SurvivalHorror είπε:
Όλοι αυτοί που λένε"στα 30 θα παντρευτείς,θα νοικοκυρευτείς,δε θα ακούς metal,rap,rave κτλ,δε θα παίζεις πια παιχνίδια,δε θα έχεις χόμπι"και ένα σωρό άλλες μπούρδες ας κοιτάξουν πρώτα να συμβουλέψουν τον εαυτό τους.Ας αφήσουν αυτούς που θέλουνε και αγαπάνε κάτι να το συνεχίσουν.Τα video games δεν έχουν ηλικία και είναι θέμα χαρακτήρα,εφόσον δε συμβαίνει κάτι ανωτέρας βίας για το πόσο και πώς θα παίζει κάποιος.
Συμφωνώ απόλυτα με αυτό. Εννοείται ότι είναι κακό το να έχει κάποιος οικογένεια και να αμελεί τις υποχρεώσεις του, π.χ να χρειάζεται κάτι το παιδί του κι αυτός να παίζει video games, αλλά πιστεύω ότι μετά τις υποχρεώσεις, έστω λίγο χρόνο μπορεί να βρει για τα ενδιαφέροντά του. Τα ενδιαφέροντα δεν πρέπει να έχουν ηλικία, και λέω δεν πρέπει γιατί δυστυχώς υπάρχει αυτή η γενική αντίληψη στην κοινωνία κι έχει περάσει σε πολλούς. Κανονικά ο κάθε άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του θα έπρεπε να ασχολείται, όποτε μπορεί, με αυτό που γουστάρει χωρίς ταμπού και προκαταλήψεις. Γι'αυτό βλέπεις άτομα που στα νιάτα τους ήταν όλο ζωντάνια και με διάφορα χόμπυ, να καταλήγουν σαν άψυχα όντα συνήθως από τα 30 και μετά, περνώντας απλά μηχανικά τη ρουτίνα της ημέρας, σερνόμενοι από τη δουλειά στον καναπέ, από τον καναπέ στο τραπέζι μόνο για να φάνε, κι από το τραπέζι στο κρεβάτι. Τώρα για να το συνδυάσω με αυτό που λέει ο Johnny, συμφωνώ κι εγώ λοιπόν ότι το gaming δεν θα έπρεπε να έχει ηλικία. Το να χάσεις την όρεξή σου στο μελλον είναι φαινόμενο που συμβαίνει σε πολλούς, αλλά πιστεύω ότι αυτό πρόκειται για συνδυασμό πολλών παραγόντων, λίγο των υποχρεώσεων, λίγο των ταμπού που λένε ότι τέτοιες συνήθειες είναι παιδικές/νεανικές, κι όχι για ώριμους ενήλικες, λίγο εξαιτίας της υγείας που όσο να'ναι πέφτει από μία ηλικία και μετά, και λίγο του τι κυκλοφορεί στην αγορά από παιχνίδια κι αν φαίνονται ενδιαφέροντα.
Προσωπικά δεν μπορώ να προβλέψω τη συχνότητα με την οποία θα παίζω στο μέλλον σε σχέση με τώρα, αλλά το σίγουρο είναι ότι δεν θα σταματήσω ποτέ εντελώς να παίζω, αν φυσικά συνεχίζουν να βγαίνουν παιχνίδια που τα θεωρώ ενδιαφέροντα. Αυτό ισχύει και για άλλες μου συνήθειες, που πάλι μπορεί στο μέλλον λόγω υποχρεώσεων να αναγκαστώ να τις περιορίσω, αλλά ποτέ δεν θα τις απαρνηθώ. Τι σημαίνει παιδική-ανώριμη συνήθεια και ποιός το ορίζει αυτό; Δηλαδή το να κάθεσαι σαν να σε έχει τοποθετήσει γερανός σε μία πολυθρόνα, βλέποντας μπροστά σου με τις ώρες τηλεόραση με το βλέμμα αποβλακωμένου βοδιού θεωρείται ενήλικη, ώριμη συνήθεια; Γι'αυτό λοιπόν, πράγματα που θεωρούνται περίεργα από μία ηλικία και μετά, αλλά αρέσουν σε μένα, όπως τα games (και ειδικά τα murder mysteries που τους έχω αδυναμία και θα μπορούσα να εξιχνιάζω εγκλήματα με τις ώρες!), η μέταλ και ροκ μουσική, και το ενδιαφέρον μου για τα επιτραπέζια κι άλλα παιχνίδια της παιδικής ηλικίας, δεν θα τα χάσω ποτέ.