Crysis 2 [Official thread]

Μέτριο προς καλό το Crysis 2, το πρώτο μίσο είναι πραγματικό χασμούρισμα, μετά κάπως φτιάχνει, αλλά όλο αυτό το μπέρδεμα με το σενάριο είναι too much. Πείτε βρε παιδιά ότι απλά έρχονται εξωγήινοι και ήρθε η ώρα να τους ξεπαστρέψουμε για να τελειώνουμε. Σε αντίθεση με το Crysis 1 και Warhead, το παιχνίδι δεν είναι τόσο ανοιχτό, για μερικούς ίσως είναι καλύτερα έτσι, για μερικούς άλλους όχι και τόσο. Τα γραφικά τα έβαλα στα Medium με σύστημα Core2Duo 6550 2.33GHz, 4GB RAM και 4850 512mb, και είχα σχεδόν σταθερά 30 καρέ, ενώ σε κλειστούς χώρους χτύπαγε 60αρια για την πλάκα του και βέβαια έδειχνε φανταστικό ακόμα και έτσι. Αυτά τα ολίγα :p
 
Παρ' ολ' αυτά,το παιχνίδι και πάλι σαρώνει..!
 
Γεγονός είναι πως η Crytek εγραψε στα παλία της τα παπούτσια τα PC. Η εντύπωση μου είναι οτι είναι ενα καλό FPS κονσόλας, και ένα μέτριο FPS για PC.

Μεγαλύτερο παράπονο για εμένα αποτελεί η μπερδεμένη και χαζη ιστορία του παιχνιδιού. Συν οτι κάνανε το μεγάλο λάθος για εμένα να αντικαταστησουν τον ήρωα απο το πρώτο παιχνίδι με ένα βουβό πρωταγωνιστη. Κόβει πολύ απο το σενάριο αυτό... Οσο και να ακούγεται περίεργο σε μερικούς υπάρχουν πολλοί ( μεταξύ τους και εγώ ) που το σενάριο του Crysis 1 τους άρεσε. Γενικά η αισθηση predator σε συνδιασμό με τη απειλή των εξωγηίνων που περίμεναν σιγα-σιγα να ξυπνήσουν ήταν πάρα πολύ καλή, απο τις καλύτερες ατμόσφαιρες σε FPS για εμένα ποτέ.

Η βουβαμάρα του πρωταγωνιστή στο Half life είναι κάτι που έχει γίνει χαρακτηριστικό της σειράς και για αυτό στα Half Life "δουλεύει". Κανένας δε περιμένει τον Freeman να πεί ποτέ μια λέξη. Εδώ όμως, σκωτώνει το παιχνίδι.

Το gameplay επίσης αν και δεν είναι εντελώς χάλια, και έχει τις καλές του στιγμές, υποφέρει πολύ απο τη βλακώδη A.I και τη σπαστική nanosuit 2 που επιμένει να σου λέει και δείχνει τα πάντα ( η τουλάχιστων σπαστική φάνηκε σε εμένα )

Επίσης ( και εξετίας πάλι των xbox-ps3 ) κατάφεραν να έχει χειρότερα γραφικά απο το προκάτοχο του.... Σίγουρα βέβαια θα πεί κάποιος, για να παίξεις το Crysis 1 με "φωτορεαλιστικά" γραφικά - πράγμα που είναι εφικτό μέσω πολλών mod που έχουν κυκλοφορήσει- θέλεις PC τέρας. Το κακό είναι οτι εγώ βλέπω να έχει χειρότερα γραφικά ακόμη και χωρίς τα mod. Απλά ρίχτε μια ματιά στα textures και συγκρίνετε τη διαφορά. Εγω νομίζω οτι πρέπει να είναι τουλάχιστων στη μισή ανάλυση. Συν οτι τα απίστευτα physics του 1ου παιχνιδιού απουσιάζουν σχεδών πλήρως...

Αυτα...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Tα Crysis δεν ειχαν ποτε σεναριο της προκοπης. Eνα technical show-off ηταν κυριως.

Τεχνικα μου αρεσε το δευτερο μερος οπως το παιζω στο 360. Εκπληκτικα γραφικα (τοσο πλουσια που κουραζουν) και καλα physics.

Δεν το εκρινα ποτε για το χιλομπερδεμενο και δυσχρηστο UI και την κακη Α.Ι.

Για τη δευτερη, ειμασταν με κατι φιλους σπιτι που ηθελαν να δουν το παιχνιδι. Το βαλαμε στο ευκολο επιπεδο και υπηρξαν φορες που ο εχθρος μας κοιταγε καταματα και δεν εκανε τιποτα ενω αλλες χωρις να μπορει να μας δει ξεκινουσε και γαζωνε...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Καλό το νέο Crysis αλλά δεν είναι "Crysis", δεν εντυπωσιάζει. Δεν ξέρω αν αυτό έγινε για να παίξει και στις κονσόλες ή απλά θέλανε κάτι διαφορετικό από αυτό που δίνανε ως τώρα αλλά σίγουρα δεν έχει εκείνον τον wow factor που περίμενα.
 
Oι pcαδες πηραν το αιμα τους πισω με το free upgrade download απο το site της crytek DirectX 11.

[video=youtube;W65DwHZp-l4]

 
εντυπωσιακά τα γραφικά του όπως και να 'χει .κάτι σχετικό,είδα σε κάποιες σκηνές ότι υπήρχε εμφανές screen tearing,υπάρχει όντως σαν πρόβλημα στο παιχνίδι ( αν ναι,δεν θα έπρεπε να τα φτιάξουν και αυτά λιγάκι; ) ή εμφανίζεται μόνο στο βίντεο;
 
"Crysis 2 to take full advantage of modern PC gaming hardware.", σοβαρά, με τι κόστος; 'Αλλο μια κονσόλα 250? και άλλο ένα PC με κάρτα γραφικών κόστους πάνω από 250?. Δε λέω, εντυπωσιακό αλλά έχει αποδειχθεί ότι ετυπωσιακά αποτελέσματα φέρνει και το καλό programming σε όχι τόσο "εντυπωσιακές" συνθέσεις PC (είμαιστε σοβαροί 8GB RAM για παιχνίδι ;) .
 
Δείχνει πολύ ωραίο! Δεν είναι για όλα τα πορτοφόλια, αλλά είναι σημαντικό που όσοι έχουν τα χρήματα για τέτοιο hardware, έχουν και μια εφαρμογή για να το χρησιμοποιήσουν. Δεν μπορεί να πάρει ο καθένας Ferrari, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι θαύματα μηχανολογίας.
 
Πίσω
Μπλουζα