arpacolla
RetroActive
- Αντιδράσεις
- 207
Προφανώς έχουν την άδεια να τα πουλάνε. Κάποιο ποσοστό άλλωστε θα δίνουν στους publishers/right holders των games αυτών.NLS είπε:Από τη μια είναι σούπερ που έχουν πάρει το license (???) για να τα πουλήσουν και έτσι νεότεροι (ή και παλιοί που τα πεθύμησαν) βλέπουν αυτά τα διαμάντια.
Γιατί κλοπή; Μόνο Windows και DOS games πουλάνε και για τα 2α προφανώς τα δίνουν bundled με το DOSBox, δε γίνεται αλλιώς. Το ίδιο κάνουν ή είχαν κάνει άλλοι, π.χ. η LucasArts που έδινε τα adventures με το ScummVM μαζί για να παίζουν και σε σύγχρονα OSes, ή όπως τώρα, αυτή τη στιγμή, που ο publisher του 7th Guest το πουλάει στο Steam με ScummVM πάλι για Windows, Mac OS X, Linux. Με λίγα λόγια από ανάγκη γίνεται αλλιώς δε γίνεται να τρέξουν τα games αυτά στη multiplatform εποχή μας, δεν είμαστε στα 90ς ακόμα που υπήρχε το DOS, και μόνο αυτό.NLS είπε:Από την άλλη όπως έχω καταλάβει παίζει μια κλοπή στο θέμα. Πολλά από τα παιχνίδια αυτά τρέχουν πίσω από open source emulators (εδώ έχουν σηκώσει όλη τη βιβλιοθήκη της Amiga) και όσο ξέρω δεν υπάρχει καμία αναφορά σε αυτό, αντιθέτως εντέχνως (και ατέχνως κάποιες φορές) το κρύβουν.
Ποιόν λες;NLS είπε:Έχω τουλάχιστον έναν που έχει αναφέρει ότι ουσιαστικά του ξεσήκωσαν την συλλογή του όπως ήταν χωρίς καν να τον ρωτήσουν.