Game Boy

Peter Pan

Retro Member
Joined
31 Αύγ 2010
Μηνύματα
156
Αντιδράσεις
34
Πώς και έτσι βρε τσακάλια δεν είχατε κατηγορία για την πιο γνωστή ίσως φορητη κονσόλα της δεκαετίας '90...; :)

Ας αρχίσουμε λοιπόν τις δικές μας εμπειρίες σε αυτό το θέμα!

Εγώ σχετικά με τους τότε φίλους και συνομηλίκους, άργησα να αγοράσω Game Boy. Κάπου στο 1992 το αγόρασα, με πρώτη κασετούλα το ποδοσφαιράκι "World Cup"! Μέχρι και τα τέλη δεκαετίας '90, μου κράτησε πολύ καλή συντροφιά και θυμάμαι με νοσταλγία τις ώρες που πέρναγα μαζί του...!

Κασέτες που θυμάμαι να είχα:

1. World Cup

2. Super Mario Land

3. Super Mario Land 2

4. Super Mario Land 3 (Wario Land)

5. Bubble Bobble

6. Teenage Mutant Ninja Turtles: Fall of the Foot Clan

7. Teenage Mutant Ninja Turtles: Back from the sewers

8. Itchy and Scratchy in miniature golf madness

9. Batman forever

10. Tiny Toon Adventures 2: Montana's movie madness

11. Street Fighter II
 
Εγώ το μόνο που έχω να πω για την κονσόλα είναι οτι το πιο αξεχαστο καλοκαιρι το περασα προσπαθωντας να τερματίσω το Metroid 2. Πρωι στην θαλασσα, βράδυ στα arcades και τα μεσημερια που δεν κουνιοταν τιποτα και δεν ηθελα να κοιμηθω... Metroid. Ισως η αγαπημένη μου αναμνηση οσον αφορά τα videogames γενικότερα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
για καποιο λογο γυρω στο 92 υπηρχε μια μοδα στο γυμνασιο με καποιους που ειχαν σουφρωμενα gameboy απο το μινιον..τα πουλαγαν 11 χιλλιαρικα οταν αν θυμαμαι καλα στο μινιον εκαναν 19-20, με το τετρις..πηρα και εγω καθοτι αμυαλος και το κρατησα μεχρι το 95 οπου και το δωσα σε εναν ξαδερφο και απο τοτε εχαθη...αγορασα ξανα το 2008 ενα απο γερμανια με καμοια 15 κασσετες..μια απο αυτες ειναι και το star trek 25th που το εβλεπα στο μινιον σε σταντ αλλα που να το παρω που ηταν πανακριβο...θεωρω την πρωτη γενια το ασπρο δηλαδη το πιο ομορφο απο ολα..
 
Δεν είχα ποτέ πιστσιρικάς gameboy ή οποιαδήποτε φορητή κονσόλα πέρα απο κάποια Ninty Game & Watch. Πάντα ήθελα, αλλά όταν τελικά απέκτησα τη δυνατότητα να την αγοράσω, είχε ξεπεραστεί απο άλλες κονσόλες.

Είχε πάντως απίστευτα παιχνίδια, ειδικά για τις δυνατότητες της.
 
Darkwing Duck & gargoyle's Quest....... πόσες μπαταρίες άδειασα για αυτά τα παιχνίδια??
 
πιτσιρικας το ειχα δει στο πιξελ αν θυμαμαι καλα και ελεγε οτι θα ερθει στην Ελλαδα και μπλα μπλα.. κανοντας διακοπες με τους γονεις μου και τα αδελφια μου γνωρισαμε ενα ζευγαρι Γαλλον καθηγητων και το γιο τους στην ηλικια μου αυτος. ενα μεσημερι βλεπω το φιλο μου πλεον γαλλο να κραταει κατι στα χερια και να παιζει.. λεω θα ειναι κανενα φορητο απο εκεινα τα φθηνα που επερνα εγω απο το κεντρο της αθηνας που πουλαγαν στους παγκους.. παω κοντα και τη να δω.. το GAMEBOYYYYYY αμαν λεω δεν ειναι δυνατων ακομα δεν εχει ερθει Ελλαδα..(μην ξεχνατε εκεινα τα χρονια ολα τα πραγματα ερχοντουσαν καθυστερημενα στην Ελλαδα οχι οπως τωρα).... περριτο να πω οτι του το πειρα και το ειχα λιωσει... mario land 2 το τερματιζα για πλακα 2 φορες συνεχομενα (οταν το τελειωνες αρχιζες απο την αρχη και ηταν πιο δυσκολο)..

τωρα εχω 2 το ενα ανακατασκευασμενο με καμια 10αρια παιχνιδια και ματασχηματιστη... και το marioland 2 το εχω 2 φορες...
 
Καλα ρε παιδια κανεις δεν κοιμαται τα βραδια?Βλεπω ποσταρατε ξημερωματα ολοι σας :eek: .Τεσπα.Gameboy δυστυχως δεν ειχα ποτε.Και λεω δυστυχως γιατι μια φορα που το επιασα στα χερια μου επαθα πλακα.Επαιξα και εγω το MarioLand 2.Δεν μπορουσα να ξεκολλησω με τιποτα.Τωρα τελευταια το τερματισα σε PSP με emu και save and load.Βρε τι κολλημα ειχαμε φαει με 4 αποχρωσεις του γκρι.Χααχαχαχαχαχα.Ωραιες εποχες..
 
Εχω ακομα αυτο που αγορασα μαζι με το αδερφο στα μεσα της δεκαετιας του 90.

Ειναι το ασπρομαυρο αλλα σε πρασινο χρωμα. Το εχω ακομα μαζι με βαλιτσακι,

και τα παιχνιδια που ειχα αγορασει τοτε. Τερματιζα το mario, μου ειχε φαει ωρες

το metroid, απιστευτο το NBA JAM, παν-δυσκολο το mortal kombat. Αυτα ειχα τοτε.

Τωρα φυσικα εχω πολυ περισσοτερα μηχανηματα και παιχνιδια.
 
εγώ ξεκίνησα με το gameboy color,και εμένα μου χάρισε αξέχαστες στιγμές διασκέδασης ειδικά με το warioland 3 στο οποίο είχα βάλει στόχο να το τερματίσω 100% αν και δεν το κατάφερα ποτέ... είναι ακόμη και σήμερα η αγαπημένη μου φορητή κονσόλα,για κάποιο λόγο όμως πάντα ζήλευα τους συμμαθητές μου (στις πρώτες τάξεις του δημοτικού) που είχαν gameboy pocket!
 
H πρώτη μου φορητή κονσόλα ήταν το πρώτο Gameboy εν έτει 92 bundled με το Tetris. Μαζί είχα αγοράσει το Super MarioLand, Gargoyle's Quest, Casltevania και το καταπληκτικό φλιπεράκι Revenge of the Gator. Τρελλό κόλλημα με τη κονσόλα!

Φυσικά το έχω ακόμη στην ίδια κατάσταση που το είχα τότε που το αγόρασα. Βέβαια στη συλλογή μου έχω πια όλες τις κονσόλες της Nintendo!!!!
 
Το πρώτο, κλασσικό γκρι GameBoy είναι το καλύτερο φορητό μακράν για μένα. Πέρασαν από τα χέρια μου πάρα πολλές κασέτες στο παρελθόν, το Zelda ειδικά το τερμάτιζα κάθε φορά που ήμουν σε διακοπές.

Gargoyle's Quest, Star Wars, Zelda, Mario, Wario, Metroid, Mortal Kombat 2, Battletoads, Earthworm Jim, μερικά από τα αγαπημένα μου.

Φέτος άρχισα πάλι τη συλλογή, έχω μαζέψει καμιά τριανταριά κασέτες και έχω σκοπό να πάρω αρκετές ακόμα, μέχρι και θήκες αγοράζω (και έχω απόθεμα).
 
simonkey είπε:
για καποιο λογο γυρω στο 92 υπηρχε μια μοδα στο γυμνασιο με καποιους που ειχαν σουφρωμενα gameboy απο το μινιον..τα πουλαγαν 11 χιλλιαρικα οταν αν θυμαμαι καλα στο μινιον εκαναν 19-20, με το τετρις..πηρα και εγω καθοτι αμυαλος και το κρατησα μεχρι το 95 οπου και το δωσα σε εναν ξαδερφο και απο τοτε εχαθη...αγορασα ξανα το 2008 ενα απο γερμανια με καμοια 15 κασσετες..μια απο αυτες ειναι και το star trek 25th που το εβλεπα στο μινιον σε σταντ αλλα που να το παρω που ηταν πανακριβο...θεωρω την πρωτη γενια το ασπρο δηλαδη το πιο ομορφο απο ολα..
Κοίτα να δεις, κι εγώ θυμάμαι από το ΜΙΝΙΟΝ το είχα πάρει το δικό μου!!!
 
Εγώ θυμάμαι πως είχα πάρει το πρώτο game boy μαζί με τον αδερφό μου, γύρω στα χριστούγεννα του '90. Είχαμε πει τα κάλαντα, και ότι μαζέψαμε μαζί με κάποιο συμπλήρωμα από τους γονείς, πήγε για το game boy. Νομίζω ότι κάτι θυμάμαι για 29.990δρχ. με το tetris δώρο. Μετά από λίγα χρόνια, θυμάμαι οτι ο αδερφός μου αγόρασε ένα 2ο, γιατί το πρώτο είχε γρατζουνιες στην οθόνη. Πριν μερικές μέρες μου λέει ότι βρήκε το ένα, και δε δουλεύει. Το πήρα να το δω, και το έκανα βίδες να δω πως είναι μέσα. Τελικά βγήκε ότι από παλιά είχανε στάξει υγρά απο μπαταρίες στις επαφές που έχει στο κάτω μέρος, στη θήκη των μπαταριών, και δεν έκανε καλή επαφή. Το καθάρισα με λίγο οινόπνευμα οινόπνευμα και δουλεύει μια χαρά. Ωστόσο νευρίασα όταν τον ρώτησα τι έκανε το 2ο, και μου λέει ότι ενδεχομένως να το έριξε πριν χρόνια στα σκουπίδια γιατί δεν άναβε επίσης....
 
To δικό μου ήρθε δώρο απο την Γερμανία, όπως και το SNES απο τον θείο μου, για εμένα και τον αδερφό μου. Ευτυχώς ο αδερφός μου δέν γούσταρε games, προτιμούσε να κρέμεται απο την μουριά, οπότε το είχα σχεδόν αποκλειστικό. Είχε έρθει με το Τέτρις, και εγώ στην συνέχεια είχα πάρει ένα castlevania, το Kung fu Master, το Batman return of the joker, το Starhawk...Στην πορεία έκανα διάφορες ανταλλαγές, δέν παίζανε λεφτά και κάποια στιγμή, αφού το είχα δανείσει σε όλο το σύμπαν, το έβαλα στο κουτάκι του και το αποθήκευσα. Εκεί βρίσκεται ακόμα, και που και που βγαίνει για να τεστάρω κάνα παιχνιδάκι που βρίσκω.

Είναι απο τα πιό όμορφα handhelds και οι μουσικούλες που βγάινουν απο το ηχειάκι του ακόμα με μαγέυουν. Θυμάμαι που το έπαιρνα μαζί στο μπάνιο (για ευνόητους λόγους) και όταν έπαιζε καμιά πολύ ωραία μουσική το έβαζα στην μπανιέρα για να κάνει αντήχηση με το πλακάκι...μαγεία !!!
 
Other_Reality είπε:
Ευτυχώς ο αδερφός μου δέν γούσταρε games, προτιμούσε να κρέμεται απο την μουριά,
Θυμάμαι που το έπαιρνα μαζί στο μπάνιο (για ευνόητους λόγους) και όταν έπαιζε καμιά πολύ ωραία μουσική το έβαζα στην μπανιέρα για να κάνει αντήχηση με το πλακάκι...μαγεία !!!
πνίγηκα απο τα γέλια ρε χαχαχχαα καραλολ :rofl: :rofl:
 
Game Boy

Χαιρετώ όλους τους φίλους!

Διαβάζοντας αυτό το νήμα θυμήθηκα το δικό μου game boy. Μιλάμε για αγορά γύρω στο 1990.

Κατόπιν, αν θυμάμαι καλά κοντά στο 1198 το χάρισα στον ανιψιό μου.

Την προηγούμενη εβδομάδα ρώτησα τον αδελφό μου μήπως 13 (!!!) χρόνια μετά έχουν κάπου σπίτι το gb.

Παραδόξως υπήρχε!!! Ο θεός να προστατεύει τα πατάρια όλου του κόσμου!!!

Στην παρακάτω φωτογραφία είναι όπως (το καθάρισα λίγο) το παρέλαβα πριν λίγο.

Προβολή συνημμένου 5980

Η κατάσταση του έχει ως εξής:

- Σπασμένο ίσως διορθώσιμο πάντως) καπάκι μπαταρίας.

- Γενική κατάσταση πλαστικών: Kαλή. Λίγες γρατζουνίτσες.

- Οθόνη: Kαι εδώ κάποιες γρατζουνιές. Όχι τραγικά πράγματα.

- Εικόνα: :-( δεξιά και αριστερά η οθόνη "κόβεται" από τέσσερις λεπτές (δύο δεξιά-δύο αριστερά) γραμμές.

Ά!!! Είχε και ένα παιχνίδι. Το double dragon 3! Και παίζει μια χαρά!

Ελπίζω (έστω και με κάποιες αγορές ή διορθώσεις) να το επαναφέρω. Δεν ξέρω τι μπορώ να βρώ και τι όχι ή σε ποιόν μπορώ να απευθυνθώ. Θα διαβάσω τις πάρα πολύ χρήσιμες πληροφορίες του φόρουμ και ίσως (τι ίσως δηλαδή :) ) θα σας κουράσω με τις απορίες μου.

Ευχαριστώ πάρα πολύ όλο το φόρουμ που με παρακίνησε να ξεκινήσω αυτή την μικρή και πολύ ευχάριστη περιπέτεια.

Σπύρος

IMG0001A.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
εγώ έχω ακόμα σε άριστη κατάσταση ενα Game Boy Pocket διάφανο, ένα ακόμα pocket χωρίς καπάκι μπαταρίας πάλι διάφανο και ένα μίζερο Original Game Boy που η οθώνη του έχει ξεπλυθεί. Μου είχε δωριστεί απο έναν φίλο.

Έχω τις κασσέτες Mario Land και Donkey Kong Land 2. Είχα και το αρχικό Donkey Kong αλλά κάπου χάθηκε μαζί με το Game Boy Colour μου. Επίσης, Game Boy Advanced Micro (όχι και τόσο ρετρό) με αρκετά παιχνιδάκια!

Pic included.

Βέβαια η συλλογή δεν λέει μία μπροστά σε αυτά που έχουν μερικοί εδώ. :p
 
Προσωπικά δεν έχω καμία σχετική εμπειρία αλλά τουλάχιστον βρήκα όλα τα αναγκαία για να αναστηθεί το παλιό μου gameboy, στο ebay.

Παρήγγειλα οθόνες, καλύματα μπαταριών, κατσαβίδια, βίδες κλπ

Ε, και όπως έψαχνα -παρασύρθηκα- και πήρα και άλλα δύο. Ελπίζω να μην το μετανοιώσω αλλά μου φάνηκε ώς καλή αρχή για συλλογούλα.

Οι φωτογραφίες (είναι από το ebay) είναι παρακάτω. Μόλις τα παραλάβω (πρώτα ο θεός) θα σας γράψω περισσότερα για την κατάσταση τους.

picture.php


picture.php
 
Εγώ είχα Game Boy προς το τέλος της δεκαετίας του 90!Δυστυχώς το έχασα αλλά το ξανά αγόρασα πριν 1 χρόνο σε άριστη κατάσταση.Πέρα από τα κλασσικά Mario Land,Donkey Kong κ.α. είχα λιώσει Pokemon Red,Blue και Yellow.
 
Σήμερα παρέλαβα το πακέτο με τα ανταλλακτικά για το gameboy!

- Νέο καπάκι μπαταρίας.

- Νέο πλαϊνό κάλυπτρο (το μικρό για την δεξιά πλευρά).

- Νέα οθόνη.

Και βέβαια παιχνίδια!

΄

Έχω ενθουσιαστεί με το κλασσικό battleship (ναυμαχία).

Η αίσθηση είναι πραγματικά θαυμάσια! Ευχαριστώ όλους τους φίλους του φόρουμ που με όσα διάβασα μου έδωσαν την αφορμή να ασχοληθώ ξανά με το παλιό μου "ηλεκτρονικό".

spyridon1971 είπε:
Χαιρετώ όλους τους φίλους!
Διαβάζοντας αυτό το νήμα θυμήθηκα το δικό μου game boy. Μιλάμε για αγορά γύρω στο 1990.

Κατόπιν, αν θυμάμαι καλά κοντά στο 1198 το χάρισα στον ανιψιό μου.

Την προηγούμενη εβδομάδα ρώτησα τον αδελφό μου μήπως 13 (!!!) χρόνια μετά έχουν κάπου σπίτι το gb.

Παραδόξως υπήρχε!!! Ο θεός να προστατεύει τα πατάρια όλου του κόσμου!!!

Στην παρακάτω φωτογραφία είναι όπως (το καθάρισα λίγο) το παρέλαβα πριν λίγο.

Προβολή συνημμένου 5980

Η κατάσταση του έχει ως εξής:

- Σπασμένο ίσως διορθώσιμο πάντως) καπάκι μπαταρίας.

- Γενική κατάσταση πλαστικών: Kαλή. Λίγες γρατζουνίτσες.

- Οθόνη: Kαι εδώ κάποιες γρατζουνιές. Όχι τραγικά πράγματα.

- Εικόνα: :-( δεξιά και αριστερά η οθόνη "κόβεται" από τέσσερις λεπτές (δύο δεξιά-δύο αριστερά) γραμμές.

Ά!!! Είχε και ένα παιχνίδι. Το double dragon 3! Και παίζει μια χαρά!

Ελπίζω (έστω και με κάποιες αγορές ή διορθώσεις) να το επαναφέρω. Δεν ξέρω τι μπορώ να βρώ και τι όχι ή σε ποιόν μπορώ να απευθυνθώ. Θα διαβάσω τις πάρα πολύ χρήσιμες πληροφορίες του φόρουμ και ίσως (τι ίσως δηλαδή :) ) θα σας κουράσω με τις απορίες μου.

Ευχαριστώ πάρα πολύ όλο το φόρουμ που με παρακίνησε να ξεκινήσω αυτή την μικρή και πολύ ευχάριστη περιπέτεια.

Σπύρος
 
Πίσω
Μπλουζα