Bibi-bo: A' περίοδος (ρούχα + αξεσουάρ)

makisimo αν και θεωρώ ιδιαίτερη και τη σειρά Σταρ είναι αυτή που ξεκίνησε η barboαντιγραφή και αναρρωτιέμαι το γιατί να το κάνει αυτό μια τόσο επιτυχημένη κούκλα ως τότε. Ήταν,κατ΄εμέ, μεγάλο λάθος το οποίο άρχισε να μειώνει την επιτυχία της κούκλας.
 
Eγώ πάλι νομίζω ότι αυτη η σειρά ήρθε την κατάλληλη στιγμή για τα ΤΟΤΕ δεδομένα..!! Διοτι σκεψου οτι τα παιδακια εκεινης της εποχής σίγουρα ήθελαν κατι πιο μοντέρνο και πιο προχωρημενο..!!! (μην κοιτας εμας που λατρευουμε τα ρετρο..).!! Οπότε για την εποχη εκεινη η Ελ Γκρεκο επρεπε να φερει πιο μοντερνα φορεματα για την κουκλα που να μην θυμιζουν μια πριγκιπισσα, νοσοκομα, ιππασια, κ.λ.π αλλά μια ΣΤΑΡ , μια μοντερνα κουκλα που φοραει την τελευταία λέξη της μόδας..!!

Τωρα οσον αφορα την αντιγραφη...ε ήταν πολυ πιο ευκολο για την El Greco να αντιγραψει ρουχα χωρις να αναλώνεται σε ιδεές φορεμάτων που ίσως και να αποτυγχαναν..!! Ηταν σαν να λεμε δοκιμασμενη συνταγη και χωρις κόπο..!! ;) Και εφόσον καμιά mattel τότε δεν της ζητουσε και τα ρέστα...γιατι να αναλωθεί σε πρωτότυπες ιδέες..!!(επιχειρηματικά σκεπτόμενη δυστυχως,...)

Φυσικά και το μέλλον (δηλαδή η τωρινή εποχή) δίνει την ανάλογη αξία πλέον ,σε κάθε κίνηση της Ελ Γρεκο τότε..!! Τωρα πια ξεχωριζουμε την διαφορά στην ποιότητα αλλά και στην αυθεντικότητα των ρούχων της πρώτης σειρας...με τις αντιγραφες στην σειρά ΣΤΑΡ(που όμως συνεχιζε να διατηρει καλή ποιότητα στο ράψιμο και στα υφάσματα) και με μεγάλη θλίψη βλέπουμε πως προσπαθησε να εξοικονομησει χρηματα στην πορεία, με τα μέτρια ρούχα έως και κουρελορουχα μπορω να πω, στα υπόλοιπα χρόνια απο το 86 και μετά, που στερουνταν σε φαντασια,αυθεντικότητα, ποιότητα, μέχρι και σε...ύφασμα..!! :(

Μια ερώτηση που νομίζω ποτέ δεν έχουμε αναρωτηθει.!! Στην σειρά Ρόλερ, τα ρούχα ήταν αποκλειστικα αυτης της σειράς ή ήταν διάφορα ρούχα απο άλλες περιοδους που απλά έβαζαν και το ρολερ μέσα και το έκαναν "σειρά ΡΟΛΕΡ"..!!? Κι όπως θυμάμαι, η σειρά ΡΟΛΕΡ(1985) με την σειρα ΣΤΑΡ(1984) απείχαν μολις ενα χρονο..!!

Πάντως με αυτες τις ρολερ που εχω δει μεχρι τωρα στα κουτιά τους, μου φαινεται οτι τα ρουχα ηταν αποκλειστικα για την σειρά ΡΟΛΕΡ,διότι δεν τα έχω δει σε καμία άλλη σειρά(στα πρώτα ή τα Σταρ)..!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
makisimo συμφωνώ πως εμείς βλέπουμε αλλιώς τη bibi-bo και τα ρούχα της από ότι ένα παιδί της εποχής εκείνης. Πάντως έχω δει ρούχα καλοραμένα ακόμη και από τη σειρά Παραμυθένια ομορφιά αν και θα συμφωνήσω ότι τελευταία κυριάρχησαν τα πρόχειρα ρούχα.

Θυμάμαι το πέτσινο παντελόνι και σακάκι της ρόλερ και σε κανονική bibi-bo Α΄περιόδου. Έχω αμφιβολίες και για τις νύχτες της ανατολής. Νομίζω ότι και αυτό το φορούσε και κανονική bibi-bo Α΄περιόδου. Τη ροζ φόρμα πάντως που φορούσε η bibi-bo ρόλερ δε θυμάμαι να τη φορούσε καμία άλλη.
 
Makisimo, Amalia34 και EL GRECO, σας ευχαριστώ πολύ πολύ για τα καλά σας λόγια! :) Οι φωτογραφίες αυτές ήταν μια προσπάθεια αρκετών μηνών, γιατί η ζωή και η καθημερινότητα καμιά φορά επιβάλλουν αργούς ρυθμούς σε τέτοιες ενασχολήσεις.. Ευχαριστώ και την Αναστασία μας, η οποία κάθισε και έφτιαξε από την αρχή το σάιτ, μιας και έχει αλλάξει γενικά το στήσιμο και η ταξινόμηση.

Συμφωνώ με αυτό που λέτε ότι τα ρούχα πρώτης περιόδου είναι τα πιο αγαπημένα. Εκτός ότι για μένα κουβαλάνε τις περισσότερες αναμνήσεις, είναι φτιαγμένα με περισσότερο μεράκι. Δεν θα ξεχάσω την υπερπαραγωγή ρούχο σαλούν, που θα μπορούσε πολύ άνετα να αποτελείται από λιγότερα κομμάτια! Εκεί η el greco ξεπέρασε και την pedigree, καθώς παρόμοια ρούχα τα συναντάμε και στη sindy. Βέβαια, η el greco πρωτοπορεί, γιατί χρονικά τα ρούχα της sindy ακολουθούν. Πάντως, θυμάμαι ότι σαν παιδί θαμπώθηκα κι εγώ από τη σειρά σταρ, αφού έφτασα στο σημείο να θυσιάσω το τόσο μοναδικό σκάρλετ για το φόρεμα της σταρ! Σήμερα βέβαια το μετανιώνω... Ας είναι καλά το σουφλεδάκι μας που μου το έφτιαξε ίδιο και καλύτερο και το έχω και το καμαρώνω!!!

Και το ΧΟΛΙΝΤΑΙΥΣ, αφιερωμένο στον μακίσιμο!

attachment.php


Κάμπια μου, μπορούμε να την περάσουμε τη φωτό αυτή στον ΒΙΒΙ ΒΟ κατάλογο? Ευχαριστούμε!
 
mytinyworld πολύ όμορφο το σύνολο ΧΟΛΙΝΤΑΙΥΣ! Να το χαίρεσαι.

Σίγουρα αυτή η κούκλα σημαίνει πολλά για τον καθένα γιατί ξυπνά παιδικές αναμνήσεις.
 
παιδια να ρωτησω μηπως ξερει κανεις αν ειναι φορεματα τις bibibo αυτα τα 2,ας μου απαντησει καπιος που γνωριζει
 
makisvertis καλησπέρα. Δεν έχω ξαναδεί αυτά τα δύο όμορφα φορέματα και δεν πιστεύω ότι είναι της bibi-bo. Όσα ρούχα της bibi-bo δεν είναι σε καταλόγους, σε φωτογραφίες κουτιών,ντουλάπας και γενικά σε φυλλάδια της bibi-bo τα αναγνωρίζουμε από το κούμπωμα που έχουν. Ελπίζω να σε βοήθησα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
mytinyworld ειναι τελεια η ιστοσελιδα που εχεις!!!!!!!!μου αρεσε πολυ το σκηνικο με τον Τζον Τζον που ψηνει κοτοπουλο (προηγουμενως βεβαια ειχε ψησει μπριζολακια) ενω η bibi bo καθεται στην ξαπλωστρα κι απολαμβανει το χυμο της :)
 
Katerinak σ'ευχαριστώ πάρα πολύ! :)

Κοτόπουλο ψητό για την bibi-bo μας που προσέχει τη σιλουέτα της! ;) Τα μπριζολάκια είναι του Τζον Τζον! :p
 
Mytiny μου, να έλεγα ότι μιλάτε για την αποστεωμένη μπάρμπι...να το καταλάβω για το ψητό κοτόπουλο..!!! Η bibi-bo όμω ήταν και λίγο μπουλούκα..!! Τα τρωγε κι αυτη τα κοψίδια της..!! Πάλι ο Τζον Τζον θα την πληρώσει? :rant:
 
Χι χι χι έχει δίκιο ο μακίσιμος παιδιά, αλλά τι να κάνουμε κάποιος πρέπει να πληρώσει τη νύφη....ας είναι ο Τζον Τζον :banghead:
 
makisimos είπε:
Η bibi-bo όμω ήταν και λίγο μπουλούκα..!! Τα τρωγε κι αυτη τα κοψίδια της..!! Πάλι ο Τζον Τζον θα την πληρώσει? :rant:
Ok, εντάξει, το ομολογώ.... Μαζί τα φάγαμε! :p

Και μετά ο τζον τζον πήγε Μύκονο φορώντας τη χαβανέζικη φούστα για καπέλο! :cool:
 
Ti έχει τραβήξει αυτος ο κακόμοιρος ο Tzon-Tzon απο την Μυτινυ..!! Αυτη η φωτογραφία με την φούστα που εγινε καπέλο στον Τζον Τζον εχει καταγραφει στα χρονικά κια πολύ γελάω όταν την θυμάμαι..!!! :bow: :bow:
 
Αγαπημένη μου mytiny να χαίρεσαι το πανέμορφο συνολάκι ΧΟΛΙΝΤΑΙΥΣ!!!!! Ο καινούριος χρόνος σου έφερε γούρι!! Εύχομαι να ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες ανακαλύψεις!!! Δε χορταίνω να το βλέπω!!! Με γεια σου και πάλι!!!

:bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: Το site σου δεν υπάρχει!!! Συγχαρητήρια για τις πανέμορφες φωτό και φυσικά στο Αναστασάκι μας για την εξαιρετική δουλειά!!!!!! Δεν το ευχαριστήθηκα όσο ήθελα αλλά θα ξαναεπιστρέψω παραυτα!!! Με έπιασε μια λιγουρίτσα με τα κρεατικά η αλήθεια είναι και είναι και Καθαρά Δευτέρα... ντροπή μου!!!
 
makisvertis ελπίζω οι παρακάτω φωτογραφίες του νυφικού να σε κατατοπίσουν πως μπαίνει το πέπλο του νυφικού.

attachment.php


attachment.php
attachment.php
 
σευχαριστω παρα πολυ ελ greco με κατατοπισες ,το δικο μου νυφικο ειναι ολοιδιο εκτως απο το λαιμο εσενα εχει γωνια στο λαιμο αλλα εμενα ειναι κυκλικο θα βαλω φωτο
 
τι ομορφες και γλυκιες νυφουλες ειναι αυτες οι bibi bo :)

:thanx2: :thanx2: :thanx2: :thanx2: να τις χαιρεσαι EL GRECO!!!
 
katerinak σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Οι φωτογραφίες μπήκαν για να δει ο φίλος makisvertis πως φοριέται το πέπλο στο νυφικό.

makisvertis να σαι καλά.
 
Πίσω
Μπλουζα