Gaming: Τότε και τώρα

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Aardvark
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
ChrisTOS είπε:
EDIT: PS, αν νομιζεις οτι εχει καμια σχεση αυτο με "κοντρα atari st και amiga" προφανως αρνεισαι να διαβασεις αυτα που γραφω...
Πολύ ωραία. Αφού λοιπόν παραδέχεσαι πως δεν υπάρχει θέμα σύγκρισης μηχανημάτων σταμάτα πια να μασάς την καραμέλα με το SOBT. Δεν σου αρέσει το καταλάβαμε.

Παραδεχομαι επισης οτι ο Ετο ειναι καλυτερος ποδοσφαιριστης απο τον Σουμαχερ. Απλα δεν καταλαβαινω τι σχεση εχει αυτο. Επισης η μονη καραμελα που μασαω ειναι γνωστης μαρκας γιατι ειμαι λιγακι κρυωμενος και εχει κλεισει ο λαιμος μου. Παντως ειμαι σιγουρος οτι αν εβγαινε καραμελα με SOTB δεν θα τρωγοταν με τπτ.

ChrisTOS είπε:
Παντως ειμαι σιγουρος οτι αν εβγαινε καραμελα με SOTB δεν θα τρωγοταν με τπτ.
Δεν θα την έτρωγαν πολλοί αλλά σίγουρα θα είχε εντυπωσιακή συσκευασία.

Οk δεν το συνεχίζω άλλο.

Πλακώνεστε για θέματα ου έχουν ήδη λυθεί. Η ιστορία έγραψε amiga>atari st και πλέον δεν νοιαζει κανέναν. Τα δύο μηχανήματα έχουν θέση στις αναμνήσεις όλων μας από μια εποχή που πέρασε δυστυχώς ανεπιστρεπτί.

Ο πόλεμος υφίσταται μόνο σε επίπεδο πλάκας που αν παρεξηγείται οφείλουμε να την σταματήσουμε. Τώρα για το θέμα των retro games vs new games. Νομίζω ότι πρόκειται για ανόμοια πράγματα μη συγκρίσιμα. Τι εννοώ...πρώτα απ΄όλα η ποσότητα. Σήμερα την εποχή του διαδικτύου βομβαρδιζόμαστε από τεράστια ποσότητα παιχνιδιών δωρεάν οπότε έχουμε την δυνατότητα να επιλέξουμε ή να ασχοληθούμε με κάτι άλλο σχεδόν σε πραγματικό χρόνο. Βαριέσαι και για πλάκα κατεβάζεις καινούριο παιχνίδι ενώ παρατάς το άλλο διότι σπάστηκες ή βρήκες τα cheat και το τελείωσες σε λίγες ώρες. Άσε που διαβάζεις το review και το έχεις την ίδια ώρα.Στα δικά μας χρόνια τα παιχνίδια ήταν λιγότερα, δυσεύρετα και χωρίς cheat γεγονός που μας... υποχρέωνε ν' ασχοληθούμε με τις ώρες. Από την άλλη υπήρχε και το..τελετουργικό του να διαβάσουμε την παρουσίαση στο πίξελ και η γλυκιά προσμονή να το αποκτήσουμε ή έστω να το δούμε στα κομπιουτεραδικα της εποχής. Εδώ δεν είχαμε λεφτά να πάρουμε δισκέτες...τι λέτε τώρα!!! Για το θέμα των γραφικών τώρα. Αυτά θα πρέπει να κρίνονται με βάση τα δεδομένα της εποχής που βγήκαν και μόνο. Το sotb στην εποχή του άφηνε ανοιχτα στόματα ενώ πλέον δείχνει ξεπερασμένο. Σήμερα δεν μας εντυπωσιάζει τίποτα διότι όλα είναι καλοφτιαγμένα. Όμως θέλω να δώσω μια άλλη διαστάση στην οποία εύχομαι να συμφωνήσετε. Όταν παίζαμε τα παιχνίδια της εποχής με τα απλοϊκά γραφικά ο εγκέφαλος μας κατά την διάρκεια του παιχνιδιού ουσιαστικά ...δημιουργούσε το φαντασιακό και την ατμόσφαιρα του παιχνιδιού οπότε ήταν πιο...συμμετοχικός στο παιχνίδι. Σήμερα τα παιχνίδια έχουν την ατμόσφαιρα έτοιμη, επεξεργασμένη από τον δημιουργό τους και μόνο. Δεν ξέρω αν σας έκανα κατανοητή την σκέψη μου. Συγνώμη για το μεγάλο ποστ. #)

Εστίασες στην συγκεκριμένη λεπτομέρεια...γιατί;

OffTopic mode ON

Σωστός ο Gryzor! Δεν είναι κάτι σωστό επειδή οι πολλοί πιστεύουν οτι είναι σωστό!

Και για να μη στεναχωρήσω τον φίλο μου telonio :D , θα πω οτι:

AMIGA=Πολύ καλά παιχνίδια (με εξαιρέσεις προς το χειρότερο) και Ικανοποιητικά προγράμματα (με εξαιρέσεις προς το καλύτερο) και

ST=Ικανοποιητικά παιχνίδια (με εξαιρέσεις προς το καλύτερο) και Πολύ καλά προγράμματα (με εξαιρέσεις προς το χειρότερο)...

Πιο διπλωματική απάντηση δεν νομίζω να υπάρχει! :D

Επίσης δε θα ξεχάσω την ατάκα που είχε πει ο ChriTOS, για την Psygnosis και το port του SOTB στον ST:

"Αν ειχε ISO, θα της το αφαιρούσαν!!!" :D

OffTopic mode OFF

Όμως θέλω να δώσω μια άλλη διαστάση στην οποία εύχομαι να συμφωνήσετε. Όταν παίζαμε τα παιχνίδια της εποχής με τα απλοϊκά γραφικά ο εγκέφαλος μας κατά την διάρκεια του παιχνιδιού ουσιαστικά ...δημιουργούσε το φαντασιακό και την ατμόσφαιρα του παιχνιδιού οπότε ήταν πιο...συμμετοχικός στο παιχνίδι. Σήμερα τα παιχνίδια έχουν την ατμόσφαιρα έτοιμη, επεξεργασμένη από τον δημιουργό τους και μόνο.
spyros_s +1!

spyros_s είπε:
Εστίασες στην συγκεκριμένη λεπτομέρεια...γιατί;
Ε, γιατί με αυτό διαφωνούσα ;)

DINO είπε:
Και για να μη στεναχωρήσω τον φίλο μου telonio :D , θα πω οτι:

AMIGA=Πολύ καλά παιχνίδια (με εξαιρέσεις προς το χειρότερο) και Ικανοποιητικά προγράμματα (με εξαιρέσεις προς το καλύτερο) και

ST=Ικανοποιητικά παιχνίδια (με εξαιρέσεις προς το καλύτερο) και Πολύ καλά προγράμματα (με εξαιρέσεις προς το χειρότερο)...

Πιο διπλωματική απάντηση δεν νομίζω να υπάρχει! :D
Νομίζω τα είπες όλα. Παρ'ότι κάτοχος Atari (1040STFM από την αρχή μέχρι το καταραμένο τέλος),

α. Λάτρεψα πολλά από τα παιχνίδια και σε καμμία περίπτωση δεν θεώρησα ποτέ ότι δεν ήταν ικανό μηχάνημα για παιχνιδάρες

β. Ζήλευα τα φιλαράκια μου με τις Α500 (αλλά παρηγοριόμουνα με το ένα ολόκληρο μεγκαμπάιτ που είχα εγώ!) γιατί τα παιχνίδια τους ήταν πιο εντυπωσιακά

γ. όταν αποφάσισα να βουτήκω στον χώρο των εφαρμογών τα εν λόγω φιλαράκια το κοιτάγανε σαν εξωγήινο... Κάτι ψελίσανε για HAM και σταματήσανε.

ξέρεις τι γίνεται;;; Ομολογώ ότι η αμίγκα μου ήταν παιχνιδομηχανή στα χέρια μου...υπό το πρίσμα λοιπόν που την προσέγγισα ήταν καλύτερη από το ατάρι σου. Για προγράμματα ήμουν άσχετος οπότε δεν έχω γνώμη. Μάλλον εστίασες σε αυτό που σε πείραξε... #)

Τέλος πάντων...νομίζω ότι συμφωνούμε στα πολλά. #)

Ω, δεν είναι ότι με πείραξε (έχω γεράααααασει πολύ για να με πειράζει), απλά ο τρόπος που το διατύπωσες σε συνδιασμό με το γεγονός ότι το θέμα δεν το θεωρώ λήξαν προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση...

Ενυγουέη, δεν αξίζει τόση μετα-συζήτηση, αν είναι ας το συζητήσουμε λαμβάνοντας υπ'όψιν τους κανόνες της λογικής και του διαλόγου :D

Εχω μια θεωρια, τοτε τα γραφικα δε μπορουσανε να δωσουνε και παρα πολλα, οι εταιριες αναγκαζοντουσαν να κανουνε ενα καλο ΠΑΙΧΝΙΔΙ για να πουλησει. τοτε πουλουσε το gameplay, τωρα πουλανε κατα πολυ τα γραφικα.

Φταινε κι οι εταιριες, φταινε και οι χρηστες, δεν υπαρχει καμια υπομονη, οι εταιριες πιεσμενες απο τους publishers βγαζουν τα παιχνιδια πριν την ωρα τους, οι χρηστες πιεζουν κι αυτοι με τη σειρα τους για τισ κυκλοφοριες, κι αν δεν κανει κλικ στα πρωτα πεντε λεπτα, κατεβαινει ηδη καποιο αλλο απο τορρεντ.

Παιχνιδια οπως ειχα παιξει τοτε στο 8μπιτο παντως δεν νιωθω οτι εχω ξαναπαιξει.

Α, και η αντιπαραθεση Amiga > Atari ειναι εντελως ακυρη. Μια χαρα μηχανηματα και τα δυο. Γιατι να πλακωνεται κοσμος για αυτο δεν το καταλαβαινω.

(Παντως τα πρωτα στουντιο μουσικης με υπολογιστη φιλοξενουσανε Αταρι, ητανε εξυπνη κινηση να βαλουνε MIDI port).

Static είπε:
Εχω μια θεωρια, τοτε τα γραφικα δε μπορουσανε να δωσουνε και παρα πολλα, οι εταιριες αναγκαζοντουσαν να κανουνε ενα καλο ΠΑΙΧΝΙΔΙ για να πουλησει. τοτε πουλουσε το gameplay, τωρα πουλανε κατα πολυ τα γραφικα.
Φταινε κι οι εταιριες, φταινε και οι χρηστες, δεν υπαρχει καμια υπομονη, οι εταιριες πιεσμενες απο τους publishers βγαζουν τα παιχνιδια πριν την ωρα τους, οι χρηστες πιεζουν κι αυτοι με τη σειρα τους για τισ κυκλοφοριες, κι αν δεν κανει κλικ στα πρωτα πεντε λεπτα, κατεβαινει ηδη καποιο αλλο απο τορρεντ.

Παιχνιδια οπως ειχα παιξει τοτε στο 8μπιτο παντως δεν νιωθω οτι εχω ξαναπαιξει.

Α, και η αντιπαραθεση Amiga > Atari ειναι εντελως ακυρη. Μια χαρα μηχανηματα και τα δυο. Γιατι να πλακωνεται κοσμος για αυτο δεν το καταλαβαινω.

(Παντως τα πρωτα στουντιο μουσικης με υπολογιστη φιλοξενουσανε Αταρι, ητανε εξυπνη κινηση να βαλουνε MIDI port).
Εξακολουθώ να πιστεύω ότι η άποψη που έχουμε για αυτά τα παιχνίδια είναι η αντίστοιχη με το "Αυτοί οι νέοι σήμερα...".

Hint: MIDI wasn't put in for music ;)

Pooky είπε:
μόνο το Oblivion συνεχίζω να πάιζω.

Και μη μου πείς ότι είχες ασχοληθεί ποτέ με παιχνίδι τόσο , από την εποχή του ... Pong μέχρι σήμερα.

Νομίζω ότι τα elder scrolls γενικώς, είναι η απόλυτη κορυφή , ως προς το χρόνο απόλαυσης που μπορούν να προσφέρουν.

Στο morrorwind είχα αφιερώσει ένα Σ/Κ (σχεδόν) παιχνιδιού , για να φτιάξω μια πανοπλία , ebony αν θυμάμαι καλά! Πήγαινα στο ορυχείο και έπαιρνα την πρώτη ύλη και την πήγαινα σε έναν σιδερά δίπλα στο ανάκτορο και μου την έφτιαχνε κομμάτι κομμάτι.

Αν παίξεις ως imperial ή ως thief είναι τελείως διαφορετικά παιχνίδια.

Static είπε:
Έχω την εντύπωση ότι και τότε, την εποχή των 8bit-ων home micros , η αναλογία καλά παιχνίδια/πατάτες , ήταν μικρότερη από τώρα.

Οι πατάτες ήταν άπειρες, απλώς σήμερα θυμόμαστε τα καλά μόνο, όπως θυμάμοστε και για τα pc πριν 10-12 χρόνια (όπως και από το σχολείο π.χ. θυμόμαστε τις καλές στιγμές, όχι εκείνες που μας έφερναν οργή/αηδία/εκνευρισμό).

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Βλέπω από εμένα, έφτασα το Crysis μέχρι ένα σημείο και βαριέμαι να το συνεχίσω. Μη μιλήσω για άλλα FPS, μόνο το Oblivion συνεχίζω να πάιζω. To δε, gears of war μαζί με άλλα της σειράς απλά τα εγκατέστησα, είδα την εισαγωγή, έπαιξα κανά δεκάλεπτο και μετά έτρεξα το Ccleaner για Uninstall.
Δεν δοκιμάζεις να παίξεις και το Boiling Point? Μπορεί να σου αρέσει.

Στο morrorwind είχα αφιερώσει ένα Σ/Κ (σχεδόν) παιχνιδιού , για να φτιάξω μια πανοπλία , ebony αν θυμάμαι καλά! Πήγαινα στο ορυχείο και έπαιρνα την πρώτη ύλη και την πήγαινα σε έναν σιδερά δίπλα στο ανάκτορο και μου την έφτιαχνε κομμάτι κομμάτι.
Αν παίξεις ως imperial ή ως thief είναι τελείως διαφορετικά παιχνίδια.
Εγώ παίζω έναν Redguard εδώ και σχεδόν δύο χρόνια. (on and off). Και κοντεύω να τελειώσω την βασική αποστολή. Πολύ περπάτημα όμως. :D (Όταν τελειώσω την βασική λέω να ρίξω μια ματιά στο Bloodmoon. Αλλιώς πάω να τελειώσω το Gothic II).

Captain Kal είπε:
Δεν δοκιμάζεις να παίξεις και το Boiling Point? Μπορεί να σου αρέσει.

Εγώ παίζω έναν Redguard εδώ και σχεδόν δύο χρόνια. (on and off). Και κοντεύω να τελειώσω την βασική αποστολή. Πολύ περπάτημα όμως. :D (Όταν τελειώσω την βασική λέω να ρίξω μια ματιά στο Bloodmoon. Αλλιώς πάω να τελειώσω το Gothic II).
Το Boiling Point είχε πολλά ηλίθια bugs, όταν το ξεκίνησα, τότε που είχε κυκλοφορήσει. Μετά έμαθα ότι βγήκε patch/update αλλά το είχα σουτάρει.

Τα expansion του Morrorwind είναι καταπληκτικά.Σε αυτό αναφέρεσαι ή στο Shivering Isles του Oblivion ;

Μην παίζετε FPS, αυτή είναι η λύση

Carnov συμφωνώ μαζί σου ως προς τη σειρά "Elder Scrolls".

Γενικά και το Oblivion αλλά και το άπαιχτο Morrowind είναι από τα ελάχιστα παιχνίδια που έχω παίξει σαν τρελλός, με το Oblivion να συνεχίζει να μονοπωλεί το gaming χρόνο μου.

Δυστυχώς τα παιχνίδια σήμερα είναι μια παραλλαγμένη αντιγραφή μιας βασικής ιδέας. Πάρε για παράδειγμα το Jericho. Προχώρα, σκότωσε, συνέχισε, προχώρα, σκότωσε..... Άσε για τους διαλόγους. Όπως έχω αναφέρει και πριν μου τη δίνει αφάνταστα σε όλα τα παιχνίδια να έχουμε copy - paste διαλόγους με "macho hard lines" Αμερικανών πεζοναυτών. "Secure the perimeter" "proceed" και λοιπά χιλιομασημένα ψευτοματσόλικα λογάκια που όλο κακία και φιγούρα χαλάνε την όποια λίγη ατμόσφαιρα έχει ένα παιχνίδι.

Συνεχίζω με το Jericho. Έλεος. Το story line του παιχνιδιού είναι πολύ ωραίο. Αλλά από και και μετά τι; Χαζοήρωες όλο μαγκιά και "άνεση", με ύφος χιλίων καρδιναλίων κακία και ψευτοβαρβατίλα σου χαλάνε την ατμόσφαιρα με τον τρόπο που μιλάνε και μόνο. Τι μιλάνε δηλαδή,. διαγωνισμό καλύτερης γκαρίλας κάνουν. Να πάμε παρακάτω;

Crysis: Secure the perimeter και proceed και roger that και ξαναματαέλεος. Να προχωρήσουμε;

Gears of war: Και πάλι η perimeter και το ίδιο ύφος και τα ίδια χιλιομασημένα. Να συνεχίσουμε;

F.E.A.R. : Πάλι military ομάδα, πάλι η perimeter πάλι το ίδιο ύφος και άγιος ο Θεός. Πάλι το ίδιο ματσιλίκι και τρόπος συμπεριφοράς χαζοαμερικανού που νοιώθει "άδειος" γιατί ο γείτονάς του έχει μεγαλύτερη τηλεόραση από αυτόν.

Το Oblivion έχει απλά αυτό που λείπει, κατά τη γνώμη μου, από ΟΛΑ τα σύγχρονα παιχνίδια. Εκπληκτικό story line σε συνδυασμό με μαγική ατμόσφαιρα. Ούτε ματσολογία, ούτε small pennis syndrome χαζοαμερικανού, ούτε τίποτε.

Από τα παραπάνω τι να πάιξεις τελικά; Σε τι να δώσεις τα λεφτά σου για να τα αγοράσεις πρωτότυπα, όταν ούτε πρωτότυπο σενάριο δεν έχουν;

Περιμένω το Turok, το οποίο βλέπω πώς όπως θα μπει έτσι θα βγει. Ιστορία; Είσαι ένας Αμερινακός Πεζοναύτης που πέφτει με το ελικόπτερο σε ένα αφιλόξενο νησί. Ρε πάμε στοίχημα πως στα πρώτα δύο λεπτά εισαγωγής θα ακουσουμε κάποιο ματσαλά να λέει "Secure the perimeter" ;;;;;;;; :angry:

Πίσω
Μπλουζα