katerinak στην περίπτωση του Φωτοπουλου ήταν μια πολύ πετυχημένη χαριτωμένη σκηνή σε μορφή αστείου, για αυτο και ο διαλογος "καπου τον εχω ξαναδει". Δεν το είχα προσέξει. Μπράβο που το είδες!!katerinak είπε:hannele μου φαινεται οτι εχεις δικιο,πρεπει να ειναι η Αλικη που κανει ΚΑΜΕΟ εμφανιση στην ταινια που πρωταγωνιστειΤο παραξενο βεβαια ειναι γιατι δε φαινεται εστω και λιγο το προσωπο της..
Κατι αντιστοιχο ήταν και στο Αλικη Δικτατωρ με τον Παπαμιχαήλ όπου η Αλίκη λεει "ποιος ειναι? σαν γνωστός μου φανηκε"...
Στο "Αχ αυτή η γυναικα μου" νομίζω πως αν φαινόταν το προσωπό της δεν θα ταίριαζε στο σενάριο γιατί την ώρα που ο Χαρίλαος βρισκόταν στο φαρμακείο, εκείνη ως Νίνα ήταν στο σπίτι της και άλλαζε ρούχα για να υποδυθεί την υπηρέτρια.
Είχε προηγηθεί η σκηνή που ο Παπαμιχαήλ της ανακοινωνεί ότι αυτός που έβρισε στο ταξί ήταν ο διευθυντής του και με την ευκαιρία της ολιγόλεπτης απουσίας του (που πετάχτηκε στο φαρμακειο να παρει τα χαπια του να ξεφουντωσει απο τον καυγά) θα μεταμφιεζόταν σε υπηρετρια για να μην την αναγνωρίσει.
Αν έδειχναν το πρόσωπο της, η Νίνα υποτιθεται ήταν στο σπιτι, ξαφνικά να βρεθεί "το πρόσωπό της" και στο φαρμακειο θα ήταν καπως...λες και διακτινίστηκε...
Εμένα η απορία μου παλι είναι, αν όντως ήταν η Αλίκη η κοπέλα στο φαρμακειο, πως και δεν επελεξαν μια άλλη να κανει το cameo....
Εδω ο Δ.Παπαμιχαήλ με την Α.Βουγιουκλάκη ήταν πλεον επίσημα ζευγάρι. Επειδη η ταινία βγηκε στους κινηματογραφους το 1965, πιθανον οταν γυρίστηκε η εν λόγω σκηνή με το cameo Αλίκης & Θανάση να ήταν ήδη παντρεμένοι (παντρευτηκαν Ιανουαριο '65). Οπότε έκανε ενα cameo στην ταινία του αγαπημένου της :flower: .katerinak είπε:Προσθετω δυο εμφανισεις που εγιναν στην ταινια "Περαστε την πρωτη του μηνος"
Θανασης Βεγγος (εχει και μια ατακα)
Αλικη Βουγιουκλακη (πολυ γρηγορο περασμα μπροστα απ το φακο)
Αυτο το έργο το είχε παίξει και η ιδια, στο θέατρο όμως, με συμπρωταγωνιστή τον Πάντζα. Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω την εξαίρετη Αννα Φόνσου, την οποία εκτιμώ παρα πολυ, φαντάζεστε τι ωραιο που θα ήταν να βλεπαμε την ταινία με Αλίκη-Δημήτρη???? #)