Μολις γύρισα κι εγώ. Δεν έχω λόγια για να περιγράψω ο,τι άκουσα, όπως ερμηνεύτηκε. Δεν είμαι ειδικός στην ηχοληψία, εμενα προσωπικά ο ήχος μου φάνηκε πολύ καλός, τα εφέ καταπληκτικά, ο Jarre λες και ηταν 30άρης, παρα τα 62 του χοροπηδούσε ασταμάτητα σαν εφηβος. Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα σε όλα. Ειχε 2 encore. Στο 2ο αρχισαν αρκετοί να την κάνουν αλλά ο Jarre τους διέψευσε παίζοντας ακόμα ενα κομμάτι. Ξεκίνησε τη συναυλία με το Oxyzene 2 και μετά το 2ο encore ολοκλήρωσε με τη μπαλαντούλα Calypso 3 . Επαιξε κομμάτια από το 1976 εως το 1997 αφήνοντας παραπονεμένο το Zoolook, αλλά τον δικαιολογώ. Καποιος που ασχολείται χρόνια με Jarre, όπως η αφεντομουτσουνάρα μου, θα έλεγε ότι ηταν πρακτικά αδύνατον να ερμηνευσει καποιο κομμάτι από εκεί με τον εξοπλισμό και το προσωπικό που βρισκόταν επανω στη σκηνή, αφου το εν λόγω αλμπουμ είναι γεμάτο με ιδιαίτερα πολύπλοκα φωνητικά εφέ. Αν θα ερμήνευε παντως καποιο, το ομώνυμο Zoolook θα ηταν το ιδανικό αφου θα τίναζε το γήπεδο στον αέρα με το ρυθμό του.Τεσπα, μην τα θελουμε όλα. Ποιά κομμάτια μ'αρεσαν; Ολα!
Με ειδική μνεία στο Souvenir of China που είναι ενα απίστευτο, καταπληκτικό και συνάμα πολύ μελαγχολικό κομμάτι ειδικά γραμμένο για τα κοντσέρτα της Κινας το 1981, στο Chronologie 2 που είναι φοβερά ξεσηκωτικό σε στυλ τέκνο, στο επίσης ξεσηκωτικό Rendez-vous 4 που πολλοί θα το θυμαστε σε μια διαφήμιση γάλακτος εκεί γυρω στο 1987-88 και στο 3ο τμήμα του Rendezvous 2 όπου έπαιζε με δέσμες λέιζερ. 4 άνθρωποι έπαιζαν αμίλητοι (πλην του Jarre), και μας ανεβασαν στα ουράνια, τιμώντας στο τελευταίο λεπτό τα 55 ευρώ του εισητηρίου. Αυτή τη φορά είχα πολύ καλή φωτογραφική μηχανή, τραβώντας σχεδόν 7GB βίντεο, καταναλώνοντας όλη τη μνήμη της μηχανής, και μισή μνήμη από το κινητό μου, και σχεδόν 2 τετράδες μπαταρίες. Μπορώ να πω με σιγουριά ότι το μουσικό μου καλοκαίρι ξεκίνησε με τις καλύτερες προυποθέσεις.
Περιμένω γνώμες και από τα αλλα παιδιά που πήγαν...
Amstrad1981 είπε:
Παιδιά oJean Michel Jarreείναι ένα μεγάλο ταλέντο στην ηλεκτρονική μουσική και ένας από τους αγαπημένους μου συνθέτες. Όμως άκουσα κάτι που με ξενέρωσε, ενώ είχα πάει στην tickethouse για να αγοράσω εισιτήριο. Μακάρι να κάνω λάθος, αλλά άκουσα πως στα τελευταία του liveπαίζει playback!
Επ ουδενί δε συνέβη αυτό. Τραβούσα με κάμερα, και σε συγκεκριμένες στιγμές ζουμάριζα στα χέρια του αλλά και στων συνεργατών του φέρνοντάς τα μπροστά μου στο εκατοστό και είδα ότι έπαιζαν ακριβώς όπως πηγαινε η μουσική. Αν εκαναν καποιο λαθάκι, θα φαινόταν. Αλλωστε δεν παίζουν όλη τη μουσική μονοι τους, αλλα βοηθούν και τα sequencers και καποιοι προγραμματισμένοι ρυθμοί. Τα βασικά όργανα όμως, παίζονταν από τους ίδιους.
Rygar είπε:
Δεν έχω λόγια για να περιγράψω ο,τι άκουσα, όπως ερμηνεύτηκε.
Και μετά απ'αυτή τη φράση μου, δεν είπα τίποτα...