Wally είπε:
Ρε Keropi συγκρινεις τα τεραστια τεραιν του Reach με το drawing distance των 4 δωματιων του U2?
εδώ κάνεις τεράστιο λάθος, υποθέτω δεν το έχεις παίξει ο ίδιος οπότε συγχωρείσαι, αλλιώς δεν θα το έλεγες αυτό.
Wally είπε:
Και εν τελει θες να παιζεις ενα single campaign εναντιον ηλιθιων, με Α.Ι φορτο στη CPU 1.5% αλλα η σκηνη που σου επιτρεπει (περιοριζει) ο προγραμματιστης (εντεχνως) να δεις, να φανταζει ως υψηλοτερης γεωμετριας? Πασο.
πάσο - ξεπάσο , όταν παίζεις το Uncharted2 νομίζεις ότι παίζεις real-time ταινία Hollywood blockbuster , στο Reach είσαι σε ένα μουντό και βαρετό κόσμο , πού είναι η βλάστηση, που είναι τα φωτορεαλιτικά textures; Πού είναι τα particles, πού είναι τα κομμάτια της καταστροφής; Εγώ δεν είδα τέτοια πράματα... Δηλαδή από τους 3 πυρήνες του 360 οι μισοί είναι στο ΑΙ;
Στο U2 αφού το πάμε με βάση τη γεωμετρία, είσαι μέσα σε δάση, σε πόλεις σε νησιά με νερό, σε πόλη στο Περού, σε ζούγκλες στις κορυφές στα βουνά και μέσα φυσικά σε κτήρια. Όσο βλέπεις τριγύρω είναι κανονικότατα rendered, και βλέπεις πολύ δεν σε "κλείνει" η κάμερα... Το βουνό στα 100χλμ μακρυά ναι είναι bitmap, ότι και να ήταν το ίδιο θα φαινόταν.. Το μπερδεύεις με το Tombraider που είναι παντελώς κλειστό...
Wally είπε:
Ας κοιταμε λιγο παραπανω απο το eye candy. Πχ, η βροχη στο πρωτο level παρατηρησες οτι ειναι full res alpha textures?
Το οτι το Reach εχει κατα τα φαινομενα πραγματικο LOD και δεν φαινεται (ουτε στο DF βρηκαν κατι) να κανει τα κολπακια του Uncharted που οταν μια γεωμετρια ξεμακραινει αντικαθισταται με bitmap? (δηλαδη...ζωγραφια!)
μάλλον δεν έχεις ανεβεί στα κτήρια του Περού στο U2 που βλέπεις ΟΛΗ την πόλη και δεν είναι bitmap.... Δεν βομβαρδίζουν τον κόσμο τριγύρω σου και να βλέπεις το σύμπαν να καταρέει, δεν είσαι μέσα στο ίδιο κτίριο με αυτό που καταρέει... αν δεν το δεις δεν πρόκειται να καταλάβεις τί εννοώ και το μέγεθος της αλληλεπίδρασης του περιβάλλοντος.
Wally είπε:
Και φυσικα αλλα πολλα που θα κουρασουν τους ηδη βαριεστημενους, απο τη τεχνικη κουβεντα-καναπε που κανουμε, αναγνωστες του thread.
ΕDIT
Τον ορο "bleeding edge" τον χρησιμοποιησε ο συντακτης της τεχνικης αναλυσης και οχι εγω.
ναι, δεν τα έγραψα αυτά για εσένα
τώρα όμως σου απάντησα
ξέρεις δεν έχω προκατάληψη με το ps3 ή το 360 , αλλά οι υπερβολές είναι που με κουρντίζουν και τα διάφορα του κάθε πληρωμένου/προκατελημμένου συντάκτη...
edit:
βρήκα κάτι παλιές φώτο που πήρα από το κινητό όταν έπαιζα το U2, στο Περού με εντυπωσίασε ΤΟΣΟ που πήρα φώτο:
Το bitmap το βλέπεις, είναι τα βουνά στο βάθος. Οτιδήποτε άλλο κτήριο/βάστηση/whatever εμπρός είναι κανονικότατα rendered. Δυστυχώς δεν έχω φώτο από ζούγκλα κτλ να σου δείξω. Αλλά και πάλι ΤΙΠΟΤΑ δεν θα φαινόταν... δες ειδικά στην τελευταία φώτο, που το bitmap είναι το χιονισμένο βουνό πίσω από τον λόφο στην αριστερή μεριά και στην δεξιά πίσω από τις γέφυρες στο ποτάμι... δες και την μισή πολυκατικία κάτω από το flare του κινητού... δηλαδή πόσο παραπάνω θέλεις να κάνει rendering ένα παιχνίδι;