Gaming: Τότε και τώρα

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Aardvark
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
MAKΡΙΑ απο το Turok.Μουφα απο τις λιγες.Τζαμπα η UT μηχανη...

Το Boiling Point είχε πολλά ηλίθια bugs, όταν το ξεκίνησα, τότε που είχε κυκλοφορήσει. Μετά έμαθα ότι βγήκε patch/update αλλά το είχα σουτάρει.
Τώρα έχει στρώσει πολύ. (Απλά μην πολυχρησιμοποιείς τα quicksaves).

Τα expansion του Morrorwind είναι καταπληκτικά.Σε αυτό αναφέρεσαι ή στο Shivering Isles του Oblivion ;
Στα expansion του Morrorwind. Επειδή το Tribunal είναι για dungeons, θα πάω μάλλον κατευθείαν στο Bloodmoon.

Dungeons FTW!!!!!

Ζήτω οι μπουντρουμέ καταστάσεις!!!!!!

Captain Kal είπε:
Στα expansion του Morrorwind. Επειδή το Tribunal είναι για dungeons, θα πάω μάλλον κατευθείαν στο Bloodmoon.

Καλό είναι να κάνεις install και τα δύο και παίζεις σε όποιο θέλεις.

Δεν σε δεσμεύει τίποτε.Στο κομμάτι με τα μπουντρούμια είχα αφιερώσει περισσότερες ώρες. Ήταν φανταστικά.

Νομίζω ότι και με τα σημερινά δεδομένα , αν το βάλεις σε καλό σύστημα θα έχεις φοβερή ατμόσφαιρα και γραφικά. Το μόνο που δείχνει ότι είναι παλιότερο το παιχνίδι είναι ότι δεν θα έχεις ομιλία σε όλους τους διαλόγους.

Συμφωνώ απόλυτα με τα παραπάνω. Μόνο που σε wide screen monitors μπορεί να έχει προβληματάκια με την επιλεγμένη ανάλυση.

Προτείνω πάντως το "Game of the year DVD edition" όπου περιλαμβάνονται τα πάντα. Patches, updates + expansions.

Ακόμα και σήμερα το Morrowind αποτελεί εμπειρία!

Τα μόνα παιχνίδια που παίζω σε pc είναι η τριλογία των gothic(1,2,3 που το τελευταίο με κατέπληξε απο την νοημοσύνη του κόσμου,απο το φανταστικό περιβάλλον και την υπέροχη μουσική του) και diablo II.

Αυτά και τίποτα άλλο,ούτε winuae τρέχω.Έχω στο άλλο γραφείο μια amiga και την ξεσκίζω στα games κάθε μέρα μετά την δουλειά

Είναι κι αυτό μια λύση....

Προσωπικά η σειρά "gothic" με άφησε παγερά αδιάφορο.

Ίσως αν τα ξανάβλεπα τώρα που έχω το κτήνος, αλλά η πρώτη εντύπωση δύσκολα ξεπερνιέται.

Pooky είπε:
Προσωπικά η σειρά "gothic" με άφησε παγερά αδιάφορο.
Ίσως αν τα ξανάβλεπα τώρα που έχω το κτήνος, αλλά η πρώτη εντύπωση δύσκολα ξεπερνιέται.
Είμαι φανατικός των elder scrolls. Είχα δει το Gothic II και μου φάνηκε μεγάλη πατάτα. Δεν πρόκειται να ασχοληθώ ποτέ ξανά.

Για το Oblivion , έχει βγει για την ώρα το Shivering Isles και κάποια μικρά πρόσθετα.

Ωστόσο είναι πολύ βαρύ παιχνίδι. Με τον 4600 και την 8800GT , παίζει ικανοποιητικά αλλά μεγάλες αναλύσεις και βαρύ ΑΑ δεν σηκώνει.

Mε 4600 ΑΜD, 4 giga και 8800GTS 320 mega πάει σφαίρα στα 1680Χ1050.

Φυσικά ποτέ δεν ασχολήθηκα με ΑΑ και Anisotropic, δεν με ενοχλεί το όποιο ελάχιστο πιξέλιασμα σε ορισμένα σημεία.

Περισσότερο με ενοχλει το 22άρι μόνιτορ (με ζαλίζει αφάνταστα), πρόβλημα που ως δια μαγείας δεν έχω με την 37άρα οθόνη, (ίσως επειδή κάθομαι μακριά δεν ξέρω).

Πάντως το Morrowind ακόμα και σήμερα τα σπάει άγρια. Κάτι ακούστηκε για mod που έχει το Morrowind με την Oblivion μηχανή, αλλά από την άλλη έχει βγει και το Oblivion με την μηχανή του Crysis, για τους όποιος ολίγους κατάφεραν και το κατέβασαν πριν η Crytec τρβήξει τη πρίζα!!!!!!!!

Time will tell.......

Είμαι φανατικός των elder scrolls. Είχα δει το Gothic II και μου φάνηκε μεγάλη πατάτα. Δεν πρόκειται να ασχοληθώ ποτέ ξανά.
Συμφωνούμε απόλυτα!

Περισσότερο με ενοχλει το 22άρι μόνιτορ (με ζαλίζει αφάνταστα), πρόβλημα που ως δια μαγείας δεν έχω με την 37άρα οθόνη, (ίσως επειδή κάθομαι μακριά δεν ξέρω).
Γι' αυτό πήρα 20". :D

Μόνο που σε wide screen monitors μπορεί να έχει προβληματάκια με την επιλεγμένη ανάλυση.
Με ΑΤΙ κάρτα ξεκλειδώνει, μια ανάλυση 1400x900 και παίζει μια χαρά σε wide screen.

Προτείνω πάντως το "Game of the year DVD edition" όπου περιλαμβάνονται τα πάντα. Patches, updates + expansions.
Ακόμα και σήμερα το Morrowind αποτελεί εμπειρία!
Είχα φέρει μια συλλεκτική έκδοση από Αμερική, οπότε τα έχω ξεχωριστά τα expansions (και εγκατεστημένα). Απλά έχει αρχίσει και με κουράζει. (Από το 2003 το παίζω, πλάκα πλάκα).

Συμφωνούμε απόλυτα!
Τα Gothic ή θα τα μισήσεις ή θα τα λατρέψεις. Μέση λύση δεν υπάρχει. Εγώ τα λατρεύω γιατί μου αρέσει η ατμόσφαιρα που δημιουργούν. :D

Γι αυτό το λόγο βγαίνει σύντομα προς πώληση και αντικαθίσταται από short range προβόλι. Ο serverus θα παραμείνει στην παλιά καλή πιστή μου 15άρα TFT που αν και κλείνει 4 χρόνια σε λίγο δε μασάει τίποτε!!!!!!!

Ούτε λόγος για CRT στο δωμάτιο με τους υπολογιστές μου.

1). Όγκος. Δεν υπάρχει χώρος ούτε για ξύσιμο. Αυτή τη στιγμή σχεδιάζω το HTPC που λόγω μειωμένου όγκου θα αναλάβει το ρόλο του gaming pc. Βάλε δύο CRT πάνω στο γραφείο, χώρεσε 3 μηχανήματα, έναν laser printer, εξωτερικούς σκληρούς, routers, το μείκτη του ήχου, ηχεία και άλλα πολλά και τέλος. Φεύγεις από το δωμάτιο και παίζεις με εγκεφαλικά κύμματα.

2). Heat output. Ήδη με τα μηχανήματα που έχω εδώ μέσα η έκλυση θερμότητας είναι σοβαρό πρόβλημα. Ενδεικτικά αναφέρω πώς το χειμώνα, όταν ήμουν μόνος μου και όχι με τη γυναίκα μου, πέρναγα το 95% του χρόνου μου στο computer room και ΔΕΝ άναβα θέρμανση! Με τις CRT δεν διανοούμαι καν τι θα συμβεί εδώ μέσα. Μια φορά δοκίμασα πέρισυ το καλοκαίρι να δοκιμάσω τη 19άρα AOC μου λόγω του ότι δεν είχα ακόμα το 22άρι monitor και έλλοιωσα.....

3). Κατανάλωση ρεύματος. Τώρα πιά δεν έχω σοβαρό πρόβλημα γιατί πέρασα ξεχωριστή γραμμή στο δωμάτιο, αλλά δεν μπορώ να διανοηθώ πιά οθόνες να καταναλώνουν ένα σκασμό ρεύμα για το τίποτε.

4). Wide screen αναλύσεις. Με την Full HD 37άρα μου απλά άρχισα να ξαναβλέπω μετά από πολύ καιρό ταινίες. Με την 32άρα wide screen CRT που είχα μέχρι τώρα, ήταν αδύνατον να δεις HD υλοποίηση. Και όπως είπε και ο Μanos, once you go HD there is no return.

5). Gaming σε μεγάλη οθόνη. Πάλι αναφέρω την 37άρα. Με τη παλιά CRT μου το μόνο που μπορούσα να έχω ήταν S-video σύνδεση του pc με την μεγάλη tv. Αίσχος. 1024 Χ 768 max και τραβηγμένο λόγω wide screen. Τώρα το Oblivion έχει λάβει άλλη διάσταση.

Μην παρεξηγήσεις τα λεγόμενά μου, δες παλιότερα posts μου, κι εγώ υπέρμαχος των CRT ήμουν από πλευράς ποιότητας εικόνας, αλλά απλά δεν είναι πια χρηστικές για μένα. Φυσικά δεν τολμώ καν να διανοηθώ να έχω έστω και ένα 22άρι γομάρι CRT σε λειτουργία για τους λόγους που ανέφερα. Αυτή τη στιγμή πάντως, δεν γυρίζω σε CRT όχι με σφαίρες, αλλά ούτε καν με mini nukes.

spyros_s είπε:
Όμως θέλω να δώσω μια άλλη διαστάση στην οποία εύχομαι να συμφωνήσετε. Όταν παίζαμε τα παιχνίδια της εποχής με τα απλοϊκά γραφικά ο εγκέφαλος μας κατά την διάρκεια του παιχνιδιού ουσιαστικά ...δημιουργούσε το φαντασιακό και την ατμόσφαιρα του παιχνιδιού οπότε ήταν πιο...συμμετοχικός στο παιχνίδι. Σήμερα τα παιχνίδια έχουν την ατμόσφαιρα έτοιμη, επεξεργασμένη από τον δημιουργό τους και μόνο. Δεν ξέρω αν σας έκανα κατανοητή την σκέψη μου.
Θα συμφωνήσω μαζί σου. Είναι σαν να διαβάζεις ένα βιβλίο, όπου έχεις έτοιμη την υπόθεση, αλλά εσύ ως αναγνώστης είσαι ο σκηνοθέτης και ο σκηνογράφος της ιστορίας.

Δεν εξοικειώθηκα ποτέ με τα τεχνικά ζητήματα των υπολογιστών και τον προγραμματισμό, αλλά το gaming ήταν και παραμένει μία αγαπημένη ασχολία. Παρότι διαθέτω playstation, PS2 και PC, κρατάω ακόμη τον Amstrad CPC 464 μου και συχνά-πυκνά επιστρέφω σε αυτόν για να παίξω.

Πέρα από αυτό που περιγράφει ο spyros_s, ένας επιπλέον λόγος που με κάνει να παίζω ακόμη retro παιχνίδια είναι ότι μου φαίνονται πιο δύσκολα και πιο απαιτητικά και θα εξηγήσω το γιατί. Στα σύγχρονα games διαφόρων κατηγοριών, οι επιλογές για το επίπεδο δυσκολίας (amateur, easy και πάει λέγοντας) βοηθούν να φέρει ο κάθε gamer το παιχνίδι στα μέτρα του. Στα παλιά παιχνίδια ήταν ο gamer που έπρεπε να προσαρμοστεί σε αυτά, καθώς οι κανόνες ήταν σταθεροί και το επίπεδο δυσκολίας αυξανόταν κατά τη διάρκειά τους, παίζοντας δηλαδή. Αυτό για εμένα εξακολουθεί να είναι πρόκληση και με κάνει να "κολλάω".

spyros_s είπε:
Όμως θέλω να δώσω μια άλλη διαστάση στην οποία εύχομαι να συμφωνήσετε. Όταν παίζαμε τα παιχνίδια της εποχής με τα απλοϊκά γραφικά ο εγκέφαλος μας κατά την διάρκεια του παιχνιδιού ουσιαστικά ...δημιουργούσε το φαντασιακό και την ατμόσφαιρα του παιχνιδιού οπότε ήταν πιο...συμμετοχικός στο παιχνίδι. Σήμερα τα παιχνίδια έχουν την ατμόσφαιρα έτοιμη, επεξεργασμένη από τον δημιουργό τους και μόνο. Δεν ξέρω αν σας έκανα κατανοητή την σκέψη μου.
Θα συμφωνήσω μαζί σου. Είναι σαν να διαβάζεις ένα βιβλίο, όπου έχεις έτοιμη την υπόθεση, αλλά εσύ ως αναγνώστης είσαι ο σκηνοθέτης και ο σκηνογράφος της ιστορίας.

Δεν εξοικειώθηκα ποτέ με τα τεχνικά ζητήματα των υπολογιστών και τον προγραμματισμό, αλλά το gaming ήταν και παραμένει μία αγαπημένη ασχολία. Παρότι διαθέτω playstation, PS2 και PC, κρατάω ακόμη τον Amstrad CPC 464 μου και συχνά-πυκνά επιστρέφω σε αυτόν για να παίξω.

Πέρα από αυτό που περιγράφει ο spyros_s, ένας ακόμη λόγος που με κάνει να παίζω ακόμη retro παιχνίδια είναι ότι μου φαίνονται πιο δύσκολα και πιο απαιτητικά και θα εξηγήσω το γιατί. Στα σύγχρονα games διαφόρων κατηγοριών, οι επιλογές για το επίπεδο δυσκολίας (amateur, easy και πάει λέγοντας) βοηθούν να φέρει ο κάθε gamer το παιχνίδι στα μέτρα του. Στα παλιά παιχνίδια ήταν ο gamer που έπρεπε να προσαρμοστεί σε αυτά, καθώς οι κανόνες ήταν σταθεροί και το επίπεδο δυσκολίας αυξανόταν κατά τη διάρκειά τους, παίζοντας δηλαδή. Αυτό για εμένα εξακολουθεί να είναι πρόκληση και να με κάνει να κολλάω.

Pooky είπε:
wide screen αναλύσεις. Με την Full HD 37άρα μου απλά άρχισα να ξαναβλέπω μετά από πολύ καιρό ταινίες. Με την 32άρα wide screen CRT που είχα μέχρι τώρα, ήταν αδύνατον να δεις HD υλοποίηση. Και όπως είπε και ο Μanos, once you go HD there is no return.

Το HD είναι πονεμένη ιστορία για την Ελληνική αγορά.

Ελάχιστοι δίσκοι με ελληνικούς υπότιτλους.

Και οι περισσότεροι είναι ταινίες που προσωπικά δεν θα τις έβλεπα ποτέ, σε κανένα φορμάτ, ούτε δωρεάν ή επί πληρωμή , όχι να πληρώσω κι από πάνω (π.χ. fantastic 4 , spiderman , gay-pirates-of- carribean κτλ).

Οι συμπιεσμένες πάλι , ακόμη και σε HD , είναι συμπιεσμένες και ακόμη και αν είναι σε HD ανάλυση ένα xvid των 7-8Gb χάνει σε σχέση με το ασυμπίεστο blu-ray των 20+.

Οι ταινίες είναι πάθος, που με έχει κι εμένα αποτραβήξει από το gaming.

Καμία τηλεόραση όμως δεν συγκρίνεται με την προβολή.

Η οποία επί πλέον είναι και οικονομικότερη.

Ο κορυφαίος Optoma HD80 κάνει 2500? . ενώ έχει και τον 65? με 1000? και βλέπεις όσο μεγάλη εικόνα θέλεις και επιτρέπει το ... δωμάτιο!

Πολύ δεν ξεφύγαμε όμως;

Yeap!

Να το γυρίσουμε και πάλι on topic.

Έχω μόνιμα συνδεδεμενα στην τηλεόραση μου το PS2, το Saturn και το Multi Mega. Μπορώ να πω ότι περισσότερο θα ασχοληθώ με το 16μπιτο από αυτά που προανέφερα παρά με το PS2 που είναι το πιο μοντέρνο. Αντίστοιχα προτιμώ Game Boy και Game Gear από το PSP, NDS. Λέτε να φταίει ότι με τα μηχανήματα αυτά έχω περισσότερες αναμνήσεις, λέτε να φταίει ότι τα παιχνίδια ήταν πιο απλοϊκά τότε σε σχέση με τώρα και τώρα δεν έχω και πολλές αντοχές και υπομονή; Πολύ πιθανόν.

Πίσω
Μπλουζα