Ούτε λόγος για CRT στο δωμάτιο με τους υπολογιστές μου.
1). Όγκος. Δεν υπάρχει χώρος ούτε για ξύσιμο. Αυτή τη στιγμή σχεδιάζω το HTPC που λόγω μειωμένου όγκου θα αναλάβει το ρόλο του gaming pc. Βάλε δύο CRT πάνω στο γραφείο, χώρεσε 3 μηχανήματα, έναν laser printer, εξωτερικούς σκληρούς, routers, το μείκτη του ήχου, ηχεία και άλλα πολλά και τέλος. Φεύγεις από το δωμάτιο και παίζεις με εγκεφαλικά κύμματα.
2). Heat output. Ήδη με τα μηχανήματα που έχω εδώ μέσα η έκλυση θερμότητας είναι σοβαρό πρόβλημα. Ενδεικτικά αναφέρω πώς το χειμώνα, όταν ήμουν μόνος μου και όχι με τη γυναίκα μου, πέρναγα το 95% του χρόνου μου στο computer room και ΔΕΝ άναβα θέρμανση! Με τις CRT δεν διανοούμαι καν τι θα συμβεί εδώ μέσα. Μια φορά δοκίμασα πέρισυ το καλοκαίρι να δοκιμάσω τη 19άρα AOC μου λόγω του ότι δεν είχα ακόμα το 22άρι monitor και έλλοιωσα.....
3). Κατανάλωση ρεύματος. Τώρα πιά δεν έχω σοβαρό πρόβλημα γιατί πέρασα ξεχωριστή γραμμή στο δωμάτιο, αλλά δεν μπορώ να διανοηθώ πιά οθόνες να καταναλώνουν ένα σκασμό ρεύμα για το τίποτε.
4). Wide screen αναλύσεις. Με την Full HD 37άρα μου απλά άρχισα να ξαναβλέπω μετά από πολύ καιρό ταινίες. Με την 32άρα wide screen CRT που είχα μέχρι τώρα, ήταν αδύνατον να δεις HD υλοποίηση. Και όπως είπε και ο Μanos, once you go HD there is no return.
5). Gaming σε μεγάλη οθόνη. Πάλι αναφέρω την 37άρα. Με τη παλιά CRT μου το μόνο που μπορούσα να έχω ήταν S-video σύνδεση του pc με την μεγάλη tv. Αίσχος. 1024 Χ 768 max και τραβηγμένο λόγω wide screen. Τώρα το Oblivion έχει λάβει άλλη διάσταση.
Μην παρεξηγήσεις τα λεγόμενά μου, δες παλιότερα posts μου, κι εγώ υπέρμαχος των CRT ήμουν από πλευράς ποιότητας εικόνας, αλλά απλά δεν είναι πια χρηστικές για μένα. Φυσικά δεν τολμώ καν να διανοηθώ να έχω έστω και ένα 22άρι γομάρι CRT σε λειτουργία για τους λόγους που ανέφερα. Αυτή τη στιγμή πάντως, δεν γυρίζω σε CRT όχι με σφαίρες, αλλά ούτε καν με mini nukes.