεγαλείο ψυχής να προσφέρεις με τέτοιο τρόπο κάτι τόσο πολύτιμο και εγώ είχα την τύχη να είμαι αποδέκτης τέτοιων θησαυρών από τόσους πολλούς ανθρώπους εδώ μέσα!!! Σας ευχαριστώ όλους τόσο πολύ!!!

EL GRECO είπε:
spirtouli η ντουλάπα είχε και κάποια ρούχα και κούκλα. Ξερώ από μία φίλη μου ότι την πουλούσαν έτσι που την είχε αγοράσει περίπου το 1982 στο Μινιόν.Με το καλό να τη γεμίσεις!Καλορίζικη!

spirtouli μου όπως πολύ σωστά μας λέει ο φίλος el greco η ντουλάπα είχε ρουχαλάκια και κούκλα. Συνήθως πέρα από το ρούχο της κούκλας είχε ένα βραδινό ή γενικά μακρύ φόρεμα και 1-2 κοντά συνολάκια και φυσικά τα αξεσουάρ τους. Εδώ είναι και η φωτό για την προώθηση της ντουλάπας από τον κατάλογο της el greco.

attachment.php


Θα επεκταθώ ελαφρώς και θα πω τα εξής, κάθε συνολάκι της ντουλάπας ήταν κρεμασμένο σε κρεμάστρα και μέσα σε ένα διάφανο σακουλάκι (περίπου όπως όταν παίρνεις ρούχα από το καθαριστήριο).

Η τιμή της ντουλάπας πρέπει να ήταν γενικά ελαφρώς εξωφρενική για την εποχή με αποτέλεσμα να πουλιούνται ευκολότερα οι σκέτες κούκλες και ρούχα που κυκλοφορούσαν. Δεν ξέρω αν γινόταν και αλλού αυτό, πάντως σε εμάς οι καταστηματάρχες που έβλεπαν ότι οι ντουλάπες θα τους έμεναν ''αμανάτι'' και για να μην χάσουν και τον πελάτη άνοιγαν πολλές φορές τις ντουλάπες και πουλούσαν ξεχωριστά τα συνολάκια, την κούκλα και την ντουλάπα άδεια. Το ξέρω γιατί θυμάμαι τη μητέρα μου να μου φέρνει ρουχαλάκια μέσα σε σακουλάκια με κρεμάστρα όπως περιέγραψα παραπάνω. Αν λοιπόν τη βρήκες άδεια σε κάποιο κατάστημα είναι πιθανό να έγινε κάτι τέτοιο. Όπως και να έχει με γειά σου!!!!!

(Παρεπιπτόντως πριν 10-12 χρόνια πέταξα την ντουλάπα α περιόδου που είχα γιατί είχε λέει ξεκολλήσει και αφού είχα άλλη πιο καινούρια τι να την κάνω?? Προλαβαίνω να πάω στη χωματερή λέτε??? Πόσα χρόνια κάνει να διαλυθεί το πλαστικό οέο???:biglaugh:)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το πλαστικό κάνει τουλάχιστον 50 χρόνια και..... οπότε προλαβαίνεις :) . Εγώ πάντως άδεια την πήρα. Και τώρα έχω προτζεκτ. λεφτά δεν έχω αλλά δεν πειράζει. Μήπως πέταξες και κανά ρούχο, να πάμε μαζί να διασώσουμε? #)
 
Χμ.... με βάλατε σε μεγάλο προβληματισμό τώρα.... :xm: Ημουν σχεδόν σίγουρη ότι τη bibi-bo μου, μου την είχαν πάρει στο κουτί της. Και λίγο αργότερα και τη ντουλάπα με 3-4 ρουχαλάκια μέσα. Αν όμως δεν πουλιόταν χωρίς κούκλα, τότε η κούκλα μου είναι μια... κούκλα ντουλάπας! :cool: Και το λέω αυτό γιατί είμαι σίγουρη ότι από εκεί που αγοράστηκε η ντουλάπα μου δεν θα είχαν βγάλει τίποτα από μέσα, ούτε κούκλα ούτε ρούχο, καθώς αγοράστηκε από μια εταιρία που έκανε μόνο χονδρική πώληση. Οι γονείς μου αγόραζαν από αυτή την εταιρία χαρτικά, η εταιρία πωλούσε σε χονδρική χαρτικά και παιχνίδια. Στο ισόγειο τόνοι από καρτούλες και φακελάκια, αυτοκόλλητα και είδη αλληλογραφίας και στον πάνω όροφο.... τα παιχνίδια!!! :D Παραμονές χριστουγέννων την πρώτη χρονιά κυκλοφορίας της ντουλάπας (1981? 1982?) με πήρε ο μπαμπάς μου μαζί για να μου αγοράσει την πολυπόθητη ντουλάπα. Αφού πέρασα το πρώτο σοκ στον κάτω όροφο με την πανδαισία των σετ αλληλογραφίας, έζησα μια μοναδική στιγμή και χαράχτηκε ανεξίτηλα στη μνήμη μου, μια απίστευτη εικόνα: ανεβαίνοντας την στριφογυριστή σκάλα για να πάμε στον πάνω όροφο, δεκάδες ατελείωτες από ντουλάπες στοιβαγμένες η μία πάνω στην άλλη στην άκρη κάθε σκαλιού.... στοίβες από τουλάχιστον 20 ντουλάπες η μία πάνω στην άλλη και τα απορημένα παιδικά μου μάτια μέτραγαν δόσεις προ-ευτυχίας μέχρι τον πάνω όροφο που επιτέλους μία από όλες αυτές τις ντουλάπες έγινε δική μου! ::) Ηταν όπως καταλαβαίνετε μεγάλο το σοκ από τις ποσότητες της χονδρικής, κάτι που δεν βλέπεις εύκολα στα παιχνιδοπωλεία. Επίσης, από αυτή την μοναδική εικόνα που έχει αποτυπωθεί στη μνήμη μου, είμαι σίγουρη ότι οι ντουλάπες πωλούνταν χωρίς κάποια συσκευασία (κουτί).

Πέρσι αγόρασα από ένα παλιό παιχνιδάδικο τη διπλή ντουλάπα που είχε μέσα 3 φορεσιές της bibi-bo και τρεις φορεσιές του τζον τζον, αλλά όχι κούκλες. Επίσης μια φίλη, μου βρήκε πάλι σε παλιό παιχνιδάδικο τη μονή δεύτερης κυκλοφορίας ντουλάπα που δεν είχε μέσα ούτε κούκλα ούτε ρούχα. :(

Αφιερωμένη σε όλη τη ρετροπαρέα η παρακάτω φωτογραφία!

attachment.php
 
Κάθε ντουλάπα είχε διαφορετικά ρούχα ? Πόσες παραλλαγές υπήρχαν? Πάντως από όλες εμένα μου αρέσει η κίτρινη. Μέσα στην νουλάπα η bibi bo ήταν αυτή που είναι σαν μπουλούκα?
 
rapunjel είπε:
Λατρεμένη Αναστασία μου έλειψες!!! :flower: fraoulitsa:σε 30 χρόνια το πιο πιθανό είναι να γράφουν τα παιδιά μας για τις bibi-bo σαν τις "κούκλες της μαμάς" (δε θυμάμαι ποιος το είχε πει αυτό, αλλά μου άρεσε)...

Πολύ ωραίο αυτό που έγραψες fraoulitsa! ;)

Γλυκιά Amalia34 να σαι καλά!Η μπαλαρίνα και με τα ρούχα του μπαλέτου.Η φούστα η τούλινη είναι πανεύκολη να φτιαχτεί!

picture.php
rapunjel μου προφανως το ποστ σου ειναι παλιο, αλλα αν θυμασαι μπορεις να μου πεις που βρηκες τη φουστιτσα που φοραει η bibi-bo? ειναι δικη της, καποιας αλλης ή την εφτιαξες εσυ? ξερεις γιατι σε ρωταω? αυτη τη στιγμη κραταω μια ιδια στα χερια μου. την εχω απο μικρη, εχει χαλασει το λαστιχακι στη μεση κ εχει το ιδιο ασημενιο ρελακι στο τελειωμα. επισης η βαση ειναι κ αυτη της bibi-bo? γιατι την ειχα κ γω! οποιαδηποτε πληροφορια θα ηταν πολυτιμη!! ευχαριστω!!
 
Ιne όλα αυτα είναι τα αυθεντικά αξεσουάρ της ΒΙΒΙ ΒΟ SHOW..!!! Αυτη η φουστιτσα, το στέμμα, μαζί και με κάποια άλλα αξεσουάρ βρισκόταν μέσα στο κουτί αυτης της κούκλας, μέσα σε ένα διαφανές πλαστικό σακουλάκι. Οπότε είχες κι εσύ προφανώς, μια τέτοια κούκλα μικρή..! Και εννοείται αυτη ειναι η αυθεντική βάση της κούκλας..!!
 
την κουκλα δεν τη θυμαμαι αλλα κ μονο η ιδεα μου δινει χαρα! μηπως μπορειτε να μου πειτε ποια χρονολογια κυκλοφορησε η Βibi bo SHOW? καθως προσωπικα ξεκινησα να παιζω με κουκλες γυρω στο '89 με '90 κ εδω http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?12217-bibi-bo-η-ιστορία-μου διαβασα απο την rapunjel το εξης : '' bibi-bo Πίτσι και Ντόλυ η τελευταία μου κυκλοφορία το 1990 με δύο εταιρίες να αναγράφονται πάνω στο κουτί μου. Αριστερά hasbro και δεξιά el greco! Έτσι κυκλοφόρησε και ο τελευταίος Τζον Τζον Πίτσι και Ντόλυ... ''

ευχαριστω εκ των προτερων!!
 
ευχαριστω!!

*η bibi bo show λοιπον, τουλαχιστον διαφημιστικε, τη χρονια που γεννηθηκα....καποιες φορες δε θα θελατε να θυμηθειτε πως επεσαν στα χερια σας καποια παιχνιδια????

φιλια σε ολους!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
mytinyworld πολύ ωραίες οι ντουλάπες της bibi-bo. Η πρώτη είναι η ομορφότερη και αυτή που θυμάμαι να κυκλοφορεί με κούκλα και όχι μόνο με μπουλούκα που λέει ο spirtoulis το 1982. Η κάθε ντουλάπα είχε άλλα ρούχα και δεν πουλιόταν σε συσκευασία αλλά έτσι. Αυτό το θυμάμαι κι εγώ. Ακόμη θυμάμαι ότι το 1987 με 1988 κυκλοφορούσαν ακόμη άσπρες bibi-bo γιατί είχαμε αγοράσει μία της αδερφης μου.Τώρα πόσες παραλλαγές ρούχων υπήρχαν δεν το ξέρω spirtouli. Για τα ρούχα που είχε μέσα η κάθε ντουλάπα θυμάται πολύ καλά η φίλη soufle.Τη Βibi bo SHOW φίλη Ine δεν τη θυμάμαι καθόλου και πρώτη φορά την είδα εδώ.

Έχετε κάνει πολύ καλή δουλειά για τη χρονολόγηση παιχνιδιών και σας αξίζουν πολλά συγχαρτήρια!
 
EL GRECO, συμφωνώ μαζί σου, κι εγώ προτιμώ την πρώτη ντουλάπα!

Οπότε, αν θυμάστε ότι αυτή η ντουλάπα είχε μέσα κούκλα, τότε η κούκλα μου, που φορούσε 99% το ΠΑΡΤΥ, ήταν μέσα στην ντουλάπα! :) Μπορεί να μη θυμάμαι καθόλου αν η κούκλα ήταν μέσα στην ντουλάπα, θυμάμαι όμως τα ρούχα που η ντουλάπα είχε μέσα: ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ, ΣΚΑΡΛΕΤ, ΕΒΕΡΕΣΤ και το στράπλες μακρύ φόρεμα με ψιλό εμπριμέ λουλουδάκι που δεν το έχω δει στους καταλόγους και δεν ξέρω το όνομά του. Το ΣΚΑΡΛΕΤ το αντάλλαξα εκείνα τα χρόνια με το ΣΤΑΡ και ακόμα χτυπάω το κεφάλι μου στον τοίχο. Ομωςςςςςςςς........... γι'αυτό υπάρχουν κάποια ταλέντα με μεγάλη καρδιά :flower: :flower: που φροντίζουν γι'αυτά τα πράγματα! Η soufle μας λοιπόν, ακούγοντας τον πόνο και τον οδυρμό μου, μου έφτιαξε ένα ΟΛΟΪΔΙΟ με εκείνο που είχα :cool: το οποίο όσο το κοιτάζω τόσο θαυμάζω την ομοιότητα!!! :eek: :D

Soufle μου, τι να άλλο να πω εγώ τώρα πέρα από :thanx2: :thanx2: και :bow: :bow:

attachment.php
 
Εντάξει....ψάρωσα τρελλά..!!! Τι να πει κανείς για την soufle..!!! Βρεε....μήπως η σουγλέ μας είναι καμιά 60χρονη μοδίστρα της El Greco και μας το παίζει συνομίληκη και τρελοπίπινο...!!??? ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ..!!!!! :p :p:p

Mytiny άκου με που σου λέω, είχες την τιμή να στα ράψει τα ρουχαλάκια μια μοδίστρα της Ελ Γκρεκο.!! χεχεχχε Καλορίζικο..! :flower:
 
Πολλά συγχαρτήρια στη soufle. Το να επιδιορθώνεις τη bibi-bo αλλά και κάθε άλλο παιχνίδι,το να ράβεις και γενικά να δημιουργείς είναι τέχνη. Όλα αυτά τα άτομα είναι χαρισματικά και η soufle είναι ένα από αυτά.

mytinyworld να το χαίρεσαι πολύ ωραίο το ΣΚΑΡΛΕΤ.
 
makisimos είπε:
Τι να πει κανείς για την soufle..!!! Βρεε....μήπως η σουγλέ μας είναι καμιά 60χρονη μοδίστρα της El Greco και μας το παίζει συνομίληκη και τρελοπίπινο...!!??? ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ..!!!!! :p :p:p
:animlaugh: :animlaugh: :animlaugh: :animlaugh: Ακου "τρελοπίπινο"!!! :cool: :rofl: :rofl:
Σας ευχαριστώ και τους δύο για τα καλορίζικα! Ηταν πολύ σημαντικό για μένα να ξαναδώ αυτό το ρούχο! Για το ταλέντο της σουφλέ και όσων δημιουργούν αριστουργήματα με τα χέρια τους, έχω μόνο να εκφράσω το θαυμασμό μου και να δώσω πολλά πολλά συγχαρητήρια! :flower:
 
makisimos είπε:

Εγώ, πόσο είναι σίγουρο ότι γράφω σε αυτό το site ένα χρόνο περίπου??? Είναι η πρώτη φορά που το βλέπω... Έχετε κάνει απίστευτη δουλειά και έχω πάθει πλάκα... Συγχαρητήρια σε όλους σας!!! :bow: :bow: :bow: :thanx2: :thanx2:

Καλή μου mytiny σε ευχαριστούμε πολύ για την υπέροχη φωτό με τις ντουλάπες!!! Επίσης σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια για το μαϊμού-ΣΚΑΡΛΕΤ!! Ήταν μεγάλη πρόκληση και χαρά για μένα να ξαναφτιάξω αυτό το πανέμορφο σύνολο και σου εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να βρεις και το ορίτζιναλ!!

Βρε makisimako μου που τα βρίσκεις!!! Τι γέλιο έριξα και εγώ με το τρελοπίπινο!!!! Κόντεψε να μου πεταχτεί η... μασέλα!!! :zip: :biglaugh: Αχ να 'στε καλά που με κάνατε και γέλασα έτσι στην ηλικία μου... :rofl: :rofl: :rofl:

Και συνεχίζω!!! Επειδή αναφερθήκαμε στις bibi bo από ντουλάπες η δική μου Λίζα είναι μία από αυτές τις κούκλες. Και αφού έβαλα τη μαμά soufle να στύψει το μυαλό της θυμήθηκε ποιο φόρεμα φορούσε μέσα στην ντουλάπα: το πράσινο με τις ασημί καρδούλες (ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΤΟΥ ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ όπως αναφέρεται στον κατάλογο). Τα άλλα που θυμάται ότι είχε μέσα ήταν η γαλάζια με κίτρινο φουφουλίτσα και το ριγέ πετσετέ συνολάκι. Επίσης ψάχνοντας στην παλιά συρταριέρα της γιαγιάς μου βρήκα και το δεξί της το χεράκι!!! Καλέ τι χαρά που πήρα!!! Δυστυχώς το αριστερό μην το είδατε μην το απαντήσατε... :cry: :cry:

Χάρηκα όμως πολύ με τις πληροφορίες και το χεράκι και αφού συμβουλεύτηκα τη φωτό του καταλόγου τη χτένισα, την έντυσα και ιδού!!! Αφιερωμένη στη retroparea!!!

DSC02128.JPG

DSC02130.JPG
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Sufle μου τι ομορφη που ειναι η Λιζα σου και τι απιθανο το χτενισμα που της εκανες! Όσο για τη φορεσια σκαρλετ δεν εχω λογια, εισαι φοβερη συγχαρητηρια :)
 
Αμαν Σουφλε μου, γεια στα χερια σου!!! Εισαι απιστευτη!!!! :) :) :) Φιγουρινι την εκανες την κουκλα της ΜytinyWorld!!! Ασε το μαλλι!!! Ανταξιο της κομμωτικης της Rapunjel μας, (καλη ωρα οπου κι αν ειναι αυτο το παιδι!!!) Συγχαρητηρια!!!

Ειδα τις σουπερ ντουλαπες της αξεσουαρομαζωχτρας κουκλομανας MytinyWorld μας, και θυμηθηκα οτι σας χρωσταω φωτο απο την ντουλαπα της bibi-bo που μου εχει στειλει ο Μακισιμακος μας, που ησυχια δεν βρισκει!!! :flower: Οταν βαλω μια σειρα στην ζωη μου αυτον τον καιρο θα επιστρεψω! :)
 
Πίσω
Μπλουζα