Η Atari (όπως και η Commodore), ήταν εταιρίες που έβγαζαν φοβερά μηχανήματα, είχαν ιδέες & πρωτότυπα πολύ μπροστά από την εποχή τους και ως συνήθως έπασχαν από μέτριο ως κάκιστο marketing. Η Atari δε, είχε τα ηνία σε αυτό τον τομέα. Δεν ξέρω, λες και περίμεναν ποιοι θα αγοράσουν τα μηχανηματά τους και δεν τους ενδιέφερε να τα διαφημίσουν σωστά για να ξέρει και το αγοραστικό κοινό πως βγήκε κάτι "καινούριο".... Έχω "χρυσοπληρώσει" από τους πρώτους εν Ελλάδει το Falcon030 (340k to '93), το Jaguar (150k το '94) & άλλα 150k το Cd drive ('95). Εγώ έχω να πω τα εξής. Ελλειπής υποστήριξη software, λίγοι τίτλοι (και οι καλοί πιο λίγοι...), ανύπαρκτη διαφήμιση...
Όσο για το Jaguar, όταν άκουσα πως η Atari αποφάσισε να "εγκαταλείψει" την σειρά των home computers και να ρίξει όλο το βάρος της στο Jag, δεν μου άρεσε καθόλου σαν ιδέα.
Το μηχάνημα ήταν μια 16-bit κονσόλα με κάποια custom 32/64-bit chips. Και αυτό φαίνεται στα περισσότερα παιχνίδια. Και έχω αρκετά....Τι χρήση έχει να κάνεις εσωτερική επεξεργασία 64-bit, όταν το bus και η controller cpu (m68k) είναι 16-bit, είναι κάτι που μόνο η Atari μπορεί να μας εξηγήσει γιατί το έκανε...(βλέπε επίσης Falcon Ram: 24-bit access του 32-bit bus)..
Σημασία δεν έχει μόνο τι cpu "φοράς", αλλά σε τι bandwidth κάθεται και το πόση πληροφορία της μπορείς να μεταχειριστείς ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ...
Συγγνώμη αν ακούγομαι αρνητικός, αλλά όντας Atarόβιος από τα 3 (ναι 3!) μου χρόνια (με VCS 2600 Darth Vader), κάτοχος πολλών ST/STe, Falcon, Jaguar/JagCD, νομίζω πως αυτή είναι μέσες-άκρες η πικρή αλήθεια. Καλά μηχανήματα με ελλείψεις, που ΑΝ δεν τις είχαν, ίσως να είχε αλλάξει (έστω και λίγο..) η αγορά των υπολογιστών/consoles.....
Φιλικά