Disco των 80's!!!!!

pooky(1)

MultiDimensional RetroDivinitY
Joined
14 Ιουν 2006
Μηνύματα
9.122
Αντιδράσεις
205
Λοιπόν παιδιά, ότι και να κάνω δεν μπορώ να ξεχάσω την αίσθηση του να πηγαίνεις σαββατόβραδο στη Barbarella!!!!

Τα κλασσικά πικάπ βινυλλίου, τα strobolights, οι σφαίρες στην οροφή, τα μηνήματα καπνού και οι εκπληκτικές αμφιέσεις της εποχής, η μανία με τις "χιλιάρες", οι απίστευτες ατάκες, όλα αυτά έχουν γράψει ιστορία.

Εσάς ποιό ήταν το αγαπημένο σας "στέκι" των 80's; Όσο και αν ακούγατε metal ε, δεν μπορεί για χάρη του ωραίου φύλλου (καμάκι σε συμμαθήτριες) όλο και θα συχνάζατε σε κάποιο τέτοιο μέρος!!!!
 
Παντα θα το εχω απωθημενο!Ημουν μικρουλης τοτε,ωστε να μπορω να βγαινω στις αυθεντικες ντισκο της δεκαετιας του 80.Ζουσα ομως το παλμο απο τα μεγαλυτερα μου ξαδερφια και απο εναν θειο.Μηχανες 1000cc ΟΛΟΙ!Λες και δεν υπηρχαν αλλοι κυβισμοι,σουζες,δερματινα,κοντρες και τρελα ξενυχτια στις ντισκο της παραλιας.Εχετε προσεξει οτι τα μαγαζια τοτε ηταν γενος θηλυκου και οχι ουδετερου οπως σημερα.Ισως επειδη και οι εποχες σημερα ειναι πιο ουδετερες.Τοτε ο κοσμος χορευε ,διασκεδαζε,φλερταρε.Δεν υπηρχαν "πορτες",τραπεζι,κρατηση,μπουκαλι και αδειασμα τσεπης!Μονο η μουσικη ,τα φωτορυθμικα και ο σαματας απο τις χιλιαρες.Θυμαμαι επισης τα ξαδερφια μου να χορευουν breakdance.Απιστευτο θεαμα!Εστρωναν μουσαμαδες κατω και γινοταν χαμος.Απ'οτι μου ελεγαν,ηταν προβες για το βραδυ.Πιστευω οτι οι ταινιες της εποχης αντικατοπτριζουν πιστα το πνευμα που επικρατουσε.
 
Shadowdancer2501 είπε:
Δεν υπηρχαν "πορτες",τραπεζι,κρατηση,μπουκαλι και αδειασμα τσεπης!Μονο η μουσικη ,τα φωτορυθμικα και ο σαματας απο τις χιλιαρες.
Και κάτι χτενίσματα τύπου «Αφάνα» και «Χαίτη» αχαχαχ :D

Εμείς οι μικρότεροι παίρναμε μια γεύση από Disco-διασκέδαση στα διάφορα πάρτυ (γιορτές, αποκριές κλπ). Αξέχαστα χρόνια…

Α! Μην ξεχάσω! Modern Talking και ξερό ψωμί… :cool:
 
Pooky, μιας και άνοιξες το θέμα, με πήγες χρόνια πίσω όταν ήμουν παιδάκι και βρέθηκα για πρώτη φορά σε disco.Το πιο παράδοξο είναι ότι ξαφνικά ξύπνησα σε μια disco!!!Είχαμε πάει με την οικογένειά μου και επειδή είχα αποκοιμηθεί μέχρι να τη βρούμε,με είχαν κουβαλήσει μέσα ενώ κοιμόμουν!!!!Η μουσική με ξύπνησε και πραγματικά βρέθηκα σαστισμένη να κοιτάω τους άλλους γύρω να χορεύουν, τα μαγικά φώτα να αναβοσβήνουν και γενικότερα να υπάρχει μια μαγική ατμόσφαιρα.(καμία σχέση με το σήμερα!!). Ήταν απ΄τα πιό γλυκά ξυπνήματα. Χαρακτηριστικό εκείνης της εποχής ήταν ότι η μουσική είχε τέτοια ένταση ώστε να μην χρειάζεται να ουρλιάζεις και το κυριότερο απόλα, είχαν αναπαυτικότατες καρέκλες για να αράζεις. :D
 
Θέλω να σημειώσω ότι από τις καλύτερες house σκηνές που υπήρξαν το 1989 ήταν των Black Box, με την Katrin να ερμηνεύει (να ανοιγονκλείνει το στόμα) στη φωνή της Martha Wash (Weather Girls, It's Raining Men) απίστευτα άσματα.

Everybody eveybody,

I don't know anybody else

Fantasy

Hold On

Strike It Up

---
 
AudioDee i emmoni sou me tis xontres arapines exei ginei epikindini :)
 
Ασχετο θα θυμαστε το Πυρετος το σαββατοβραδο κλπ κλπ

Θυμηθηκα τωρα μια ιστορια σε ενα τευχος του ΠΟΠΑΥ.....

Λεγοταν πυρετος της πεμπτης το βραδυ και οι χορευτες πετουσαν στο

κοινο καζανια με φασολαδα και το κοινο γουσταρε...Χα χα χα χα

πολυ γελιο...δεν θα το ξεχασω ποτε!
 
Akmakas lay of the weed man!!!!!

LOL!!!! Άκου καζάνια με φασολάδα! LOL!!!!

Τι έγινες ρε φιλαράκι; Εντάξει το internet στο νέο σου σπίτι;
 
Οχι ακομα φιλαρακι λιγες μερες εμειναν και μετα...........μιζα.....και

εφυγααααααααααααααααααααααααααααα!!!!!!!
 
Δυστυχώς εμείς οι ερλι-θέρτις για λίγα χρόνια χάσαμε τις καλές εποχές της Barbarella και Dorian gray. Τις προλάβαμε οριακά όταν έκλειναν. Εμένα πχ έκανε χορό στη Barbarella το σχολείο μου αλλά στην 6η δημοτικού! 'Ωρες χορού: 6μμ με 11μμ :D γιατί μετά θα πήγαινε φυσικά "κανονικός" κόσμος. Νομίζω η γενιά μας ήταν πιο πολύ της Αυτοκίνησης - Berlin - White Rose και αρχές Mercedes, τότε που ήμαστε από 15 μέχρι 20. To Buzios το θυμάστε; Μου έχει μείνει γιατί εκεί συναντηθήκαμε όλοι την τελευταία μέρα που δίναμε πανελλήνιες!

Α και επίσης το Agora στο Μαρούσι! Πώς το ξέχασα...
 
Τελευταια και μετα απο αρκετο καιρο πηγα παλι στο Vinylio στην Ποσειδωνος κοντα στην Γλυφαδα.Εχετε παει?Πολυ καλο αλλα δυστυχως λιγο μικρο με αποτελεσμα να γεμιζει αμεσως..
 
Gyubrush είπε:
Τελευταια και μετα απο αρκετο καιρο πηγα παλι στο Vinylio στην Ποσειδωνος κοντα στην Γλυφαδα.Εχετε παει?Πολυ καλο αλλα δυστυχως λιγο μικρο με αποτελεσμα να γεμιζει αμεσως..

Δεν έχω πάει, αλλά και εγώ έχω ακούσει πως μαζεύει πολύ κόσμο και μάλιστα πιτσιρίκια πολύ μικρότερα μου!

Που ακριβώς είναι? Λέω να παω μια φορά.
 
Ειρηνικός στη Βούλα!
 
San Lorentzo -> Prison -> Ειρηνικος ;)
 
Επίσης έχω ακούσει για ένα άλλο μαγαζί που είναι στην Καλλιθέα και παίζει αποκλειστικά 60's 70's και 80's, αλλά δεν ξέρω πως λέγεται!
 
Boom-Boom λεγεται!Ειναι πολυ καλη Disco.

theoritikos είπε:
Δεν έχω πάει, αλλά και εγώ έχω ακούσει πως μαζεύει πολύ κόσμο και μάλιστα πιτσιρίκια πολύ μικρότερα μου!Που ακριβώς είναι? Λέω να παω μια φορά.
Ειναι στο ρευμα προς Πειραια αμεσως μολις φυγεις απο την Γλυφαδα.Ειναι διπλα σε ενα μεγαλο ξενοδοχειο που μου διαφευγει τωρα το ονομα του..:animrolleyes:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Gyubrush είπε:
Boom-Boom λεγεται!Ειναι πολυ καλη Disco.
Όποιος βέβαια είχε προλάβει την Boom-Boοm την εποχή 1990-2000, μάλλον θα έχει ελαφρώς διαφορετική γνώμη !

Η σημερινή Boom-Boom (που υπέστη "λίφτινγκ") δεν έχει καμία σχέση με την ιστορική Boom-Boom, στέκι ταξιτζήδων που σχόλαγαν από βάρδια, και άλλων εκκεντρικών ατόμων (εννίοτε και του γράφοντος συμπεριλαμβανομένου) !
 
Gyubrush είπε:
Τελευταια και μετα απο αρκετο καιρο πηγα παλι στο Vinylio στην Ποσειδωνος κοντα στην Γλυφαδα.Εχετε παει?Πολυ καλο αλλα δυστυχως λιγο μικρο με αποτελεσμα να γεμιζει αμεσως..

εκεί μπορείς να δεις θεϊκές φάτσες!

Σα να ξεπήδησαν από βιντεοταινία με Ψάλτη και Γαρδέλη!!

ιστορική ήτο και η Noturno (στην Πατησίων) την εποχή μου (84-86)
 
Ήρα είπε:
εκεί μπορείς να δεις θεϊκές φάτσες!Σα να ξεπήδησαν από βιντεοταινία με Ψάλτη και Γαρδέλη!!

ιστορική ήτο και η Noturno (στην Πατησίων) την εποχή μου (84-86)
To αβαταρ σου ειναι ολα τα λεφτα!! :thumbup:
 
Πίσω
Μπλουζα