Jean Michel Jarre

Συμβουλη: Παντα να τσεκαρετε στο συγκεκριμενο site τις οποιοες μουσικες αγορες σας ή χμμμμ "αγορες" σας :)

@Rygar Loudness war  

Αφου βγηκαμε εκτοε topic με δικη μου υπαιτιοτητα...ας το παρακανω

Καντε ενα πειραμα και βρειτε πχ το remastered CD Killers των Maiden και καντε συγκριση με μια Japan press CD εκδοση του 80... 
 
Η συναυλία του Jean Michel Jarre το 2001 ήταν μια από τις καλύτερες συναυλίες που έχω δει. Λογικό άλλωστε μιας και ο Jarre είναι από τους πιο αναγνωρισμένους μουσικούς στον κόσμο πλέον.

Δυστυχώς δε θυμάμαι το setlist. Τα οπτικά εφφέ ήταν εντυπωσιακότατα. Θυμάμαι τη χορωδία μικρών παιδιών που χρησιμοποίησε για τα τραγούδια του Magnetic Fields.

Τα εισιτήρια βέβαια ήταν πολύ ακριβά (μέχρι και 100.000δρχ. τότε) αλλά πιστεύω πως άξιζε τα λεφτά της η όλη συναυλία - εμπειρία. Θυμάμαι κι ένα κομμάτι που ανακοίνωσε πως είχε γράψει μέσα στο αεροπλάνο όταν ερχόταν στην Ελλάδα το οποίο έπαιξε στη συναυλία, αλλά δε θυμάμαι τον τίτλο αυτού.

Αλγεινή εντύπωση μου είχε κάνει η παρουσία πολιτικάντηδων και των παρατρεχάμενών τους, για να αρπάξουν την ευκαιρία να παρουσιαστούν μπροστά στους νέους (φορώντας και λευκά κουστούμια :) ), και στέλνοντας μηνύματα στο κινητό τους, στη διάρκεια της συναυλίας όπως ενημερώθηκα αργότερα. Ανάθεμα κι αν ήξεραν έστω κι ένα κομμάτι του Jarre.

23thumb2.jpg


Ακολουθεί το video του Equinoxe 4 από τη συναυλία στο Ηρώδειο.


Τελικά δεν είναι τόσο κακό να μικροδείχνεις.... αν σκεφτεί κανείς πως ο Jarre είναι πατημένα 50.
Ο Jean Michel Jarre είχε ζητήσει να συνεργαστεί με τη Μαντώ στο Ηρώδειο καθώς της είχε δώσει το κομμάτι C'est la vie του 1999 το οποίο περιλαμβανόταν στην ελληνική του εκδοχή με τίτλο "Η Ζωή"στο άλμπουμ της "Σε άλλη διάσταση"(2000). Όμως σύμφωνα με σχετική συζήτησή μου στο youtube, κάποια "συνάδελφός" της από την ίδια εταιρεία κατάφερε να ακυρώσει τη συμμετοχή της....Γενικά λόγω της ποιότητάς της, η Μαντώ εκτός κάποιων επιλογών που δεν της "βγήκαν" , δέχθηκε σκληρό πόλεμο και πισώπλατα "μαχαιρώματα" αλλά παρέμεινε αξιοπρεπής.
 
Ο Γάλλος μάγος της ηλεκτρονικής μουσικής διασκεύασε το remix του DJ Kosinski από το 2ο μέρος του "Οξυγόνου" στα πλαίσια των πρωτοχρονιάτικων εκδηλώσεων που διεξήχθησαν διαδικτυακά (λόγω πανδημίας) στη Παναγία των Παρισίων το περασμένο χειμώνα.

 

Jean-Michel Jarre - Oxygène 2 - Live At Palais 12 Bruxelles 23-10-2016

Απόσπασμα από τη συναυλία που έδωσε ο JMJ στο Βέλγιο στις 23 Οκτωβρίου 2016 στα πλαίσια της παγκόσμιας περιοδείας για τη προώθηση του album "Electronica"

 
Πρεπει να ημουν ο πρωτος στον νομο που ειχα κασσετα του,μου την ειχαν φερει απο την αγγλια, μιλαγα για την μουσικη του και με κοιταγαν απορημενοι ολοι.
 
Πίσω
Μπλουζα