Juanita,τι υπεροχη φωτο της Καντυ με τον Αντονυ μου!!! Μου επιτρεπεις να τη χρησιμοποιησω ή την εχεις για υπογραφη;Juanita είπε:Ευτυχώς που δεν είχαν αλλάξει τα ονόματα και των λοιπών ηρώων...
Φαντάζεστε να έλεγαν την Κάντυ πχ Μανουέλα και να μην μπαίναμε
στον κόπο να δούμε τη συνέχεια;;;;
Φιρφιρούλα μου κάν' την ό,τι θέλεις:animrolleyes:firfiroula είπε:Juanita,τι υπεροχη φωτο της Καντυ με τον Αντονυ μου!!! Μου επιτρεπεις να τη χρησιμοποιησω ή την εχεις για υπογραφη;
Ας πρόσεχε Domniki μου!Turrican είπε:Ευχάριστα νέα! Η θυσία του ευγενικού Εκτορα δεν θα πάει τουλάχιστον χαμένη!
Domniki είπε:Aρχιζω να βλεπω το φως στο βαθος του τουνελ του candy-candy project και δεν ειναι το τρενο που ερχεται απο την αντιθετη κατευθυνση!
Σημερα ο saulot καταφερε να διαβασει με επιτυχια τα "χτυπημενα" dvd μας, που περιεχουν τα επεισοδια που μας λειπουν!
Σε λιγο καιρο (ελπιζω) ενας ηρωας του τρωικου πολεμου θα μας βοηθησει με μια εξτρα ψηφιοποιηση επεισοδιων για καλυτερη ποιοτητα. Αν και ποτε δεν υποστηριξα τους Αχαιους (ιμπεριαλιστες του κερατα που εγιναν αιτια να σκοτωθει ο αγαπημενος μου ηρωας Εκτορας), ισως κανω μια εξαιρεση για τον συγκεκριμενο.
Θα σας κρατω ενημερους/ες
@nessie, Eις οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί Πατρίςnessie είπε:Ο αγαπημένος σου ήρωας σκότωσε τον Πάτροκλο και στεναχώρησε τον Αχιλλέα... (δικός μου αγαπημένος ήρωας!)
Eις οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί Πάτρης
Mπράβο ρε τσακάλια..!Domniki είπε:Aρχιζω να βλεπω το φως στο βαθος του τουνελ του candy-candy project και δεν ειναι το τρενο που ερχεται απο την αντιθετη κατευθυνση!
Σημερα ο saulot καταφερε να διαβασει με επιτυχια τα "χτυπημενα" dvd μας, που περιεχουν τα επεισοδια που μας λειπουν!
Σε λιγο καιρο (ελπιζω) ενας ηρωας του τρωικου πολεμου θα μας βοηθησει με μια εξτρα ψηφιοποιηση επεισοδιων για καλυτερη ποιοτητα. Αν και ποτε δεν υποστηριξα τους Αχαιους (ιμπεριαλιστες του κερατα που εγιναν αιτια να σκοτωθει ο αγαπημενος μου ηρωας Εκτορας), ισως κανω μια εξαιρεση για τον συγκεκριμενο.
Θα σας κρατω ενημερους/ες
"Eις οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάρτης..."nessie είπε:
Τι άλλο μπορεί να απαντήσει κανείς σ' αυτό;
Οχι, Nessie, καμια σχεση! Εχουνε βεβαια και τις δυσκολες στιγμες τους οι ηρωιδες τους, η Ανν και η Τζουντυ, αλλα δεν φτανουνε το σαδομαζοχισμο της Μιζουκι!nessie είπε:@ Arwyn-t: Πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες!
( Να υποθέσω ότι οι δυο συγγραφείς που αναφέρεις, δεν είναι αιμοβόρες- σε αντίθεση με την ακατανόμαστη )
Η λεξη "ατοπο" δεν χαρακτηριζει σωστα τη "γευση" ολων των Anime αυτου του "τροπου".Απο αποψη ατμοσφαιρας και κουλτουρας, η Καντυ-Καντυ ειναι άτοπη, ειναι Αμερικανοί/δυτικοί ηρωες με Γιαπωνεζικη μιζερια!
Δεν ειναι δωρεαν τα βιβλια του Project Gutenberg. Ειναι Ελευθερα. Free as in Freedom.Για οποιον ενδιαφερεται να διαβασει μια αλλη "Καντυ" ή μαλλον την πρωτοτυπη Καντυ, το βιβλιο διατιθεται δωρεαν για κατεβασμα απο το Project Gutenberg εδω
Πώς θα χαρακτηριζες δηλαδη εσυ σωστότερα ενα ανιμε που διαδραματιζεται υποτιθεται στις Ηνωμενες Πολιτειες και την Αγγλια το 1904-1915 με δυτικους χαρακτηρες, αλλα στην ουσια ειναι γεματο αναχρονισμους και γιαπωνεζικα στοιχεια; Δε λεω οτι ειναι κακο ούτε αγευστο, απλα κατ' εμε εκτος πραγματικου τοπου και χρονου, ενας αχταρμας. Βαζουνε τη δικη τους δεκαετια '70 μαζι με την '10 (για την οποια βεβαια δεν γνωριζουνε ιστορικα τιποτα, και ιδιως την κατασταση στην Αμερικη...) μαζι με υποκλισεις Γιαπωνεζικες και κλαμα και οδυρμο. Για να μην αναφερθω στις τζιν σαλοπετες, τα πολυχρωμα συνολακια και τα παντελονια καμπανες εν ετη 1914, πολυ το ψειριζω.... :silly:telamonas.stokos είπε:Η λεξη "ατοπο" δεν χαρακτηριζει σωστα τη "γευση" ολων των Anime αυτου του "τροπου".
Απο το Project Gutenberg: "Project Gutenberg ebooks are free of charge and free as in freedom." Αρα και οι δυο εχουμε δικιο.Δεν ειναι δωρεαν τα βιβλια του Project Gutenberg. Ειναι Ελευθερα. Free as in Freedom.
Θα το χαρακτηριζα οπως ακριβως το βλεπω - μια πολυ καλη Ιαπωνικη παραγωγη καρτουν με εντονη ψυχολογικη φορτιση χαρακτηρων και καταστασεων. Δεν ζητηθηκε απο κανεναν να αναλυσει το αν τα ριγε παντελονια ηταν οντως στη μοδα την εποχη που αναφερεται η σειρα ουτε κρινει κανεις ετσι ενα anime. Με την ιδια λογικη το Gatchaman ειναι απλα αισχρο - αλλα δεν νομιζω οτι αξιζει να κρινουμε ετσι τετοιες παραγωγες - δεν φτιαχτηκαν για να εμπλουτισουν τις γνωσεις μας με κριτηρια τοπολογικα ή λαογραφικα.Πώς θα χαρακτηριζες δηλαδη εσυ σωστότερα ενα ανιμε που διαδραματιζεται υποτιθεται στις Ηνωμενες Πολιτειες και την Αγγλια το 1904-1915 με δυτικους χαρακτηρες, αλλα στην ουσια ειναι γεματο αναχρονισμους και γιαπωνεζικα στοιχεια; Δε λεω οτι ειναι κακο ούτε αγευστο, απλα κατ' εμε εκτος πραγματικου τοπου και χρονου, ενας αχταρμας.
Κάθε anime εμπεριέχει στοιχεία της εποχής στην οποία γυρίζεται ίσως για λόγους τηλεθέασης.Arwyn-t είπε:Πώς θα χαρακτηριζες δηλαδη εσυ σωστότερα ενα ανιμε που διαδραματιζεται υποτιθεται στις Ηνωμενες Πολιτειες και την Αγγλια το 1904-1915 με δυτικους χαρακτηρες, αλλα στην ουσια ειναι γεματο αναχρονισμους και γιαπωνεζικα στοιχεια; Δε λεω οτι ειναι κακο ούτε αγευστο, απλα κατ' εμε εκτος πραγματικου τοπου και χρονου, ενας αχταρμας. Βαζουνε τη δικη τους δεκαετια '70 μαζι με την '10 (για την οποια βεβαια δεν γνωριζουνε ιστορικα τιποτα, και ιδιως την κατασταση στην Αμερικη...) μαζι με υποκλισεις Γιαπωνεζικες και κλαμα και οδυρμο. Για να μην αναφερθω στις τζιν σαλοπετες, τα πολυχρωμα συνολακια και τα παντελονια καμπανες εν ετη 1914, πολυ το ψειριζω.... :silly:
Ναι, οι Γιαπωνεζοι ειναι μανουλες στα ανιμε. Αλλα, αμα τους κρινουμε με ρεαλιστικα κριτηρια, η Καντυ-Καντυ τουλαχιστον δεν ειναι για να την παιρνουμε στα σοβαρα οσον αφορα υφος και στοιχεια εποχης και ψυχολογια ηρωων, ειναι ενα παιδικο να περναει η ωρα ευχαριστα. Αμα θελουμε να απολαυσουμε πραγματικη δυτικη σειρα εποχης, καλυτερα να κατσουμε να δουμε την υπεροχη "Αnne of Green Gables" (υπαρχει στο youtube).
:devil: