Commodore 64

Τι μαθαινει κανεις ,ακου υπηρχε emulator του spectrum στον commodore. :biglaugh: :tickle: :rofl:
 
Μάλλον θα είναι το Spectrum 48 που λέει εδώ ,έτσι;
 
keeper7k είπε:
Εμένα γιατί δεν μου κάνει καμμία εντύπωση;; :tease: :biglaugh:
Αν εβγαινε emulator του 360 στο PS3 θα σου εκανε εντυπωση;

Κατι παρομοιο εγινε. :D
 
Αν εβγαινε emulator του 360 στο PS3 θα σου εκανε εντυπωση;Κατι παρομοιο εγινε.
Και όμως συμφέρει... Με ένα σπάρο(ή μηχάνημα) ,δυο τρυγόνια!!
 
AARDVARK είπε:
Τι μαθαινει κανεις ,ακου υπηρχε emulator του spectrum στον commodore. :biglaugh: :tickle: :rofl:
Δεν μπορω παιδια θα το ξαναβαλω.

Πεθανα. :D

Υποκλυθειτε μπροστα στην δυναμη του Commodore.
 
Μόνο τη basic εξομοιώνει, μην φαντάζεστε να φορτώνει παιχνίδια.

Και ο spectrum θα μπορούσε άνετα να κάνει το ίδιο για τη basic του C64 αλλά δεν υπάρχει λόγος αφού είναι για τα μπάζα.
 
AARDVARK είπε:
Αν εβγαινε emulator του 360 στο PS3 θα σου εκανε εντυπωση;
Μέχρι ώρας το 360 έχει emulation για το PS3. To XBOXάκι βγάζει τόση ζέστη απο το πίσω μέρος, που μετα απο 5 ώρες παιχνιδιού μπορείς να ψήσεις μπριζόλα. Άρα εξομοιώνει την τοστιέρα (PS3) μια χαρά :biglaugh: :biglaugh:

gtsamour είπε:
Μόνο τη basic εξομοιώνει, μην φαντάζεστε να φορτώνει παιχνίδια.
Καλά και ποίος θα ήθελε να φορτώσει παιχνίδια με ενάμιση χρώμα στον Κομμοντοράκο :p :p :p
 
gtsamour είπε:
Από προσωπική εμπειρία με τον C64, φορτώνοντας παιχνίδια με το MMC64, απόοοολα όσα είδα (και είδα παρα πολλά) , μαλλον περισσότερο σε atari2600 φέρνει ο C64 παρά οτιδήποτε κοντά σε Amiga.Τώρα που το jagging δεν ήταν έντονο δεν μπορώ να καταλάβω, θα ήταν φαίνεται το ένα παιχνίδι που δεν θα φόρτωσα.
C64 αναλυση:160×200 (η χαμηλα που χρησιμοποιηθηκε στο 99% των παιχνιδιων)

Atari2600 αναλυση:160X192
 
Wally είπε:
C64 αναλυση:160×200 (η χαμηλα που χρησιμοποιηθηκε στο 99% των παιχνιδιων)Atari2600 αναλυση:160X192
Για να αναγάγουμε τα λεγόμενα του φίλτατου συνάδελφου σε σημερινά δεδομένα :

Halo 3: 640p

Virtua Tennis : 1080p

Άρα το Virtua Tennis έχει καλύτερα γραφικά. Καλά τα λέω; :p
 
Ειχατε δεν ειχατε παλι πολεμο ανοιξατε αγαπητοι spectrum fans. Μα καλα δεν εχετε με τι αλλο να ασχολειθειτε; :biglaugh:
 
Μην τους κοβεις πανω στο καλυτερο βρε telonio οι ρετρο-μαχες εχουν την πλακα τους ξυπνανε αναμνησεις και μαθαινεις πραγματα απο το παρελθον καμμια σχεση με τους σημερινους νεους και τα ps3 vs 360 τοπικ τους.

Ας πουμε σαν παιδι εγω εχω την απορια τι ειναι ο blitter τι κανει το midi που ειχε ο atari ( :D ) η γιατι και απο που ως που ο commodore εξομοιωνει τον spectrum. :rofl:
 
gtsamour είπε:
Ξεχνάς και το nikodr....
Αν και παλιό post ωφείλω να μιλήσω για μένα.Την εποχή που όλοι οι users είχαν Spectrum,Amstrad,Commodore 64,Amiga,Atari St,Pc .Εγώ είχα MSX2 philips.Ημουν τυχερός γιατί ποτέ δεν έμαθα τι θα πει κασσέτα και όλα τα games τρέχαν απο δισκέττες 3,5 ιντσών οπότε σε λίγα δευτερόλεπτα φορτώναν αμέσως.Γενικά τα ιαπωνέζικα msx είχαν καταπληκτικά παιχνίδια σε γραφικά (ειδικά της konami ήταν το κάτι άλλο,κάθε άλλο παρά 8bit θυμίζανε).

Τα χρόνια περάσαν και πέρυσι αποφάσισα να αποκτήσω sinclair για να ασχοληθώ με προγραμματισμό σε z80 (είχα αρχίσει να μαθαίνω σε msx).

Τσίμπησα από ebay 3 spectrum.Tον 128+ τοστιέρα που παρολίγο να τον κάψω και ο Gtsamour o "θεός" τον νεκρανέστησε (να'σαι καλά φίλε!).Εναν spectrum +3,και έναν spectrum +2.Θα μου πείτε γιατί τους πήρες και πήρες 3?χεχεχε.

Μετά χτύπησα και έναν msx2 nms8280 philips με 4mbyte expansion,του φόρτωσα και symbos και παίζει multitasking pacman και ανοίγει και εφαρμογή html browser hahahaha.Ο Msx philips NMS 8280 ήταν μηχάνημα με genlocking δυνατότητες για studio,και έκανε screen capture και επεξεργασία εικονών και έξοδο και είσοδο για video,και ήχο.Κάτι απίστευτο για την εποχή του (όπως και το γεγονός ότι τα msx2 από το 1986 είχαν 256 χρώματα στην screen 8,και εκεί που ο amstrad και ο comodore είχαν μόνο 16 χρώματα,ο msx2 έβγαζε 256 από παλλέτα 512!)

Τώρα μου την έχει δώσει και θέλω να αποκτήσω όλα τα παχνίδια της konami σε original cartridge-rom με κουτιά και manual για msx.Έχω μαζέψει νομίζω γύρω στα 30 και μου λείπουν άλλα 35-40.

Α επίσης είμαι κάτοχος και amiga 1200 με 68040 apollo 16 mbyte ram,cd rom και σκληρό.και έχω εκατοντάδες δισκέττες για amiga,και πάρα πολλά cd amiga.

Γενικά για μένα η retro εποχή του 80-90 ήταν η καλύτερη...

Θέλω να αγοράσω επίσης ένα panasonic msx turbo-r που ήταν το τελευταίο μοντέλο msx,που είχε z80 μέσα αλλά και τον r800 που ήταν σαν τον z80 sta 28 mhz και είχε και 32bit support καθώς και το chipaki video yamaha vdp 9958 που έβγαζε υψηλές αναλύσεις και 19000+ χρώματα!

Αλλά σε αντίθεση με το επετειακό τεύχος pixel που λέει ότι στο ebay o turbo-r κάνει 50 ευρώ,στην πραγματικότητα κάνει 350 ευρώ και πάνω (αλλά ίσως είναι ο πιο δυνατός 8bit computer)
 
αλλά ίσως είναι ο πιο δυνατός 8bit computer
ετσι πιστευω και εγω....ο turbo-r ειναι το δυνατοτερο αλλα και ενα απο τα ομορφοτερα 8bit-α.

panasonic_a1gt.jpg


Tωρα για τα παιχνιδια του MSX1 δεν εχω και τις καλυτερες εντυπωσεις.

Τα αντιστοιχα του MSX2 ειναι καλυτερα αλλα εχω πολυ συχνα προβλημα να τα ξεκινησω! (με emulators...δεν διαθετω MSX δυστυχως)
 
Παιδιά..εδώ είναι thread αποκλειστικά για Commodore 64 και μόνο!!
 
Nαι συμφωνω για τα off αλλα και λιγο λασκα με σκοπο να επανερθει on μετα απο λιγο δεν ειναι ασχημο ασε που διαβαζαμε τουλαχιστον ενδιαφεροντα πραγματα και οχι κουκουρουκου οπως πολλες φορες.

Και το δυνατοτερο 8bit ειναι αυτο. :D

amstrad-6128+
 
και μετα ξυπνησες... :D
 
ΠΑΝΤΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΩ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΓΙΑΤΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ (ΚΥΡΙΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ) ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ,ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΡΕΤΡΟ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ (AMIGA,SPECTRUM,AMSTRAD,COMMODORE) ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΣΥΛΛΕΚΤΗΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΟΧΙ ΤΣΑΜΠΑ ΠΑΝΤΩΣ ΒΛΕΠΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΙΑ ΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΓΡΑΨΩ,ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΚΤΗΣΩ ΣΤΟ FLEAMARKET,KAI ΣΤΟ EBAY.

ΦΙΛΙΚΑ ΓΑΒΡΙΗΛ
 
Wally είπε:
ετσι πιστευω και εγω....ο turbo-r ειναι το δυνατοτερο αλλα και ενα απο τα ομορφοτερα 8bit-α.
panasonic_a1gt.jpg


Tωρα για τα παιχνιδια του MSX1 δεν εχω και τις καλυτερες εντυπωσεις.

Τα αντιστοιχα του MSX2 ειναι καλυτερα αλλα εχω πολυ συχνα προβλημα να τα ξεκινησω! (με emulators...δεν διαθετω MSX δυστυχως)
Επειδή με τα msx έχω μια τρέλα ότι απορία έχεις,ρώτα εμένα.Ξέρω τα πάντα και θα ήθελα να βοηθήσω σε ότι πρόβλημα υπάρχει :)
 
Πίσω
Μπλουζα