H AMD/ATI ξυπνησε

Wally

Retired Admin
Joined
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
25.794
Αντιδράσεις
4.282
Τι θα βγει αν ανακατεψεις

2 GPU AMD/ATI RV770 με 1 terra η καθε μια (βασισμενες στο Xenos του 360 - θα κυκλοφορησουν μεσα στο 2008)

1 CPU QUAD PHENOM

?

Αυτο!

2585849022_2dc42296fe_b.jpg


Rendered in real-time and interactive, this is a brief video from the first Cinema 2.0 demo, premiered by AMD in San Francisco on June 16, 2008. The interactive demo was rendered by a single PC equipped with two "RV770" codenamed graphics cards powered by an AMD Phenom™ X4 9850 Processor and AMD 790FX Chipset. The full demo shows cinema-quality digital images rendered in real-time with interactivity. Check back later this summer for a video of the full Ruby Cinema 2.0 demo.
 
To rendering των αυτοκινήτων είναι εξωπραγματικό (για να μην πώ για τα κτίρια). Θα μου επιτρέψεις βέβαια να διατηρώ κάποιες αμφιβολίες για το αν είναι όντως real time rendering ή κανα κόλπο σαν κι αυτά που έκανε η NVidia παλαιότερα. Στην τελική ο πόλεμος των καρτών είναι αδυσώπητος και τέτοια "όπλα" χρησιμοποιούν και οι δύο ανταγωνιστές για να κερδίσουν το hype της επόμενης γενιάς ( θυμάται κανείς τα πρώτα videos του Crysis; ).

Αν όντως το παραπάνω είναι πραγματικό όμως, τότε βλέπω την ΑΤΙ να είναι αυτή που θα "αναστήσει τον πεθαμένο" :D :D
 
Η ιστορια κανει κυκλους και εχει και εκπληξεις.

Η Nvidia αντιμετωπιζει φοβερα προβληματα στα yields των wafers της GT200 και μιλαμε για ΤΕΡΑΣΤΙΟ και πανακριβο chip.

Συγκριση με τον Intel Penryn CPU...

gtxvspenryn.jpg


Η Intel μπαινει δυναμικα με το τερας Larabbe που θα διαθετει 24+ x86 cores και καποιοι (ισως παπαγαλακια) λενε οτι περα απο το παραδοσιακο rasterisation θα προσφερει realtime raytracing!!! Μου φαινεται πολυ υπερβολικο παντως ο Μπιλιας το εχει βαλει στο ματι.
 
Η επιλογη AMD/ATI ειναι μια λυση με περισσοτερη βαση (οχι μονο χρηματικη δηλαδη) απο την αντιστοιχη INTEL/NVIDIA. Με τα βηματα που εκανε η ΑΤΙ την προηγουμενη χρονια σε οτι εχει να κανει με υποστηριξη για τα πραγματικα λειτουργικα (Linux,BSD), αναμενουμε φετος την παγιωση της AMD/ATI πλατφορμας στα *nix pc μας.
 
Ενδιαφέρον, αλλά... μας λέει κάτι αυτό; Έχω βαρεθεί να ακούω για εκπληκτικά projects τα οποία όμως δεν έχουν καμμία εμπορική βιωσιμότητα λόγω τιμής. Προφανώς προάγει και μετακινεί τα τεχνικά όρια μπλαμπλαμπλα, αλλά δεν έχω καμμία αμφιβολία ότι με κάνα-δυο υπερυπολογιστες μπορούσε να γίνει το ίδιο χρόνια πριν. Ας το δούμε σε εμπορικό επίπεδο...
 
Και κάτι άσχετο. Αυτά τα rendering που κάνουν οι κάρτες γραφικών στα αυτοκίνητα πολύ μου αρέσουν.

Ποτέ δεν βλέπεις λερωμένο αυτοκίνητο. Όλα γυαλίζουν. :D
 
έκανα σωστή αγορά τελικά....τόσο η 4870 1gb όσο και ο phenom 9950 black edition μου έχουν δημιουργήσει τις καλύτερες εντυπώσεις.

Αν σκεφτεί κανείς ότι μπορώ να βάλω στο μέλλον μέχρι και 4 4870 επάνω καθώς και να υπερχρονίσω για πλάκα την cpu στο 4*3200mhz τότε απορώ γιατί κανείς να επιλέξει intel. Φοβερό value for money. Τα συνιστώ σε όσους αναβαθμίσουν...
 
Έχω χάσει επισόδεια. Ο 9950 είναι γρηγορότερος από τους i7?
 
Οχι.Οι i7 εχουν ξαναγραμμενο το Hyper Threading και απλα σκοτωνουν
 
Οι Phenom που κυκλοφορούν τώρα είναι απίστευτες φόλες. Ακόμα και οι Core 2 Duo τους πατάνε κάτω για τη πλάκα. Οι i7 τους τρώνε για πρωινό.

Είμαι AMD fanboy και το δηλώνω, αλλά οι μάπες που βγάζει η AMD και τους πουλάει για επεξεργαστές είναι άνευ προηγουμένου.

Η Spider πλατφόρμα απέτυχε. H ΑΜD έχει σκοτώσει τον ανταγωνισμό στις κάρτες γραφικών. Μακάρι οι νέοι Phenom II να σκοτώσουν και από επιδόσεις στους επεξεργαστές........
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Shock είπε:
Έχω χάσει επισόδεια. Ο 9950 είναι γρηγορότερος από τους i7?
φυσικά και όχι...απλά οι amd παίρνουν τρελό overclocking αφού έχουν ξεκλείδωτο πολλαπλασιαστή...κάπου διάβασα μαλιστα ότι μπορείς να διαχειρίζεσαι τον κάθε πυρήνα χωριστά. Ήδη κάποιοι τρελοί το έχουν υπερχρονίσει με watercooling στα 4 ghz ανά πυρήνα...

Τα μοντέλα της ιντελ που είναι ανταγωνιστικά κοστίζουν την διπλάσια σχεδόν τιμή...(ο 9550 για μένα είναι κορυφαία επιλογή επίσης αλλά για να πάρεις m/b κορυφαίο σαν αυτό που έβαλα στον amd θέλεις άλλα 250 ευρώ), Τα ι7 δεν τα έχω δει σε δράση αν και άκουσα ότι υπερέχουν των άλλων quad
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ήμουν απο πάντα φαν της amd αλλά η τελευταία μου επιλογή ηταν intel τετραπυρινος .. αν δεν κάνει κάτι και σύντομα η amd δεν την βλέπω καλά..
 
Πάντως , όσον αφορά καθαρά το κομμάτι του overclocking, οι C2D έχουν κι αυτοί μεγάλες δυνατότητες. Για παράδειγμα ο E8500 στα 3.16 πάει στα 4 με air cooling (κάποιοι το έχουν επιτυχει και με stock). ;)

Για τους i7 δεν συζητάμε. Η AMD θέλει 2 γενιές επεξεργαστών για να τους πιάσει ( μη σου πώ τρεις :D ).
 
Εδώ έχει τεστ των καινούριων 45άρηδων Opteron με κωδικό όνομα Shanghai

Είναι λιγότερο ενεργοβόροι από τους i7 αλλά δεν τους πιάνουν σε επιδόσεις.

Μάλλον η AMD έχασε αυτό το τρένο. Ελπίζω να προλάβει το επόμενο
 
Η μονη ελπιδα τους ειναι να λανσαρουν πρωτοι μια GPGPU αλλα και εκει φοβαμαι την πατησαν αφου το Larrabee ειναι προ των πυλων...:nervous:
 
Μάλλον προσεγγίζουμε το θέμα διαφορετικά αφού εσείς εστιάζετε αποκλειστικά στις απόλυτες επιδόσεις...εγώ αντίθετα επιδιώκω να παίρνω το περισσότερο με τα χρήματα που ενίοτε διαθέτω. Στα χρήματα τους λοιπόν τόσο ο 9950 όσο κατ' επέκταση και η 4870 1gb που επέλεξα απλά δεν έχουν αντίπαλο.

Επαναλαμβάνω λοιπόν την άποψη μου: για πιο λόγο να επιλέξω κάποιο ακριβότερο μοντέλο της ιντελ με το αντίστοιχα πανάκριβο m/b αφού σε ότι κάνω θα έχω τα ίδια αποτελέσματα; Πρόκειται για χρήματα που δεν φαίνονται πουθενά...εκτός και αν χαίρoμαι κάθε μέρα τεστάροντας το μηχάνημα μου στα διάφορα τεστ τύπου 3dmark, sisoftsandra κλπ όπου οι διαφορές φαίνονται στα νούμερα. Προσωπικά δεν ανήκω σε τέτοια μερίδα αγοραστών.
 
Σπύρο παρεξήγησης :) Το θέμα της κουβέντας δεν ήταν στο αν έκανες καλή αγορά ή όχι. Απλά συζητάμε για τον αγώνα των 2 μονομάχων.
 
φυσικά φίλε μου και δεν υπάρχει θέμα παρεξήγησης...κουβέντα κάνουμε και μάλιστα κόσμια!

Απλά εξηγώ ότι η amd έκανε ακριβώς αυτό. Είδε ότι δεν μπορεί να χτυπήσει στα ίσα τα high end κομμάτια της intel οπότε έβγαλε την ναυαρχίδα της σε τιμή σχεδόν entry level πλασαρισμένη ανάμεσα στα μικρομεσαία κομμάτια της ανταγωνίστριας. Ακόμα και έτσι βέβαια είναι καλύτερη από τον 6600 quad...άφησε και ξεκλείδωτο τον multiplier οπότε προσελκύει ένα κομμάτι της αγοράς. Δεν είναι τυχαίο που οδήγησε αμέσως σε αναπροσαρμογή τιμών την ιντελ...

Αναφορικά πάντως με τον απόλυτο αγώνα των εταιριών δυστυχώς η ιντελ ξεφεύγει στα κορυφαία cpu...δεν είναι καλό να παίζει μόνη της δίχως αντίπαλο δέος.
 
Φυσικά και δεν είναι καλό. Οι τιμές είναι αστρονομικές και δεν πέφτουν με τίποτε. Ελπίζω η AMD να τη φτάσει σιγά - σιγά γιατί θα είναι για καλό όλων ο ανταγωνισμός.

Πάντως, κάποιος που δεν θέλει τις απόλυτες επιδόσεις (της τάξης των 20% πάνω σε real life scenarios) μπορεί να φτιάξει ένα αξιοπρεπεστατο gaming rig με προδιαγραφές που δυό χρόνια πριν δεν μπορούσαμε να ονειρευτούμε, με ελάχιστα πραγματικά χρήματα.

Ειδικά στα παιχνίδια, το παιχνίδι παίζεται στις κάρτες γραφικών. Ακόμα και διπύρηνοι AMD socket 939 μπορούν να κάνουν θαύματα σε συμδυασμό με μια 4850, μη μιλήσω για κάποια 4870 ή 260. Δυνατός επεξεργαστής με μέτρια κάρτα γραφικών είναι πολύ χειρότερη λύση από μέτριο σχετικά επεξεργαστή με middle ranged κάρτα γραφικών.

Ένας πολύ φτηνός Athlon X2 6000 σήμερα προσφέρει αξιοπρεπέστατες επιδόσεις και είναι ζάμφθηνος.
 
Πίσω
Μπλουζα