gtsamour είπε:
Αν και παλιό post ωφείλω να μιλήσω για μένα.Την εποχή που όλοι οι users είχαν Spectrum,Amstrad,Commodore 64,Amiga,Atari St,Pc .Εγώ είχα MSX2 philips.Ημουν τυχερός γιατί ποτέ δεν έμαθα τι θα πει κασσέτα και όλα τα games τρέχαν απο δισκέττες 3,5 ιντσών οπότε σε λίγα δευτερόλεπτα φορτώναν αμέσως.Γενικά τα ιαπωνέζικα msx είχαν καταπληκτικά παιχνίδια σε γραφικά (ειδικά της konami ήταν το κάτι άλλο,κάθε άλλο παρά 8bit θυμίζανε).
Τα χρόνια περάσαν και πέρυσι αποφάσισα να αποκτήσω sinclair για να ασχοληθώ με προγραμματισμό σε z80 (είχα αρχίσει να μαθαίνω σε msx).
Τσίμπησα από ebay 3 spectrum.Tον 128+ τοστιέρα που παρολίγο να τον κάψω και ο Gtsamour o "θεός" τον νεκρανέστησε (να'σαι καλά φίλε!).Εναν spectrum +3,και έναν spectrum +2.Θα μου πείτε γιατί τους πήρες και πήρες 3?χεχεχε.
Μετά χτύπησα και έναν msx2 nms8280 philips με 4mbyte expansion,του φόρτωσα και symbos και παίζει multitasking pacman και ανοίγει και εφαρμογή html browser hahahaha.Ο Msx philips NMS 8280 ήταν μηχάνημα με genlocking δυνατότητες για studio,και έκανε screen capture και επεξεργασία εικονών και έξοδο και είσοδο για video,και ήχο.Κάτι απίστευτο για την εποχή του (όπως και το γεγονός ότι τα msx2 από το 1986 είχαν 256 χρώματα στην screen 8,και εκεί που ο amstrad και ο comodore είχαν μόνο 16 χρώματα,ο msx2 έβγαζε 256 από παλλέτα 512!)
Τώρα μου την έχει δώσει και θέλω να αποκτήσω όλα τα παχνίδια της konami σε original cartridge-rom με κουτιά και manual για msx.Έχω μαζέψει νομίζω γύρω στα 30 και μου λείπουν άλλα 35-40.
Α επίσης είμαι κάτοχος και amiga 1200 με 68040 apollo 16 mbyte ram,cd rom και σκληρό.και έχω εκατοντάδες δισκέττες για amiga,και πάρα πολλά cd amiga.
Γενικά για μένα η retro εποχή του 80-90 ήταν η καλύτερη...
Θέλω να αγοράσω επίσης ένα panasonic msx turbo-r που ήταν το τελευταίο μοντέλο msx,που είχε z80 μέσα αλλά και τον r800 που ήταν σαν τον z80 sta 28 mhz και είχε και 32bit support καθώς και το chipaki video yamaha vdp 9958 που έβγαζε υψηλές αναλύσεις και 19000+ χρώματα!
Αλλά σε αντίθεση με το επετειακό τεύχος pixel που λέει ότι στο ebay o turbo-r κάνει 50 ευρώ,στην πραγματικότητα κάνει 350 ευρώ και πάνω (αλλά ίσως είναι ο πιο δυνατός 8bit computer)