Gaming: Τότε και τώρα

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Aardvark
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Aardvark

Retromaniax Co-Founder
Αντιδράσεις
4.533
Τοσο απλα παιχνιδια με τοσο απλο Gameplay και ομως προσφεραν τοση ευχαριστηση.... :precry:

Σημερα βαζεις το τελευταιο "σουπερ-ντουπερ" next-gen ΗDDR lightining παιχνιδι και χασμουριεσαι στο δευτερο 10λεπτο. :D

Έχεις απόλυτο δίκιο.

Βλέπω από εμένα, έφτασα το Crysis μέχρι ένα σημείο και βαριέμαι να το συνεχίσω. Μη μιλήσω για άλλα FPS, μόνο το Oblivion συνεχίζω να πάιζω. To δε, gears of war μαζί με άλλα της σειράς απλά τα εγκατέστησα, είδα την εισαγωγή, έπαιξα κανά δεκάλεπτο και μετά έτρεξα το Ccleaner για Uninstall.

Ρε μπας και ξέρουν κάτι όλοι αυτοί που αγοράζουν Wii σαν μανιακοί;

Κακα γραφικα = καλο παιχνιδι??

Η εξισωση ειναι ακυρη,το ιδιο και ο παραληλισμος των 8bit διαμαντιων με το Wii.

Παιχνιδαρες βγαιναν,βγαινουν και θα βγαινουν...

Κακα γραφικα = καλο παιχνιδι??Η εξισωση ειναι ακυρη,το ιδιο και ο παραληλισμος των 8bit διαμαντιων με το Wii.
Λαθος συμπερασμα (αλλα το περιμενα)

Καλο παιχνιδι = Οχι αναγκαστικα με τα καλυτερα γραφικα

Και αυτο ισχυει απο καταβολης videogamοκοσμου - και εχει σχεση και με το Wii αλλα επειδη σε εχουν χαλασει τα realistic FPS δεν θα το δεις συντομα. Τα video games ειναι πρωτα και πανω απο ολα διασκεδαση και το nextgen αναφερεται σε καθε νεο τροπο που εμφανιζεται για να σε κανεις να διασκεδασεις μαζι τους.

Παιχνιδαρες βγαιναν,βγαινουν και θα βγαινουν...
Εννοειται αυτο - και ας μην εχουν αναγκαστικα αιματα να τρεχουν εξω απο την οθονη ή net υποστηριξη - απλα να μας κανουν να τα δινουμε ολα για οσα λεπτα αντεχουμε μπροστα τους ακομα.

Θα συμφωνήσω με τον κύριο Telamona.

Ειδικά στην κατηγορία των FPS, όλο τα ίδια και τα ίδια. Περισσότερο διασκέδασα με το Far Cry παρά με το Crysis. Μάλιστα το Far Cry θα το ξεκινήσω ξανά από μεθάυριο που θα έχω κενό. Το Crysis απεγκαταστάθηκε και μπορεί κάποτε να ξαναμπεί.

Φτάσαμε σε ένα σημείο όπου ο κόσμος ζητάει κάτι το διαφορετικό. Και διαφορετικό πιά δεν σημαίνει super - dupper γραφικά, από αυτά χορτάσαμε. Εδώ το Wii έχει θριαμβεύσει. Και δεν μπορώ να δεχτώ την ελιτίστικη γνώμη ότι Nintendo = για non gaming κοινό.

Ειδικά εδώ θα παραθέσω τη γνώμη μου χωρίς φόβο και πάθος. Περισσότερο gamer για παράδειγμα θεωρώ την κοπέλα μου αυτή τη στιγμή που κατά μέσο όρο παίζει δυό με τρεις ωρίτσες τη μέρα με το DS, παρά τον εαυτό μου που με το ζόρι μπορεί να ασχοληθώ κανά μισάωρο και πάλι με το Oblivion.

Παιχνίδι = πόρωση. Gamer = αυτός που απολαμβάνει και διασκεδάζει, όχι αυτός που ξέρει απέξω και ανακατωτά specs και άλλα χλιαρά.

Περι παλαιου και φρεσκου gaming

Δεν υπαρχει λαθος συμπερασμα.Οι "εξισωσεις" μας ειναι οι ιδιες.

Απλα υπαρχει μια παρεξηγηση-->Επειδη το Wii πουλαει πολυ και ειναι ενα τεχνικο χάλι με τα σημερινα δεδομενα, καποιοι το συγχεουν με το old-school-gaming κατι που ειναι αβασιμο (ας ειμαι ηπιος).

Εκει λοιπον κολανε οι "ισοτητες" που ποσταρα.

Και οσο αφορα τη καινοτομια...η επαναχρησιμοποιηση ενος "μαραφετιου" για χειρισμο μαλλον "κενοτομια" μου κανει :)

Ξεχνάτε κάτι βασικό πιστεύω αγαπητοί φίλοι. Τα απλά παιχνίδια με τα απλά γραφικά πρόσφεραν περισσότερη διασκέδαση γιατί ήμασταν και πιο μικροί. Αυτά τα παιχνίδια είχαμε τότε να παίξουμε αυτά παίζαμε. Tότε προσωπικά πέρναγα μερόνυχτα μπροστά στον υπολογιστή. Τώρα και να έχω τον χρόνο δεν έχω την όρεξη πλέον να παίζω με τις ώρες.

Σωστος ο Τελονιο,αλλα ας το παραβλεψουμε αυτο. :D

Συμφωνω με τον Wally για το "κενοτομια' και τα περι του Wii αλλα θα θυμισω οτι και η M$ ετοιμαζει καποιο παρομοιο "ματσουκι",εχω απορια τι θα λεει-λες τοτε. :xm:

Σιγουρα δεν στηριξε καμια κονσολα της σε "μαραφετια".

Στη περιπτωση που κυκλοφορησει καποιο τετοιου στυλ μαρκουτσι,απλα δεν θα το αγορασω...

H απάντησή μου στο θέμα αυτό δώθηκε μάλλον σήμερα που έπαιξα τελικά Prince of Persia 2 αντί για Assassin's Creed....

Γιατί;

Γιατί δεν είμαι χταπόδι ρε παιδιά!

To PoP 2 θέλει το shift και το ctrl εκτός των κουμπιών κατεύθυνσης,ενώ το Creed θέλει να είσαι πρώην ταχυδακτυλουργός/ξάδερφος του Copperfield για να παίξεις...

Simplicity is the answer my dear Watson,όπως θα έλεγε κι ο Sherlock...!

Εγω παλι εχω την αισθηση οτι η ρετρο κοινοτητες ασχολουνται με τα παλια παιχνιδια στο ενδιαμεσο του χρονου που κανει να φορτωσει μια αποστολη στο WoW. Επισης λατρευουν το να μιλανε για αυτα ενω παιζουν το τελευταιο flash game που βρηκαν στο i-am-bored.

manos426f είπε:
H απάντησή μου στο θέμα αυτό δώθηκε μάλλον σήμερα που έπαιξα τελικά Prince of Persia 2 αντί για Assassin's Creed....Γιατί;

Γιατί δεν είμαι χταπόδι ρε παιδιά!

O manos426f το εθεσε τελεια. Απλοτητα σημαινει και οτι εχεις λιγοτερη ενεργεια και προσοχη να σπαταλησεις στο πως θα παιξεις το παιχνιδι, που αυτο μεταφραζεται ως περισσοτερη απολαυση και στο ιδιο το παιχνιδι. Με την υπερβαση στον κανονα του phil_vr στο οτι μισω τις μοντερνες κονσολες, και με την αποκτηση του xbox, αυτο εγινε περισσοτερο για λογους media center και emulators παρα για την καθεαυτου κονσολα. And dont get this wrong, το λατρευω το xbox, αλλα σε καμια περιπτωση δεν μπορω να μην μπερδεψω σε καποιο σημειο το τι παταω και τους συνδυασμους κουμπιων που τις περισσοτερες φορες τα δακτυλα μου απλα πατανε τα παντα ταυτοχρονα απο απογνωση!

Αποτελεσμα φυσικα να χανω και να επαναλαμβανω το παιχνιδι, αφαιροντας ετσι την χαρα (ποιος θελει να παιζει και να ξαναπαιζει τις ιδιες πιστες μεχρι να τις βγαλει και να δει και κατι παραπερα?). Kαι το να βλεπεις τελεια και ομορφα γραφικα σιγουρα ειναι πλεονεκτημα, αλλα την ενταση,προσοχη και προσυλωση στον χειρισμο παιχνιδιων που εχω με ενα μοντερνο joypad, δεν την εχω ζησει ποτε οσα χρονια επαιζα μανιωδως με τα παλια μας home και τα απλα joystick. Πανω, κατω, δεξια, αριστερα, μπαμ! Ετσι οπως παμε σε λιγο θα βγαινει και cheat mode για να ενεργοποιουνται αυτοματα τα κουμπια κανοντας ευκολοτερο το παιξιμο ενος παιχνιδιου!

Ακομα και σε παλιοτερο στυλ gaming οπως τα Master System, το να πυροβολω με ενα κουμπι και να πηδαω με το αλλο (αντι για το κλασσικο πανω στον μοχλο που εθεσαν οι 8-16bit υπολογιστες με το ενα κουμπι στα joystick) και αυτο το θεωρω μεγα μειονεκτημα και on-the-game-χασιμο-χρονου. Φυσικα ο καθενας εχει διαφορετικο τροπο αντιληψης, αλλα ειμαι σιγουρος πως πολλοι ειναι οπαδοι το hardcore-old-school-joystick-gaming.

Συνεχιζω να πιστευω οτι οι παιχνιδαρες βγαιναν,βγαινουν και θα βγαινουν.

Απλα εγκειται σε εμας τι ειναι το καταληλοτερο καθε στιγμη μας.Οταν εχεις 20 λεπτα για σκοτωμα ειναι πιο φυσιολογικο να πας για Keystone Kapers ή Ikaruga απο το να ξεκινησεις Mass Effect.

Συμφωνω με Phil οτι τα mechanics ενος παιχνιδιου ειναι ολα τα λεφτα.

Αν μπορω να βρω μια διαφορα (προσοχη ακολουθει μεγαλη γενικευση) ειναι οτι συνηθως στα παλια παιχνιδια (που να σημειωσουμε οτι εχουν φαει το φιλτραρισμα του χρονου) η αδρεναλινη ερχεται αμεσα ενω στα καινουργια συνηθως σε δοσεις. :D Μπλεχτηκε λιγο και το "cinema feel" στην συνταγη για το "καλο game" - αλλοτε για καλο,αλλοτε για κακο - μια πολυτελεια που δεν ηταν δυνατον να υλοποιηθει παλια.

Επαναλαμβανω οτι η παραπανω σκεψη ειναι γενικευση!

Ενα παραδειγμα-> Να προσπαθεις στο Berzerk να περασεις την αντιπαλη σφαιρα στο κενο του λαιμου του sprite σου - Να προσπαθεις στο Assasins Creed να σκοτωσεις τον Αραβα πριγκιπα.

Θα διαφωνησω με τον ChrisTOS.Οι retro κοινοτητες εχουν κανει φυλλο-φτερο τα παλια παιχνιδια,εβγαλαν πολλα απο την αφανεια και θεωρω το emulation scene ως μια απο τις δυνανοτερες "computer" κινησεις.

Ακομα και εδω ,που ειμαστε μια πολυ μικρη ρετρο κοινοτητα,αρκει να ερθεις σε καποια συναντηση να δεις τι παθος παιζει για τα παλια μασινια και τα παιχνιδια τους,να δεις μηχανηματα,δισκετες,carts να αλλαζουν χερια - βοηθειες, συμβουλες, αναμνησεις.

Εγω παλι μιλωντας απο προσωπικη εμπειρια θα ξαναδιαφωνησω με τον Wally. Ειναι ανεκδοτο μεταξυ των διοργανωτων τουρνουα οτι οι old skool people λατρεύουν το gameplay των παλιων παιχνιδιων καθως περιμενουν να φορτωσει το Crysis. Σημειωση: Το τελευταιο συγχρονο παιχνιδι που επαιξα ηταν καποια mod του freespace πριν κανα τριμηνο, και πριν απο αυτο το tiberium wars και πριν απο αυτο το dreamfall.

Μα ο old-school-gamer παραμενει gamer,o gamer ειναι παντα gamer και τα καλα games θα κυκλοφορουν εις τον αιωνα τον απαντα. :)

Το να παιζεις Halo ή Beyond Good and Evil δεν ειναι ρετσινια.Old-school-gamer για μενα δεν ειναι ο παρωπιδιασμενος που παιζει μονο Abusimbel και Critical Mass αλλα αυτος που ασχολειται με τα παλια και βλεπει με κριτικη διαθεση αλλα και με ανοιχτο μυαλο τις νεες εξελιξεις...τα παιχνιδια δεν μπαγιατευουν.

Καμια αντιρρηση αλλα καλο ειναι να παιζει που και που κανα oldskool game... Συνηθως προτιμουν απλα να μιλανε για αυτα. Δυστυχως το χω παρατηρησει πολλες φορες...

Πασο..οντως υπαρχουν τετοια παραδειγματα.

ChrisTOS είπε:
Συνηθως προτιμουν απλα να μιλανε για αυτα. Δυστυχως το χω παρατηρησει πολλες φορες...
Παίζει κι αυτό που λες,αλλά δεν είναι ο κανόνας πιστεύω...

Αλλά και μόνο το ότι συζητάνε/με γι' αυτά και όχι (έστω μόνο) για το Crysis,σημαίνει πολλά...

To old school gaming απλά δε μπορεί να ξεριζωθεί από πολλούς,με τίποτα !

manos426f είπε:
Παίζει κι αυτό που λες,αλλά δεν είναι ο κανόνας πιστεύω...
Αλλά και μόνο το ότι συζητάνε/με γι' αυτά και όχι (έστω μόνο) για το Crysis,σημαίνει πολλά...

To old school gaming απλά δε μπορεί να ξεριζωθεί από πολλούς,με τίποτα !
Για την ακριβεια θεωρω οτι αυτο παιζει περισσοτερο... Θα ειχε ενδιαφερον μια σχετικη "ερευνα".

Λογικό ακούγεται να μιλούν μεν πολλοί για παλιά games,αλλά κάποιοι δε από αυτούς να παίζουν....

Απλά ο αριθμός των δεύτερων δεν είναι και τόσο μικρός νομίζω...

Ύστερα,οι συνθήκες είναι το παν.Αν κάποιος από τους κολλητούς μου ήταν retro gamer,το Amigάκι μου θα είχε πάρει φωτιά.Αλλά δεν είναι...

Πάλι ασχολούμαι με την Amiga,αλλά όταν θα έρθει σπίτι μου κάποιος από αυτούς,θα θέλει να παίξουμε PES2008 αντί για Sensible...

ChrisTOS είπε:
Εγω παλι εχω την αισθηση οτι η ρετρο κοινοτητες ασχολουνται με τα παλια παιχνιδια στο ενδιαμεσο του χρονου που κανει να φορτωσει μια αποστολη στο WoW.
Αυτό όμως ειδικά που λες δεν ισχύει,είναι,θα έλεγα,το λιγότερο κυνικό και μια επικίνδυνη όσο κι άστοχη γενίκευση,κατά την άποψή μου πάντοτε...

Πίσω
Μπλουζα