[El Greco] Σπιρτούλης

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Clemence
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
παιδιά έχω πάθει πλάκα με όλα αυτά που είδα!!!! είχα καιρό να "μπω" στο retromaniax και τώρα έχω μείνει άναυδη!!!! ναι, οι φιλεναδίτσες, για τις οποίες ρώταγα στην αρχή, αυτές είναι (λίγο ίσως πιο μοντέρνες από εκείνες που είχα όταν ήμουν μικρή). πείτε μου πως μπορώ να βρω και εγώ έστω και μία από αυτές τις κουκλίτσες ή τους σπιρτούληδες με τα αυγουλάκια;;; μπορώ να τις παραγγείλω από κάπου; πόσο πίσω με γύρισαν αυτές οι εικόνες!!!!!!!!!!! σας φιλώ και σας ευχαριστώ για τις υπέροχες αυτές φωτογραφίες......................................................

argyro είπε:
παιδιά έχω πάθει πλάκα με όλα αυτά που είδα!!!! είχα καιρό να "μπω" στο retromaniax και τώρα έχω μείνει άναυδη!!!! ναι, οι φιλεναδίτσες, για τις οποίες ρώταγα στην αρχή, αυτές είναι (λίγο ίσως πιο μοντέρνες από εκείνες που είχα όταν ήμουν μικρή). πείτε μου πως μπορώ να βρω και εγώ έστω και μία από αυτές τις κουκλίτσες ή τους σπιρτούληδες με τα αυγουλάκια;;; μπορώ να τις παραγγείλω από κάπου; πόσο πίσω με γύρισαν αυτές οι εικόνες!!!!!!!!!!! σας φιλώ και σας ευχαριστώ για τις υπέροχες αυτές φωτογραφίες......................................................

Argyro για χαρά!!!

Μιας και έχουμε αποφοιτήσει εγώ και η γυναίκα μου από το σπιρτουλοπανεπιστήμιο και τώρα κάνουμε το διδακτορικό μας :P :P

θα προσπαθήσω να σε βοηθήσω λίγο ;)

Υπάρχουν 2 ειδών φιλεναδίτσες η μια από AS η όποιες είναι και μεταγενέστερες :xm:

Και η κανονικές από el Greco που είμαι σίγουρος αυτές εννοείς,,,, ;)

γιατί αυτές ουσιαστικά από τη ήμερα που βγήκαν το 1976 μέχρι και σήμερα δεν άλλαξε κάτι , μπορεί να αλλάζουν χρώμα στα μαλλιά η στα ρουχαλάκια άλλα τα σπιρτόκουτα και γενικά το κουκλάκι παρέμεινε το ίδιο ,,επόμενος μάλλον εσύ είδες της άλλες από AS

Τωρα γενικά δεν είναι εύκολο καθόλου να βρεθούν πλέων ειδικά με τα κουτάκια τους (θα ρωτήσω αν κάποιος έχει καμιά… :)

Από τιμές δεν ξέρω , εγώ θα ρωτήσω και θα σε φέρω σε επαφή με τον πολίτη εγώ δεν εμπορεύομαι γενικά παιχνίδια μονό αγοράζω!!

Τώρα ο Σπιρτούλης είναι ακόμα πιο δύσκολο έως απίθανο πλέων να τον βρεις με το αυγό του!

Σου δείχνω μερικές φωτογραφίες για να θυμηθείς καλύτερα ;)

Τα ονόματα αλλάζουν ανά χώρα άλλα ουσιαστικά είναι το ίδιο κουκλακι από el Greco ;)

picture.php

picture.php

picture.php

picture.php

picture.php

picture.php

picture.php

picture.php

picture.php

picture.php

Και αυτές είναι από AS ,,,και νομίζω ότι ξέρω κάποιον από Ελλάδα που έχει μερικές θα ρωτήσω αν ενδιαφέρεσαι και για αυτές της AS?

picture.php

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε θα σας παρουσιάσω μερικά από τα κομμάτια που συνήθως έβγαζε η ElGreco κάθε Πάσχα. ;)

Δεν τα δείχνω όλα για ευνόητους λόγους, επίσης ανακάτεψα τα κουκλάκια μεταξύ τους γιατί στο παρελθόν τα συγκεκριμένα επειδή λανσάρουν και σε κάποιο άλλο site κάτω από το δικό μου όνομα,χωρίς τα αυγά πλέων,κάποιος τα χρησιμοποίησε για δικά του το γνωστό!!! :P

Και μάλιστα του έκαναν και προσφορές :P :P..

Οπως βλέπεται και εσείς δεν είναι άπλα κουκλάκια είναι μια ιστόρα το καθένα τους :)

Υπάρχουν δώδεκα διαφορετικά μοντέλα,σπανία κομμάτια όλα τους!!

Καταθέτω εδώ μερικά απλά για την ιστορία της el Greco και του σπιρτούλη
:)

Και φυσικά για τους καλούς μου φίλους εδώ :D :D:D

Για τους ενοχλητικούς και μόνο!!!!

Δεν ανταλλάσσονται δεν πολούνται δεν χαρίζονται δεν δεν δεν!!!!! ..ακόμα και αν μου προσφέρετε κάμπριο BMW χαχαχαχα

picture.php

picture.php

Σπιρτούλης

El_Greco_Fanatic απλά υπέροχα! Ονειρικά! Ιδίως εκείνο μέσα στον κύκνο!

:thanx2: που μας προσφέρεις τόσο ωραίες εικόνες!!!

rapunjel είπε:
El_Greco_Fanatic απλά υπέροχα! Ονειρικά! Ιδίως εκείνο μέσα στον κύκνο!:thanx2: που μας προσφέρεις τόσο ωραίες εικόνες!!!

Να είσαι καλά rapunjel μου και εγώ χαίραμε όταν κάποιος εκτιμά αυτό που βλέπει :)

Mπράβο διάλεξες αυτό που μου αρέσει και εμένα περισσότερο!!! ;)

Σπιρτούλης

El_Greco_Fanatic είναι το πιο αγαπησιάρικο και ίσως στην επιλογή να έπαιξε ρόλο και ο κύκνος.Φαίνεται πόσο τα αγαπάς και τα φροντίζεις και αυτό είναι το πιο όμορφο!

Τι ομορφα χρωματα που εχουν!!!!!

Ποσο εξυπνη ηταν αυτη η ιδεα να τα βαλουν μεσα σε χαρτινες κατασκευες!!!!

:) :) :)

Αχ ποσο τον αναθεωρησα τον Σπιρτουλη!!!!! Ειναι ενας μαγικος κοσμος ο δικος του!!!

Είδες αν τον είχες δει με άλλο μάτι τον μικρό αλιτήριο τώρα θα είχες συμβάλει στην διάσωση του και εσύ ;) ;)

Aλλα που εκεί κολλημένη με την ξανθιά θέα, και το κακόμοιρο μικρό έπαιρνε τον δρόμο ,,ένας θεός ξέρει ποιον δρόμο :P :P:P

El greco fanatic είναι μοναδικά όλα αυτά τα σπιρτούλια και ακόμη πιο μοναδικοί εσείς που έχετε κάνει τόση δουλειά γι'αυτά! Χίλια μπράβο! :award:

Αυτές τις φιλεναδίτσες από την el greco τις θυμάμαι πολύ καλά! Και φυσικά είχα κι εγώ, αλλά παρόλο που τις αγαπούσα και τις εκτιμούσα πολύ, δεν σώζεται τίποτα.... Ισως γιατί το 1984 μετακομίσαμε και μπορεί κάπου να παράπεσαν, είναι βλέπεις και μια σταλίτσα! Αν ποτέ βρεθεί καμία με το κουτάκι της, πες μου κι εμένα, θα ήθελα να ξαναπιάσω στα χέρια μου αυτό το μαγικό κουκλάκι! Σ'ευχαριστώ! :)

mytinyworld είπε:
El greco fanatic είναι μοναδικά όλα αυτά τα σπιρτούλια και ακόμη πιο μοναδικοί εσείς που έχετε κάνει τόση δουλειά γι'αυτά! Χίλια μπράβο! :award: Αυτές τις φιλεναδίτσες από την el greco τις θυμάμαι πολύ καλά! Και φυσικά είχα κι εγώ, αλλά παρόλο που τις αγαπούσα και τις εκτιμούσα πολύ, δεν σώζεται τίποτα.... Ισως γιατί το 1984 μετακομίσαμε και μπορεί κάπου να παράπεσαν, είναι βλέπεις και μια σταλίτσα! Αν ποτέ βρεθεί καμία με το κουτάκι της, πες μου κι εμένα, θα ήθελα να ξαναπιάσω στα χέρια μου αυτό το μαγικό κουκλάκι! Σ'ευχαριστώ! :)

Να είσαι καλά ΜTW στα σίγουρα την πρώτη που θα βρω από αυτές που έχουμε σε κουτάκι την έχεις εννοείται χωρίς δεύτερη σκέψη!

Είναι πραγματικά πανέμορφα. :) :) Ξέρετε τα αυγουλάκια αυτά έβγαιναν και σε χρώμα πράσινο, μπλέ και νομίζω κίτρινο επίσης. Ευχαριστούμε πολύ για αυτη τη φωτογραφία El_Greco_Fanatic δεν ήξερα οτι η σειρά ειχε 12 διαφορετικα σχέδια. Εγώ εχω 2-3 άπο αυτά, αλλα θα πρέπει να κάνω μια μικρή ανασκαφή για να τα βρώ και να τα φωτογραφήσω.. χεχε :P

Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λογία bibi-bo:D

Ναι έβγαιναν σε πολλά ακόμα χρώματα, εδω μερικά ακόμα ;)

Εννοείται ότι πολύ θα ήθελα να δω αυτά που έχεις στης χάρτινες συσκευασίες #) #) #)

picture.php

picture.php
picture.php

picture.php

Μπράβο ναι αυτά είναι El_Greco_Fanatic. :D Να είσαι καλά. Υπόσχομαι να ανεβάσω φωτογραφίες σύντομα. ;)

Σπιρτούλης

El_Greco_Fanatic το μεσαίο σπιρτουλάκι με την καστανη φράντζα είναι πολύ γλυκούλι! Να τα χαίρεσαι είναι υπέροχα και με τα αυγουλάκια αυτά σαν να μύρισε Πάσχα.... :D

rapunjel είπε:
El_Greco_Fanatic το μεσαίο σπιρτουλάκι με την καστανη φράντζα είναι πολύ γλυκούλι! Να τα χαίρεσαι είναι υπέροχα και με τα αυγουλάκια αυτά σαν να μύρισε Πάσχα.... :D

Ευχαριστώ rapunjel μου!! ;)

Όντως είναι από τα πιο γλυκά και συνάμα σπάνιο
:D

Σπιρτούλης

El_Greco_Fanatic όταν ζεις με τόσο γλυκά παιχνίδια γίνεσαι πιο γλυκός! Αυτή είναι η μαγεία του παιχνιδιού! Σου μεταδίδει την ενέργεια του... ;)

El_Greco_Fanatic είπε:
Να είσαι καλά ΜTWστα σίγουρα την πρώτη που θα βρω από αυτές που έχουμε σε κουτάκι την έχεις εννοείται χωρίς δεύτερη σκέψη!
Σ'ευχαριστώ πολύ καλέ μου φίλε el greco fanatic! Ξέρω ότι είσαι τόσο καλή ψυχή που θα με βοηθούσες να βρω ό,τι κι αν σου ζητούσα! :)

Πάνω από 4 χρόνια προσπαθούσαμε να εντοπίσουμε τον συγκεκριμένο σπιρτούλη (όπως θα έλεγε και η Αναστασία ο αλητήριος μας παίδεψε πολύ αλλά τον γραπώσαμε ) :P Κυκλοφόρησε σε κάποιες πασχαλινές έκδοσης για λίγα χρόνια και μετά εξαφανίστηκε αλλά η τύχη χτύπησε διπλά, γιατί πριν λίγες μέρες βρήκαμε άλλον ένα σε διαφορετικό χρώμα . αυτόν θα το παραλάβουμε σε λίγες μέρες!!!

Περίεργη που είναι η ζωή 4 χρόνια δεν εμφανιζόταν τίποτα και σε ένα μήνα βρήκαμε 2 8)8)8)

picture.php

Σπιρτούλης

El_Greco_Fanatic υπέροχος είναι!!!Να τον χαίρεστε!Με το καλό να παραλάβετε και τον άλλο!!!

Βρε τον αλητηριο...που πηγαινε και κρυβοτανε;8) Αμ ετσι μικρος που ειναι αντε να τον τσακωσεις!!! :D

Ειχε βαλει και τις γαλοτσες βλεπω! Μαλλον ειχε κανει πολυ δρομο!!! Τεσσερα χρονια προχωραγε μεχρι να τον βρειτε!!! :)

Ειναι πολυ γλυκουλης!!! Και επιτελους εφτασε στο σωστο σπιτι!!! :D

Πίσω
Μπλουζα