Γεγονός είναι πως η Crytek εγραψε στα παλία της τα παπούτσια τα PC. Η εντύπωση μου είναι οτι είναι ενα καλό FPS κονσόλας, και ένα μέτριο FPS για PC.
Μεγαλύτερο παράπονο για εμένα αποτελεί η μπερδεμένη και χαζη ιστορία του παιχνιδιού. Συν οτι κάνανε το μεγάλο λάθος για εμένα να αντικαταστησουν τον ήρωα απο το πρώτο παιχνίδι με ένα βουβό πρωταγωνιστη. Κόβει πολύ απο το σενάριο αυτό... Οσο και να ακούγεται περίεργο σε μερικούς υπάρχουν πολλοί ( μεταξύ τους και εγώ ) που το σενάριο του Crysis 1 τους άρεσε. Γενικά η αισθηση predator σε συνδιασμό με τη απειλή των εξωγηίνων που περίμεναν σιγα-σιγα να ξυπνήσουν ήταν πάρα πολύ καλή, απο τις καλύτερες ατμόσφαιρες σε FPS για εμένα ποτέ.
Η βουβαμάρα του πρωταγωνιστή στο Half life είναι κάτι που έχει γίνει χαρακτηριστικό της σειράς και για αυτό στα Half Life "δουλεύει". Κανένας δε περιμένει τον Freeman να πεί ποτέ μια λέξη. Εδώ όμως, σκωτώνει το παιχνίδι.
Το gameplay επίσης αν και δεν είναι εντελώς χάλια, και έχει τις καλές του στιγμές, υποφέρει πολύ απο τη βλακώδη A.I και τη σπαστική nanosuit 2 που επιμένει να σου λέει και δείχνει τα πάντα ( η τουλάχιστων σπαστική φάνηκε σε εμένα )
Επίσης ( και εξετίας πάλι των xbox-ps3 ) κατάφεραν να έχει χειρότερα γραφικά απο το προκάτοχο του.... Σίγουρα βέβαια θα πεί κάποιος, για να παίξεις το Crysis 1 με "φωτορεαλιστικά" γραφικά - πράγμα που είναι εφικτό μέσω πολλών mod που έχουν κυκλοφορήσει- θέλεις PC τέρας. Το κακό είναι οτι εγώ βλέπω να έχει χειρότερα γραφικά ακόμη και χωρίς τα mod. Απλά ρίχτε μια ματιά στα textures και συγκρίνετε τη διαφορά. Εγω νομίζω οτι πρέπει να είναι τουλάχιστων στη μισή ανάλυση. Συν οτι τα απίστευτα physics του 1ου παιχνιδιού απουσιάζουν σχεδών πλήρως...
Αυτα...